Discriminarea femeilor a fost sanctionata!

Spune ceea ce simti!

Moderatori: dragos6, Night_du, Safari Sunrise, dargo, 121

Discriminarea femeilor a fost sanctionata!

Mesajde Dana_Udu » Mar Noi 16, 2010 12:27 pm

Victorie la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii în cazul împotriva expertului criminalist Tudorel Butoi

Pe 20 octombrie 2010, CNCD a dat o hotărâre prin care sancţionează caracterul discriminatoriu al declaraţiilor expertului criminalist Tudorel Butoi făcute la postul Realitatea Tv în februarie 2010. În esenţă, expertul criminalist a declarat că spre deosebire de bărbaţi, femeile victime ale violenţei din partea bǎrbaţilor sunt vinovate pentru provocare.

Hotararea CNCD subliniază că declaraţiile expertului criminalist „ ... trec dincolo de ceea ce ar fi necesar pentru prevenirea violenţei împotriva femeilor, transferând responsabilitatea victimelor. [...] efectul stereotipului promovat de reclamat este crearea unei temeri pentru femei de a recunoaşte un viol sau alte agresiuni fizice, ceea ce duce la nepedepsirea vinovaţilor, dar şi la crearea sentimentului de dezvinovăţire, mai mult, de impunitate pentru persoanele violente. Acest efect nu ajută preventia, ci persoanele care comit violenţe. Nu ajută nici victimele agresiunilor, ci îngreuneaza situaţia lor, prin modul în care sunt percepute în societate...”

Studiile in domeniu arată că femeile, în general, nu depun plângeri la organele de cercetare penală dacă devin victimele violenţelor, iar intervenţia criminalistului întăreşte această atitudine.

Citeşte întreaga ştire pe www.ecpi.ro
Dana_Udu
cafe-latte

Re: Discriminarea femeilor a fost sanctionata!

Mesajde Night_du » Mar Noi 16, 2010 2:43 pm

:-O :-O :-O Poftim?... Am citit bine? Sunt vinovate pt provocare?
Asta e expert criminalist? Vai, nu vreau sa ma irit azi (desi, acu, pe moment, fierb la maxim) asa ca nu mai citesc...

Auzi, tu.....expert...si sa faci asemenea afirmatii............ Grrrrrrrrrrrr....... X(

Eu i-as retrage diploma la secunda..... X(
-Fereste-te de cel ce-ti cere un deget. Si nu ii da toata mana. Pt ca iti va lua tot bratul si tot impotriva ta se va rascula, atunci cand vrei sa-ti iei mana inapoi....

Night_du
simply the best

Mesajde florannce » Mar Noi 16, 2010 3:41 pm

As fi dorit foarte mult sa vad contextul in care d-l Tudorel Butoi a facut o astfel de afirmatie.
L-am cunoscut personal si, cel putin in urma cu 4-5 ani cand am interactionat cu dumnealui, nu mi-a parut misogin. Un tip echilibrat care nu se hazarda sa faca afirmatii generaliste, asa cum se spune ca ar fi facut in acest caz.
Oare exista posibilitatea sa vad inregistrarea emisiunii in care a facut afirmatia respectiva?
"Am urcat pe scara succesului esec cu esec."
florannce
mochaccino

Mesajde florannce » Mar Noi 16, 2010 3:50 pm

Night_du scrie::-O :-O :-O
.................
Auzi, tu.....expert...si sa faci asemenea afirmatii............ Grrrrrrrrrrrr....... X(

Eu i-as retrage diploma la secunda..... X(

night, omu` chiar e expert... pe psihologie judiciara cred ca este unul din cei mai buni de la noi din tara.
florannce
mochaccino

Mesajde Night_du » Mar Noi 16, 2010 3:57 pm

Permite-mi sa am un puternic dubiu...ca este expert.
Ca expert nu te hazardezi sa afirmi asa ceva. Scurt.
:|
-Fereste-te de cel ce-ti cere un deget. Si nu ii da toata mana. Pt ca iti va lua tot bratul si tot impotriva ta se va rascula, atunci cand vrei sa-ti iei mana inapoi....

