Cine a creat lumea?
Moderatori: dragos6, Night_du, Safari Sunrise, dargo, 121
69 mesaje
• Pagina 5 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
ruth20 scrie:trec peste ca sari de la un exemplu dat de tine la altul.![]()
dar da,imi iubesc copilul pentru ca e conceput din iubire, cu barbatul iubit, pe care l-am iubit dupa ce l-am cunoscut si studiat. imi iubesc copilul pentru ca 9 luni din viata mea, este unul cu mine, il iubesc pentru ca simte ce simt eu, il iubesc pentru ca e rupt din mine/noi. il iubesc pentru ca, am cunoscut oameni si copii si stiu ca si el o sa fie minunat si unic ca si alte persoane de pe pamantul asta.
am citit doar prima si ultimele postari, dar se poate deduce care e motivul contradictoriu
eu va dau la amandoua dreptate
ruth- sunt oameni care il iubesc pe dumnezeu fara sa-l cunoasca fizic, pentru ca il simt! face parte din ei, cum zici tu
aceia nu au nevoie de dovezi, cred pentru ca il simt aproape
aceste persoane sunt usor de recunoscut desi le intalnesti mai rar- sunt numai iubire, bunatate si blandete
sunt altii care cred de teama, sau prin educatia primita si au nevoie de ceva dovezi ca sa-l iubeasca
desi nu cred ca vor reusi vreodata, e un fel de a se purta singuri de nas
(am vazut muieri care nu lipseau duminica de la slujba, dar in viata de zi cu zi erau acre si tepoase)
si mai e si alta categorie care nu-l simt, nu-l accepta si nici nu vor sa-si puna problema ca ar exista asa ceva
asta nu inseamna ca sunt oameni rai, dar nu simt vreo legatura cu divinitatea
- alinuta
- frappuccino
Nu are rost sa va contraziceti in idei, pt ca nu ajungeti la niciun rezultat.
Fiecare vede iubirea si credinta asa cum crede el de cuviinta. De aia este o chestiune subiectiva...pt ca apartine FIECARUIA.
De aceea religiile au dat gres atatia si atatia ani, pt ca au incercat sa uniformizeze credinta oamenilor, fara a tine cont de subiectivismul fiecaruia.
Cum zicea Alunish, am vazut femei care SI in timpul slujbei criticau (uite-o pe a lu' vecinu', cum e imbracata...aia alui X o luat tata de la copii...etc)...si sant CRESTINE...si sant capabile sa-ti vb despre iertare si Dumnezeu pana te imbata de cap...ghinionul e ca nu IL SIMT...pe Dumnezeu...
Am vazut oameni care au trecut pe la biserica de 3 ori in viata lor, dar erau de o bunatate iesita din comun. Am dat ca exemplu pe bunicul patern, un om fara pereche pe lumea asta. Mergea asa sotanc de un picior si ajuta absolut pe oricine. Cei prezenti la inmormantare au spus aceeasi fraza toti: "nu exista data in care sa nu ajute daca ai aveai o problema...nu l-am auzit niciodata zicand NU unui om in primejdie..."
L-am iubit si-mi era drag ca o icoana...Plecarea lui m-a saracit intr-un mod iremediabil...
Ideile, va repet, apartin fiecaruia dintre voi, si fiecare vede credinta si iubirea si adevarul si etc...in mod strict personal. Nu incercati sa trageti de partea voastra dreptatea, pt ca ea se afla pe undeva pe la mijloc, si adevarul e dincolo de noi.
Asta as putea sa raspund initiatorului topicului...ca exista lucruri de dincolo de noi, de dincolo de fiinta, care nu pot fi cuprinse cu limitarea mintii...se pot doar simti cu incomensurabilitatea sufletului...
Fiecare vede iubirea si credinta asa cum crede el de cuviinta. De aia este o chestiune subiectiva...pt ca apartine FIECARUIA.
De aceea religiile au dat gres atatia si atatia ani, pt ca au incercat sa uniformizeze credinta oamenilor, fara a tine cont de subiectivismul fiecaruia.
Cum zicea Alunish, am vazut femei care SI in timpul slujbei criticau (uite-o pe a lu' vecinu', cum e imbracata...aia alui X o luat tata de la copii...etc)...si sant CRESTINE...si sant capabile sa-ti vb despre iertare si Dumnezeu pana te imbata de cap...ghinionul e ca nu IL SIMT...pe Dumnezeu...
