Trandafirii japonezi
54 mesaje
• Pagina 1 din 4 • 1, 2, 3, 4
Trandafirii japonezi
Poate ca s-a mai postat, da' n-am rabdare sa caut...
Nu-i pot tine... Pe unii i-am primit, pe altii i-am cumparat... Niciunul nu a "trait". S-au uscat, si.... adio. Acuma am primit unul (cica cu flori rosii). Ce ar trebui sa fac sa-mi supravietuiasca? Sa-mi faca flori... Iubesc florile la nebunie, si ma intristez teribil cind una din dragele mele moare... (Asta e valabil si pt. violetele de Parma) Sfaturi...ceva....
Nu-i pot tine... Pe unii i-am primit, pe altii i-am cumparat... Niciunul nu a "trait". S-au uscat, si.... adio. Acuma am primit unul (cica cu flori rosii). Ce ar trebui sa fac sa-mi supravietuiasca? Sa-mi faca flori... Iubesc florile la nebunie, si ma intristez teribil cind una din dragele mele moare... (Asta e valabil si pt. violetele de Parma) Sfaturi...ceva....
-

Night_du - simply the best
in ceea ce priveste violetele de parma...nu le pune prea multa apa...iar cand le uzi..ai grija sa nu le uzi tulpinile si frunzele pt ca se usuca, si nu le muta, ca nu le place sa le muti de colo colo.iar trandarifi...sunt destul de pretentiosi..sunt foarte multe de spus in ceea ce priveste ingrijirea plantelor...si chiar nu stiu ce vrei tu sa afli...incerca sa afli mai multe de pe situri de ingrijirea plantelor..eu de acolo ma documentez .
- Catalina1984ro
- cappuccino
Trandafirii japonezi
Nu infloresc foarte des, nu pot sa-ti spun decat despre ai mei. Infloresc o data pe an si fac flori care se deschid pe rand, e frumos sa stai sa-i urmaresti. Nu-l uda de sus, ma refer pe pamant direct ci lasa-l sa-si ia el apa cata are nevoie. Nu trebuie udat des peste iarna ( o data la saptamana), peste vara trebuie sa ai grija deoarece nu-i prea place caldura mare si soarele direct. Nu-i place sa fie mutat,se spune ca daca l-ai primit dela cineva si acelei persoane ii pare rau dupa el va muri(adica nu ti l-a dat cu draga inima).Anul acesta florile trebuie sa stea in partea de N-V a casei dupa regulile Fehg Shui. Incearca sa-l muti si urmareste reactiile, nu dureaza mult pana sa apara.Peste vara trebuie sa-l uzi mai des si iti dai seama dupa frunze daca florii ii este sete sau nu.Ai grija la pamantul de florii,sar putea sa ai rame in el care mananca radacinile florilor.Nu stiu ce altceva sa-ti mai scriu sper sa-ti fie de folos. Iti urez bafata.
- luminata
- cafe-latte
Dute si rascoleste pe site-ul asta www.egradini.ro si daca nu gasesti ce-ti trebuie, dute pe www.toptropicals.com bafta
- rox-ana
- mochaccino
[quote66373d="Night_du"]Multumesc mult... Trandafirului i-a dat a frunzulita noua... sper sa mearga tot asa... Violetele sint bine...deocamdata. Mi-e si frica sa le ud, sa nu le pierd...
[/quote66373d]
[color=darkblue66373d]Pai da, asa se intampla, au multe vietzi. Am si eu unul care a trecut prin multe, saracul, dar a inviat de fiecare data. Banuiesc ca acu e deja plin de frunze al tau, ca vad ca mesajul asta e din iunie.[/color66373d]
[color=darkblue66373d]Pai da, asa se intampla, au multe vietzi. Am si eu unul care a trecut prin multe, saracul, dar a inviat de fiecare data. Banuiesc ca acu e deja plin de frunze al tau, ca vad ca mesajul asta e din iunie.[/color66373d]
- bubulina gospodina
- espresso
Da, si-a revenit. A tanjit mult dupa ce i-am schimbat ghiveciul, dar acum e viguros (atita cit poate fi un trandafir de 40 cm.).Astept cu nerabdare urmarea (cind va inflori.. tot ce-i posibil ca anul asta nu va face flori....dar... speram...)
-Fereste-te de cel ce-ti cere un deget. Si nu ii da toata mana. Pt ca iti va lua tot bratul si tot impotriva ta se va rascula, atunci cand vrei sa-ti iei mana inapoi....
-

