de denuntat sau nu?

Spune ceea ce simti!

Moderatori: dragos6, Night_du, Safari Sunrise, dargo, 121

de denuntat sau nu?

Mesajde marcyu » Joi Mar 04, 2010 3:41 pm

am o vecina, care are trei copii cu 3 barbati. unul e handicapat, unul e cu foarte mult bun simt si cuminte (nu datorita ei si nu stiu pana cand) iar cea mai mica nu are toate roticele la locul lor. acum e maritata cu un barbat care nu munceste, e plecat toata ziua, are pretentia ca ea sa-i puna la dispozitie in fiecare zi din pamant din iarba verde, nu-l intereseaza de unde- tigari si cafea, ea nici atat nu munceste ca trebuie sa aiba grija de fata de aproape 2 anisori.
amandoi il trateaza foarte urat pe baiatul mijlociu, e in clasa a 8 cred, de la faptul ca nu-i da niciun ban de pachet la scoala, pana la a nu-i da de mancare, femeia asta nu gateste, ii face o oala mare de ceai si ii da sa manance ceai cu paine toata ziua in fiecare zi, plus ca il trateaza si ca pe un sclav: ai grija de fata, daca cade il bate pe el ca nu a fost atent, bate covoarele, du-te si cumpara aia etc.....
fata cand vine la noi cu maicasa tot timpul e flamanda, daca vede un fruct pe masa, atat stie sa zica "foame, foame"...mama tot timpul i-a dat si le da tot ce avem, sau ce gateste, dar maicasa nu-i da nimic din ce-i dam noi si baiatului care saracul are si examen anul asta, trebuie alimentat corect, e in crestere, plus ca si el s-a saturat mereu o ameninta ca pleaca...si stiti care e replica ei? da pleaca du-te si te ineaca :shock:
e normal astfel de comportament din partea unei mame? pentru un barbat care nici macar nu intretine cu ea relatii sexuale, nu ii aduce bani, nimic nimic, sa-si renege copiii si sa-si bata joc de ei?
mie imi este foarte mila de toti, ca sunt copii, nu mai suport cand imi zice mama cat o chestie, n-o suport pe ea, si m-am gandit ca le-as face un bine copiilor daca as apela la protectia copilului.
(nu stiu daca am fost prea coerenta, dar ma enervez instantaneu cand e vorba despre acest subiect.)
ce parere aveti?
[img]http://tickers.baby-gaga.com/t/eleelesvi20100817_2_Sergiu+Constantin.png[/img]
marcyu
frappuccino

Mesajde dragos6 » Joi Mar 04, 2010 4:19 pm

aici e o alta problema: ce se petrece cu acel copil daca astia de la protectia copilului considera ca parintii trebuie decazuti din drepturi si copilul indepartat din acel "camin" si dus intr-o "institutie specializata". acolo va fi oare mai bine tratat?

in principiu, da; ar trebui denuntati autoritatilor competente.
Imagine
We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone...
dragos6
Rasnita de cafea

Mesajde ochelarica. » Joi Mar 04, 2010 4:30 pm

da,e de denuntat!problema e ca la noi sistemul e de asa natura incat doar copiii vor avea cel mai de suferit.mama nu se va schimba atata timp cat nu reuseste sa puna piciorul in prag cu concubinul.
daca intradevar vrei sa-i ajuti,eu zic sa apelezi la o asociatie crestin umanitara(spre exemplu "Cristhiana").Acestia au anumite programe pentru mame singure,ii pot gasi un loc de munca part time si ii pot da d'ale gurii.Asta numai cu conditia sa se tina de munca si sa respecte regulile programului
ochelarica.
irish coffee

Mesajde barboneli » Joi Mar 04, 2010 4:32 pm

si eu sunt de acord ! mai rau decat in propria-i casa, nu cred ca o sa fie ! dar eu nu cunosc posibilitatile autoritatilor de protejare a copiilor, din Romania !
Imagine Imagine
barboneli
frappuccino

