Perusi
Moderatori: dragos6, Karina33, 121
56 mesaje
• Pagina 4 din 4 • 1, 2, 3, 4
Daca e raie iti spun eu cu ce, si ai mei au avut si am fost la medic cu ei. Mi-a spus sa ii ung cu ulei de parafina , o data pe zi. mama , mama ce urat faceau
, nu le placea DELOC, ca apoi li se lipeau penel si erau asa furiosi.
Sa stii ca a durat dstul de multicel pana le-a trecut,dar le-a trecut. Eu cumparasem baietelul din magazin deja cu RAIE - ai mei aveau pe picioruse si gherute - si era si aiurea, ca se ciupeau saracii , deasupra ciocului cred ca esi mai nasol, probabil ca se scarpina cu gherutele pe cioc nu?
Sa stii ca a durat dstul de multicel pana le-a trecut,dar le-a trecut. Eu cumparasem baietelul din magazin deja cu RAIE - ai mei aveau pe picioruse si gherute - si era si aiurea, ca se ciupeau saracii , deasupra ciocului cred ca esi mai nasol, probabil ca se scarpina cu gherutele pe cioc nu?
Cele mai importante 3 cuvinte sunt - VA ROG FRUMOS!
Cele mai importante 2 cuvinte sunt - VA MULTUMESC!
Cel mai important cuvant este - NOI!
Cel mai putin important cuvant este - EU!
Cele mai importante 2 cuvinte sunt - VA MULTUMESC!
Cel mai important cuvant este - NOI!
Cel mai putin important cuvant este - EU!
- win_gabriela
- cafe-latte
am o perseche de 2 perusi si ii iuby mult
masculul (Ko-Ko) are un an si patru luni, iar femela (Ki-Ki) are un an. sunt foarte galagiosi si jucausi. pot sa spun ca sunt rasfatati. au in colivie tot ce le trebuie. cuib, os de sepie, calciu, apa cu picaturi bogate in vitamine, benzi pt. bete care nu permit ghiarelor cresterea in exces, mancare....
sper ca in curand sa-mi faca ou, ca toata ziua se pupa 
masculul (Ko-Ko) are un an si patru luni, iar femela (Ki-Ki) are un an. sunt foarte galagiosi si jucausi. pot sa spun ca sunt rasfatati. au in colivie tot ce le trebuie. cuib, os de sepie, calciu, apa cu picaturi bogate in vitamine, benzi pt. bete care nu permit ghiarelor cresterea in exces, mancare....
sper ca in curand sa-mi faca ou, ca toata ziua se pupa 
-

roxyyy - cafe-latte
win_gabriela scrie:Daca e raie iti spun eu cu ce, si ai mei au avut si am fost la medic cu ei. Mi-a spus sa ii ung cu ulei de parafina , o data pe zi. mama , mama ce urat faceau, nu le placea DELOC, ca apoi li se lipeau penel si erau asa furiosi.
eu sunt adsd si coco nu se scarpina dar e raie am mai avut un perus care azi a murit dar il curata la cioc
- cocut
- cafe-latte
am cumparat si eu un perus ... mi sa spus ca are 7 luni ... am vrut o femela deoarece aveam un mascul acasa ... perusul cumparat are nasucul roz .... si am citit pe internet ca masculii tineri au nasucul roz .. acum nu mai stiu ce sa cred .. dar un lucru e clar .... masculul il/o ciupeste de fiecare data.
- MoUsIe
- cafe-latte
Am gasit si eu un site interesant despre perusi, daca va intereseaza click aici http://www.perushi.go.ro sper sa nu fie considerat reclama si sa va fie de ajutor!
- pushtius1
- cafe-latte
Re: Perusi
buna la toata lumea. Sunt din Gl si de curand mi am cumparat un pui de perus e mascul si e albastru . Cand l-am ales mi a placut ff mult cum era culoarea si faptul ca el era foarte cuminte statea linistit fara sa-i pese ca mai erau vreo 15 in jurul lui care tipau .....il am de 2 zile am observat ca a mancat a scos cateva sunete dar in rest sta acolo linistit se mai muta de colo colo noapte ii inchid becu nu face galagie . spuneti-mi si mie cum treb sa ma port cu el daca e ceva in neregula cu el??? ii trebuie putin timp pana se acomodeaza ???? e bine sa-i cumpar o femela????va rog ajutati-ma plsss multumesc tuturor care mi au raspuns

- mireillle89
- cafe-latte
Re: Perusi-va rog sa imi raspundeti
Buna!!As avea si eu o intrebare....mi`am cumparat 2 perusi acum aproximativ 3 luni,iar pana astazi nu i`am scos din cusca cu toate k ar fi trebuit sa`i fi scos din primele 3 saptamani.erau foarte agitati si zburau haotic peste tot.Femela s`a lovit de un perete si ii sangereaza ciocu...sub nari.din pacate nu pot ajunge la veterninar,ce ar trebui sa fac?ati mai intalnit astfel de situatii? 

- Ade97
- cafe-latte
Re: Perusi
Ar trebui sa ajungi la veterinar, desi nu stiu cata experianta au vet. cu animalele mici.
Reguli de baza: nu scoti tu perusii afara din colivie. Lasi colivia deschisa sa iasa ei cand vor. Si, mai ales, NU II FUGARESTI PRIN CASA. Altfel nu zboara haotic, oricat ar fi de mici au un sistem de orientare mult mai bun decat al nostru.
Cioculetul lor e f sensibil, oricat ar fi de tare, si, oricat ar parea de neverosimil, sa stii ca si ciocurile se fractureaza.
De aia trebuie sa mergi la vet sa-i faca vizita.
Reguli de baza: nu scoti tu perusii afara din colivie. Lasi colivia deschisa sa iasa ei cand vor. Si, mai ales, NU II FUGARESTI PRIN CASA. Altfel nu zboara haotic, oricat ar fi de mici au un sistem de orientare mult mai bun decat al nostru.
Cioculetul lor e f sensibil, oricat ar fi de tare, si, oricat ar parea de neverosimil, sa stii ca si ciocurile se fractureaza.
De aia trebuie sa mergi la vet sa-i faca vizita.
-Fereste-te de cel ce-ti cere un deget. Si nu ii da toata mana. Pt ca iti va lua tot bratul si tot impotriva ta se va rascula, atunci cand vrei sa-ti iei mana inapoi....
-

Night_du - simply the best
56 mesaje
• Pagina 4 din 4 • 1, 2, 3, 4