Pro si contra emigrare.
Moderatori: dragos6, Night_du, Safari Sunrise, dargo, 121
Pro si contra emigrare.
Ce parere aveti de emigrare? Nu ma refer la migratia pentru contract de munca (gen capsuniada) ci la plecarea in alta tara pentru trai , nu strict pentru munca.
Dragos si-a pus o semnatura pe care nu o prea inteleg, caci el este genul de patriot mandru de tara lui.
Dragos si-a pus o semnatura pe care nu o prea inteleg, caci el este genul de patriot mandru de tara lui.
-

yaluro - frappuccino
Buna tuturor va spun din Montreal. Cred ca nu mai e necesar sa imi spun parerea despre emigrare pentru ca am facut-o deja, dar pot sa va spun cum este dupa ce ai emigrat.
Sunt de 2 ani stabilita in Canada cu familia timp in care viata m-a provocat la autudepasire in fiecare zi. Multumesc la Dumnezeu pentru curajul pe care ni l-a dat si pentru ceea ce suntem acum. Ce suntem acum? Noi insine. Ne-am descoperit adevarata natura, zambetul, sufletul si pofta de viata. Iubesc tara mea, o voi iubi mereu, mi-a cultivat multe valori pe care le pretuiesc, insa sunt recunosctatoare fortei divine pentru portia de viata pe care o servesc zilnic. Ma simt vie, banii au trecut in sfarsit in plan secund si reusesc sa gasesc in fiecare situatie ceva bun sau ceva de invatat. Cu alte cuvinte...am invatat sa vad si altceva decat facturi, rate si bani pentru zile negre.
Numai bine va doresc voua tuturor care nu doriti sa emigrati vreodata, celor care cochetati cu ideea, precum si celor care se gandesc serios sa o faca.

Sunt de 2 ani stabilita in Canada cu familia timp in care viata m-a provocat la autudepasire in fiecare zi. Multumesc la Dumnezeu pentru curajul pe care ni l-a dat si pentru ceea ce suntem acum. Ce suntem acum? Noi insine. Ne-am descoperit adevarata natura, zambetul, sufletul si pofta de viata. Iubesc tara mea, o voi iubi mereu, mi-a cultivat multe valori pe care le pretuiesc, insa sunt recunosctatoare fortei divine pentru portia de viata pe care o servesc zilnic. Ma simt vie, banii au trecut in sfarsit in plan secund si reusesc sa gasesc in fiecare situatie ceva bun sau ceva de invatat. Cu alte cuvinte...am invatat sa vad si altceva decat facturi, rate si bani pentru zile negre.
Numai bine va doresc voua tuturor care nu doriti sa emigrati vreodata, celor care cochetati cu ideea, precum si celor care se gandesc serios sa o faca.
- tigresa
- cafe-latte
Re: Pro si contra emigrare.
yaluro scrie:Ce parere aveti de emigrare? Nu ma refer la migratia pentru contract de munca (gen capsuniada) ci la plecarea in alta tara pentru trai , nu strict pentru munca.
Yes, yes, yes, sunt pro emigrare. A alege sa traiesti intr-o alta tara, intr-un alt spatiu geografic, cultural, economic nu inseamna ca nu esti patriot. Inseamna doar ca ti se potriveste un alt sistem, un alt mod de gandire si viata. Mai putin patrioti sunt cei care, romani fiind si locuind in Ro isi bat joc de tot ce poate insemna munca celuilalt de langa el sau de dinaintea lui. Mai putin patriot este cel care ajuns in afara granitelor tarii nu recunoaste ca este roman sau are are grija sa ne faca de ras pe oriunde merge prin comportamente despre care nu e momentul acum sa vorbim. Da, sunt pentru emigrarea atata timp insa cat nu suntem sclavi la stapani, atata timp cat alegem un alt spatiu pentru a trai dar nu ne negam originile. In fond, lumea asta mare e mica si e a tuturor. De ce sa ii punem si noi alte granite in afara de cele existente? O zi faina tuturor!
- Naa
- cafe-latte
Incep altfel... De cand lumea s-a isterizat in Bucuresti, vad ca multi cauta solutii de a scapa de nebunie. Una dintre ele este emigrarea.(chiar acum de dimineata am auzit 2 oameni ca se gandesc la asta) Si eu mi-am pus problema sa ma mut de-aici. Ideal ar fi in Romania, insa unde?! Asta e o problema pentru mine, nu am unde!!... Adica, in conditiile care mi se ofera nu vreau eu sa traiesc. Astfel, aleg istericul Bucuresti de unde fug de cate ori am ocazia.
On topic :
Stiu cum e si sa traiesti in alta tara. Am fost si la munca si in concediu. Ca angajat de origine romana intr-o companie in alta tara, s-ar putea sa muncesti mult mai mult si pe bani mai putini...
Pe de alta parte s-ar putea sa scapi de grijile materiale...
Personal ma gandesc sa ma mut la Ploiesti, mai repede decat in alta tara

