No comment...................

Spune ceea ce simti!

Moderatori: dragos6, Night_du, Safari Sunrise, dargo, 121

No comment...................

Mesajde Night_du » Mie Apr 21, 2010 1:13 am

Gluma la TV, in Franta: romanii saluta cu mana intinsa, cersind!

VEZI VIDEO

O gluma proasta facuta de un umorist francez a provocat un protest oficial al Ambasadei Romaniei la Paris.

Diplomatii romani solicita scuze publice, dar si aplicarea de sanctiuni, dupa prezentarea la un post de televiziune francez a asa-zisului "salut romanesc", executat cu mana intinsa, ca la pomana.

Invitat sambata seara la o emisiune de divertisment a postului France 2, umoristul Jonathan Lambert s-a lansat intr-un schimb de dragalesenii cu moderatorul. Dupa care, pentru a executa ceea ce el a numit "salutul romanesc", s-a ridicat in picioare, s-a aplecat putin, a intins mana si a rostit rugator: "Va rog, domnule!"

Nu trebuie sa fii subtil ca sa intelegi ca mica inscenare este cu trimitere la felul in care se poarta cersetorii nostri prin metropolele europene. Daca ne uitam la invitatii care aveau fuste inflorate, e si mai clar. Mai rau este ca reactia prompta a salii, care a imitat instantaneu "gluma", sugereaza ca povestea nu a fost spontana, ci mai degraba repetata.

Ambasada Romaniei la Paris a trimis grupului France Television si Consiliului Superior al Audiovizualului din Franta o scrisoare de protest in care catalogheaza comentariile difuzate pe post drept "inacceptabile, putand fi generatoare de xenofobie si rasism".

Deocamdata, Ambasada nu a primit niciun raspuns.

Mai are rost sa comentez??????....
.
-Fereste-te de cel ce-ti cere un deget. Si nu ii da toata mana. Pt ca iti va lua tot bratul si tot impotriva ta se va rascula, atunci cand vrei sa-ti iei mana inapoi....

Night_du
simply the best

Mesajde lorein » Mie Apr 21, 2010 10:35 am

e rolul actorilor de genul asta sa exploateze stereotipuri, din asta fac o paine
orice comediant stand up se foloseste de astfel de stereotipuri, deci nu stiu daca e 100% condamnabil ce a facut
din punctul meu de vedere, momentul pe care si l-a ales sa faca gluma nu e tocmai potrivit, cand romanii sunt stigmatizati cam peste tot, in special in zona franta - italia - spania
lorein
cafe-latte

Mesajde pitbully » Mie Apr 21, 2010 11:35 am

lorein scrie: nu stiu daca e 100% condamnabil ce a facut....

Poate vrei sa fac un drum si pan' la tine sa te urechiez putin :D
Daca asta e funny pt tine, pt mine nu-i. Mai ales ca n-am cersit vreodata. Si mai ales ca-s si mai destept ca el. Nu-i doresc decat ca din greseala sa ramana fara maini si cu gura stramba. @#$#$#$ ordinar ce e.

uau. te cenzureaza automat forumu' :D tare, n-am stiut.
Viziune înseamna sa vezi lucrurile nu cum sunt, ci cum vor fi...

Orice vis poate deveni realitate cu conditia sa sti ce sa visezi...
pitbully
frappuccino

Mesajde lorein » Mie Apr 21, 2010 11:44 am

tot ceea ce incerc sa spun e ca toti minunatii comedianti se leaga de diverse natii, cu diverse stereotipuri
de exemplu, jeff dunham, in finlanda, a facut glume pe seama suedezilor (pentru ca sunt ca pisica si cainele)
in danemarca a facut glume pe baza stereotipurilor legate de suedia, si tot asa

nu ii iau apararea frantuzului, pentru ca nici mie nu imi convine ca a inceput sa imi fie nu stiu cum sa spun ca sunt din romania, si sa nu mai vorbesc romana cand trec pe langa cersetorii (romani) de la gara, sau cand vad prin ziare ca iar au venit cersetori romani aici

dar oare nu putem gasi o modalitate de a le raspunde, folosind tot "umorul", asa cum au folosit ei? asa, ne enervam cand vedem ce fac ei, le spunem sa isi ceara scuze, ei baiguie ceva, si apoi continua sa "faca glume"
lorein
cafe-latte

