cat de mult sau des papa un pui de vrabie???

Pisici, caini, papagali, reptile... sunt ai nostri si-i iubim

Moderatori: dragos6, Karina33, 121

cat de mult sau des papa un pui de vrabie???

Mesajde titilica » Lun Mai 30, 2011 1:08 pm

cine a mai hranit vreodata un pui de vrabie ????
cat de des si cata mancare sa-i dau??? adica ou cu morcov???? ca nu stiu altceva..
si era tot ce-mi lipsea da...de.........!!!!
Fericirea este un fluture, care, atunci cand este urmarit, este intotdeauna la un pas de a fi prins, dar daca stai linistit, se poate aseza pe tine!
Imagine
titilica
frappuccino

Re: cat de mult sau des papa un pui de vrabie???

Mesajde barboneli » Lun Mai 30, 2011 2:24 pm

titilica scrie:cine a mai hranit vreodata un pui de vrabie ????
cat de des si cata mancare sa-i dau??? adica ou cu morcov???? ca nu stiu altceva..
si era tot ce-mi lipsea da...de.........!!!!

eu am hranit un pui de vrabie.... ! a cazut din cuib, am apucat sa-l iau inainte de al lua pisica.... l-am pus intr-o colovie pe care o aveam in casa si am avut aceasi dilema ca tine ! tine cont ca trebuie sa-i dai si apa !!!! nu sa-i dai tu, ci sa-i pui intr-un vas mic. in colivie nu era problema. dar poti sa moi mies de paine, alba cred, in apa multa si el isi ia si apa si haleala. eu ii dadeam cu o pipeta uneori. era un vrabioi evreu, asa ca a priceput repede... ! :D eu ii prindeam si muste, si cu o penseta, i le dadeam ! pe alea mai paroase... nu prea le vroia ! :-D ou fiert, da, mai ales galbenus. tot cu penseta ii dadeam. ii dadeam si putina carne tocata. cruda. el mananca asa cum si zicala zice: "mananci ca o vrabie"... adica putin. cand el e satul si nu mai simte nevoia, nu mai ia din penseta sa palma. dar trebuie sa-i oferi mai des si nu cantitate. a crescut frumusel. la noi, vrabia se numeste "dror", cea ce inseamna libertate. asa ca atunci cand a fost in stare sa zboare chiar in colivie.... i-am dat drumul. mi-a trimis cateva vederi de pe unde era.... dar nu mult timp ! :cool:
Imagine Imagine
barboneli
frappuccino

Mesajde dargo » Lun Mai 30, 2011 2:45 pm

ametii!
Soulmate, dry your eye...cause soulmates never die

Cata parere-i in destin / Cata greseala-i imprejur.
Imagine
dargo
frappuccino

Mesajde barboneli » Lun Mai 30, 2011 2:52 pm

:-D pai asta nu e ceva nou pentru mine.... !!!!! :ymdevil: eu i-am scris lui titilica, care e mai calita cu mine..... !!!! :cool: ai vazut ca tie, ti-am scris scurt si doar cu iconite... ! nu inveti prea mult din ele.... dar macar nu ametesti ! :p
Imagine Imagine
barboneli
frappuccino

Mesajde titilica » Lun Mai 30, 2011 3:06 pm

da barbo te cred, si eu am amestecat ou fiert cu morcov ras si are momente cand casca cioculetul si mai ca smulge din penseta dar o face de 3-4 ori dupa care...pauza si nu stiu cat din ou si morcov??? un ou intreg?? si de cate ori pe zi?? ca la bebelusi din 3 in 3 ore sau din juma in juma??? si el nu se duce nici la mancare nici la apa sta acolo in ciorap!! motaie!! iar mie mi-e frica sa nu moara, ca daca vine uraganul si vede ca nu-i, am belitosamaierti!!!!!
Fericirea este un fluture, care, atunci cand este urmarit, este intotdeauna la un pas de a fi prins, dar daca stai linistit, se poate aseza pe tine!
Imagine
titilica
frappuccino

Mesajde mira2010 » Lun Mai 30, 2011 5:40 pm

titilica scrie:da barbo te cred, si eu am amestecat ou fiert cu morcov ras si are momente cand casca cioculetul si mai ca smulge din penseta dar o face de 3-4 ori dupa care...pauza si nu stiu cat din ou si morcov??? un ou intreg?? si de cate ori pe zi?? ca la bebelusi din 3 in 3 ore sau din juma in juma??? si el nu se duce nici la mancare nici la apa sta acolo in ciorap!! motaie!! iar mie mi-e frica sa nu moara, ca daca vine uraganul si vede ca nu-i, am belitosamaierti!!!!!

la cerere, titilica. asa-i la moda!
mira2010
frappuccino

Mesajde reyhan01 » Lun Mai 30, 2011 6:00 pm

cum sa-i dai la un pui mic un galbenus ?
ii dai din el,cateva firimituri...ca nici mancare multa nu e buna...nu uita de apa,e f important sa il hidratezi
dar cel mai simplu,intra si tu la un cab,veterinar si intreaba dr
reyhan01
irish coffee

