retete cioco-delicioase

Moderatori: Night_du, moderatori_chocology

retete cioco-delicioase

Mesajde hot_chocolate » Lun Mar 02, 2009 3:26 pm

Vasazica hai sa extindem subiectul despre ciocolata :P Uite, Shakirar, deschid aici subiectul despre ciocolata unde putem sa scriem ce retete stim / ne plac despre delicioasa ciocolata. Pe mine personal nu prea ma pasioneaza neaparat prajiturile cu ciocolata, imi place sa o savurez in stare 'pura' :D , adica asa cum o gasesc la magazin, ambalata. Imi place mult cea amaruie, mai ales ca dupa o patratica-doua e :bom: suficient, imi da senzatia de satietate.
Stiati ca o alimentatie bogata in cacao poate avea un efect benefic asupra sistemul imunitar? Asa spun niste studii facute in Spania. Ciocoltata cu unt de cacao e foarte buna pentru piele, untul de cacao e o susa naturala de vitamina E. Nu e de mirare de ce au devenit deja din ce in ce mai raspandinte tratamentele pentru piele cu ciocolata - impachetari etc.
:)
hot_chocolate
cafe-latte

Mesajde oana_daniela » Mar Mar 03, 2009 12:20 am

nu Shakirar era cea care a cerut sectiunea..ci O_D.

pai..despre ciocolata vorbim despre retete... manac ciocolata ambalata, dar...cel mai mult imi place sa o fac eu...sa o prepar

"Profesorul de ciocolata", domnul rosca de la liceul unde am predat mi-a spus reteta de baza pentru ciocolata dupa parerea lui : in parti egale zahar, pudra de cacao si unt de cacao....topite si amestecate la foc mic(bain-marie)

pentru mine e mai simplu sa iau ciocolata vrac, si sa o amestec tot la bain-marie cu frisca, devine mai catifelatat si..altfel, altfel decat gasesti in magazine...eu o ador(y, sa nu aud comentarii legate de greutate)
oana_daniela
frappuccino

Mesajde hot_chocolate » Mar Mar 03, 2009 12:03 pm

Hmm... greutatea e o problema..si intr-adevar multa ciocolata nu e buna pentru cei care au probleme cu greutatea - se vede / se simte imediat cand mananci un pic mai multe dulciuri. Cel putin la mine... De aia e bine sa consumi in cantitati moderate.
Una peste alta, ciocolata contine si multe vitamine inclusiv B1, B2 si vitamina E, dar si minerale (potasiu, sodiu, magneziu, fosfor, zinc, cupru, mangan). Daca mancam ciocolata cu lapte, ne asiguram si o portie de calciu din cat avem nevoie intr-o zi - aici depinde de tipul de ciocolata.
Cand eram mica, mama ne facea ciocolata de casa... mai tineti minte, era un ingredient ciudat - fosfarin :P Nici nu mai stiu ce continea, dar acum imi vine sa rad cand ma gandesc la numele prafului respectiv (cred ca copntinea si lapte praf) :D
hot_chocolate
cafe-latte

Mesajde adada » Mar Mar 03, 2009 12:25 pm

hot_chocolate scrie:(...) Daca mancam ciocolata cu lapte, ne asiguram si o portie de calciu din cat avem nevoie intr-o zi - (...)

Mai mare prostie n-am auzit...sa-mi iau calciul de zi cu zi din ciocolata cu lapte. :shock: :idea:
Singura ciocolata benefica organismului e ciocolata cu concentratie mare de cacao...atat...si aceea cu masura , adica o patratica , doua , nu masura proprie dupa placere .
Restul argumentelor cum ca iti iei calciul din cioco cu lapte s.a.m.d., e doar reclama pt a vinde .
:idea:
adada
frappuccino

Mesajde dragos6 » Mar Mar 03, 2009 12:47 pm

hot_chocolate scrie:[***]
Cand eram mica, mama ne facea ciocolata de casa... mai tineti minte, era un ingredient ciudat - fosfarin :P Nici nu mai stiu ce continea...

era un produs 100% natural (nu cum sunt budincile la plic din ziua de azi) si continea doar zahar pudra, amidon din porumb (cunoscut si vandut in aceeasi vreme sub denumirea de Zeamil) si o idee de pudra de cacao. se prepara prin fierbere cu lapte si nu avea nicio legatura cu ciocolata de casa.

@ adada > e vorba de ciocolata cu lapte calda (bautura!), nu de aia in tablete, cu vaca mov pe ea! (si sa stiti ca e o minciuna: in alpi n-am vazut nici marmote, nici vaci mov!)
era si o snoava, mai acum 40 de ani: intr-un calculator au bagat programatorii necesarul de hrana al unui om intr-o zi si de asemeni toate alimentele si ce contine fiecare. apoi l-au intrebat care ar fi dieta optima. nu mai tin minte ce a raspuns prima data, dar ideea era ca trebuia sa fie ceva diversificat si el daduse doar un aliment (care avea cam tot ce trebuie). a doua varianta a fost "10 cani de cacao cu lapte"... :P
Imagine
We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone...
dragos6
Rasnita de cafea

Mesajde hot_chocolate » Mar Mar 03, 2009 1:18 pm

adada,
:P nu am vrut sa zic ca ne luam TOT calciul necesar intr-o zi din ciocolata, e absurd! M-am exprimat gresit - ideea este ca iei O PARTE din portia zilnica de calciu (in jur de 15 la suta)! Si nu e nevoie sa iei aceasta cantitate numai din ciocolata, evident! E o alternativa pentru iubitorii de ciocolata :mrgreen:
hot_chocolate
cafe-latte

Mesajde adada » Mar Mar 03, 2009 5:25 pm

dragos6 scrie:(...)
@ adada > e vorba de ciocolata cu lapte calda (bautura!), nu de aia in tablete, cu vaca mov pe ea! (si sa stiti ca e o minciuna: in alpi n-am vazut nici marmote, nici vaci mov!)
(...)

