Bunatati pentru mult asteptata masa de Paste
Moderatori: dia21, sweetsweet, 121
31 mesaje
• Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Bunatati pentru mult asteptata masa de Paste
Aceste retete le fac de cel putin 17 ani(ce-i drept, in fiecare an mai fac cate un mic artificiu in functie de cum imi trasneste prin cap
).
PASCA CU CIOCO
6 linguri cacao(eu folosesc de la DR.O)
4 linguri faina
250 gr zahar
-toate acestea se omogenizeaza; se pune o cana de lapte rece peste ele si se amesteca cateva minute; se pune vasul apoi pe foc pana devine compozitia consistenta
-extra reteta- pun cateva patratele de cioco menaj
-cand incepe sa se raceasca se adauga un pachet de margarina Unirea si se amesteca pana aceasta se topeste
-la sfarsit se pun 4 galbenusuri, esenta de rom si esenta de migdale(de asta pun pana raman fara ea in casa
), nuci putin prajite si macinate(sau sfaramate)
-cine doreste poate pune si stafide(eu nu pot sa pun pt ca al meu odor nu le suporta)
PASCA CU CIOCO
6 linguri cacao(eu folosesc de la DR.O)
4 linguri faina
250 gr zahar
-toate acestea se omogenizeaza; se pune o cana de lapte rece peste ele si se amesteca cateva minute; se pune vasul apoi pe foc pana devine compozitia consistenta
-extra reteta- pun cateva patratele de cioco menaj
-cand incepe sa se raceasca se adauga un pachet de margarina Unirea si se amesteca pana aceasta se topeste
-la sfarsit se pun 4 galbenusuri, esenta de rom si esenta de migdale(de asta pun pana raman fara ea in casa
-cine doreste poate pune si stafide(eu nu pot sa pun pt ca al meu odor nu le suporta)
-

ioana_darius.blaj - frappuccino
Re: Bunatati pentru mult asteptata masa de Paste
PASCA CU SMANTANA
600 gr smantana(grasa- eu iau de 26%)
2 linguri faina
6 galbenusuri
150-200 gr zahar
1/2 lingurita sare
esenta vanilie...muuuulta
2 albusuri batute spuma
-galbenusurile de amesteca cu zaharul pana se topeste; peste acestea se pun restul ingredientelor
-optional (dar merg foarte bine) stafide
600 gr smantana(grasa- eu iau de 26%)
2 linguri faina
6 galbenusuri
150-200 gr zahar
1/2 lingurita sare
esenta vanilie...muuuulta
2 albusuri batute spuma
-galbenusurile de amesteca cu zaharul pana se topeste; peste acestea se pun restul ingredientelor
-optional (dar merg foarte bine) stafide
-

PASCA CU BRANZICA
1 kg branza (mai uscata)
8 galbenusuri
zahar dupa gust (in functie de branza - daca e mai acra sau nu)
2 linguri faina
albusul batut spuma
- zaharul se amesteca cu galbenusurile pana se topeste, se adauga branza si se amesteca cu mixerul (sau la robot) pentru a deveni fina), albusurile (treptat) si faina
-esente de rom si vanilie
-stafide
1 kg branza (mai uscata)
8 galbenusuri
zahar dupa gust (in functie de branza - daca e mai acra sau nu)
2 linguri faina
albusul batut spuma
- zaharul se amesteca cu galbenusurile pana se topeste, se adauga branza si se amesteca cu mixerul (sau la robot) pentru a deveni fina), albusurile (treptat) si faina
-esente de rom si vanilie
-stafide
-

Nicio data nu fac pasca cu aluat de cozonac( ca nu mananc decat compozitia...) ci am reteta mea de
ALUAT FRAGED PENTRU PASCA
1/2 lingurita sare
1 pachet margarina Unirea
400 gr smantana
2 galbenusuri
1 cana zahar
1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie
faina - in jur de 1 kg
-toate acestea se amesteca si se framanta pana nu se mai lipeste aluatul de mana
Aceasta reteta este suficienta pentru 4-5 tavi de pasca(in functie de marimea tavii). Aluatul copt merge super bine la compozitiile scrise mai sus. Imi place ca se intinde usor, nu se lipeste, daca se rupe cand il pun in tava il peticesc si nu se observa
Peste acest aluat torn in tava umplutura de pasca si o las la foc mic in cuptor cam o ora.
ALUAT FRAGED PENTRU PASCA
1/2 lingurita sare
1 pachet margarina Unirea
400 gr smantana
2 galbenusuri
1 cana zahar
1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie
faina - in jur de 1 kg
-toate acestea se amesteca si se framanta pana nu se mai lipeste aluatul de mana
Aceasta reteta este suficienta pentru 4-5 tavi de pasca(in functie de marimea tavii). Aluatul copt merge super bine la compozitiile scrise mai sus. Imi place ca se intinde usor, nu se lipeste, daca se rupe cand il pun in tava il peticesc si nu se observa
Peste acest aluat torn in tava umplutura de pasca si o las la foc mic in cuptor cam o ora.
-