Am vazut oameni care au trecut pe la biserica de 3 ori in viata lor, dar erau de o bunatate iesita din comun. Am dat ca exemplu pe bunicul patern, un om fara pereche pe lumea asta. Mergea asa sotanc de un picior si ajuta absolut pe oricine. Cei prezenti la inmormantare au spus aceeasi fraza toti: "nu exista data in care sa nu ajute daca ai aveai o problema...nu l-am auzit niciodata zicand NU unui om in primejdie..."
L-am iubit si-mi era drag ca o icoana...Plecarea lui m-a saracit intr-un mod iremediabil...
Ideile, va repet, apartin fiecaruia dintre voi, si fiecare vede credinta si iubirea si adevarul si etc...in mod strict personal. Nu incercati sa trageti de partea voastra dreptatea, pt ca ea se afla pe undeva pe la mijloc, si adevarul e dincolo de noi.
Asta as putea sa raspund initiatorului topicului...ca exista lucruri de dincolo de noi, de dincolo de fiinta, care nu pot fi cuprinse cu limitarea mintii...se pot doar simti cu incomensurabilitatea sufletului...
-Fereste-te de cel ce-ti cere un deget. Si nu ii da toata mana. Pt ca iti va lua tot bratul si tot impotriva ta se va rascula, atunci cand vrei sa-ti iei mana inapoi....
-

Night_du - simply the best
Night_du scrie:
vai gabita!
acelasi lucru as spune si eu despre bunicul meu...cuvint cu cuvant
doar ca el nu avea probleme cu piciorul ci cu stomacul
- alinuta
- frappuccino
silvye scrie:Ca sa revin la subiect.....In Dumnezeu ori crezi ori nu crezi. Un crestin adevarat nu-si pune asemenea intrebari.
ete...! tot timpul, un crestin in sus, un crestin in jos... ca si cum, Dumnezeu e numai al lor.....!!!!! ai uitat poate, cine l-a "descoperit" ! ai uita poate ca voi, crestinii, cititi, aveti, noul testament....!!!! atunci ciu ii apartine vechiul testament....? normal, celor care au crezut in Dumenzeu, inaintea crestinilor....., nu ? asa ca si un evreu adevarat, sau un musulman adevarat, nu-si pune asa intrebari....! in total adunati.... toti cei care cred in Dumnezeu !
la evrei, se crede numai in Dumnezeu ! in nimic altceva... El e cel care a facut lumea, El e cel care a umplut-o cu tot ce era pe vremea aia.... etc. El si numai El, face minuni, vindeca, pedepseste, ajuta pe saraci si pedepseste pe bogati....! si mie, mi se pare normal. si numai la crestini se spune (cica scrie si in noul testament asta...) ca Dumnezeu l-a facut pe om, dupa mutra lui.....! cel mai simplu, nu...! asta inlatura orice problema de cum arata Dumnezeu, iar in felul asta, mai poti sa si-l pictezi pe tavane si pereti... (contrar poruncii nr.... nu tin minte care, din cele 10 porunci) si sa faci locurile astea, mai sfiinte. moda asta, nu a tinut mult, pentru ca pe undeva, cam deranja, prin simplificarea acestei forte care era in stare sa faca un unuvers sau o galaxie intreaga....!!!! va dati seama, un scenariu ca asta: "taticule... cine e mosulica ala de pe tavan... da, da... ala cu bastonul ala in mana...??? am vazut si la bunicul un baston la fel...!"
-

barboneli - frappuccino
barboneli scrie: asa ca pe Dumnezeu, nu-l prea mai vezi, mai apare uneori intr-o rugaciune, injuratura (mai ales....) si atat ! cruci, icoane, statui de toate felurile si marimile, prin toate bisericile, catedralele si.... mai ales in toate pietzele si tarabele de specialitate !!!!!
AMEN! dar fara partea cu Isus, in rest...toti sunt zero.

