tencuiala decorativa

Tot acasa e mai bine! Cum sa avem un camin mai primitor

Moderatori: dragos6, 121

tencuiala decorativa

Mesajde forest77 » Mie Aug 18, 2010 5:47 pm

Salutare, am auzit de tencuiala decorativa minerala, care se spune ca ii mai sanatoasa pentru casa, pentru ca lasa peretii sa respire...pe langa cea la galeata, care cica ii facuta din cauciuc si nu lasa peretii sa respire, pe langa asta cea la galeata se zice ca se aprinde f usor...
Orice sfat ii bine venit...mai ales de la cei care s-au lovit de aceasta problema cu tencuiala decorativa, eventual si un producator daca stiti...multumesc
forest77
cafe-latte

Re: tencuiala decorativa

Mesajde kogi1983 » Mar Sep 07, 2010 11:38 pm

Ce sa zic ... mai asta cu pertii care respira ma lasa rece. Inainte se dadea cu vopsea pe casa si nu se intampla nimic, acum nu mai respira pertii. Eu mi-am cumparat decoirativa si nu s-a intamplat nimic. Este o tencuiala se chema Danke! Textur si nu este cauciucata, siliconica este tencuiala decorativa normala si cred ca o poti folosi cu succes fara a avea probleme. E si pe site-ul [url]http:/www.tencuialadecorativa.eu[/url],eu am cumparat dintr-un magazin de la noi din cartier.
kogi1983
cafe-latte

Re: tencuiala decorativa

Mesajde ana_maria2010 » Mie Sep 15, 2010 12:43 pm

Buna ziua,

Din experienta mea de absolvent arte plastice :) ,va pot spune ca este foarte importanta compozitia unei culori, solutii...Este adevarat, e o moda acum chestia cu "peretii sa respire",poate e ceva promovat cam mult in cercuri "de fite". :-\ :-D Dar, pe de alta parte, compozitia ori textura unei vopsele de interior, spre exemplu, influenteaza nu doar nuanta culorii in timp(unele se mai deschid, spre exemplu) ci si ceea ce respira oamenii care stau in casa respectiva... :-? Iar vopselele de pe peretii exteriori ai unei case pot fi rezistente sau nu la umezeala, mai ecologice sau nu...

Binenteles, depinde cati bani ai si vrei sa cheltui pe astea :mrgreen:

Eu nu sunt expert in materiale constructii...Totusi...Din ce stiu eu, tencuielile decorative din seria T-810 (poate si din altele) au in compozitie rasini naturale si mai putini aditivi, au un aspect mai "poros" (de aici si chestia cu peretii care "respira") si sunt mai putin poluante ca cele clasice. Sunt folosie mai ales in case din zone cu aerosoli marini, cu vanturi specifice din apropierea marilor etc., dar cred ca exista si pentru "la munte"...
ana_maria2010
cafe-latte

Înapoi la Design interior, flori si gradina