Night_du
simply the best

Mesajde florannce » Mar Noi 16, 2010 4:08 pm

night, si eu am facut deseori o astfel de afirmatie.
Si sa-ti spun in ce context. Cand vad adolescentele cu fustele de li se vad chilotii si cu tzatzele pe afara, unduidu-si coapsele provocator... cand aceleasi adolescente se duc intr-un spatiu inchis cu un barbat (de cele mai multe ori la el acasa).
Pe bune, sunt blugii astia la moda acu`, aia cu talie joasa, care cand stau in picioare aproape li se vede parul pubian iar cand se aseaza pe scaun li se vad jumate din bucile fundului si atza de la tanga intre ele.
De asta zic ca as fi tare curioasa sa vad contextul in care a facut respectiva afirmatie.... pentru ca d-l Butoi e un tip echilibrat, care nu are accese, care nu cauta afirmarea profesionala pentru ca o are deja.
Ceea ce sunt mai mult ca sigura este ca nu a facut afirmatia in sens general, ci doar specific anumitor contexte.
florannce
mochaccino

Mesajde dia21 » Mar Noi 16, 2010 6:21 pm

Night_du scrie:Permite-mi sa am un puternic dubiu...ca este expert.
Ca expert nu te hazardezi sa afirmi asa ceva. Scurt.
:|

Gabi, tipul chiar este expert! Am avut ocazia sa-l cunosc personal acum cativa ani, pe timpul facultatii, si mi s-a parut o persoana extrem de echilibrata. Chiar tipul de om grijului cu cuvintele, asa ca sunt de parerea lui Florannce ca acea fraza a fost luata dintr-un context, cat despre femeile care provoaca anumite acte de violenta....prefer sa ma abtin ca sa nu intru intro polemica dusa la nesfarsit cu tine si in zi de sarbatoare :-D
"Universul nu este constient de existenta ta. Relaxeaza-te!" (Anthony de Mello)
dia21
frappuccino

Mesajde Night_du » Mar Noi 16, 2010 6:49 pm

Ma consider o persoane echilibrata, Dia, cu toate trairile mele pasionale. Asa ca nu ma angajez in polemici doar pt a-mi explica parerile.
Permite-mi sa fiu rezervata si sa am dubiile mele, da? Repet, ca expert ce te consideri, nu afirmi asa ceva pe un post public.......
Ca doar nu de dragul reclamei facu CNCD-ul sanctiunea respectiva.

Si basta, mai, ce dracu, sa tot aparam pe X si Y ca "poate avu si el un moment mai prost".
Da, ca expert nu spui asa ceva pe un post public, la naiba, sa fim bine intelesi.
Si nu ma intereseaza contextul in care fu spusa ai fraza geniala.
Daca tot esti inteligent, iti masori cuvintele, mai ales cand e vb de asa fapte grave, ca violenta si victimele violentei.

Ma bucur pt voi ca l-ati cunoscut, dar eu una raman la parerea mea.

Night_du
simply the best

Mesajde florannce » Mar Noi 16, 2010 9:06 pm

Night, daca spun ca fumatorii sunt responsabili pentru toate afectiunile din planul propriului lor sistem respirator (si nu numai) nu inseamna ca-i acuz si pe fumatorii pasivi - care nu au nicio vina ca in jurul lor sunt fumatori care fumeaza in prezenta lor.
Cam asa e si cu abuzul sexual, mai ales la adolescente. Daca ele ar fi mai precaute, multe situatii nedorite de ele ar fi evitate. Iar d-l Butoi insista foarte mult pe preventie. Cel putin eu asa l-am cunoscut. Incercand sa-i avertizeze pe tineri de tehnicile de manipulare pe care le folosesc cei care vand droguri si proxenetii.
Daca ai citi o carte de-a lui care sa contina si elemente de preventie ai simti si tu grija ce o poarta adolescentilor in mod special, pentru ca ei sunt cei mai vulnerabili. Iar daca ai ocazia sa-l si asculti vorbind despre asta... este absolut fascinant. Un om care vorbeste din experienta, nu din carti.

Si insist... exista posibilitatea ca emisiunea respectiva sa fie vizionata?
florannce
mochaccino

Mesajde dragos6 » Mar Noi 16, 2010 11:10 pm

florannce scrie:...
Si insist... exista posibilitatea ca emisiunea respectiva sa fie vizionata?

