flori de apartament
73 mesaje
• Pagina 5 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Cu placere gabriel@.
Kohleria si episcia difera atat prin forma si marimea florilor dar mai ales prin coloritul frunzisului si portul plantei. Kohlerie poate creste vertical sustinuta de un mic tutore sau poate avea port curgator, daca e cultivata in ghivece suspendate. Episcia are o forma mai compacta, este foarte scunda si formeaza multi stoloni laterali. Florile de kohlerie sunt mai mari, sub forma de trompeta, cu stropi sau pete de culoare contrastanta. Cele de episcie sunt mici si de obicei au o singura nuanta (culoare)
Uite cum arata episcia:

Kohleria si episcia difera atat prin forma si marimea florilor dar mai ales prin coloritul frunzisului si portul plantei. Kohlerie poate creste vertical sustinuta de un mic tutore sau poate avea port curgator, daca e cultivata in ghivece suspendate. Episcia are o forma mai compacta, este foarte scunda si formeaza multi stoloni laterali. Florile de kohlerie sunt mai mari, sub forma de trompeta, cu stropi sau pete de culoare contrastanta. Cele de episcie sunt mici si de obicei au o singura nuanta (culoare)
Uite cum arata episcia:
-

Valentina30 - cappuccino
Draga Valentina, vad ca stii foarte multe despre plantele de apartament. Poate poti sa ma mai ajuti intr-o problema: alocasia mea face mereu paianjen, desi respect conditiile de ingrijire - umiditate in aer, sol, lumina. Cum pot scapa de el? De cand am primit-o nu are mai mult de trei frunze, pentru ca sunt omorate de aceasta insecta. Acum are chiar trei frunze si toate sunt atacate de paianjen. Vor muri in curand si cred ca si toata planta. Ce pot face?
- gabriell@
- cafe-latte
gabriel@, pulverizeaza Alocasia cu solutie de Mospilan. Fa-i 2 tratamente dar la interval cca de 6-7 zile, nu mai des.
Apoi asigura-i umiditatea necesara, adica pulverizarea cu apa a frunzelor, la fiecare 2 zile, si mai ales ventilatie corespunzatoare. Daca sta in spatiu inchis, fara aer, va fi iarasi atacata de paianjeni sau alte insecte.
Apoi asigura-i umiditatea necesara, adica pulverizarea cu apa a frunzelor, la fiecare 2 zile, si mai ales ventilatie corespunzatoare. Daca sta in spatiu inchis, fara aer, va fi iarasi atacata de paianjeni sau alte insecte.
-

Valentina30 - cappuccino
La caldurile din vara asta, un simplu vas cu apa langa planta nu ajuta prea mult. Pulverizeaza-i frunzele cu apa mai des (cam la 2 zile) ori diminieata ori seara, nici-odata la amiaza pe canicula.
-

Valentina30 - cappuccino
Buna , fetelor! Sunt o noua membra a acestui forum si iubesc florile la fel de mult ca voi. Mi-ar placea foarte mult sa ne impartasim cunostintele despre aceste 'frumoase ' care ne incanta zilele. Valentina , nu ma pot abtine sa nu-ti admir plantele ori de cate ori am ocazia sa le vad. Te felicit ,esti o adevarata artista in a le ingriji!
- NIKI NIK
- cafe-latte
http://s518.photobucket.com/albums/u346/105445/ cred ca acum am reusit sa le postez si pe ale mele .Unele apar de doua ori
.Sunt incepatoare cu calculatorul 
- NIKI NIK
- cafe-latte
- starexpo
- cafe-latte
Buna , fetelor ! Am nevoie de ajutorul vostru . Am cumparat un trandafir pitic de vreo luna si cred ca era bolnav
ca de atunci pe plantele mele au aparut niste insecte albe si negre foarte mici , iar pe frunzele (pe dos) calateei sunt niste vezicule mici de lichit lipicios. Am dat cu spray insecticid dar tot nu mor . Oare ce sa mai fac?Sunt disperata daca se intampla ceva cu ele!
- NIKI NIK
- cafe-latte
NIKI NIK scrie:Valentina30 de ce nu mai intri?
NIK NIK, acum am reusit sa intru pe forum... daca mai ai nevoie de ajutor, sunt aici.
-

Valentina30 - cappuccino
Buna Valentina30 !Imi pare bine sa putem comunica despre flori. Eu le iubesc foarte mult si nu as vrea sa gresesc ceva cu ele sa moara.Spune-mi te rog , ce se intampla cu azaleea iarna , pare ca se usca si toate frunzele ii cad. Stiu ca asa trebuie sa intre in repaus, dar chiar sa ramana fara frunze? Iar hibiscusul galben are toate frunzele galbene si nu l-am udat prea tare. Daca ma poti ajuta iti multumesc mult.
- NIKI NIK
- cafe-latte
Re: flori de apartament
Eu am diferite flori ,bulbi de flori,etc ,cine vrea sa facem schimb si sa vorbim astept sa-mi dea un mesaj privat sau sa scrie aici pe forum , multumesc mult !
- ozstef
- cafe-latte
73 mesaje
• Pagina 5 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Înapoi la Design interior, flori si gradina