Mesajde pitbully » Mie Apr 21, 2010 12:02 pm

ba da. si mie mi-a trecut prin cap'sor in secunda urmatoare ca tot asa prin glume proaste sa raspundem. da' mi s-ar parea tare ciudat sa-i bag pe toti francezii in aceeasi oala. sincer. cu ce mi-au gresit mie ceilalti pt a-i implementa automat in aceeasi categorie? :? cu nimic. logic.
deci ar fi nesimtire din partea mea. si nu in ultimul rand, n-as putea s-o fac. am putin mai mult bun simt in mine :D

mai, n-au decat sa impuste toti cersetorii si gata, problema rezolvata. ce faci ma, ai venit la cersit? poc, un glontz in cap. si gata. nu-i mai supara nimeni.
unde te duci ma, la cersit in alte tari? poc, un glontz in cap. si uite-asa, ajungem sa avem si mai putini consumatori de oxigen.

pitbully
frappuccino

Mesajde pitbully » Mie Apr 21, 2010 12:10 pm

de curiozitate.
cum il cheama pe rahatu' ala? numele real daca-l stie careva :?

pitbully
frappuccino

Mesajde dargo » Mie Apr 21, 2010 12:16 pm

pitbully scrie:de curiozitate.
cum il cheama pe rahatu' ala? numele real daca-l stie careva :?
de ce draga? vrei sa revolutionezi sistemul?
Soulmate, dry your eye...cause soulmates never die

Cata parere-i in destin / Cata greseala-i imprejur.
Imagine
dargo
frappuccino

Mesajde pitbully » Mie Apr 21, 2010 12:18 pm

sunt doar curios. atata tot.

pitbully
frappuccino

Mesajde silvye » Mie Apr 21, 2010 1:14 pm

lorein ....spui ca nu-i de condamnat ? Stii care-i deviza Frantei ? Liberte , Egalite , Fraternite !!!! E pentru prima oara in 8 ani (imediat) cand vad asa ceva . E de neconceput ca un post de televiziune respectabil sa stimuleze discriminarea cu tenta rasista . Mi se pare foarte corecta procedura Ambasadei asa ceva nu trebuie trecut cu vederea . Asta nu e gluma ci e rasism . Franta ca alte tari mai evoluate chiar nu are nevoie de protestari contra emigrantilor....e adevarat ca tiganii din romania stau la cersit dar nu mi se pare deloc corect sa suportam consecintele . Nu ma socheaza in mod special reactia publiccului , le plang de mila deoarece sunt niste oameni limitati, manipulati de media . Nu ai sa vezi vreodata o emisiune constructiva despre Romania pe canalele franceze . Deseori vad o imagine deformata si umila despre Romania . Tarani fara dinti in gura , carute pe nationala si altele . In schimb adevarate frumuseti sunt ascunse si rareori mediatizate . O singura data am vazut un reportaj despre Delta in rest numa' carute si saracie . Ori asta e o imagine deformata iar astfel de scene nu trebuiesc incurajate . De ce sa plecam capul ?......pentru a nu stiu cata oara !
silvye
frappuccino

Mesajde lorein » Mie Apr 21, 2010 1:43 pm

ambasada le-a cerut sa isi ceara scuze. ok, corect
sa spunem ca postul TV isi cere scuze

cum se reflecta scuzele astea in ceea ce priveste francezul de rand? crezi ca scuzele alea sterg cu buretele "salutul romanesc"?

da, postul TV a procedat gresit. da, comendiantul ala putea sa isi gaseasca altceva care sa fie amuzant. cumva am impresia ca ambasada asteapta ca altii sa arate ce buni si harnici sunt romanii, asteptam sa fim laudati de altii, noi nu facem mai nimic.

uite sa iti dau un exemplu: prietenul meu a fost intervievat de un ziar din romania, cu privire la sederea lui aici si la ce proiecte a facut pe aici. nu stiu, am voie sa dau link?
interesante sunt comentariile care au aparut, din partea romanilor care erau inca in tara: multi aruncau cu noroi in el.
pai daca in primul rand noi facem asta, de ce ne burzuluim asa de tare cand si altii arunca in noi cu noroi?

si ca sa fiu sigura ca se intelege bine: da, si pe mine ma doare cand vad lucruri de genul asta.
lorein
cafe-latte

Mesajde Night_du » Mie Apr 21, 2010 1:47 pm

Pit, scrie in text care e numele lui.

