MANDRU CA SUNT ROMAN

Spune ceea ce simti!

Moderatori: dragos6, Night_du, Safari Sunrise, dargo, 121

MANDRU CA SUNT ROMAN

Mesajde oana_daniela » Dum Ian 11, 2009 3:46 am

sincer...sunt satula de publicitatea negativa cu care suntem indoctrinati si indobitociti permanent,prin stiri, comedii numai cu badarani si prost crescuti si chiar prin unele acte care se doresc muzicale!
vreau sa aud de la fiecare macar 1 motiv pentru care e mandru ca este roman..
oana_daniela
frappuccino

Mesajde dargo » Dum Ian 11, 2009 3:54 am

am o tara superba ca si zone
Soulmate, dry your eye...cause soulmates never die

Cata parere-i in destin / Cata greseala-i imprejur.
Imagine
dargo
frappuccino

Mesajde barboneli » Dum Ian 11, 2009 9:34 am

Pai eu as zice ca cel mai frumos era sa incepi tu, sa dai un motiv, nu? Eu unu' stiu pe cineva pe care sigur nu poti sa contezi...! :cool:
barboneli
frappuccino

Mesajde michi 73 » Dum Ian 11, 2009 11:31 am

barboneli scrie: Eu unu' stiu pe cineva pe care sigur nu poti sa contezi...! :cool:

Daca e vorba de tine, gresesti profund. Nu ai sta tu atat de mult pe 121 daca nu ai fi mandru (incantat) ca ai gasit o comunitate pe aceeasi unda cu tine si asta este romaneasca. Dca e vorba de altcineva, spune-ne sa stim si noi, nu fa ca Yaluro in fatza caruia am mai scazut cativa cm.(de unde sau din ce?) pentru ca am nominalizat pe cineva in Top de Top cu care el nu e de acord dar nu a spus pe cine.
Mie personal nu mi-e rusine ca sunt romanca si pe unde am fost am facut fatza buna; ba chiar sunt mandra ca am putut supravietui ca natie(v.basarabenii) iar gunoaiele ridicate la suprafata astazi, vor cadea la fund cand totul va intra in normal din punct de vedere al asezarii valorilor.
"eu am fost ca tine(?),tu vei fi ca mine
michi 73
frappuccino

Mesajde barboneli » Dum Ian 11, 2009 12:09 pm

Binenteles ca nu e vorba de mine...! Nu poci sa spui cine e persoana, ca poate gresesc. Iar persoana respectiva o s-o spuna singura... Nu era vorba sa se spuna cui ii este rusine... ci ca e mandru! Care e cu totul altceva. :idea: :cool: Iar dac yaluro nu e de acord cu vreo persoana nomalizata de tine, e dreptul lui, dar si al tau sa nomalizezi pe cine crezi si vrei TU, ca doar topicul l-ai facut tu..., nu? Sa faca si el un topic unde sa nomalizeze pe cine nu-i place..., ia sa-l vad !!! :idea: :shock: :cool:
barboneli
frappuccino

Mesajde soranasky » Dum Ian 11, 2009 12:42 pm

pentru ca in ciuda tuturor incercarilor altora de a ne distruge, macar intelectual - vezi damblaua cu sclipiciul, manelele, bemveurile si cocalarii, suntem inca destul de multi care ne agatam de cultura, de arta, de bun-gust, de valori profunde. pentru ca am cunoscut un pusti zilele trecute care imi da lectii de geografie si istorie la 12 ani ai lui. pentru ca am cautat o carte pe care o vazuem acum o luna in 12 librarii si stocurile erau epuizate.
What I've felt, what I've known
Sick and tired, I stand alone
Could you be there, 'cause I'm the one who waits for you
Or are you unforgiven, too?
soranasky
frappuccino