http://www.youtube.com/watch?v=miVb8kngaQU
-

ruth20 - frappuccino
(am apasat din greseala pe trimite si.... dusa a fost !!!
asa ca, spre necazul vostru, continui aici si o sa vedeti, mai ales pustiu, ca sunt on topic !)
va dati seama ca, era cam neplacut sa se faca si sa se vanda, picturi, sclupturi, tocmai cu marele Dumnezeu....! totusi, cele 10 porunci, stateau ca sabia lui damocles si lumea se temea. si nici atarnat de gatul oricarui menelist, din aur sau argint sau alte metale.... totusi, Dumnezeu e Dumnezeu ! acum, unuii au o cruce la gat, dar nu cu Dumnezeu, iar cand se roaga totusi lui Dumnezeu direct, pupa crucea, care nu are nici o legatura cu El...! musulmanii, care si ei se feresc de a picta, sclupta, atarna pe perete sau la gat, picior sau mana, orice care e legat de Dumnezeu. axact ca in cele 10 porunci. si din respect, probabil.... o sa ma intrebati de v-am r... atata la cap si probabil ca dargo, daca a avut curajul sa inceapa sa citeasca, a lesinat de mult de ameteala....!
ma duc sa trag o pipa si vin imediat, chiar daca voi ati plecat. asta pentru ca sa-i raspund, lui initiatorul topicului..... doua trei fraze, si ati scapat de mine..... 
va dati seama ca, era cam neplacut sa se faca si sa se vanda, picturi, sclupturi, tocmai cu marele Dumnezeu....! totusi, cele 10 porunci, stateau ca sabia lui damocles si lumea se temea. si nici atarnat de gatul oricarui menelist, din aur sau argint sau alte metale.... totusi, Dumnezeu e Dumnezeu ! acum, unuii au o cruce la gat, dar nu cu Dumnezeu, iar cand se roaga totusi lui Dumnezeu direct, pupa crucea, care nu are nici o legatura cu El...! musulmanii, care si ei se feresc de a picta, sclupta, atarna pe perete sau la gat, picior sau mana, orice care e legat de Dumnezeu. axact ca in cele 10 porunci. si din respect, probabil.... o sa ma intrebati de v-am r... atata la cap si probabil ca dargo, daca a avut curajul sa inceapa sa citeasca, a lesinat de mult de ameteala....!
ma duc sa trag o pipa si vin imediat, chiar daca voi ati plecat. asta pentru ca sa-i raspund, lui initiatorul topicului..... doua trei fraze, si ati scapat de mine..... -

barboneli - frappuccino
Da' de cand fumezi tu? 
-Fereste-te de cel ce-ti cere un deget. Si nu ii da toata mana. Pt ca iti va lua tot bratul si tot impotriva ta se va rascula, atunci cand vrei sa-ti iei mana inapoi....
-

Night_du - simply the best
doua sau trei tigari pe zi, numai.... din 1994 !!!
deci.... cu totii ati trecut, peste singurul raspuns de pe topic, care, si dupa parerea mea, raspunde initiatorului topicului si intrabarii lui, care era: "cine l-a creat pe Dumnezeu ?" cel al lui Pitt !!! OMUL !!!
omul a existat si inaintea "descoperirii" lui Dumnezeu, deci Dumnezeu era si inainte, din moment ce erau si pamantul si stelele sa nu mai vorbesc de soare, de cer, de zi si noapte.....!!!! deci omul era deja (hai sa ne concentram numai la el acum....) chiar daca mai dadea cu bata, nu stia de roata, dar care isi facea hainele, nu la Romarta ci din pieile animalelor ca si ele erau deja, da, cele cu care a umplut pamantul bunul Dumnezeu....!!! asta e clar pentru toti, sper ! iar cel care chipurile l-a descoperit, abraham ii zicea parca, care intr-o noapte si dupa o masa copioasa, iesind afara cu hasisul lui de buna calitate..... si-a pus niste intrebari interesante..... cine o fi facut luna, stelele, soarele, pamantul..... etc. toate erau de mult, de foarte mult timp.... dar omul, nu-si punea intrebari. Biblia, vechiul testament, a fost scris sau vorbit.... retroactiv, ca sa zic asa. deci omul, era deja si el a inceput sa scrie, cum a fost facut din tarana, adam, eva.... si restul stiti si voi, dar nu numai voi, crestinii.....!!!! Dumnezeu avea deja templele lui, credinciosii evrei se rugau deja le El, cu mult inaintea lui Isus sau Mohaned....!!!!! Dumnezeu nu a vorbit cu nimeni, nu a scris pe stanca nimic, asta e rodul imaginatiei omului si a.... hasisului poate !!! si eu cred in Dumnezeu, dar mai asa, cum spune si Night_du.... adica numai in El, dar nu si in semnele create de om ! plante, banani si mamutzi, erau de mult..... sa nu mai vorbim de dinozauri. azi si mult mai demult, crestinii spun o rugaciune cand pun un bob de grau in pamant, sa creasca si recolta sa fie buna/// de ex. dar si chinezii, cere nu cred in Dumnezeul crestinilor, de ex. puneau orez si crestea la fel de bine si fara rugaciune. asta e natura, asta a fost natura si toate specile de pesti, animale, etc. pe care mi le-a insirat Ruth ca scrie in Biblie.... erau cu mult inainte, asa cum le stim noi sau cum erau inainte de evolutia lor. da, si evolutia exista.... poate este si ea, una din sarcinile lui Dumnezeu.... mai stii ? dar fiindca am zis ca ma refer numai la om (mai tragetzi-ma si voi de maneca, cand o iau razna....