""Invitat sambata seara la o emisiune de divertisment a postului France 2, umoristul Jonathan Lambert Invitat sambata seara la o emisiune de divertisment a postului France 2, umoristul Jonathan Lambert ""

Lorein, se pot pune orice link-uri. Este sectiunea de atitudini, unde poti spune ce te doare.
Basta sa nu fie reclama, in rest este permis.
-Fereste-te de cel ce-ti cere un deget. Si nu ii da toata mana. Pt ca iti va lua tot bratul si tot impotriva ta se va rascula, atunci cand vrei sa-ti iei mana inapoi....

Night_du
simply the best

Mesajde dragos6 » Mie Apr 21, 2010 1:49 pm

silvye scrie:... Deseori vad o imagine deformata si umila despre Romania: tarani fara dinti in gura, carute pe nationala si altele... in rest numa' carute si saracie. Ori asta e o imagine deformata iar astfel de scene nu trebuiesc incurajate...

deformata pe naiba! ca doar de ea dai cu ochii pe oriunde te misti!!! hai sa fim in primul rand sinceri cu noi insine! abia apoi vom putea incerca sa sacapam de rele, nu asa, ascunzandu-le precum gospodina harnica isi baga sub pres gunoiul!!!

vedeti comentarii la video aici!
ca sa nu mai spun de 5 pagini pe forumul postului F2 (le-am pus si eu vreo 2 mesaje de dulce acolo, le ghiciti?)
Imagine
We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone...
dragos6
Rasnita de cafea

Mesajde Night_du » Mie Apr 21, 2010 1:50 pm

P.S. Si sa-l mai vad pe ala care il condamna pe Ceasusescu ca vroia sa-i trimta la mama-dracului, sa se curete tara de ei.
Fu omorat...si dupa '90 astia umplura Europa cu azil politic sau social, sau ce fel de azil or fi cerand...manca-i-ar azilu' (asa ca ne si revoltam la adresa lor). :P

Night_du
simply the best

Mesajde Night_du » Mie Apr 21, 2010 1:58 pm

Dragos sa nu-mi spui ca tu esti Pierre Cardin :P

Sa ma update-eze careva.
A primit Ambasada Romana scuze din partea televiziunii si a Frantei? Ca ieri la ora la care postam "inca astepta".....

Night_du
simply the best

Mesajde silvye » Mie Apr 21, 2010 2:02 pm

lorein scrie:ambasada le-a cerut sa isi ceara scuze. ok, corect
sa spunem ca postul TV isi cere scuze

cum se reflecta scuzele astea in ceea ce priveste francezul de rand? crezi ca scuzele alea sterg cu buretele "salutul romanesc"?

da, postul TV a procedat gresit. da, comendiantul ala putea sa isi gaseasca altceva care sa fie amuzant. cumva am impresia ca ambasada asteapta ca altii sa arate ce buni si harnici sunt romanii, asteptam sa fim laudati de altii, noi nu facem mai nimic.

Nu prea am inteles unde bati ? Incurajezi astfel de comportament ? Am mai spus-o si o mai spun . Nu-s patrioata insa e cale lunga sa te lasi condamnat datorita natiei tale . Sa ne puna pe rug in cazu' asta ! Ce treaba am eu cu cersetorii din franta ? Trebuie sa-mi pun basma in cap de rusine ca-s romanca ? E pur intamplator ca ala-i francez si eu roman dar asta nu inseamna ca-i mai bun ca mine . Sunt francezi ce irosesc aiurea oxigenul insa ei sunt iertati fiindca-s francezi ! In legatura cu romanii care au aruncat cu noroi la adresa prietenului tau n'are legatura ca-s romani . Sunt frustrati si basta .
silvye
frappuccino

Următorul

Înapoi la Atitudini