Dragostea si casatoria - intre nou si vechi
Moderatori: dragos6, Night_du, Safari Sunrise, dargo, 121
22 mesaje
• Pagina 2 din 2 • 1, 2
Re: Dragostea si casatoria - intre nou si vechi
Da. Da' daca analizam anumite studii vom vedea ca numarul divorturilor e din ce in ce mai mare... ba chiar poate depasi numaru' casatoriilor. Deci, putem trage concluzia ca... ne-am mai desteptat cateva procente 
Deci... conteaza mai putin de ce spune lumea... mai sunt cazuri, da' ceva mai putine...

Deci... conteaza mai putin de ce spune lumea... mai sunt cazuri, da' ceva mai putine...
Viziune înseamna sa vezi lucrurile nu cum sunt, ci cum vor fi...
Orice vis poate deveni realitate cu conditia sa sti ce sa visezi...
-

pitbully - frappuccino
.
Bun regasit! Am adus putina "benzina": cateva "vorbe"... sau o intreaga “teorie” despre “gura lumii”:
Incercam sa ne (auto)consolam si sa ne incurajam cum ca nu ar conta ce spune "gura lumii"! Ei bine, ne cam mintim in privinta asta! Ba chiar conteaza, si inca foarte mult! Uneori are si grave consecinte si ne afecteaza pana si sanatatea, imaginea sau chiar locul de munca, aspecte care nu se mai pot ignora! Doar ca refuzam cu incapatanare sa recunoastem asta!
Oricat am vrea sa ignoram "gura lumii", nu vom putea face asta (decat tot asa, de "ochii lumii")... atata vreme cat vorbele ne aduc atingere si ne influenteaza negativ relatiile cu cei din jurul nostru si, mult mai grav, cu cei dragi si apopiati noua! In concluzie, degeaba incercam sa mascam aceasta stare de fapt, ea exista, ne marcheaza si ne copleseste! Cei mai multi dintre noi pot face asta (sa ignore in totalitate) doar teoretic!
Suntem fiinte sociale (si sociabile) prin definitie... si ca atare, atata vreme cat faci parte dintr-un sistem si traiesti printre oameni, este imposibil sa nu te afecteze (mai mult sau mai putin, dupa puterea de adaptare si rezistenta la stres a fiecaruia) opiniile sau actiunile celor din jur! "Gura lumii" nu iti va face rau decat intr-un singur caz: daca traiesti complet izolat si departe de lume! Si nici atunci nu este sigur!
Mergea si o cugetare (un citat), nu?
Aceasta este gura lumii... un "spam" pe care suntem nevoiti sa-l inghitim!
.
Bun regasit! Am adus putina "benzina": cateva "vorbe"... sau o intreaga “teorie” despre “gura lumii”:
Incercam sa ne (auto)consolam si sa ne incurajam cum ca nu ar conta ce spune "gura lumii"! Ei bine, ne cam mintim in privinta asta! Ba chiar conteaza, si inca foarte mult! Uneori are si grave consecinte si ne afecteaza pana si sanatatea, imaginea sau chiar locul de munca, aspecte care nu se mai pot ignora! Doar ca refuzam cu incapatanare sa recunoastem asta!
Oricat am vrea sa ignoram "gura lumii", nu vom putea face asta (decat tot asa, de "ochii lumii")... atata vreme cat vorbele ne aduc atingere si ne influenteaza negativ relatiile cu cei din jurul nostru si, mult mai grav, cu cei dragi si apopiati noua! In concluzie, degeaba incercam sa mascam aceasta stare de fapt, ea exista, ne marcheaza si ne copleseste! Cei mai multi dintre noi pot face asta (sa ignore in totalitate) doar teoretic!
Suntem fiinte sociale (si sociabile) prin definitie... si ca atare, atata vreme cat faci parte dintr-un sistem si traiesti printre oameni, este imposibil sa nu te afecteze (mai mult sau mai putin, dupa puterea de adaptare si rezistenta la stres a fiecaruia) opiniile sau actiunile celor din jur! "Gura lumii" nu iti va face rau decat intr-un singur caz: daca traiesti complet izolat si departe de lume! Si nici atunci nu este sigur!

Mergea si o cugetare (un citat), nu?
Aceasta este gura lumii... un "spam" pe care suntem nevoiti sa-l inghitim! .
-