Sint arbusti.... Sint frumosi.. Fac flori de-a-dreptul minunate... Toata chestia e sa stii cum sa-i ingrijesti, si uneori... cu toata grija mor...( asa au fost ai mei, s-au uscat, mi-a parut tare rau).
Sper ca de data asta.....
(face flori rosii, asa mi-s-a spus... vom vedea... de-abia astept...
)
Sper ca de data asta.....
-Fereste-te de cel ce-ti cere un deget. Si nu ii da toata mana. Pt ca iti va lua tot bratul si tot impotriva ta se va rascula, atunci cand vrei sa-ti iei mana inapoi....
-

trandafirii japonezi (hibiscusii, daca despre ei este vorba) iubesc lumina dar nu soare direct al amiezii, necesita udari regulate (atunci cand pamantul ghiveciului este uscat pana la 1-2 cm adancime), si fertilizare periodica cu un ingrasamant echilibrat. Perioada de vegetatie, in care se dezvolta si infloreste, este foarte lunga (din martie-aprilie pana in octombrie-noiembrie) cu o scurta perioada de repaus iarna. Daca i se acorda conditiile necesare, el poate inflori si iarna. Totusi pentru o inflorire abundenta in anul urmator se recomanda acordarea unei perioade de repaos(iarna) ,cand se va tine la o temperatura mai scazuta (dar ferit de inghet), se vor reduce udarile si nu se va aplica fertilizator. In primavara e indicat sa se efectueze taieri de corectare a coroanei. Aceste taieri sunt foarte indicate, mai ales ca florile vor apare pe lastarii noi (formati in acel an)....
Sper ca aceste informatii vor fi de folos.
Sper ca aceste informatii vor fi de folos.
-

Valentina30 - cappuccino
Sper si eu. De-abia astept sa infloreasca... Multumesc mult 
-

Eu am trei trandafiri japonezi, unul rosu, unul portocaliu si unul roz.
Infloresc in fiecare an si la un moment dat au mai multe flori decat frunze.
Ii tin pe balcon, la lumina nu foarte puternica.De udat, ii ud cam de doua ori pe saptamana, cu destul de multa apa, deoarece ghivecele sunt imense.
In fiecare primavara, am grija sa le "aranjez" coroana si cam la patru ani, din fiecare imi pun cate un lastar la prins, pe care ulterior, cand este destul de puternic il plantez in ghiveci.
Pe cei batrani i-am imprastiat peste tot, la prieteni, la rude, la birou.O prietena il tine chiar afara, de primavara pana toamna si ii merge excelent!
Infloresc in fiecare an si la un moment dat au mai multe flori decat frunze.
Ii tin pe balcon, la lumina nu foarte puternica.De udat, ii ud cam de doua ori pe saptamana, cu destul de multa apa, deoarece ghivecele sunt imense.
In fiecare primavara, am grija sa le "aranjez" coroana si cam la patru ani, din fiecare imi pun cate un lastar la prins, pe care ulterior, cand este destul de puternic il plantez in ghiveci.
Pe cei batrani i-am imprastiat peste tot, la prieteni, la rude, la birou.O prietena il tine chiar afara, de primavara pana toamna si ii merge excelent!
Esentialul este nu sa traiesti, ci sa traiesti cum trebuie!
-

chanoya - frappuccino
54 mesaje
• Pagina 1 din 4 • 1, 2, 3, 4
Înapoi la Design interior, flori si gradina