de denuntat sau nu?
Moderatori: dragos6, Night_du, Safari Sunrise, dargo, 121
21 mesaje
• Pagina 2 din 2 • 1, 2
Re: de denuntat sau nu?
mira2010 scrie:Copilul handicapat trebuie sa aiba certificat si indemnizatie, daca fata nu este bine trebuie vazut daca nu este in aceeasi situatie, si mama trebuie sa primeasca ceva pentru ca ii ingrijeste... Exista si asistenta sociala, nu ar avea motiv sa nu aiba ce manca.
pai tocmai ca oricine are un cartof, o fasola in casa, mai ales ca-i ajuta si mama ei care are casa la tara si de la tara poti procura altfel alimente si tot nu face de mancare. nu am zis ca nu are efectiv ce manca, nu face- nu stiu de ce!
[img]http://tickers.baby-gaga.com/t/eleelesvi20100817_2_Sergiu+Constantin.png[/img]
-

marcyu - frappuccino
andi_81 scrie:Esti sufletista si miloasa...ajuta-i cat poti pe acesti copii,dar nu ii denunta mama:este singura pe care o stie si daca va fi luat de langa ea,nu stii ce impact poate avea acest lucru asupra lui pe viitor.In schimb,va intelege ca nu este singur si ca exista oameni care se gandesc si la sufletelul lui.Pe mama lui,asa cum este,deocamdata o iubeste mult cu sufletelul si inimioara lui de copil.Sa fie luat din familie si despartit de fratiorii lui,sigur nu poate fi benefic pentru el.Poate reusesti sa te sfatuiesti cu cineva de la Asistenta
Sociala,sau sa vorbesti cu profesorii lui la scoala,poate se implica si dansii si se mai sperie mamica un pic.Trebuie sa invete sa fie curajos si cuminte si ca "mami"se poarta asa din motive care nu au nici o legatura cu el.Il recunosc in baietelul acesta pe baietelul meu pentru care mami este centrul Universului si este mereu dornic sa ii fie pe plac si sa nu o supere cu nimic.Nu as vrea sa il stiu plangand intr-un camin dupa mamica lui,asa rea cum este ea.
nu cred ca baietelul tau plange la tine in fiecare zi: mami mi-e foame de nu mai pot si tu sa-i zici mananca ce este, si el sa zica m-am saturat de ceai cu paine, sau cum crezi ca s-ar simti copilul tau daca i-ai spune du-te si te ineaca
[img]http://tickers.baby-gaga.com/t/eleelesvi20100817_2_Sergiu+Constantin.png[/img]
-

marcyu - frappuccino
am citit toate parerile voastre, va multumesc din suflet, le voi lua in considerare pe toate.
ideea este ca eu am un "frate" (asa ii zic si acum), un baiat care acum a devenit un barbat in toata firea, insurat si cu copil, pe care mama l-a luat dintr-un astfel de plasament cand eram eu foarte mica, fara acte l-a luat pur si simplu, s-a putut asa atunci, l-a luat pentru ca era foarte chinuit de altii de acolo, nici nu va zic la ce chinuri il supuneau alti baieti mai mari, groaznic si l-a crescut mama pana a plecat in cuibul lui. si acum ii zice "mama" lui mama si mie si soramii "sora"...de asta cu siguranta mai intai ma voi interesa ce conditii mai sunt in ziua de astazi la mine in oras, o sa vorbesc si cu ea s-o bag putin in sperieti...si abia apoi voi decide in ce mod voi actiona. o sa va tin la curent
ideea este ca eu am un "frate" (asa ii zic si acum), un baiat care acum a devenit un barbat in toata firea, insurat si cu copil, pe care mama l-a luat dintr-un astfel de plasament cand eram eu foarte mica, fara acte l-a luat pur si simplu, s-a putut asa atunci, l-a luat pentru ca era foarte chinuit de altii de acolo, nici nu va zic la ce chinuri il supuneau alti baieti mai mari, groaznic si l-a crescut mama pana a plecat in cuibul lui. si acum ii zice "mama" lui mama si mie si soramii "sora"...de asta cu siguranta mai intai ma voi interesa ce conditii mai sunt in ziua de astazi la mine in oras, o sa vorbesc si cu ea s-o bag putin in sperieti...si abia apoi voi decide in ce mod voi actiona. o sa va tin la curent
-

marcyu - frappuccino
marcyu scrie:nu cred ca baietelul tau plange la tine in fiecare zi: mami mi-e foame de nu mai pot si tu sa-i zici mananca ce este, si el sa zica m-am saturat de ceai cu paine, sau cum crezi ca s-ar simti copilul tau daca i-ai spune du-te si te ineaca
Nu,intr-adevar,nu este cazul copilului meu.Parerea mea este doar un punct de vedere,pentru ca mi s-a parut ca pentru asta ai scris.Dar daca tu crezi ca este mai bine pentru el si pentru ceilalti doi sa faci denuntul asta,fa-l!Eu spuneam doar ca baietelul despre care vorbesti inca isi iubeste mama,nu stie si nu ar intelege de ce a fost luat de acolo si cum si in ce fel a fost mai bine pentru el.Situatia asta nu este doar cu alb si negru,doar cu ceea ce "trebuie"si "este corect".Poate ar trebui sa vorbesti cu el,sa vezi ce ar raspunde in ipoteza in care undeva,in alt loc,ar sta cu alti copii si ar avea si el mancare.Tu oricum trebuie sa decizi asa cum crezi.Repet,este doar un punct de vedere,necunoscand familia in cauza.
- andi_81
- cafe-latte
pai de asta am dubii, de asta nu sunt ferm hotarata inca, pentru ca ma gandesc la copii. asa cum e ea e mama lor, la ei nu exista termen de comparatie, nu stiu cum e normal sa fie o mama, probabil considera ca mediul lor reprezinta o normalitate, de asta mai intai am zis ca ma voi interesa si de-o parte si de alta inainte sa fac un lucru si sa-l regret toata viata
-

marcyu - frappuccino
Exista la Primarie serviciul de Asistenta sociala, ei pot sa verifice ce se intampla si nu vor lua copiii - pentru ca nu este cazul, dar le pot prezenta toate drepturile pe care familia le are (care ar rezolva problema materiala) si pot urmari cum se achita parintii de obligatiile lor. Trebuie sesizata si Autoritatea Judeteana pentru Persoanele cu Handicap in privinta copiilor cu probleme.
- mira2010
- frappuccino
21 mesaje
• Pagina 2 din 2 • 1, 2