Mesajde marcyu » Joi Mar 04, 2010 4:36 pm

dragos6 scrie:aici e o alta problema: ce se petrece cu acel copil daca astia de la protectia copilului considera ca parintii trebuie decazuti din drepturi si copilul indepartat din acel "camin" si dus intr-o "institutie specializata". acolo va fi oare mai bine tratat?

in principiu, da; ar trebui denuntati autoritatilor competente.

macar n-o sa devina un stricat, cel putin nu prea curand
[img]http://tickers.baby-gaga.com/t/eleelesvi20100817_2_Sergiu+Constantin.png[/img]
marcyu
frappuccino

Mesajde marcyu » Joi Mar 04, 2010 4:41 pm

ochelarica. scrie:da,e de denuntat!problema e ca la noi sistemul e de asa natura incat doar copiii vor avea cel mai de suferit.mama nu se va schimba atata timp cat nu reuseste sa puna piciorul in prag cu concubinul.
daca intradevar vrei sa-i ajuti,eu zic sa apelezi la o asociatie crestin umanitara(spre exemplu "Cristhiana").Acestia au anumite programe pentru mame singure,ii pot gasi un loc de munca part time si ii pot da d'ale gurii.Asta numai cu conditia sa se tina de munca si sa respecte regulile programului

pai de fapt nu e concubin e sot. mama tot a mai incercat sa-i arate cat greseste, sa-i bage "mintile in cap", dar nimic, asculta pleaca capul si cam atat, tot ca ea face. si nu cred ca vrea sa fie o mama singura, cred ca e obsedata de acest barbat care ii strica de fiecare data cand vine beat acasa, cate ceva...ba chiar vecinii din blocul celalalt care stau perete in perete cu ei, au auzit certuri, panarama fata tipand si i-au avertizat ca ii denunta la protectia copilului. asa este sistemul nostru nu e deloc bine pus la punct si nu stiu cat ajutor vor primi acesti copii, cu siguranta mama nu vrea astfel de ajutor pt ca nu considera ca are nevoie....
nu stiu, e complicat si revoltator, cel mai tare mi-e mila de baiat. tot i-a zis mama cand vine de la scoala sa treaca pe la noi sa-i dam sa manance, dimineata sa-i mai dam un ban sa aiba de pachet la scoala, dar ii e frica de ma-sa si nu trece...
marcyu
frappuccino

Mesajde marcyu » Joi Mar 04, 2010 4:43 pm

barboneli scrie:si eu sunt de acord ! mai rau decat in propria-i casa, nu cred ca o sa fie ! dar eu nu cunosc posibilitatile autoritatilor de protejare a copiilor, din Romania !

pai da, asta e o problema....
marcyu
frappuccino

Re: de denuntat sau nu?

Mesajde mira2010 » Vin Mar 05, 2010 12:01 am

marcyu scrie:...unul e handicapat, unul e cu foarte mult bun simt si cuminte (nu datorita ei si nu stiu pana cand) iar cea mai mica nu are toate rotitele la locul lor.

Copilul handicapat trebuie sa aiba certificat si indemnizatie, daca fata nu este bine trebuie vazut daca nu este in aceeasi situatie, si mama trebuie sa primeasca ceva pentru ca ii ingrijeste... Exista si asistenta sociala, nu ar avea motiv sa nu aiba ce manca.
mira2010
frappuccino