On topic :
Stiu cum e si sa traiesti in alta tara. Am fost si la munca si in concediu. Ca angajat de origine romana intr-o companie in alta tara, s-ar putea sa muncesti mult mai mult si pe bani mai putini...
Pe de alta parte s-ar putea sa scapi de grijile materiale... Personal ma gandesc sa ma mut la Ploiesti, mai repede decat in alta tara

-

raluk68 - frappuccino
raluk68 scrie:Incep altfel... De cand lumea s-a isterizat in Bucuresti, vad ca multi cauta solutii de a scapa de nebunie. Una dintre ele este emigrarea.(chiar acum de dimineata am auzit 2 oameni ca se gandesc la asta) Si eu mi-am pus problema sa ma mut de-aici. Ideal ar fi in Romania, insa unde?! Asta e o problema pentru mine, nu am unde!!... Adica, in conditiile care mi se ofera nu vreau eu sa traiesc. Personal ma gandesc sa ma mut la Ploiesti, mai repede decat in alta tara![]()
1. Si eu traiesc in Bucuresti , si ii simt pulsul istric. Insa sunt norocos caci nu trebuie sa merg zilnic la servici, sa stau 3 ore in masina , cu cheltuiala de benzina aferenta, cu frica de a nu fi lovit etc. Situatia din Bucuresti pare fara iesire, fiindca e din cauza lisei de civilizatie specific romaneasca si a lipsei de interes a autoritatilor. Si alte orase au trafic intens , ba chiar nu au asa bulevarde largi..si totusi, nu e ca aici.
2. Vara , cand vin si caldurile mari, incerc sa fug din oras.
3. De ce Ploiesti ? Daca ai rude apropiate care raman in Bucuresti, ar fi o justificare insa altfel, calitatea umana nu prea e mai buna ca in Bucuresti, orasul nu e deloc o frumusete, iar poluarea e la casa ei (de la cele doua rafinarii etc.). E un oras fara farmec. Vrei oras linistit si frumos ? Timisoara!
4. Anul trecut ma gandeam daca voi avea vreodata curajul sa emigrez, eram in cumpana. Anul asta, aglomeratia infernala si caldurile din vara au inclinat balanta clar spre emigrare. Insa nu o pot face in viitorul apropiat ca deh....nu sunt pregatit deloc: nici limba, nici bani, nici altele.
-

yaluro - frappuccino
yaluro scrie:3. De ce Ploiesti ? Daca ai rude apropiate care raman in Bucuresti, ar fi o justificare insa altfel, calitatea umana nu prea e mai buna ca in Bucuresti, orasul nu e deloc o frumusete, iar poluarea e la casa ei (de la cele doua rafinarii etc.). E un oras fara farmec. Vrei oras linistit si frumos ? Timisoara!
sa stii ca nici timisoara nu mai e ce-a fost..eu stau pe Calea Aradului si pana in centru fac cu masina aprox 40-45 min si pe jos fac lejer 25 min...de vreo 2 ani s-au inmultit si aici masinile ingrozitor..nu e ca in bucuresti da nici mult nu mai e pana!
-

dalayla - irish coffee
yaluro scrie:Ce parere aveti de emigrare? Nu ma refer la migratia pentru contract de munca (gen capsuniada) ci la plecarea in alta tara pentru trai , nu strict pentru munca.
Chiar m-ai facut curios de ce ai facut statistica asta cu pro si contra...
Nu poti sa traiesti in alta tara sau in tara ta fara sa muncesti..., daca nu ai vreo renta cumva... iar cu limba (asa cum scri mai jos...) nu e o problema, eu cand am aterizat aici nu stiam decat 6-7 cuvinte dintre care 8... erau injuraturi... -

barboneli - frappuccino
dalayla scrie:[sa stii ca nici timisoara nu mai e ce-a fost..eu stau pe Calea Aradului si pana in centru fac cu masina aprox 40-45 min si pe jos fac lejer 25 min...de vreo 2 ani s-au inmultit si aici masinile ingrozitor..nu e ca in bucuresti da nici mult nu mai e pana!..si daca locuiesti aici un timp,iti dai seama ca nu e linistit deloc
Mda, eu am vizitat Timisoara in week-end , de aceea a parut f. linistit.
Oricum , cu cat un oras e mai mic , cu atat concentrarea din centru este mai mica...iar Timisoara este 10% din Bucuresti....asa ca nu te compara cu Bucurestiul......ca nu aveti nici o sansa sa va puneti cu noi la aglomeratie...la isterie in general. Zi mersi ca nu locuiesti in Bucuresti!
-

yaluro - frappuccino
pt. Tigresa
buna!eu si iubitul meu ne dorim sa venim in canada!te-as ruga daca poti sa-mi dai adresa ta de mail sa te intreb cate ceva
multumesc mult si toate cele bune!
buna!eu si iubitul meu ne dorim sa venim in canada!te-as ruga daca poti sa-mi dai adresa ta de mail sa te intreb cate ceva
multumesc mult si toate cele bune!
- auroratepsanu
- cafe-latte
pentru astfel de mesaje s-a inventat p.m. (private message / mesajele private)!!!

