Pui de Labrador Retriver

Pisici, caini, papagali, reptile... sunt ai nostri si-i iubim

Moderatori: dragos6, Karina33, 121

Pui de Labrador Retriver

Mesajde mino_adrasteia » Vin Ian 21, 2011 2:44 pm

Am de vanzare 4 pui de Labrador Retriver... Problema e urmatoarea: puii sunt exceptionali, si anume, tatal provine din una din cele mai cunoscute canise din tara. Proprietarul l-a luat la randul lui, din Portugalia, iar toata linia tatalui este din Anglia, canisa Rocheby, pentru cunoscatori, vor stii ce valoare este cainele. La noi in tara, este acea conceptie, "Cum sa dau 10-15 milioane pentru un caine?!" Insa cei mai multi nu inteleg investitia initiala... si valoarea cainelui. Faptul ca ai un caine 100% pur, dintr-o linie exceptionala, un caine pentru care cei din alte tari ar fi dispusi sa dea oricat!! Am gasit proprietari din afara tarii, insa nu imi permit sa ii trimit, si de asemenea ar fi destul de traumatizant pentru puiut, din cate am inteles... Eu acum nu incerc decat sa imi recuperez investitia cu puii, si sa le gasesc un camin bun, nu sa imi bat joc de ei, sa ajunga in lant sau sa fie batuti...
Intr-o oare care masura, intrebarile mele sunt retorice, stiu, dar sunt curioasa ce fac si ceilalti crescatori de caini si cum reusesc sa explice oamenilor ca este mult mai bine sa iti iei un caine de rasa, un caine bun, si nu in cele din urma, pretul mai ridicat al puiului, il responsabilizeaza si pe proprietar si va avea cu adevarat grija de el
mino_adrasteia
cafe-latte

Re: Pui de Labrador Retriver

Mesajde dargo » Vin Ian 21, 2011 2:57 pm

eu cred ca foarte mult conteaza scopul pentru care iti iei un caine. daca il doresti ca pe un "partener de companie", mi se pare superficiala ideea de a-ti lua neaparat un caine de rasa!
Soulmate, dry your eye...cause soulmates never die

Cata parere-i in destin / Cata greseala-i imprejur.
Imagine
dargo
frappuccino

Mesajde andreyna » Vin Ian 21, 2011 5:47 pm

Vad foarte multi caini de rasa abandonati in ultima vreme. Cainii de rasa nu sunt obiecte de arta sa faci investitii pe seama lor. Nu gasesc nici o logica in ce zici. Pacat.
andreyna
cafe-latte

Mesajde dragos6 » Sâm Ian 22, 2011 2:15 am

orice marfă îşi are cumpărătorul ei. totul este ca vânzătorul să-l poată găsi în interiorul perioadei de validitate (în cazul acesta, cam până la vârsta de 6-7 luni maximum) al acesteia.
dar e jenant să consideri un puiuţ de câine "marfă"...

eu am avut o căţeluşă brac german. i-am dat puii şi gratis, dacă vedeam că "părinţii" adoptivi sunt oameni de omenie şi ţin la ei dar, mai ales, au cu ce să-i ţină.
Imagine
We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone...
dragos6
Rasnita de cafea

Mesajde reyhan01 » Sâm Ian 22, 2011 6:52 am

mino_adrasteia scrie:Am de vanzare 4 pui de Labrador Retriver... Problema e urmatoarea: puii sunt exceptionali, si anume, tatal provine din una din cele mai cunoscute canise din tara..... cum reusesc sa explice oamenilor ca este mult mai bine sa iti iei un caine de rasa, un caine bun, si nu in cele din urma, pretul mai ridicat al puiului, il responsabilizeaza si pe proprietar si va avea cu adevarat grija de el

la valoarea puiutilor pe care ii ai,nu trebuie sa te obosesti tu sa explici nimic ,pretul este corect iar catelusii tai sunt numai pentru cunoscatori...daca intrebi unde trebuie,ii vinzi..
daca cei cu care vorbesti habar n-au ce reprezinta un pui de rasa pura,degeaba te agiti,oricum intretinearea lor este costisitoare,daca viitorul proprietar nu are bani sa-l achizitioneze si i-l dai pe te miri ce,de unde va avea bani de hrana de calitate,de vaccin,doctor...sau ii da restul de ciorba si cu paine?
sezi calma si tine pretul corect ca sa gasesti oameni care chiar sa stie valoarea puilor
daca expici tu doua zile unei aprozariste de ce un ruj chanel sau dior e un milion ,ea nu va pricepe,cand stie ca gaseste cu 3 lei in piata,,,ca tot ruj e :D
ai grija unde cauti cunoscatorii :flower:
reyhan01
irish coffee

