Ciocolata si untul de cacao...mmmm!

Moderatori: Night_du, moderatori_chocology

Ciocolata si untul de cacao...mmmm!

Mesajde hot_chocolate » Vin Feb 27, 2009 12:36 pm

Sunt innebunita dupa ciocolata, as manca tot timpul, este desertul meu preferat! O prefer in principal pe cea amaruie, dar nu refuz nici una cu lapte sau cu alune...mmmm!
Am aflat de curand care e diferenta dintre o ciocolata buna-buna si una...asa si asa. Untul de cacao face tot gustul, da tonul de arome si deliciul ciocolatei.
Untul de cacao e o grasime naturala extrasa din boabele de cacao, e galbui la culoare si da finetea ciocolatei, o face sa fie cremoasa si... delicoasa!
Si pe deasupra are o gramada de beneficii asupra sanatatii: stimuleaza functiile inimii, contine vitamina E si este bun pentru piele si incetineste imbatranirea! As manca in fiecare zi numai ciocolata daca as fi sigura ca nu mai imbatranesc niciodata :D .... dar nu cred ca e posibil :( Si am mai aflat o chestie: cica substanta din untul de cacao e buna si pentru tuse, are efect calmant. Vasazica ciocolata e si medicament. O sa tin minte asta cand oi raci si m-o apuca o tuse... sa stiu cu se sa ma tratez :P
Mai sunt amatori de ciocolata pe aici?!
hot_chocolate
cafe-latte

Mesajde wolf paula » Vin Feb 27, 2009 6:22 pm

si mie imi place ciocolata, dar nu mananc decat foarte rar. de sarbatori mai multa sau cand ma apuca. ca si cu orice aliment, nu trebuie exagerat, mai ales ca e dulce. da, e foarte buna si pentru bunadispozitie!!! asa ca, enjoy!
ThE WoRld IS mINe
wolf paula
cafe-latte

Mesajde Shakirar » Vin Feb 27, 2009 10:04 pm

Mie imi place foarte mult ciocolata.Mananc ciocolata mai multa atunci cand invat mult.
In primul an de facultate mancam ciocolata multaa deoarece a fost cam stresant primul semestru nu eram obisnuita sa stau de dimineata pana seara.Fara ciocolata nu fac fata perioadelor mai stresante.
Nenea nutritionistul spune ca a manca ciocolata trebuie privita ca o dependenta de ceva si tratata ca atare-fara ciocoo.
Eu nu pot fara ciocoo :D
Zambetul este oglinda sufletului!
Shakirar
espresso

Mesajde Raluca_SA » Sâm Feb 28, 2009 3:29 pm

Si mie imi place cioco.Mai ales cea alba!!
Raluca_SA
irish coffee

Mesajde yaluro » Sâm Feb 28, 2009 4:45 pm

hot_coco , din cate stiu eu ciocolata contine multe calorii....nu cumva esti deja grasomega ?
yaluro
frappuccino

Mesajde Oana29 » Dum Mar 01, 2009 7:11 pm

yaluro scrie:hot_coco , din cate stiu eu ciocolata contine multe calorii....nu cumva esti deja grasomega ?

OH, DEAR GOD!!!!

On topic: si eu ador ciocolata, acum mananc mai putina decat obsnuiam (mult mai putina) si DOAR cu minim 75% cacao. Asa mi-a zis tanti nutritionista, ca altfel de vai de curu' meu (si la propriu).
I have not failed. I’ve just found 10,000 ways that won’t work. - Thomas Alva Edison
Oana29
cappuccino

Mesajde dargo » Lun Mar 02, 2009 5:05 am

mi se pare cam ciudat topicul asta. nu e vreo reclama? :idea:
Soulmate, dry your eye...cause soulmates never die

Cata parere-i in destin / Cata greseala-i imprejur.
Imagine
dargo
frappuccino

Mesajde oana_daniela » Lun Mar 02, 2009 7:35 am

Si pentru ca numai cei care sunt Moderatori pot scrie supecte noi aici...am sa postez in continuare istoria ciocolatei(pana isi face cineva mila sa faca un topic separat, poate face si cateva cu retete de bomboane de ciocolata, de prajituri de ciocolata, inghetata....sau pur si simplu ciocolata)

De la inceputuri ...

