ce plante sunt bune pt apartament?
22 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
ce plante sunt bune pt apartament?
Imi plac foarte mult plantele, dar singurele care au rezistat pana acum sunt cactusii. Restul, cu toate k ma chinuiam sa le ud, s-au ofilit, le-a mucegait pamantul... Spundeti-mi si mie niste plante care nu sunt pretentioase si se tin in casa. Asa ca pentru o incepatoare.In afara de cactusi. 
-

sweet_rain - cappuccino
Aceeasi intrebare am pus-o si eu acum ... vreo 6 luni ... cand am fost "sfatuita " de prietene sa apelez la buna .. si nepretentioasa .. DRACENA .
Cam prin noiembrie am cumparat una - din florarie - puisor - costa cam 150.000 .. si pana in zi de azi este super ok .
I-am schimbat si ghivechiul intre timp ...
Creste incet , e drept , dar a mentinut o coroana frumoasa , si frunze destul de sanatoase . E singura care a rezistat in livingul meu intunecat
Nu e deloc pretentioasa , si am gasit pe net multe informatii despre cresterea si intretinerea ei .
Daca te intereseaza .. mai revin cu informatii
zi faina sa ai
Cam prin noiembrie am cumparat una - din florarie - puisor - costa cam 150.000 .. si pana in zi de azi este super ok .
I-am schimbat si ghivechiul intre timp ...
Creste incet , e drept , dar a mentinut o coroana frumoasa , si frunze destul de sanatoase . E singura care a rezistat in livingul meu intunecat
Nu e deloc pretentioasa , si am gasit pe net multe informatii despre cresterea si intretinerea ei .
Daca te intereseaza .. mai revin cu informatii
zi faina sa ai
- cameliajula
- cafe-latte
Dute pe site-ul asta www.statiuneabaneasa.ro si
- rox-ana
- mochaccino
Si eu am o multime de plante de camera , la unele le merge de minune iar altele stau pe loc nu mai cresc ,la fel si la mine le mucegaieste pamintul si nu le mai merge nu mai cresc,le pun ingrasamint o data pe luna si le ud tot la doua saptamini ,pe timp de iarna iar vara o data pe saptamina ,vara nu le pun ingrasamint numai pe timp de iarna ,ma-m documentat in tot felu de carti ,dar eu cred ca este de vina si clima,nu toate plantele se acomodeaza cu clima noastra cele tropice ma refer,iar cele care sunt de origine europene le merge bine.
-

felicia-m - espresso
Chiar astazi am auzit la radio ca plantele ne scapa de poluarea din apartamente(care pot fi chiar mai poluate decat mediul exterior), mai laes feriga , crinul... 

- coman elena
- cafe-latte
ce plante sunt bune in apartament ...doar in cazul in care esti tot timpul acasa , vreau sa spun nu lipsesti din localitate pentru mult timp .Ei bine , noi am lipsit vara trecuta cam 2 luni si , ce sa spun pe cand am venit acasa , cu toate ca am dat cheia la doua persoane , plantele mele , din cauza supraalimentarii cu apa au....putrezit ...m-a durut sufletul , am ramas fara nici o planta in casa ..deci......
-

EvyM - cappuccino
mai sint chestiile alea ca eprubeta, la care poti regla debitul de apa, in functie de planta (cind o cumperi de obicei are si o eticheta, cu modul de iingrijire si inmultire). la plantele mici cred ca e mai bun un pulverizator, si oricum nu udatr direct la radacina (o gropita putin mai departat).
- danielu
- cappuccino
Ca plante de apartament eu am Orhideele care se uda doar o data pe saptamana, Hibiskus, Dieffenbachia, Chlorophytum, Maranta si altele la care din pacate nu le stiu denumirea acum.
- blauepuppe16
- cafe-latte
[quote1a9d97="felicia-m"]Si eu am o multime de plante de camera , la unele le merge de minune iar altele stau pe loc nu mai cresc ,la fel si la mine le mucegaieste pamintul si nu le mai merge nu mai cresc,.[/quote1a9d97]
Poate le dai prea multa apa la flori sau va trebui sa le schimbi pamantul, dar o alta cauza s-ar putea sa fie si calcarul din apa de la robinet.Nu stiu in ce zona locuiesti, dar aici la noi apa e dura si are mult calcar in ea.
Poate le dai prea multa apa la flori sau va trebui sa le schimbi pamantul, dar o alta cauza s-ar putea sa fie si calcarul din apa de la robinet.Nu stiu in ce zona locuiesti, dar aici la noi apa e dura si are mult calcar in ea.
- blauepuppe16
- cafe-latte
[quoteb644b6="blauepuppe16"][quoteb644b6="felicia-m"]Si eu am o multime de plante de camera , la unele le merge de minune iar altele stau pe loc nu mai cresc ,la fel si la mine le mucegaieste pamintul si nu le mai merge nu mai cresc,.[/quoteb644b6]
Poate le dai prea multa apa la flori sau va trebui sa le schimbi pamantul, dar o alta cauza s-ar putea sa fie si calcarul din apa de la robinet.Nu stiu in ce zona locuiesti, dar aici la noi apa e dura si are mult calcar in ea.[/quoteb644b6]Eu locuiesc in Bayern si aici este mult calcar in apa ,poate de aceia fac si coaja alba deasupra pe pamint din cauza apei calcaroase ,la citeva plante am schimbat pamintul si le merge mai bine , am sa incerc sa le ud cu apa distilata poate no sa mai fie problema calcarului.Iti multumesc pent-ru sfat.
Poate le dai prea multa apa la flori sau va trebui sa le schimbi pamantul, dar o alta cauza s-ar putea sa fie si calcarul din apa de la robinet.Nu stiu in ce zona locuiesti, dar aici la noi apa e dura si are mult calcar in ea.[/quoteb644b6]Eu locuiesc in Bayern si aici este mult calcar in apa ,poate de aceia fac si coaja alba deasupra pe pamint din cauza apei calcaroase ,la citeva plante am schimbat pamintul si le merge mai bine , am sa incerc sa le ud cu apa distilata poate no sa mai fie problema calcarului.Iti multumesc pent-ru sfat.
-

felicia-m - espresso
sfaturi utile
f. utile informatiile, multumesc! despre verbine, stii ceva?
[quotef1ccdf="rox-ana"]Dute pe site-ul asta www.statiuneabaneasa.ro si
[quotef1ccdf="rox-ana"]Dute pe site-ul asta www.statiuneabaneasa.ro si
- anaylil20
- cafe-latte
Sunt foarte multe plante de apartament care nu sunt greu de intretinut si care cu siguranta vor da o nota de eleganta si frumsete aprtamentelor noastre.
Depinde f mult si de cat timp avem sa le acordam.
Sunt plante pe care le putem uda mai rar, Nolina, Hoya, Orhideele, Amorphophallus konjac si altele care necesita mai multa ingrijire.
Va stau la dispozitie se cu alte sfaturi si daca doriti sa achizitionati ceva.
Depinde f mult si de cat timp avem sa le acordam.
Sunt plante pe care le putem uda mai rar, Nolina, Hoya, Orhideele, Amorphophallus konjac si altele care necesita mai multa ingrijire.
Va stau la dispozitie se cu alte sfaturi si daca doriti sa achizitionati ceva.
- lp
- cafe-latte
22 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
Înapoi la Design interior, flori si gradina