done1963 - mochaccino
din contra, pitbully, ne-am tampit cu cateva procente...
deoarece nu suntem in stare sa ne casatorim cu cine trebuie ca sa stam o viata....
nu ne casatorim cu "iubirea vietii" noastre??!!!
pai atunci de unde bucuria de a divorta?
unde dispare iubirea?
concluzia: nu mai stim sa iubim o singura persoana..
suntem prea egoisti, ne iubim numai pe noi....
deoarece nu suntem in stare sa ne casatorim cu cine trebuie ca sa stam o viata....
nu ne casatorim cu "iubirea vietii" noastre??!!!
pai atunci de unde bucuria de a divorta?
unde dispare iubirea?
concluzia: nu mai stim sa iubim o singura persoana..
suntem prea egoisti, ne iubim numai pe noi....
- trandafirul_alb
- mochaccino
ca ar trebui sa ne casatorim cu iubirea vietii noastre,e una.dar ca nu va ramane asa ever,e alta.nu exista reguli pentru o casnicie fericita. ca citesti in reviste,ca vezi pe forumuri cam cum ar trebui sa fie, sunt puncte de vedere ale fiecaruia,asa cum ar vedea el acea "casnicie perfecta". ce tie ti-ar parea ideal, pentru alta persoana ar fi exact opusul. de fiecare dintre noi depinde cat de mult reusim sa aducem intr-o casnicie, cat de mult reusim sa tragem la aceeasi caruta. pacat e ca multi se schimba odata cu peticul de hartie.devin prea siguri de ceea ce au si...gata..
depinde ce astepti tu de la o casnicie.si cum ai vrea sa fie,alaturi de cel drag.asta daca iti reuseste. sa nu mai spun de o vorba des intalnita:"nu umbla cu femei,nu vine beat acasa ,iti aduce toti banii, ce mai doresti?" nu conta ca femeia avea mereu vin si paine la ochi.
depinde ce astepti tu de la o casnicie.si cum ai vrea sa fie,alaturi de cel drag.asta daca iti reuseste. sa nu mai spun de o vorba des intalnita:"nu umbla cu femei,nu vine beat acasa ,iti aduce toti banii, ce mai doresti?" nu conta ca femeia avea mereu vin si paine la ochi.
Ai un pistol in buzunar sau doar te bucuri ca ma vezi?
-

colipici - frappuccino
trandafire, no, nu-i chiar asa. cel putin cred ca ar trebui sa facem calcule exacte pt a vedea daca ne-am tampit sau nu. pt ca:
daca avem 100 mii de divorturi ( exemplu ) trebuie sa vedem exact durata casatoriei. vor fi 5000 care dupa un an s-au despartit, 10 dupa o luna, 4000 dupa 5 ani, alte 10 mii dupa 15 ani. in fine...
dar daca vom descoperi un nr de .... care arata ca divorturile au avut loc dupa 15 ani de casatorie... sau cele din perioada 84-90 asta inseamna ca ne-am mai desteptat. daca procentul cel mai mare sta in divorturile de dupa un an sau doi, asta inseamna ca ne-am prostit. orisicum, cifrele vorbesc. iar noi nu le avem. din pacate. ca am fi facut cateva calcule...
sper ca n-am gresit pe undeva ca nu mai stau sa recitesc la ora asta.
si automat daca procentul acela e ala din perioada 90... e de bine pt ca in timp... se intipareste de la generatie la generatie ideea ca nu trebuie sa fii sluga sau proasta nimanui. si bati cu pumnu' in masa si zici pan' aici.
sau si viceversa... slugi si prostanaci. si de-astia sunt destui.
gen... "asta e". vb preferata a romanului.
daca avem 100 mii de divorturi ( exemplu ) trebuie sa vedem exact durata casatoriei. vor fi 5000 care dupa un an s-au despartit, 10 dupa o luna, 4000 dupa 5 ani, alte 10 mii dupa 15 ani. in fine...
dar daca vom descoperi un nr de .... care arata ca divorturile au avut loc dupa 15 ani de casatorie... sau cele din perioada 84-90 asta inseamna ca ne-am mai desteptat. daca procentul cel mai mare sta in divorturile de dupa un an sau doi, asta inseamna ca ne-am prostit. orisicum, cifrele vorbesc. iar noi nu le avem. din pacate. ca am fi facut cateva calcule...
sper ca n-am gresit pe undeva ca nu mai stau sa recitesc la ora asta.
si automat daca procentul acela e ala din perioada 90... e de bine pt ca in timp... se intipareste de la generatie la generatie ideea ca nu trebuie sa fii sluga sau proasta nimanui. si bati cu pumnu' in masa si zici pan' aici.
sau si viceversa... slugi si prostanaci. si de-astia sunt destui.
colipici scrie:sa nu mai spun de o vorba des intalnita:"nu umbla cu femei,nu vine beat acasa ,iti aduce toti banii, ce mai doresti?"
gen... "asta e". vb preferata a romanului.

Viziune înseamna sa vezi lucrurile nu cum sunt, ci cum vor fi...
-

pitbully - frappuccino
e prea complicat...
si foarte cald, sa ne apucam de asemenea calcule
...
as imparti munca cu tine...
tu pana in 2005 ...
si eu din 2005 pana in zilele noastre...
stiu eu
ca din 2005 nu mai divortzeaza nimeni, pentru ca nu se mai casatoresc...
concubinajul sa traiasca..
ea nu mai este "slujnica" lui...
el nu mai este "stalpul" familiei (sic, ca nu mai are pe ce se rezema ea)...
si uite fericirea a dat peste ei...
fiecare face ce vrea
...
se pot chiar intalni acasa daca vor
noapte de vis!
si foarte cald, sa ne apucam de asemenea calcule
...as imparti munca cu tine...
tu pana in 2005 ...
si eu din 2005 pana in zilele noastre...
stiu eu
ca din 2005 nu mai divortzeaza nimeni, pentru ca nu se mai casatoresc...concubinajul sa traiasca..
ea nu mai este "slujnica" lui...
el nu mai este "stalpul" familiei (sic, ca nu mai are pe ce se rezema ea)...
si uite fericirea a dat peste ei...
fiecare face ce vrea
...se pot chiar intalni acasa daca vor
noapte de vis!
- trandafirul_alb
- mochaccino
Mie imi place roz...

http://www.youtube.com/watch?v=miVb8kngaQU
-

ruth20 - frappuccino
22 mesaje