De unde vine ciocolata?
Totul incepe cu niste seminte care, desigur, trec prin multe schimbari pana sa ajunga la forma cunoscuta de noi. Arborele se numeste de cacao si creste in padurile tropicale. Arborele are adesea peste 7,5 m inaltime, dar partea cea mai fascinanta sunt pastaile care-si schimba culoarea de la verde la galben si apoi la rosu pe masura ce se coc si care cresc pe toate partile arborelui, chiar si pe tulpina!

Ciocolata nu a fost dulce de la inceput. Se pare ca primii care au folosit-o, mayasii, o numeau “xocolatl” (apa amara) si nu puneau pret pe ea ca desert, utilizand-o in schimb ca bautura sacra in cadrul unor complicate ceremonialuri in care se practicau sacrificiile umane. Mai tarziu, marii preoti din Yucatan s-a ocupat personal de prepararea acestei licori care avea sa devina afrodisiacul favorit al castei dominante.
Dupa decaderea civilizatiei mayase, in secolul al IX-lea dupa Hristos, gustul ciocolatei s-a diversificat si a capatat noi arome olfactive. Aztecii o preparau folosind bizare combinatii de condimente - piper, chilli, vanilie, si cateodata miere si flori de portocal. In timp, o data cu sofisticarea aromelor, tehnologia de prelucrare ciocolatei a avansat, eliminand treptat, prin rafinare, o serie de componente amarui
In 1615, Anna de Austria, maritandu-se cu Ludovic al XIII-lea, a adus noutatea la curtea Frantei, iar domnisoara ei de onoare era insarcinata cu impartirea retetelor. Anglia a adus ca noutate amestecarea ciocolatei cu lapte, cu vin de Madeira si oua batute. Surprinzator, Biserica nu considera ca ar dauna postului. In secolul al XVII-lea ciocolata ca si bautura, s-a raspandit in intreaga Europa, fiind consumata mai ales de familiile regale si curteni la micul dejun si ca afrodisiac.
In 1657, un francez a deschis la Londra prima fabrica de bauturi avand la baza ciocolata, produs caruia i-a luat un secol pentru a detrona cafeaua. In Elvetia, tara care a redefinit-o, transformand-o in desert solid, ciocolata nu s-a impus decat mai tarziu, prin 1750, aproape simultan cu patrunderea ei in forta pe piata americana.

Cererea tot mare de materie prima -cacao- a determinat celelalte imperii (Franta, Olanda, Anglia, Portugalia) sa infiinteze plantatii intensive in coloniile lor, din Brazilia pana in Asia de Sud-Est, trecand, bineinteles, prin Africa. Spargerea monopolului spaniol a avut si consecinte tehnologice. Noii producatori au investit in cercetare, rezultatele neintarziind sa apara. Prima fabrica de ciocolata din Franta a fost infiintata in Bayonne unde exista deja o breasla de ciocolatieri inca din 1761.
In 1778, Francois Doret a inventat o presa hidraulica in stare sa prelucreze cu o finete superioara boabele de cacao si, apoi, sa amestece pudra obtinuta cu apa si zahar.

Varianta extrem de populara azi a fost ameliorata succesiv in secolele XVIII, XIX si XX, o data cu perfectionarea preselor cu ajutorul carora se obtine pulberea de cacao, dar si o data cu sofisicarea gustului consumatorilor, care, dupa ce au dovedit ca o prefera fierbinte, nu rece, i-au adugat felurite ingrediente, obtinand bauturi ca frantuzeasca ganache (amestec de ciocolata, frisca, alcool, ceai, cafea etc) ori italieneasca gianduia (rezultata din combinarea cremelor de ciocolata, migdale si alune de padure). Totusi, succesul universal al ciocolatei nu se datoreaza lichidului fierbinte si aromat, ci feluritelor sale versiuni in stare solida.
In decursul catorva decenii, ciocolata cunoaste multiple metamorfoze legate de forma (batoane, bomboane, praline, pudra , pastile, creme), gust (sunt incercate combinatii cu cateva sute de ingrediente, in felurite proportii) culoare (apar variantele albe si intermediare) sau textura (alunele, migdalele sau nucile, precum si fructele uscate isi fac loc in reteta tabletelor).