Mesajde Adriana » Vin Mar 05, 2010 12:45 am

Este asa de nedreapta lumea asta ! Nimic nu te indigneaza mai mult decat sa vezi copii, fara aparare, chinuiti si abuzati.Sa abuzezi o fiinta care nu poate sa se apere...
Marcyu, este cu dus intors. Traim intr-o tara saraca unde nu ai garantia ca acesti copii vor fi tratati corect. Este adevarat ca lucrurile au evoluat mult , caminele de plasament sunt mai decente decat acum 15-20 ani dar nu stii ce alte abuzuri pot aparea acolo.
Ei s-au obisnuit cu viata asta chinuita ...teoretic, intr-un orfelinat ar trebui sa fie mai bine.
Cel putin dpdv al hranei, cred ca ar manca mai indestulator...dar psihic, moral...acesti copii sunt tarati pe viata. Depinde de anturajul pe care il vor avea si depinde de puterea pe care o vor avea sa se sustina singuri intr-un mediu ostil. Putere , pe care ma indoiesc ca o au , pentru ca nu au incredere in ei , au fost mereu minimalizati.
Da, ar trebui sesizata Protectia Copilului ...eventual ar putea parintii pusi sub presiune , daca nu au grija de copii sa fie decazuti din drepturi...
Ma indoiesc ca parintilor le pasa ...mi-e teama ca pentru copii nu va fi mult mai bine nici in alta parte!
Dar nu se poate sta nici cu mainile in san!
Da, ar trebui sesizate autoritatile...dar nu garantez ca rezolvi problema.
Du-te putin si vezi ce optiuni reale au copiii dupa ce Protectia Copilului ii preia...daca tie ti se par conditii OK...implica-te! Dar asigura-te inainte...
Adriana
frappuccino

Mesajde dargo » Vin Mar 05, 2010 10:29 am

eu nu as sesiza autoritatile...habar nu avem sau avem putin habar ce viata e prin caminele astea. am prietena care lucreaza in domeniu, plus ca am vazut si noi destule la televizor...eu consider ca in proprotie de 70-80% i-ai face mult mai mult rau. eu a sincerca sa ajut cat mai mult din exterior. copilul va creste si la un moment dat isi va lua zborul. ai putea sa ii oferi un sprijin pe care cu siguranta nu l-ar cunoaste intr-un orfelinat.
Soulmate, dry your eye...cause soulmates never die

Cata parere-i in destin / Cata greseala-i imprejur.
Imagine
dargo
frappuccino

Mesajde anena » Vin Mar 05, 2010 11:02 am

Marcela, du-te si anunta Protectia Copilului.
Vreau sa va spun ca in Casele Protejate, cum le spune la asezamintele sociale pentru copii, sunt conditii foarte bune de viata pentru micuti.Cel putin la noi in judet, sunt cladiri noi cu tot confortul, se gateste zilnic pentru copii, sunt tratati omeneste, fac scoala, tot felul de activitati.Nu mai este ca pe vremuri.Sunt controlati in permanenta de autoritati, cei care lucreaza acolo si isi fac treaba cum se cuvine.Sunt implicata direct in acest sistem si stiu cum este.Cazurile despre care am auzit in presa, sunt izolate si in general nu se intimpla in astfel de institutii, care sunt sub directa coordonare a Primariilor si Directie pentru Protectia Copilului, plus organizatiile neguvernamentale implicate in asigurarea de servicii sociale.
Eu te sfatuiesc sa te duci, macar asa, fiind vizitati de organele in drept, parintii poate vor fi mai atenti cu felul in care poarta de grija copiilor.E bine ceea ce vrei sa faci.
Din centrele de plasament , au iesit oameni cu studii superioare, oameni instruiti si care si-au facut un rost in viata.Un copil ca cel despre care ne spui tu, ce sanse are sa urmeze o scoala mai departe, si sa faca ceva in viata?
Spuneai ca are un copil cu handicap.Daca acel copil este cu grad avansat, atunci mama poate este angajata ca asistent personal pentru fiul ei.Pt asta primeste un salariu de 600 lei, iar pentru copil ,primeste un ajutor social de 300 lei, daca este major., iar daca este minor, primeste alocatie dubla.
anena
frappuccino