) atunci pot sa v-a spun, ca cine cunoaste un pic anatomie si ceva mai mult decat unde e ficatul... asa o "constructie" perfecta, nu putea fi facuta din tarana.....!!!! asa credeau oamenii o data, poate chiar si azi, dar nu.... nu poate fi asa ! si eu cred in Dumnezeu (verde sau rosu.... cum spune si gaby...) dar el nu se afla pe tavane sau pereti, nu in crci sau icoane, preotii nu au nici o putere mai mult decat mine, sa vorbeasca cu Dumnezeu.... daca castig la Loto, nu e pentru ca m-am rugat lui Dumnezeu.... si pur si simplu, zic eu, Dumnezeu nu se amesteca in viatza noastra si a tuturor vietuitoarelor sau planteleor, pe pamant ! sunt specii care au fost si au disparut.... altele s-au creat chiar sub ochii nostrii, medicina a facut, prin dezvoltarea ei, ca omul sa traiasca mai mult decat chiar si atunci, cand omul statea tot timpul in biserici, sinagogi sau moscheie.... si se ruga, credea el, lui Dumnezeu....!!! in scimb, alti oameni, lucrau in laboratoare, studiau corpul omenesc, faceau operatii pe morti, etc. si astfel s-a ajuns, in sute de ani, fara ajutorul lui Dumnezeu, la progresele pe care le vedem azi.
hai, ca eu o pot tine pana maine, asta tot de la Dumnezeu o am....
dar ca sa inchei, tot la raspunsul lui Pitt ma opresc !!!! Dumnezeul de care a intrebat initiatorul.... a fost creat de om ! si nu uitati.... pe o perioada destul de mare, prietenii vostrii greci..... au crezut in zei, au dus lupte contra celor care credeau in Dumnezeu.... si ????? unde sunt acum zeii lor....! macar ne-a ramas "olimpiada" din fosta lor credinta....! asta ar trebui dat de gandit, la cei care cred in "simboluri" omenesti si nu in adevaratul Dumnezeu, care este prezent in dezvoltarea celulelor noastre, sentimentelor noastre, etc. indiferent daca citim si transmitem la cel putin 10 persoane... acele e-mailuri unde sunteti vrajiti cu simple cuvinte !!!!!
si inainte sa-mi cer scuze pentru greselile de ortografie...... rog pe acei ce-i mananca deshtele.... sa corecteze mai intai, greselile de ortografie care apar pe "pagina mama" a forumuli 121 !!!!!!! "Opbiuni".... "Nu avebi mesaje noi"..... si altele...!!!!!
deci.... cu totii ati trecut, peste singurul raspuns de pe topic, care, si dupa parerea mea, raspunde initiatorului topicului si intrabarii lui, care era: "cine l-a creat pe Dumnezeu ?" cel al lui Pitt !!! OMUL !!!