We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone...
-

dragos6 - Rasnita de cafea
Intrucat cunosc foarte bine fenomenul emigrarii in Canada, haideti sa va spun cateva chestii folositoare.Mai intai, cine emigreaza in Canada ?
In general ratatii.Deci, daca ai fost ratat in Romania, incerci sa-ti schimbi imaginea in ochii celorlati romani prin fuga fara de intoarcere catre un taram cat mai indepartat de unde sa nu se intoarca informatii reale despre tine.Data fiind distanta, vei putea minti cu nerusinare ca esti bogat, o duci bine, hau, hau, hau, hau, hau, hau.Toate sunt numai minciuni.In general o sa-i vedeti pe fraieri ca se lauda ca si-au luat masina, de parca aici nu puteau sa-si ia, diferenta este ca in Canada si-o iau la mana a treia iar aici nou-nouta.Ca si-au inchiriat o casa uriasa, or sa aiba grija sa va trimita cateva poze, diferenta este ca in Romania aveau casa lor, cumparata, acolo dau chirie.De lucrat nu lucreaza mai niciunul, traiesc ca tiganii din ajutorul statului, adica tot un fel de cersit.Cate unul mai prinde cate un loc foarte important, spalator vase jegoase ale canadienilor,pizza delivery,carator mobila cu gheaba pana la etajul 10, etc.
Niste ratati.Mi-e sila.
In general ratatii.Deci, daca ai fost ratat in Romania, incerci sa-ti schimbi imaginea in ochii celorlati romani prin fuga fara de intoarcere catre un taram cat mai indepartat de unde sa nu se intoarca informatii reale despre tine.Data fiind distanta, vei putea minti cu nerusinare ca esti bogat, o duci bine, hau, hau, hau, hau, hau, hau.Toate sunt numai minciuni.In general o sa-i vedeti pe fraieri ca se lauda ca si-au luat masina, de parca aici nu puteau sa-si ia, diferenta este ca in Canada si-o iau la mana a treia iar aici nou-nouta.Ca si-au inchiriat o casa uriasa, or sa aiba grija sa va trimita cateva poze, diferenta este ca in Romania aveau casa lor, cumparata, acolo dau chirie.De lucrat nu lucreaza mai niciunul, traiesc ca tiganii din ajutorul statului, adica tot un fel de cersit.Cate unul mai prinde cate un loc foarte important, spalator vase jegoase ale canadienilor,pizza delivery,carator mobila cu gheaba pana la etajul 10, etc.
Niste ratati.Mi-e sila.
-

dumitruapostol - Sf. Moderatorie cel Nou
barboneli scrie:[... Probabil ca sti engleza sau poate chiar si franceza asa ca poti sa te descurci destul de bine in tarile vorbitoare cu aceste limbi. Deci Zimbabwe nu e o problema ptr. tine...Daca vrei sa emigrezi si tot o clocesti... o sa fie si mai greu cu inaintarea in varsta. Eu zic ca fara sa ai o mica baza financiara, profesionala, ceva cunostinte (rude, prieteni, etc.) si o dorinta mare ca sa pleci din tara ta... !
1. Nu am rude decat in Atena, iar eu in Grecia nu emigrez! Deci nu am pe nimeni care sa ma ajute.
2. Ideea cu emigratul o am demult dar nu stiam ca voi avea curajul si determinarea sa trec la actiune.
3. Vara asta am analizat cele doua variante pt. mine, cercetandu-le la fata locului pe amandoua : Austria sau Franta. Franta a pierdut.
4. Varsta e o problema, da! Trebuie sa fac miscare pana implinesc 40 de ani.
5. Baza financiara nu am deocamdata, mai imi trebuie cativa ani, iar treaba cu baza profesionala e cam albastra.
6. Dorinta este. La ce imi foloseste ca stau in cel mai mare oras al tarii, daca nu ma pot misca in el ?! Nu mai inghit aglomeratia si lipsa naturii. Nu mai vreau orase mari. Prefer ceva mai mic si intim (ma rog , totusi peste 100.000 de locuitori).
7. Statul evreu a oferit niste oportunitati unice in kibutz-uri,celor care veneau, stiu.
-

yaluro - frappuccino
Robert, in Austria vei fi mereu Ausslander.Toti nationalistii aia de austrieci te vor privi ca pe un rahat.Aia nu cumpara din magazine decat produse de-ale lor, de-au ajuns italienii sa-i dea in judecata ca nu-si vand produsele.Totul e frumos cat timp esti doar turist.
-

dumitruapostol - Sf. Moderatorie cel Nou