Mesajde Adriana » Vin Mar 05, 2010 11:21 am

Excelent Anena !
De un raspuns documentat era nevoie ! Al unei persoane implicate direct !
Sunt de acord cu tine, trebuie mers si vazut exact ce solutii sunt si apoi gandit putin si actionat.
In interesul copiilor !
:)
Adriana
frappuccino

Mesajde dargo » Vin Mar 05, 2010 11:25 am

cred ca ne consideram prea repede ridicati la nivelul institutiilor din occident. ce impact va avea asupra pustiului ruptura din sanul familiei,care desi e cum e, e familiara pentru el?
Soulmate, dry your eye...cause soulmates never die

Cata parere-i in destin / Cata greseala-i imprejur.
Imagine
dargo
frappuccino

Mesajde andi_81 » Vin Mar 05, 2010 11:43 am

Esti sufletista si miloasa...ajuta-i cat poti pe acesti copii,dar nu ii denunta mama:este singura pe care o stie si daca va fi luat de langa ea,nu stii ce impact poate avea acest lucru asupra lui pe viitor.In schimb,va intelege ca nu este singur si ca exista oameni care se gandesc si la sufletelul lui.Pe mama lui,asa cum este,deocamdata o iubeste mult cu sufletelul si inimioara lui de copil.Sa fie luat din familie si despartit de fratiorii lui,sigur nu poate fi benefic pentru el.Poate reusesti sa te sfatuiesti cu cineva de la Asistenta
Sociala,sau sa vorbesti cu profesorii lui la scoala,poate se implica si dansii si se mai sperie mamica un pic.Trebuie sa invete sa fie curajos si cuminte si ca "mami"se poarta asa din motive care nu au nici o legatura cu el.Il recunosc in baietelul acesta pe baietelul meu pentru care mami este centrul Universului si este mereu dornic sa ii fie pe plac si sa nu o supere cu nimic.Nu as vrea sa il stiu plangand intr-un camin dupa mamica lui,asa rea cum este ea.
andi_81
cafe-latte

Mesajde pitbully » Vin Mar 05, 2010 12:08 pm

Mda, dificila situatia...
Imi aduc aminte de acum 5 ani cred, daca nu cumva mai putin, in care am avut o lucrare la o casa de copii, la un plasament de-asta. Lucrare maricica, de cateva zile bine, zile in care am vazut tot felul de lucruri. Gen bata tinuta dupa usa cu care ii batea pe copii, baston din ala ca la politie tinut sub pat sau dupa birou... si tot felu' de chestii de genu' ce erau folosite pe copii. Intr-adevar, sunt foarte ciudati acolo, lasati de parinti, unu chiar ma enervase la culme... da' totusi, nu folosesti asemenea lucruri pt potolirea lor. :|
Si cum urla doamnele la ei nici nu ma zic. Dar nu toate sunt la fel. Eu spun doar ce-am vazut eu cu ochii mei...cand voi vedea si altceva voi spune.
Intr-o alta zi,intr-o alta locatie, am vazut o mama ce-si vizita copiii si erau tare bucurosi... si ea ii intreba cum sunt, cum e si ca va face tot ce e posibil sa-i scoata de-acolo. La aceasta locatie erau conditii mai bune, cel putin nu vazusem nicio bata, da' cu toate conditiile oferite acolo, mancare,etc...tot la mama lor vroiau. Problema mamei respective era ca nu avea cum sa-i intretina.

Cred io ca se poate rezolva si altfel pt ca momentan in Ro,sinceri sa fim, e gen loterie locul unde ajungi...poti nimeri intr-un plasament cu oameni ce se implica si ajuta, gen ce spunea anena sau un alt loc in care bataia face parte din programul de zi cu zi, iar neinteresul acelora ce lucreaza acolo, e la putere...
Viziune înseamna sa vezi lucrurile nu cum sunt, ci cum vor fi...

Orice vis poate deveni realitate cu conditia sa sti ce sa visezi...
pitbully
frappuccino

Următorul

Înapoi la Atitudini