Mesajde dorina17 » Dum Ian 11, 2009 1:02 pm

bey, dar eu ma mandresc cu natiunea mea! Printr-un noroc sau nu, a reusit sa-si pastreze latinitatea in mijlocul popoarelor slave, a reusit sa ramana la stadiul de plutire intre trei mari imperii si-acum are si oportunitatea de a face comert cu gazele rusilor :twisted:
acum sincer, iubesc faptul ca sunt romanca fiindca sunt convinsa ca oricat de mult se straduiesc cei din jur sa denigreze si sa-si bata joc, romanii adevarati lupta impotriva curentului pentru a se mentine la suprafata
si conform versurilor
"..fiindca m-am nascut roman
cu soarta asta ma impac"
Imagine
In viata exista doua tragedii. Una e sa obtii ceea ce doresti cealalta sa nu obtii(G.B.S)
dorina17
blue eyes

Mesajde barboneli » Dum Ian 11, 2009 1:45 pm

Amantrei aveti dreptate...! Dar... nu cei din jur se straduiesc sa deniiigreeeze (l-am scris bine, nu ? :cool: ) pe romani ! Romania e pe primul loc cu difuzarea, publicarea, filmarea, etc. la mai toate porcariile, anomaliilor, afiselor si anunturilor (de parca le-as fi scris eu..., pline de greseli gramaticale si lipsa de continut logic) care prin unele locuri mai exista...!!! Si toate le primesc de la cei din Romania, ei rad de asa ceva, mie imi vine sa plang. Diferentele sunt enorme, intre cei ca voi si care... nu sunt ca voi! La ce bun emisiunile alea tampite (dupa parerea mea...) cu unul din cei care, parca Buzdugan il cheama ? Pune intrebari de minima cultura si bun simt si se duce special la persoane care, dupa figura stii din inainte ca se va face de ras. Asa vor sa-i invete...? Cand aud ce se raspunde si cum se raspunde mi se ridica parul! Nu vreau sa intru in amanunte si cum s-ar putea face sa se mai ridice nivelul (care era si pe vremea lui C., dar cine stia de el, de nivel vorbesc...) si asta numai din ce vad aici, ori la TV, ori la radio reviste etc. Daca se incepea treaba asta acum 30-40 de ani, mai era o sansa. Cand mai veneam prin Romania si ma mai uitam la TV, nu mi s-a parut ca e prea bogat cu programe educative. E adevarat ca nici nu am vazut foarte mult, in afara de "Voua" nu mi-a placut nimic. Parca pe vremea mea nu era chiar asa rau si....mult!
Eu nu sunt cel potrivit sa va dea sfaturi, nu ma refer la voi..., dar eu as desfintza emisiunile astea si de la radio si de la TV.
cu soarta asta ma impac"
Am doua variante la versurilor de mai sus si anume:

"..fiindca m-am nascut sarac
cu soarta asta ma impac"

cu soarta asta-m sa raman"

:idea: :-( :cool:
barboneli
frappuccino

Mesajde barboneli » Dum Ian 11, 2009 1:47 pm

dargo scrie:am o tara superba ca si zone

Si nu ne spui si tu, cine e zone asta ??? Mai ales ca are o tara superba... :idea: :D :?
barboneli
frappuccino

Mesajde danuska86 » Dum Ian 11, 2009 2:04 pm

- sunt mandra de ospitalitatea romanilor, de caldura lor sufleteasca si de istetimea lor. avem noi, romanii, un stil de a ne descurca in orice situatie, reusim sa cadem ca pisica-n picioare pana la urma. ne plangem de mila, ne dam cu capul de pereti, dar tot reusim pana la urma sa ne descurcam.
- sunt mandra, cum spunea si dargo, ca avem o tara frumoasa. aaa, ca nu stim sa ne-o promovam, ca nu ne axam mai mult pe turism, asta e alta treaba, si e mare pacat.
enjoy the moment
danuska86
irish coffee