Aha , multam Dragos de lamurire ...pt mine tot porcarii sunt...daca vreau o cacao calda imi fac eu cu praf de cacao si cu lapte din piata .
Daca ar fi dupa mine , as face sa fie pe piata doar sortimentul cu muuulta cacao (85%)...macar e un rau bun. :cool:
Si apropo de marmote...nu te-ai uitat tu bine . :D
adada
frappuccino

Mesajde oana_daniela » Mar Mar 03, 2009 6:02 pm

Mousse de ciocolata
4 pachete de cicolata amaruie de 150 gr
60 gr unt
8 oua
2 linguri rom sau lichior
2 linguri zahar

Cum se face:

Se topeste ciocolata pe aburi, apoi se adauga untul. se separa ouale( galbenusul de albus). Galbenusurile se freaca cu alcoolul si se pun peste ciocolata. Albusurile se bat spuma cu zaharul si apoi se incorporeaza si ele in ciocolata si se amesteca repede. Se pune in castronele si se lasa la frigider o ora.

Unii spun ca reteta originala ar fi cea cu smnatana...dar mie-mi place asa...
oana_daniela
frappuccino

Mesajde dorina17 » Mar Mar 03, 2009 6:24 pm

mie nu-mi place decat ciocolata amaruie cu menta, aia cu cea mai mare concentratie de cacao, sau cu crema de lamaie-combinatia de cacao-menta sau cacao lamaie e delicioasa....
chestia e ca nu ma pot limita doar la o tableta-doua...cand mananc ciocolata ,mananc una intreaga

a...si...da..marmota nu e mov :D
Imagine
In viata exista doua tragedii. Una e sa obtii ceea ce doresti cealalta sa nu obtii(G.B.S)
dorina17
blue eyes

Mesajde titilica » Mar Mar 03, 2009 6:36 pm

ciocolata cu rrommmmmm, jjjofra, amandiiina, sa mai zic???
si mi-a adus fiimea ciocolata cu portocala....pai as manca ....tone!! :P
Fericirea este un fluture, care, atunci cand este urmarit, este intotdeauna la un pas de a fi prins, dar daca stai linistit, se poate aseza pe tine!
Imagine
titilica
frappuccino

Mesajde dragos6 » Mar Mar 03, 2009 10:07 pm

titilica scrie:ciocolata cu rrom...

NU, multam! mi-ajunge ca dau peste ei chiar si la Notre Dame din Paris, acu' vrei sa mi-i bagi si-n ciucalata?!? :shock:
Imagine
We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone...
dragos6
Rasnita de cafea

Mesajde titilica » Mar Mar 03, 2009 10:25 pm

:D :D :D :D :D :D
si io care credeam ca yalu va fi primul cu asa replica......
dar e rrooommmmmm dragos, nu rrom!!
Fericirea este un fluture, care, atunci cand este urmarit, este intotdeauna la un pas de a fi prins, dar daca stai linistit, se poate aseza pe tine!
Imagine
titilica
frappuccino

Mesajde arrom » Mie Mar 04, 2009 3:13 pm

titilica scrie::D :D :D :D :D :D
si io care credeam ca yalu va fi primul cu asa replica......
dar e arrooommmmmm dragos, nu rroma!!

stiai ca YaluRo e nasu fabricii "Robert"(cioco 85% !) din Antananarivo? :D
Dumnezeu nu e in cer,nu-i pe pamint.
Dumnezeu e in inima noastra!
arrom
frappuccino

Mesajde barboneli » Mie Mar 04, 2009 3:44 pm

si mie imi place ciocolata amaruie, cu 72-75% cacao. daca e si cu ceva alune, migdale sau nuca, e bine. dar daca e cu ginger si mai ales cu ardei iute (chili)..... dau un raget ptr. asa ceva !!! la Triest am baut cea mai buna ciocolata fierbinte cu chili...! cu asta am ajuns, eu, la ultima treapta in cea ce priveste ciocolata. am gasit pe undeva si ce a scris altcineva despre asa ceva...

"Ciocolata + chili = extaz
Ideea e de fapt a aztecilor. Stiau ei ce stiau. Azi un gramo a luat banii, asa ca ne-am permis sa ne rasfatam (ciocolata cu chili facuta de Lindt era 6 lei si ceva la Nic).

Ppl, you have no idea! Chestia asta e atat de tare incat ar trebui, probabil, sa fie interzisa. Daca o sa incercati asa ceva, o sa aveti senzatia ca toata ciocolata pe care ati mancat-o pana acuma nu se pune.

p.s.: Daca nu va place ciocolata amaruie sau n-aveti voie sa mancati chestii picante sau daca aveti probleme cu stomacul, esofagul, hemoroizii sau alte chestii, forget about it!"
barboneli
frappuccino

Mesajde dorina17 » Mie Mar 04, 2009 3:52 pm

:P hahaha...deci asteptam degeaba "extazul"...am nevoie de chili :alien: :bom:
Imagine
In viata exista doua tragedii. Una e sa obtii ceea ce doresti cealalta sa nu obtii(G.B.S)
dorina17
blue eyes

Următorul

Înapoi la Chocology