Mesajde barboneli » Sâm Ian 22, 2011 10:36 am

si eu cred ca reyhan are dreptate ! nu cunosc valoarea celor 15 mil. in eoro sa zicem.. dar pare o suma mare. de ce are dreptate reyhan ? ptr. ca sunt multi oameni care uneori, la rugamintea unuia din copii lor, ii aduc un caine acasa, mai ales daca nu costa bani. dupa un timp scurt, ori se plictiseste copilul de caine (mai rar, e adevarat...) sau mama nu mai suporta in casa sau mai stiu eu ce motiv. cineva care nu a dat pe caine bani se desparte mai usor de el. si cum bine spune ea, cine are bani sa cumpere un caine, are si bani sa-l intretina. indiferent ca il ia ca afacere sau il ia ptr. ca ii plac tare mult si in momentul asta nu are. a fi cresca tor de caini nu e o rusine. asta nu inseamna ca cine poate sau isi permite, sa dea cainii si fara plata. aici sunt legi ptr. apararea animalelor si daca cineva ia caine, cu plata sau fara... si nu are grija de el, o incurca. dar aici nu exista caini vagabonzi si nici copii vagabonzi ! dar in romania trebuie sa ai grija cui ii dai un caine, daca nu stii ca il si poate intretine ! mult succes ! asta iti urez mai mult ptr. binele puilor... nu atat ptr. castigul tau !!! :ymdevil: :-D

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

si sper sa nu-i dai prea devreme... adica inainte de 2.5-3 luni (la varsta lor ma refer...) sau daca mai sug inca. eu nu sunt veterinar dar parca asa am citit, ca asta e varsta cea mai buna... !!!
Imagine Imagine
barboneli
frappuccino

Mesajde ochelarica. » Sâm Ian 22, 2011 7:38 pm

barboneli scrie: dar in romania trebuie sa ai grija cui ii dai un caine, daca nu stii ca il si poate intretine !

si in israel nu tre sa ai grija? sa inteleg ca acolo creste mancarea in copaci?
ochelarica.
irish coffee

Mesajde arrom » Sâm Ian 22, 2011 9:44 pm

mino_adrasteia scrie:Am de vanzare 4 pui de Labrador Retriver... Proprietarul l-a luat la randul lui, din Portugalia,

La noi in tara, este acea conceptie, "Cum sa dau 10-15 milioane pentru un caine?!" Insa cei mai multi nu inteleg investitia initiala... si valoarea cainelui. Faptul ca ai un caine 100% pur, dintr-o linie exceptionala, un caine pentru care cei din alte tari ar fi dispusi sa dea oricat!! Am gasit proprietari din afara tarii, insa nu imi permit sa ii trimit, si de asemenea ar fi destul de traumatizant pentru puiut, din cate am inteles...

io iubesc animalele dar inteleg mult mai bine situatia romanului.Nu e vorba numai de o simpla conceptie ori mentalitate ci de faptul ca asa de multi nu au bani macar ptr.masa,barem pt.un ciine. Multi isi vind rinichii ca sa aiba o salvare si atunci nu se mai pune problema canina.
Tu poti vinde celor cu bani ori celor din strainatate.
Traumatizant? ha...pt.catel,nu dar ptr.vinzator yes,ptr.ca se vor cere acte de provenienta.

