Amenajarea unei incaperi

Tot acasa e mai bine! Cum sa avem un camin mai primitor

Moderatori: dragos6, 121

Amenajarea unei incaperi

Mesajde audienta.generala » Mar Feb 24, 2009 1:41 am

Salut tuturor. As avea mare nevoie de sfaturile si ideile voastre privind amenajarea unei incaperi, care in final va fi de fapt locuinta pentru 3 persoane (eu, sotul meu si un bebelus de 5 luni). Ar cam trebui sa ne incapa si un loc de gatit, si un spatiu pentru bebe, un dormitor pentru noi. Singurul loc delimitat este baia, in rest este acum o camera mare, pe care noi dorim sa o compartimentam. Eu personal tot stau si invart si nu prea gasesc solutii, de aceea m-am hotarat sa va cer si voua ajutorul. Atasez si o schita a camerei. Orice idee pe care o aveti e binevenita si va multumesc de pe acum :)Imagine
audienta.generala
cafe-latte

Mesajde alinuta » Mar Feb 24, 2009 1:48 am

pentru amenajarea eficienta a spatiilor mici, te poti inspira la Ikea
alinuta
frappuccino

Mesajde audienta.generala » Mar Feb 24, 2009 3:09 am

Iti multumesc, insa din pacate locuiesc intr-un oras unde nu avem Ikea si nu prea sunt nici alte surse de inspiratie.
audienta.generala
cafe-latte

Mesajde dragos6 » Mar Feb 24, 2009 11:20 am

totusi, ikea are nenumarate saituri pe net si poti sa iei de acolo ideile. ca deocamdata despre asta e vorba, nu si de mobilier. (si sa stii, fac si livrari la domiciliu, chiar daca nu ai pravalie la tine in oras!)
Imagine
We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone...
dragos6
Rasnita de cafea

Mesajde Laura28 » Mar Feb 24, 2009 2:57 pm

Nu m-am uitat pe schita insa din cate spui aveti o camera mare si baia. Trebuie sa vezi ce suprafata exista si apoi sa va ganditi cate camere vreti si cate va permiteti. Ganditi-va daca va trebuie hol/vestibul, si daca suprafata va permite, apoi, deseneaza cu creta pe podea.Te poti juca cu suprafata camerelor, respectiv in dormitor mic pt. bebe si unul mai mare pt voi. Daca spatiul va permite un living, mic sau mare, o bucatarie, etc. Trebuie sa te gandesti cat timp veti locui acolo, daca este pt mult timp, veti avea nevoie de spatii de depozitare asa ca vezi daca iese si o debara. Toate astea se pot face in spatii mici sau mai mari. Cu creta in mana incearca diferite variante. Succes
Laura28
cappuccino

Mesajde dragos6 » Mar Feb 24, 2009 6:11 pm

mai exista si varianta unui program de grafica 3D pe calculator sau cu creionul pe hartie.

(mi-amintesc cum mi-am "pus" eu mobila prin casa decupand hartiute pe care am scris 'dulap', 'pat', 'masa', 'scaun", etc. pe o foaie de hartie milimetrica pe care desenasem planul apartamentului)...
Imagine
dragos6
Rasnita de cafea

Mesajde audienta.generala » Mie Feb 25, 2009 12:56 am

Va multumesc pentru idei.
audienta.generala
cafe-latte

Mesajde Miki_Andrescu » Joi Mar 19, 2009 3:00 pm

Ikea si mai nou Kika am inteles ca e tot pe sistemul Ikea. Bafta la amenajare.
Miki_Andrescu
cafe-latte

Mesajde dragos6 » Joi Mar 19, 2009 3:15 pm

bravo! daca te uitai atent, ai fi vazut ca NU are aceste pravalii la ea in sat!
Imagine
dragos6
Rasnita de cafea

Mesajde Miki_Andrescu » Vin Mar 20, 2009 6:52 pm

Greseala mea, ma scuzati :P
Miki_Andrescu
cafe-latte

Mesajde dandax » Vin Apr 02, 2010 4:09 pm

Salut tuturor, eu vreau sa va spun ca oricum ar arata o camera, orice tip de mobila ai avea sau orice culoare ar avea peretii cred ca un aranjament floral ajuta foarte mult. Eu in general am in casa cateva aranjamente ikebana, mie mi se pare cel mai frumos mod in care poti face o casa sa arate frumos. Paste Fericit!!!
dandax
cafe-latte

Re: Amenajarea unei incaperi

Mesajde ana_maria2010 » Mar Iul 20, 2010 11:45 am

Salut...
Eu am fost mereu pasionata de design interior :) :razz:
cateva sugestii : imediat langa spatiul delimitat pentru baie poti organiza " bucataria"... astfel vei avea sa zicem un dreptunghi care contine ambele spatii ce trebuie delimitate de restul...stiu ca noile modele de bucatarii "deschise" sunt la mare cautare, dar crede-ma ca e de preferat sa nu-ti intre tot fumul in casa cand gatesti...plus ca daca vine cineva da cu nasu' de oale, biberoane [-x sau alte cestii de bucatareala...
in restul camerei poti opta pentru o canapea extensibila (care se face pat ptr. voi) si un fotoliu extensibil (pat pentru cel mic, daca nu mai are nevoie de patut-bebe). astfel ai dormitor si living in acelasi timp... as mai pune o biblioteca multifunctionala, care sa contina loc de tv, birou/masa gen placa detasabila si sa nu ocupe mult spatiu... si as mai pune o masa joasa, ca sa fie modern...
as merge pe un dsign interior modern, cat mai putin incarcat, culori deschise,ca sa dea impresia de spatiu mult :) @};- \m/
bafta :-h
ana_maria2010
cafe-latte

Înapoi la Design interior, flori si gradina