scuza ma ca am raspuns asa tarziu tigrutza, uite iti dau reteta de mini pateuri... si imi faci pofta caci sunt la dieta
pentru aluat, 500g faina,250 lapte,2lg ulei, sare,drojdie... amesteci ca la paine doar ca nu lasi sa creasca.. sa stii ca e un aluat extraordinar si pt paine daca ai ramas in pana intr o zi si nu ai timp de dospit.. bun... a iesit un aluat pufos si putin mai moale ca cel de paine il imparti in 2 sau 3..depinde cat ai tu masa de mare pentru ca apoi faci o foaie ca de placinta, aproximativ patrata,si subtire cam de 1 cm... peste ea pui ketchup..il intinzi cu pensula de ou dar sa fie stratul subtire altfel curge.. razi cascaval dar la fel, nu f mult caci curge.. si pui si tu ce resturi ai prin frigider.. mie imi place f mult cu kaiser sau combinata cu salamior,carnaciori etc.. mai pui si ciuperci care nu treb sa lipseasca din compozitia unei pizze din punctul meu de vedere si cu asta... ai terminat aproape...
rulezi foaia ..exact ca la rulada! apoi cu un cutit.. zimtat preferabil, tai "rulada" felii, cam de 1,5 cm fara sa apesi pe ea sa nu se turteasca! pui in tava culcate.. si le lasi la cuptor.. nu f mult ca se fac repejor.. iti dai seama dupa culoarea aurie si dupa cum se umfla..asa ca lasa distanta intre ele pt ca o sa creasca frumos! sunt un deliciu absolut, eu nu mai mananc pizza normala decand cu astea... iar sotul,sau daca ai copii, o sa fie extaziat.. fratiorul meu cand vine la mine ma roaga mereu sa ii fac!
acum despre iepuras.. binenteles cel mai bun iepure e cel de 6-8 luni,, mai mic e f toxic pt organism, mai mare e mai dur,mai tare da nu e problema... condimentezi f bine carnea.. de obicei eu orice carne o pregatesc cu o zi sau poate chiar atunci cand am cumparat o sau primit o de la tzara si o las in pungute cu piper caci devin mai fragede.. pentru a fragezii si mai bine carnea.. si daca ai timp.. o pui in vin cu foi de dafin,usturoi si o lasi peste noapte la frigider.. daca nu.. e f f bun si asa..
buun, impanezi carnea cu usturoi, binenteles cea mai buna parte a iepurelui sunt pulpele din spate.. dar eu pun fiecare particica la prajit si se gaseste cineva sa se bata pe o ultima bucatica mai putin generoasa...
asa... impanat, condimentat cu piper si sare il pui intr o tava spatioasa sa nu stea inghesuit si printre, pui foi de dafin, mai scapi un catel doi de usturoi si bagi la cuptorul incins..
sa te pregatesti in primele 10-15 minute cu servetele caci salivezi la propriu ce arome pot iesii din el..si inca nu ai pus vinul... eu folosesc numai rosu... aici numai vinul rosu merge de care vrei dar preferabil un demisec... il pui cam cu 10 minute inainte sa fie gata... alaturi.. ca garnitura, cartofi natur sau piure si binenteles nitel din sosul ala ca daca nu te bat mesenii ca nu au avut in ce sa isi scalde papilele gustative...
pofta mare si multumesc mult pentru retete, in curand o sa pun si eu in aplicare..
poate imi sugerezi si mie te rog cateva retete specific italienesti dar comestibile romanilor nostrii:D azi mi am pus in cap niste spaghetti cu sos tomate,usturoi, dafin..ceva de genul acesta desi eu nu am mancat niciodata.. dar imi pleaca barbatul in italia pentru cateva luni si vreau sa il pregatesc moral sa stie ce il asteapta

! ce zici, se intoarce la nevasta acasa si la mancarurile ei sau italienii au bucatarie mai faina?