Mesajde barboneli » Lun Mai 30, 2011 10:52 pm

titilica scrie:da barbo te cred, si eu am amestecat ou fiert cu morcov ras si are momente cand casca cioculetul si mai ca smulge din penseta dar o face de 3-4 ori dupa care...pauza si nu stiu cat din ou si morcov??? un ou intreg?? si de cate ori pe zi?? ca la bebelusi din 3 in 3 ore sau din juma in juma??? si el nu se duce nici la mancare nici la apa sta acolo in ciorap!! motaie!! iar mie mi-e frica sa nu moara, ca daca vine uraganul si vede ca nu-i, am belitosamaierti!!!!!

sa vezi tu ce-o beleaitudacanumacredeai.... !!!!! :D :)) asa face ! mananca un pic si mai mult doarme ! dai mai des, nu numai de 3 ori pe zi. ti-am spus, daca ii ajunge, nu mai ia din penseta. ai vazut o vrabie grasa sau obeza ? nici n-o sa vezi.... !!!! ele mananca cat le trebuie. pe langa mancare, ii mai trebuie si caldura. ca doar nu il/o are pe masa sa-l/s-o incalzeasca. de aia sta acolo ghemuit. eu nu stiu unde-l ti, dar poti sa-l pui in vata. ca intr-un cuib. sanse destul de mici sa supravietuiasca. zilele astea de inceput, sunt critice pentru el/ea. hai sa-i zicem el... ca sa simplificam. si ca nume, da-i "dror" ! :cool: "ce face dror titilica ?" "bine, intreaba de tine, barboneli"...... :-D eu as renuntza la morcov. mai mult proteine ii trebuie si asta ai in carne, fin tocata acuma si galbenus de ou (cele mai bune proteine) si ceva branza de vaci, tot putina si tot cu penseta. lasa morcovul... ala mananca-l tu, cat stai cu dror de vorba ! :p pune-i vata destula sa se incalzeasca in ea ! altfel moare de frig !!!!!!! succes, mult succes.... si Doamne ajuta, ca se el e o fintza !!!!! :ympray:
Imagine Imagine
barboneli
frappuccino

Mesajde alinuta » Lun Mai 30, 2011 11:04 pm

eu am hranit un pui de porumbel, pana i-au crescut aripile. dar tot nu zbura, saracul. l-am dus la o asociatie ce se ocupa cu ingrijirea pasarilor
eu i-am macinat diferite graunte cu moara de cafea si am amestecat pudra cu apa,
apoi i-am turnat cu seringa pe gat. trebuia sa-i fi pisat si coji de ou acolo, caci avea lipsa de calciu, de aia nu se putea ridica pe picioruse sa-si ia zborul. asa mi-a spus medicul de la asociatie a adoua zi, dupa ce l-a consultat
alinuta
frappuccino

Mesajde titilica » Lun Mai 30, 2011 11:18 pm

sta intr-un ciorap barbo, si are aripioarele deja formate alinuta!!
oi vedea io daca vrea sa creasca bine daca nu...asta e ....
Imagine
titilica
frappuccino

Mesajde alinuta » Lun Mai 30, 2011 11:27 pm

le are formate, dar poate nu atat de mult incat sa zboare
apoi, trebuie sa-l inveti tu :p
alinuta
frappuccino

Mesajde dragos6 » Mar Mai 31, 2011 9:39 am

papa putin si des. da' asta deja ai aflat... am auzit ca se recomanda chiar mancarea pentru pisici, din aia umeda, la pliculete. (sau conserve).
ATENTIE! orice ai face, cauta sa nu ii dai alimente care sa contina sare! le face rau pasarilor!
Imagine
We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone...
dragos6
Rasnita de cafea

Mesajde titilica » Mar Mai 31, 2011 1:18 pm

alinuta scrie:le are formate, dar poate nu atat de mult incat sa zboare

sa-l invat sa zboare????????!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????
pai cum sa-l invat???
sa dau eu din aripi????
dragos daca i-am dat painicuta muiata in ou e bine??? sau are sare???
Imagine
titilica
frappuccino

Mesajde dragos6 » Mar Mai 31, 2011 1:50 pm

nu piere el de la cata sare e intr-o frimitura de paine. ideea e sa nu primeasca telemea (doar urda sau branza DULCE), pufuleti, cracks-uri etc.
Imagine
We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone...
dragos6
Rasnita de cafea

Re:

Mesajde alinuta » Mar Mai 31, 2011 2:55 pm

titilica scrie:
alinuta scrie:le are formate, dar poate nu atat de mult incat sa zboare

sa-l invat sa zboare????????!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????
pai cum sa-l invat???
sa dau eu din aripi????

poti sa dai daca vrei, dar cand nu e nimeni pe langa tine :D

sau poti sa-l tii in causul palmelor si sa-l arunci usurel cativa cm in aer, cat sa-si desfaca aripioarele
alinuta
frappuccino

Următorul

Înapoi la Animale de companie