Io am un vecin in tara care furase 3 dalmatieni in Germania. Erau de-o frumusete dar nu a reusit sa-i vinda si neputind sa-i tina cu mincare selecta cum erau ei obisnuiti (ca nici el,trindav fara munca cum era, nu prea avea ce roade),le-a dat drumul prin sat incit bietele frumuseti aiurau peste tot ...si nemincind ce le arunca oamenii din resturi,unul a si fost gasit mort pe drum...
Deci,sa cumperi un ciine (oricit iti doresti) si sa-l tii,necesita posibilitati si timp.
Dumnezeu nu e in cer,nu-i pe pamint.
Dumnezeu e in inima noastra!
arrom
frappuccino

Mesajde barboneli » Dum Ian 23, 2011 12:57 am

nu ! nu trebuie sa ai grija ! si da... mancarea creste si in copaci, dar nu pentru caini !!! poate nu stii... dar cainii nu sunt vegetarieni ! cel putin nu in Israel... !!!
Imagine Imagine
barboneli
frappuccino

Mesajde dragos6 » Dum Ian 23, 2011 1:30 am

ei, nu! s-o fi văzut-o tu pe fosta mea potaie ridicându-se-n 2 labe şi "ciugulind" prunele direct di pom... sau mere... nu mai spun de strugurii din vie!
Imagine
We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone...
dragos6
Rasnita de cafea

Mesajde barboneli » Dum Ian 23, 2011 1:50 am

ai dreptate... hai sa zicem ca sunt "omnivori"... ! si ai mei mananca de toate. dar in principiu... sunt la categoria carnivori ! :cool: raspunsul meu a vrut sa fie caustic, ptr. ca intrebarea era caustica... asta-i tot !
Imagine Imagine
barboneli
frappuccino

Mesajde ochelarica. » Dum Ian 23, 2011 12:26 pm

datorita informatiilor primite, declar isralelul neverlandul cainilor. :cheers:
ochelarica.
irish coffee

Mesajde barboneli » Dum Ian 23, 2011 4:15 pm

tu poti sa declari ce vrei.... dar sa stii ca nu toti cainii vor fi de acord cu tine.... !!! dar sa stii ca mai sunt foarte multe tari, in afara de Israel, unde nu trebuie sa ai grija cand vinzi sau donezi din aceste splendide animale (la propriu... nu la figurat!) ! tu nu te-ai plimbat prin romania in ultimii ani... ca sa poti face comparatie ! eu da ! si ma refer numai la cainii cu patru picioare ! chiar daca unii, au avut saracii si ceva accidente...... si mai schioapata !
Imagine Imagine
barboneli
frappuccino

Mesajde ochelarica. » Dum Ian 23, 2011 4:37 pm

asa-i ca sti foarte bine de cate ori trec p'acasa?...si nu tre' sa fac nici o comparatie, stiu ca un animal de rasa sau nerasa e bineprimit acolo unde e dorit.
ma irita atitudinea ta! israelul nu e tara minunatiilor cum nici Romania nu e de lepadat.
ochelarica.
irish coffee

Mesajde barboneli » Dum Ian 23, 2011 5:20 pm

nici nu am sustinut asa ceva... !!!! "tara minunatiilor".... e o expresie foarte vasta ! eu am vorbit numai de caini si grija lor aici !!! noi, adica Israelul, nu are si nici nu are de gand sa faca cel mai mare laser din lume.... ! :ymdevil: si nici faptul ca avem 4 sateliti... nu are legatura cu comportamentul de aici, in cea ce priveste cainii ! sau alte animale. de fapt, daca erai atenta, asta spune si creatorul topicului. de fapt... tu nici nu ai de unde sa stii toate astea. si e normal, doar nu poti sa le stii pe toate ! dar daca eu afirm ceva, in cea ce priveste comportarea de aici in legatura cu caiini sau alte animale... o spun ptr. ca eu traiesc aici si stiu ce vorbesc ! si nimic altceva ! si chiar daca vorbesc despre intalnirile neplacute cu atatia caini vagabonzi, din romania... tot din cunostintza de cauza ! vrei sa-ti mai spun ceva....? sunt oameni minunati in Romania... ca Anena si familia ei, de ex. care sunt in stare sa iubeasca si sa aiba grija de animale... in cazul ei de pisici, care merita sa dai jos palaria ! dar cum, o floare nu vesteste primavara.......
baiatul cu pui de Labrador, are dreptate. vrei sau nu vrei sa accepti ! de fapt asta e subiectul. si sfatul meu, ca si a lui reyhan, ramane in picioare. fara sa fac comparatii sau discutii, internationale !!!! daca in Frantza, prietena ta, poate sa intretina un caine asa cum trebuie... si aici se poate. in romania...... e altfel !
Imagine Imagine
barboneli
frappuccino

Următorul

Înapoi la Animale de companie