Apetisante retete!
Nu ma pricep sa fac pasca, ramine asta la doamnele din familie, treaba mea e s avospesc ouale sa pregatesctot ce inseamna ingrediente pentru mincare zarzavaturi si alte aleas , salatde bouef, frecatul icrelor si cam atit!
Nu ma pricep sa fac pasca, ramine asta la doamnele din familie, treaba mea e s avospesc ouale sa pregatesctot ce inseamna ingrediente pentru mincare zarzavaturi si alte aleas , salatde bouef, frecatul icrelor si cam atit!
- vecinul_de_linga_casa
- irish coffee
vecinul_de_linga_casa scrie:Apetisante retete!
sa ai grija la oo,vecine! sa nu se sparga!

Ai un pistol in buzunar sau doar te bucuri ca ma vezi?
-

colipici - frappuccino
O sa ma straduiesc Colipci !
- vecinul_de_linga_casa
- irish coffee
colipici scrie:vecinul_de_linga_casa scrie:Apetisante retete!
sa ai grija la oo,vecine! sa nu se sparga!
depinde ce metoda de vopsit are
! daca le pune "calde" in vopsea, nu se sparg ! garantat, pe cuvant de gospodina
!- mamitza_16
- frappuccino
eu la capitolul dulce , in ziua de pasti nu fac decat cozonaci , si poate vreo prajitura cu crema de vanilie, gen cremsnit sau ecler .
- mamitza_16
- frappuccino
multam de sfat Mamitza, te cred pe cuvint de gospodina!
- vecinul_de_linga_casa
- irish coffee
vecinul_de_linga_casa scrie:multam de sfat Mamitza, te cred pe cuvint de gospodina!
daca vrei te invat ! pe bune . ca eu am spart ceva oua la vopsit la viata mea
. mai ales ca noua la toti ne plac oule "cleioase" nu tari . iar prajituri , de alt soi as mai face eu , doar ca nu stiu de ce , de pasti si de craciun , raman pe dinafara ! in afara de cozonac nimeni nu prea se omoara cu altceva . asa ca decat sa le dau de colo pana colo , mai bine nu mai fac. fac in restul anului .
cred ca suntem mai "traditionalisti". cand eram mai tanara , umpleam platourile si eu cu tot ce auzeam ca fac si alte prietene , rude ,ca de, sa fie si la noi multe, doar ca eu sfarseam mereu "plangand" dupa munca , vazandu-le nemancate , si asa ca ma rezum la ce stiu ca se mananca sigur!
- mamitza_16
- frappuccino
Felicitari o adevarata gospodina. Prietena mea se ocupa de cozonaci eu fac indiferent de sarbatori prajitura mea preferata/ clatitele cu brinza dulce si stafide!
- vecinul_de_linga_casa
- irish coffee
noi ne pregatim sa facem o oala mare de ciorba de burta, sarmalele si friptura de rigoare, si inca ne mai gandim la aperitive si dulciuri. Daca vreti retete la ceva, strigati si ma voi conforma
ca doar o stiti p-aia cu "cere si ti se va da!" 

"Universul nu este constient de existenta ta. Relaxeaza-te!" (Anthony de Mello)
-

dia21 - frappuccino
si io vreau ciorba de burta!!!! 

-

ochelarica. - irish coffee
hai la mama ca-ti da cata vrei
. Am cumparat 5 kg de burta si vom pregati o oala de 15kg asa ca...va fi destula ptr toata lumea. 
. Am cumparat 5 kg de burta si vom pregati o oala de 15kg asa ca...va fi destula ptr toata lumea. 
"Universul nu este constient de existenta ta. Relaxeaza-te!" (Anthony de Mello)
-

dia21 - frappuccino
31 mesaje
• Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3