Discutie pe forum: cum gasim FERICIREA - joi, 9 sept, ora 13
Moderatori: dragos6, Night_du, Safari Sunrise, dargo, 121
41 mesaje
• Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3
Re: Discutie pe forum: cum gasim FERICIREA - joi, 9 sept, or
Adi, Night nu a spus cum e fericirea ei...
fericrea ei consta nu in papucii aia de 700 E pe care, probabil, nu o sa-i aiba niciodata (nu pt ca nu ar avea bani, ci pt ca moda se schimba), fericirea mea consta in starea interioara...ca pot sa fac poze tuturor chestiilor (daca nu am sa mai am subiecte de pozat, am sa-mi pozez degetul mare de la picior, dar tot am sa pozez
), pt ca am CAPACITATEA de a vedea (altii nu au), am unde sta (nu e casa mea, e adevarat, stiti povestea, dar multi nu au nici macar chirie, ca sa nu mai vb de bani sa si-o permita), am ce pune pe masa (multi nu stiu ce e aia clatita, chec, sarmale si etc), si exemplele pot continua.
Vb ieri pe mess cu una din copilele (adoptive) 121, si ii explicam exact aceleasi principii...CONSTIENTIZAREA faptului ca ai ceva, ca esti binecuvantat in a le avea (putin sau mult, cat e).
Si daca tot vreti sa va definesc fericirea mea, mai pe intelesul vostru...fericirea mea nemasurata consta in a compune, ma trec fiori cand curg vorbele din penita fluent, fara intreruperi, sunt fericita cand citesc cartea preferata (intotdeauna AIA PE CARE O CITESC, pt ca ador multe stiluri, nu am unul anume...ma dau in vant, in schimb, dupa politiste -ca sa-mi verific inc-o data intuitia- si dupa esoterism), cand ma pot coccoli cu animalul meu (cutra de ea, se lasa coccolata numai cand vrea ea, dar eu sunt fericita si pt ca o vad ca-mi raspunde cand ii vb), sunt fericita cand vad frunza ruginie, si o pot imortaliza pe pelicula, cand aud rasul unui copil, cand aud o Traviata, cand, cand, cand...
Nu am asteptari care sa interfereze cu fericirea mea, in sensul ca nu o sa fiu in veciiiiii fericita daca nu am iahtul ala din reclama de ieri, nu cred in superficiliasme de genul asta....Ca am stari proaste ca ma dor rinichii sau scafarlia, e altceva...nu altereaza starea mea de lumina interioara....
Am castigat-o greu, am muncit (cu mine) pt a o castiga, si nu regret nici o clipa din munca mea, eu si fericirea mea suntem rezultatul tuturor experientelor mele din trecut....
fericrea ei consta nu in papucii aia de 700 E pe care, probabil, nu o sa-i aiba niciodata (nu pt ca nu ar avea bani, ci pt ca moda se schimba), fericirea mea consta in starea interioara...ca pot sa fac poze tuturor chestiilor (daca nu am sa mai am subiecte de pozat, am sa-mi pozez degetul mare de la picior, dar tot am sa pozez
), pt ca am CAPACITATEA de a vedea (altii nu au), am unde sta (nu e casa mea, e adevarat, stiti povestea, dar multi nu au nici macar chirie, ca sa nu mai vb de bani sa si-o permita), am ce pune pe masa (multi nu stiu ce e aia clatita, chec, sarmale si etc), si exemplele pot continua.Vb ieri pe mess cu una din copilele (adoptive) 121, si ii explicam exact aceleasi principii...CONSTIENTIZAREA faptului ca ai ceva, ca esti binecuvantat in a le avea (putin sau mult, cat e).
Si daca tot vreti sa va definesc fericirea mea, mai pe intelesul vostru...fericirea mea nemasurata consta in a compune, ma trec fiori cand curg vorbele din penita fluent, fara intreruperi, sunt fericita cand citesc cartea preferata (intotdeauna AIA PE CARE O CITESC, pt ca ador multe stiluri, nu am unul anume...ma dau in vant, in schimb, dupa politiste -ca sa-mi verific inc-o data intuitia- si dupa esoterism), cand ma pot coccoli cu animalul meu (cutra de ea, se lasa coccolata numai cand vrea ea, dar eu sunt fericita si pt ca o vad ca-mi raspunde cand ii vb), sunt fericita cand vad frunza ruginie, si o pot imortaliza pe pelicula, cand aud rasul unui copil, cand aud o Traviata, cand, cand, cand...
Nu am asteptari care sa interfereze cu fericirea mea, in sensul ca nu o sa fiu in veciiiiii fericita daca nu am iahtul ala din reclama de ieri, nu cred in superficiliasme de genul asta....Ca am stari proaste ca ma dor rinichii sau scafarlia, e altceva...nu altereaza starea mea de lumina interioara....
Am castigat-o greu, am muncit (cu mine) pt a o castiga, si nu regret nici o clipa din munca mea, eu si fericirea mea suntem rezultatul tuturor experientelor mele din trecut....

