Ce muzica ascultam cand facem sport?

scris de Silvia Marinescu, 15.02.2011   

Pentru cele dintre noi care merg la sala de aerobic, muzica ascultata in timpul exercitiilor nu este o problema, ea fiind aleasa de instructor. El stie ce muzica se potriveste si de multe ori exercitiile sunt structurate in functie de muzica, de ritm si de intensitate.
de Silvia Marinescu

Problema intervine atunci cand vrei sa faci sport acasa sau cand te duci la sala de fitness si nu prea vrei sa alergi 20 de km pe bicicleta stationara ascultand radio. Ce faci atunci? Cum iti alegi muzica potrivita exercitiilor fizice?

Daca faci sport acasa si lucrezi de pe un DVD, atunci nu trebuie sa-ti faci griji, pentru ca muzica de pe DVD va fi cu siguranta una potrivita pentru activitatea fizica respectiva.

Altfel sta situatia, insa, cand ai deja o rutina de sport acasa, una fara DVD ajutator. Poate ca ai o bicicleta stationara sau ai un stepper, poate ca faci in fiecare dimineata 100 de abdomene.

Trebuie sa mentionez doua lucruri: primul ar fi ca nu e nicio problema daca poti si iti place sa faci sport fara muzica. Sunt multe persoane care nu asculta muzica atunci cand fac sport si se concentreaza numai pe miscarile corpului lor. De exemplu, cand fac rutina zilnica de Pilates, dimineata, sunt persoane care prefera sa faca asta in liniste totala.

Al doilea lucru ar fi: muzica pe care o asculti cand faci sport poate sa nu fie cea pe care o preferi tu in mod obisnuit. De exemplu, cand practici spinning, muzica potrivita este una cu basi si care are un ritm anume. Eu am descoperit ca Prodigy merge foarte bine cu acest sport.

Important e sa adaptezi muzica pe care o asculti cand faci sport la tipul de sport practicat. Am facut un ghid pentru tine, ca sa stii ce muzica sa alegi. Asta inseamna ca nu poti avea un CD care sa se potriveasca la orice fel de sport. Iti trebuie unul pentru fiecare!

Clasic Aerobic
Aerobicul clasic se bazeaza pe forta corpului tau si contine multe sarituri, alergari, repetari ale aceluiasi exercitiu. Ai nevoie de o muzica energica, eventual dance, care sa te ajute sa-ti coordonezi miscarile si repetarile. Alege melodii scurte, care sa se potriveasca numarului de repetari pe care le faci. Organizeaza muzica in functie de etapa antrenamentului: ai nevoie de melodii pentru incalzirea corpului care sa aiba un nivel mediu de energie, melodii mai energetice pentru antrenamentul in sine si unele ceva lente, care sa te ajute la streching-ul de final.

Bicicleta stationara / Spinning
Pentru bicicleta ai nevoie de ceva care sa te ajute sa mentii ritmul. Mai ales la spinning, ai nevoie de melodii care alterneaza partile lente cu partile mai rapide. Una dintre preferatele mele pentru acest sport este 'Right Here, Right Now', de la Fatboy Slim. Perfecta pentru atunci cand alternezi 'urcarea' cu episoadele rapide de 'coborare'. O alta melodie care mie mi se pare ca functioneaza este Papillon, de la Editors.

 
Ti-a placut acest articol?

Da LIKE paginii 121.ro de Facebook!

0 Comentarii
Spune-ti si tu parerea

Stiai ca daca esti logat poti castiga puncte pentru comentarii?

(nu va fi publicat)
Castiga puncte! 1 comentariu
=
10 puncte

Parteneri

  • Gett's
  • Green Revolution
  • Casa mea
  • World class
  • Radio lyns
  • Fashion beauty
  • Art Hub
  • Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane
  • Centrul National al Dansului
  • National Photografic
Aboneaza-te