Da. Vazi pe youtube. E discutabil. În locul domniei sale, o astfel de declaraţie nu aş fi facut-o la TV, în direct (sau în reluare). Lucrurile astea le spui cel mult unei clase de fete la ora de dirigenţie...
Şi uite că nu doar io gândesc aşa: link.
Imagine
We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone...
dragos6
Rasnita de cafea

Mesajde Night_du » Mar Noi 16, 2010 11:34 pm

SA AM GRIJA CUM INTRU-N LIIIIFFTTTT? X(
Da' ce? Intru, cumva, cu poalele peste cap, si cu curu' gol?????????
Pfuai, da' cine dreaqu m-a pus ca asculttttt, grrrrrrrrr......... X( :evil:

Si stai ca acuma mi-am adus aminte... Eram imbracata in pantaloni, nu, nu talie joasa, nu tzatze afara din bluza, eram imbracata decent, comod, si mai ales cuminte...si tot mi-am atras cuvinte de toate felurile...fara vreun comportament provocator, si mai cu seama, fara sa ma bag in seama cu strainii pe strada. :evil:

Asa ca sa ma lase Butoiul cu comportament provocator, ca ii arat NNNN exemple de femei cuminti, si la locul lor, care au avut parte de violuri si etc...
Grrrrrrrrrrr......
X( :evil:

Night_du
simply the best

Mesajde Night_du » Mar Noi 16, 2010 11:42 pm

P.S. Ce naiba posteaza forumul asta cu dosul? :|

Night_du
simply the best

Mesajde colipici » Mar Noi 16, 2010 11:50 pm

mda...au dreptate si dia respectiv florance ca mai sunt si specimene care provoaca prin atitudine , imbracaminte etc.dar de aici pana la pumni si viol ....la o adica daca fetele vor, o fac si gata.
dar ce a zis domnul in cauza e foarte interpretabil pentru cei care gasesc ca e mai usor sa "salte" o pitipoanca "provocatoare" pentru "una mica", ca mai apoi sa aiba scuza ca ea a fost cea care a incitat la asa ceva.ca deh,...buric gol, cur la fel..cum dreacu' sa-si tina bastonul in budigai? motiv numa' bun pentru toti terminatii care nu-s in stare sa aiba altfel o femeie.
Ai un pistol in buzunar sau doar te bucuri ca ma vezi?
colipici
frappuccino

Mesajde Night_du » Mar Noi 16, 2010 11:58 pm

Te rog frumos sa ma lasi. Ca doar nu numai alea sunt victime, da?
Da' de violul conjugal ai auzit? Da, ala de se petrece in cadrul familie. Pana acu cativa ani nici nu era recunoscut, ca doar, mde, barbatul nu-si poate viola sotia, ea ii musai sa stea la fu**t, ca doar e nevasta. Si si la pumni (daca nu sta la fu**t) tre sa stea, pe aceleasi principii.

Va rog sa ma lasati in pace cu asemenea gandiri.
Da, cand ma imbrac sexy...ma imbrac pt mine. Clar, nu imi pun fusta pana in cur, dar am tot dreptul, CA FEMEIE CARE MA RESPECT SI SARBATORESC TEMPLUL SUFLETULUI MEU, sa ma imbrac cum imi trece mie prin freza. Fara sa ma agat de gatul barbatilor pe strada.
Asta nu inseamna sub nici o forma ca o fac provocator...daca vreau sa provoc, provoc in casa, imi provoc partenerul, nu strainii la colt de strada, da?
Ca de aia e plina lumea de descreierati din astia in lume...ca au gandirea asta, daca femeia isi pune fusta pana in cur, o face ca-i trebe scula.

Baiiiiiiiiiiii, da' mai exista si un creierrrr, in capul al de sus...de ala nu ati auzit?????
:evil:

Night_du
simply the best

Mesajde colipici » Mie Noi 17, 2010 12:02 am

noapte, nu zghiera ,bre, la mine! io ma refeream strict la pasajul unde domnia sa zicea de pitipoance,chipurile. ai inteles?
Ai un pistol in buzunar sau doar te bucuri ca ma vezi?
colipici
frappuccino

Următorul

Înapoi la Atitudini