omul a existat si inaintea "descoperirii" lui Dumnezeu, deci Dumnezeu era si inainte, din moment ce erau si pamantul si stelele sa nu mai vorbesc de soare, de cer, de zi si noapte.....!!!! deci omul era deja (hai sa ne concentram numai la el acum....) chiar daca mai dadea cu bata, nu stia de roata, dar care isi facea hainele, nu la Romarta ci din pieile animalelor ca si ele erau deja, da, cele cu care a umplut pamantul bunul Dumnezeu....!!! asta e clar pentru toti, sper ! iar cel care chipurile l-a descoperit, abraham ii zicea parca, care intr-o noapte si dupa o masa copioasa, iesind afara cu hasisul lui de buna calitate..... si-a pus niste intrebari interesante..... cine o fi facut luna, stelele, soarele, pamantul..... etc. toate erau de mult, de foarte mult timp.... dar omul, nu-si punea intrebari. Biblia, vechiul testament, a fost scris sau vorbit.... retroactiv, ca sa zic asa. deci omul, era deja si el a inceput sa scrie, cum a fost facut din tarana, adam, eva.... si restul stiti si voi, dar nu numai voi, crestinii.....!!!! Dumnezeu avea deja templele lui, credinciosii evrei se rugau deja le El, cu mult inaintea lui Isus sau Mohaned....!!!!! Dumnezeu nu a vorbit cu nimeni, nu a scris pe stanca nimic, asta e rodul imaginatiei omului si a.... hasisului poate !!! si eu cred in Dumnezeu, dar mai asa, cum spune si Night_du.... adica numai in El, dar nu si in semnele create de om ! plante, banani si mamutzi, erau de mult..... sa nu mai vorbim de dinozauri. azi si mult mai demult, crestinii spun o rugaciune cand pun un bob de grau in pamant, sa creasca si recolta sa fie buna/// de ex. dar si chinezii, cere nu cred in Dumnezeul crestinilor, de ex. puneau orez si crestea la fel de bine si fara rugaciune. asta e natura, asta a fost natura si toate specile de pesti, animale, etc. pe care mi le-a insirat Ruth ca scrie in Biblie.... erau cu mult inainte, asa cum le stim noi sau cum erau inainte de evolutia lor. da, si evolutia exista.... poate este si ea, una din sarcinile lui Dumnezeu.... mai stii ? dar fiindca am zis ca ma refer numai la om (mai tragetzi-ma si voi de maneca, cand o iau razna....
hai, ca eu o pot tine pana maine, asta tot de la Dumnezeu o am....
dar ca sa inchei, tot la raspunsul lui Pitt ma opresc !!!! Dumnezeul de care a intrebat initiatorul.... a fost creat de om ! si nu uitati.... pe o perioada destul de mare, prietenii vostrii greci..... au crezut in zei, au dus lupte contra celor care credeau in Dumnezeu.... si ????? unde sunt acum zeii lor....! macar ne-a ramas "olimpiada" din fosta lor credinta....! asta ar trebui dat de gandit, la cei care cred in "simboluri" omenesti si nu in adevaratul Dumnezeu, care este prezent in dezvoltarea celulelor noastre, sentimentelor noastre, etc. indiferent daca citim si transmitem la cel putin 10 persoane... acele e-mailuri unde sunteti vrajiti cu simple cuvinte !!!!!
si inainte sa-mi cer scuze pentru greselile de ortografie...... rog pe acei ce-i mananca deshtele.... sa corecteze mai intai, greselile de ortografie care apar pe "pagina mama" a forumuli 121 !!!!!!! "Opbiuni".... "Nu avebi mesaje noi"..... si altele...!!!!!
-

barboneli - frappuccino
bunicul meu!alinuta scrie:vai gabita!Night_du scrie:Am vazut oameni care au trecut pe la biserica de 3 ori in viata lor, dar erau de o bunatate iesita din comun. Am dat ca exemplu pe bunicul patern, un om fara pereche pe lumea asta. Mergea asa sotanc de un picior si ajuta absolut pe oricine. Cei prezenti la inmormantare au spus aceeasi fraza toti: "nu exista data in care sa nu ajute daca ai aveai o problema...nu l-am auzit niciodata zicand NU unui om in primejdie..."
L-am iubit si-mi era drag ca o icoana...Plecarea lui m-a saracit intr-un mod iremediabil...![]()
acelasi lucru as spune si eu despre bunicul meu...cuvint cu cuvant![]()
doar ca el nu avea probleme cu piciorul ci cu stomacul
si a trait 25 de ani fara ambele picioare, ajutat de proteze si doua bastoane! 
"Universul nu este constient de existenta ta. Relaxeaza-te!" (Anthony de Mello)
-

dia21 - frappuccino
69 mesaje
• Pagina 5 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5