-Fereste-te de cel ce-ti cere un deget. Si nu ii da toata mana. Pt ca iti va lua tot bratul si tot impotriva ta se va rascula, atunci cand vrei sa-ti iei mana inapoi....
-

Night_du - simply the best
bre` da` ce va mai place sa epatati. in caz ca nu v-ati prins, aici se pun intrebari nu se tin discursuri. 

You make people miserable, then they do what you want them to do, because then the misery goes away.
-

elements - irish coffee
colipici scrie:fericirea? o stare de fapt. poti fi fericit doar pentru ca te-ai trezit dimineata fara dureri de cap, ca poti zambi unui gand in oglinda in timp ce te aranjezi sa pleci la job, poti fi fericit doar pentru ca-ti place moaca ta din oglinda in dimineata asta. ca ti-ai gasit masina nezgariata in parcare si n-ai mai gasit gunoi pe presul din fata usii de la intrare. poti fi fericit doar ca cineva iti zambeste pe strada, ca te intalnesti azi cu prietenii pe care nu i-ai mai vazut demult timp, ca ti-ai cumparat ceva dupa care tanjeai demult dar niciodata n-ai gasit modelul potrivit tie sau ca ai reusit sa-ti termini raportul la timp si ai fost laudat pentru profesionalismul tau. fiecare percepe starea de fericire diferit…vecina de bloc poate fi fericita ca barbatul a adormit bustean aseara si nu i-a mai invinetit ochiul, sau ca si-a gasit loc de munca dupa luni de stat in somaj..
ce ma face pe mine fericita pentru altcineva s-ar putea sa nu conteze, sa para doar un moft si atat. cum tot asa, ceea ce il face pe altul fericit mie sa mi se para ceva banal. e vorba de tine,ca om. de bucuriile tale, de dorintele si nevoile tale. de ceea ce te face sa zambesti,sa vezi lumea altfel, sa simti nevoia sa fredonezi ghidus cu o alta lumina in priviri. o lumina noua..
Fericirea ca stare o creezi/accesezi instant. Uimirea mea este de fiecae data cand cineva vrea sa „ajunga”, sa „devina fericit”, evident dupa ce a facut x lucru sau aurmat y retete. Este practic imposibil sa ajungi acolo, pentru ca acolo nu exista.
Fericirea nu este o destinatie, este o stare, iar ca orice stare, ea poate fi creata, savurata, reprimata, evitata, ignorata dar niciodata ajunsa. Oricum, nu este nici un loc in care sa ajungem ca sa putem fi...dar asta poate fi o abordare extinsa la orice altceva care tine de a trai in prezent.
Si la fiecare arata si se exprima in felul lui particular, iar ce mi-a placut cel mai mult la mesajul tau este ideea de lumina, mai ales de o noua lumina. Intotdeauna ne iluminam dinauntru catre exterior, tot procesul nostru de evolutie are acest context iar noutatea pe care o aducem fiecare participa la iluminarea tuturor;-)
Fericirea ca si context pentru desavarsire..hmmm imi place. Multumesc.
Ana-Maria
indrazneste.ro
-

anamaria.alexandru - cafe-latte
Ne apropiem de finalul discutiei, Ana-Maria va raspunde tuturor intrebarilor venite si apoi vom incheia.
Multumim ca ati fost asa activi si ne bucuram ca v-a placut subiectul.
Maine vom posta pe 121.ro un articol despre fericire in care Ana-Maria reia cateva din aspectele discutate astazi pe forum.Multumim,
Iohanna
121.ro
-