Mesajde oana_daniela » Dum Ian 11, 2009 2:25 pm

sincer, nu am vrut sa dau primul exemplu ,pentru a nu influenta discutia intro directie sau alta...
eu sunt mandra de umorul hadru(pacala si tandala), hazul de necaz,sunt mandra ca la noi exista inca muzee facete de oameni simpli , colectii particulare, la tara cu accesul gratuit. sunt mandra ca am fost toleranti ca popor cu cei de alte etnii.
Ultima oară modificat de oana_daniela pe Dum Ian 11, 2009 3:04 pm, modificat 1 dată în total.
oana_daniela
frappuccino

Mesajde Night_du » Dum Ian 11, 2009 2:37 pm

Era, mai va vreme, o emisiune la TV, unde era vb despre "azilurile", ma rog, casute unde se adunau batranii. Contra unei sume, etc... stateau acolo, si beneficiau de asistenta si ingrijire. Nu retin exact unde era chestia asta, in care parte a lumii unde se vorbeste engleza, (si jur ca-n astfel de momente, as da orice sa am un medicament minune care sa-ti reinvie memoria instantaneu), dar ce m-a facut sa ma umplu de duiosie, si sa zambesc, era declaratia unei batrane care "aprecia caldura romanilor si sarmalele :D ", si cuvintele prezentatorului care spunea ca astfel de "case de batrani" administrate de romani, sant cautate tocmai pt caldura cu care sant primiti acolo cei in varsta.
-Fereste-te de cel ce-ti cere un deget. Si nu ii da toata mana. Pt ca iti va lua tot bratul si tot impotriva ta se va rascula, atunci cand vrei sa-ti iei mana inapoi....

Night_du
simply the best

Mesajde Night_du » Dum Ian 11, 2009 2:44 pm

Si chiar daca asta nu e un motiv personal pt a fi mandra, decoperirea insulinei a fost facuta tot de un roman, chiar daca premiul Nobel pt fiziologie si medicina a fost oferit altora.
-Fereste-te de cel ce-ti cere un deget. Si nu ii da toata mana. Pt ca iti va lua tot bratul si tot impotriva ta se va rascula, atunci cand vrei sa-ti iei mana inapoi....

Night_du
simply the best

Mesajde michi 73 » Dum Ian 11, 2009 4:56 pm

Night_du scrie:si cuvintele prezentatorului care spunea ca astfel de "case de batrani" administrate de romani, sant cautate tocmai pt caldura cu care sant primiti acolo cei in varsta.

Aoleo! Mi-am vizitat o prietena la o astfel de casa; fie-sa stabilita in SUA plateste 1000 eu/l, dar nu despre asta e vorba.Ce caldura? Poate la calorifer.
Vorbeam de mandria de a fi roman.Motivat sau nu, esti mandru ca esti roman, dupa cum in general esti mandru de familia ta chiar daca e simpla si paupera.Sunt sentimente pe care nu le cuantifici, ca de aia si de aia...pur si simplu apartii tarii in care te-ai nascut, face parte din tine si esti mandru de asta..O.PALER era mandru ca era roman, iubea tara si comuna Lisa in care s-a nascut si tot ceea ce critica izvora din prea multa mandrie si dragoste.
"eu am fost ca tine(?),tu vei fi ca mine
michi 73
frappuccino

Mesajde barboneli » Dum Ian 11, 2009 5:12 pm

Corect! Nu poti sa te nasti in Romania, sa cresti in Romania, sa traiesti in Romania...si sa fi mandru de Finlanda...! Binenteles ca esti mandru ca esti roman! E un sinegvanon! O axioma! Nu numai Romania are valori culturale, muzee, traditie, sosele nepotrivite anului 2009..., paduri, peisaje, betzivi, etc. Si eu nu sunt pe forum, in comunitatea forumului, cum zice Michi..., ptr. ca sunt mandru ca sunt roman, ci ptr. ca aici, stapanesc cel mai bine limba, am cunostinte comune, poeti comuni, cantece comune, expresii comune, injuraturi comune..., istorie comuna, haleala comuna (si inca ce haleala.... :drunken: ), bautura comuna (si inca ce bautura... :drunken: ) etc. etc. comune !!!
barboneli
frappuccino

Următorul

Înapoi la Atitudini