Nu ar suna rau nici o vizita aici.
oana_daniela
frappuccino

Mesajde hot_chocolate » Lun Mar 02, 2009 1:47 pm

Da, de acord cu voi, ciocolata poate ingrasa daca mananci in exces! Asa spune si medicul nutritionist: ciocolata trebuie consumata cu moderatie, in functie de metabolismul fiecaruia. Daca esti slab si nu se pune nimic pe tine, oricat ai manca, cred ca poti papa si jumatate de ciocolata... dar daca ai tendinte de ingrasare (eu cam am, din pacate :( ) nu cred ca ar trebui sa mananc mai mult de o patratica pe zi...

Oricum, ciocolata cu unt de cacao e foarte buna pentru sanatate: am citit ca doctorii cardiologi elvetieni si americani numesc ciocolata amaruie cu 70
hot_chocolate
cafe-latte

Mesajde hot_chocolate » Lun Mar 02, 2009 3:29 pm

70 la suta cacao - 'aspirina dulce' pentru ca reduce afectiunile cardiace! :P
hot_chocolate
cafe-latte

Mesajde hot_chocolate » Joi Mar 05, 2009 10:03 pm

Uneori, cand ma simt deprimata sau sunt nervoasa mananc nitica ciocolata. Si dupa un timp parca ma simt mai bine :P Mai sunt zile cand ma doare burta (acele zile... :sad: ) si, ca ma recompensez si sa am putina grija de mine, imi fac cadou o ciocolata. :D Ne simtim bine cand mancam cioco pt ca ciocolata declanseaza eliberarea de endorfina si a substantelor chimice produse de creier ce provoaca starea de bine! :D
Semintele de cacao contin 'salsolinol', o substanta care poate creste concentratia serotoninei din sange si da un efect de exaltare si euforie! vasazica de aia ne simtim asa de bine cand mancam ciocolata! Mi s-a facut pofta, cred ca o sa imi iau o ciocolatica in seara asta :happy6:
hot_chocolate
cafe-latte

Mesajde adada » Joi Mar 05, 2009 11:18 pm

Io nu inteleg atata pledoarie adusa ciocolatei ...sa-nteleg ca e o altfel de reclama...interactiva . :D
Doar vorbind de ea si te trezesti in cosul de cumparaturi ca s-a fofilat o ciocolata...una mica , de pofta. :cool:
adada
frappuccino

Mesajde hot_chocolate » Vin Mar 06, 2009 1:10 pm

asa e adada! Ciocolata e o mica placere nevinovata a noastra, a femeilor :D Nevinovatia ia sfarsit cand se ajunge la abuz!
dar oare barbatii nu manaca ciocolata? M-am intrebat de multe ori de ce cand spunem ciocolata ne gandim in primul rand la femei. Numai noi papam ciocolata? Cand ii faci un cadou unei femei, primul lucru care iti vine in cap este o cutie de bomboane de ciocolata! Domnilor, voua nu va place cioco la fel de mult ca si noua? mmm!
Semintele de cacao contin teobromina, care stimuleaza functionarea inimii si are efecte vasodilatatoare :P Stim noi ce se intampla cu vasodilitatia :D Deci, domnilor: ciocolata! :mrgreen:
hot_chocolate
cafe-latte

Mesajde barboneli » Vin Mar 06, 2009 2:37 pm

adada scrie:Io nu inteleg atata pledoarie adusa ciocolatei ...sa-nteleg ca e o altfel de reclama...interactiva . :D
Doar vorbind de ea si te trezesti in cosul de cumparaturi ca s-a fofilat o ciocolata...una mica , de pofta. :cool:

:shock: Reclama...? Chocolata e un aliment ca si ciorba de burta sau sarmalute in foi de vitza...! Sau Sangeria... Ce, daca yaluro aminteste mereu de "dulapuri" sau "cratiti", asta inseamna ca e tamplar sau ca are o pravalie si ca, cumpara vechituri si le vinde ca antichitati...??? :twisted: NU ! Sau poate da. La "cafeneaua senzationalelor" de luni, marti si mai ales joi, apar acolo tot felul de cafele, de la tot felul de firme... Alea nu sunt reclame ? NU ! Asa ca eu zic ca nici chestia asta cu chocolata nu e reclama. :idea: :cool:
barboneli
frappuccino

Mesajde adada » Vin Mar 06, 2009 3:46 pm

Data viitoare am sa specific unde vorbesc in gluma si unde nu . :D
adada
frappuccino

Următorul

Înapoi la Chocology