iohannapurdea - cafe-latte
Si ca sa-i raspund si la Dargo, legat de oglinda.. Ba da, eu sunt fericita ca am un par ca al nimanui alteia, ca am solduri de fetiscana (cu un fund mai mare), ca am picioare drepte, nu sunt cracanata, si etc. Si cand am cearcane pana la genunchi, si fac schifo, tot im trimit un pupic in oglinda ca stiu ca nu are sa mi-l trimita nimeni...si atunci?...de ce sa nu ma iubesc eu...altul sigur n-o s-o faca...
Am doua picioare, altul, poate, nu le are pe niciunul, am ochi, aud, vad, miros (cu nasul, nu va ganditi la prostii), am cap, pot citi si intelege, ma pot bucura de sexualitatea mea, am ales sa ma nasc intr-o tara libera, unde poti injura daca asa simti, ce as putea dori mai mult?
Sunt intreaga si pt asta multumesc Cerului. Ma pot exprima si multumesc Cerului pt asta. Pot studia, pot cheltui bani, pot face proiecte (pt ca nimeni nu mi-a spalat creierul), infine....am ceea ce multi atatia altii, nu au... Ce mi-as putea dori mai mult?........
Repet ce spuneam mai sus...ca am stari proate, da, sunt om, mai cad si eu, si ingerii cad uneori
, dar asta nu interfereaza cu starea mea de lumina interioara.
Am doua picioare, altul, poate, nu le are pe niciunul, am ochi, aud, vad, miros (cu nasul, nu va ganditi la prostii), am cap, pot citi si intelege, ma pot bucura de sexualitatea mea, am ales sa ma nasc intr-o tara libera, unde poti injura daca asa simti, ce as putea dori mai mult?
Sunt intreaga si pt asta multumesc Cerului. Ma pot exprima si multumesc Cerului pt asta. Pot studia, pot cheltui bani, pot face proiecte (pt ca nimeni nu mi-a spalat creierul), infine....am ceea ce multi atatia altii, nu au... Ce mi-as putea dori mai mult?........
Repet ce spuneam mai sus...ca am stari proate, da, sunt om, mai cad si eu, si ingerii cad uneori
, dar asta nu interfereaza cu starea mea de lumina interioara.-Fereste-te de cel ce-ti cere un deget. Si nu ii da toata mana. Pt ca iti va lua tot bratul si tot impotriva ta se va rascula, atunci cand vrei sa-ti iei mana inapoi....
-

El, eu nu epatez cu nimic. E realitatea si nimic altceva. Si aici nu se pun intrebari, musiu...Este o DISCUTIE...altfel ar fi o lectie de la scoala...noi intrebam, profu raspunde.

-Fereste-te de cel ce-ti cere un deget. Si nu ii da toata mana. Pt ca iti va lua tot bratul si tot impotriva ta se va rascula, atunci cand vrei sa-ti iei mana inapoi....
-

Night_du scrie:Adi, Night nu a spus cum e fericirea ei...fericrea ei consta nu in papucii aia de 700 E pe care, probabil, nu o sa-i aiba niciodata (nu pt ca nu ar avea bani, ci pt ca moda se schimba), fericirea mea consta in starea interioara...ca pot sa fac poze tuturor chestiilor (daca nu am sa mai am subiecte de pozat, am sa-mi pozez degetul mare de la picior, dar tot am sa pozez
), pt ca am CAPACITATEA de a vedea (altii nu au), am unde sta (nu e casa mea, e adevarat, stiti povestea, dar multi nu au nici macar chirie, ca sa nu mai vb de bani sa si-o permita), am ce pune pe masa (multi nu stiu ce e aia clatita, chec, sarmale si etc), si exemplele pot continua.
Vb ieri pe mess cu una din copilele (adoptive) 121, si ii explicam exact aceleasi principii...CONSTIENTIZAREA faptului ca ai ceva, ca esti binecuvantat in a le avea (putin sau mult, cat e).
Felicitari! te recunosc Night pentru "lectia de fericire"
pentru munca de care a fost nevoie casa ajungi la acest nivel de constientizare si pentru generozitatea de a-ti iubi experientele transformatoare din trecut.
Ma bucur ca am luat parte la aceasta conversatie, stiind cum arata toate acestea din propriul meu traseu evolutiv si mai ales multumesc pentru ocazia de a beneficia de impartasirile despre fericre autentica.
Ana-Maria
indrazneste.ro
-

Te asteptam si ca simplu user, la un cavei virtual. Va fi o placere sa te avem printre noi. 
-

Da, si eu multumesc frumos pentru prezenta. Cu asemenea parteneri de discutie, am evolua fiecare si am intelege lucrurile mult mai usor.
Sper Ana-Maria sa iti mai faci timp sa treci pe la noi.

Sper Ana-Maria sa iti mai faci timp sa treci pe la noi.

-

Adriana - frappuccino
Va multumesc pentru conversatia animata si provocatoare.
Este o bucurie sa comunic pe tema unor subiecte atat de dragi cum este fericirea.
Am primit multa valoare din interactiunile cu voi si sper sa va fi contribuit macar cu un strop..de fericire ;-)
Cu drag si pe curand,
Ana-Maria
indrazneste.ro
Indrazneste sa fi fericit pe deplin, chiar acum!
Este o bucurie sa comunic pe tema unor subiecte atat de dragi cum este fericirea.
Am primit multa valoare din interactiunile cu voi si sper sa va fi contribuit macar cu un strop..de fericire ;-)
Cu drag si pe curand,
Ana-Maria
indrazneste.ro
-

anamaria.alexandru scrie:Va multumesc pentru conversatia animata si provocatoare.
Cu drag si pe curand,
Ana-Maria
indrazneste.ro
Multumim si noi Ana-Maria si te mai asteptam si la alte discutii pe 121.ro!
Iohanna
-

iohannapurdea - cafe-latte
41 mesaje
• Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3