Ce gatiti astazi?

Retete, trucuri, sugestii si idei pentru gatit.

Moderatori: dia21, sweetsweet, 121

Re: Ce gatiti astazi?

Mesajde Adriana » Mar Ian 10, 2012 9:57 pm

Mamitzule,ciorba de spanac o faci exact ca si cea de salata??
Tu, si eu am luat pauza cu mancarea...o ciorba la pranz, fara paine si seara iaurt si o clatita cu cascaval...m-am impiedicat de ea prin bucatarie... :-D
Adriana
frappuccino

Mesajde mamitza_16 » Mie Ian 11, 2012 10:05 am

Adriana scrie:Mamitzule,ciorba de spanac o faci exact ca si cea de salata??
Tu, si eu am luat pauza cu mancarea...o ciorba la pranz, fara paine si seara iaurt si o clatita cu cascaval...m-am impiedicat de ea prin bucatarie... :-D

da ! in general "ciorba de frunze", o fac la fel, indiferent de rasa frunzelor.iarna prefer conservatele, chiar daca se mai gasesc prin market-uri proaspete. nu au acelasi gust ca vara . si cum cele bagate la borcan sunt facute vara , in sezon , sunt mai gustoase .si se face si mai repede... :D ! maxim trei sferturi de ora ... ;) !
in functie daca vreau sau fie de post sau nu , ii pun oua smantana sau lapte ...sau toate, ca ce-are ? e buna....! si daca mai ai si o sticla de bors de putina....
mamitza_16
frappuccino

Mesajde Adriana » Dum Ian 22, 2012 6:59 pm

Astea sunt de la sarbatori...au ramas in camera si acum le-am descarcat ...mi-au placut mie aperitivele atunci ...

http://i333.photobucket.com/albums/m373 ... G_5061.jpg

http://i333.photobucket.com/albums/m373 ... G_5060.jpg

http://i333.photobucket.com/albums/m373 ... G_5057.jpg

http://i333.photobucket.com/albums/m373 ... G_5056.jpg

Ouale umplute cu ton, galbenus , maioneza si putina ceapa rosie...ff buna combinatie pentru umplutura. Incercata prima data ...
Adriana
frappuccino

Mesajde Adriana » Dum Ian 22, 2012 7:14 pm

Astazi :
-o zama ardeleaneasca consacrata , cu afumatura ( ciolan afumat ) si dreasa cu oua, otet si smantana...imbogatita cu mult tarhon si cu "garlane "...asa le spunea mama mea la pastele din zama asta, ea folosea niste paste in forma de scoici. Eu am avut fundite...este o ciorba de iarna dar excelenta ! Altceva !

http://i333.photobucket.com/albums/m373 ... G_5140.jpg

http://i333.photobucket.com/albums/m373 ... G_5139.jpg

Apoi am facut snitele din piept de pui, vieneze( pesmet) cu piure de cartofi si pilaf sarbesc cu multe legume ...si cu bulion. Lui Hori ii place pilaful asta acrut asa, l-ar manca si rece...

Prajitura parfe( parfait?! :-? )...am mancat la cineva zilele trecute si mi-a placut , am luat si eu reteta de pe net. Numai ca eu am avut glazura ciocolata cu lapte , nu din cea facuta si fiarta . Cand am taiat-o , s-a cam spart...dar la gust este buna rau .

http://i333.photobucket.com/albums/m373 ... G_5142.jpg

http://i333.photobucket.com/albums/m373 ... G_5145.jpg

Kari, iti pun aici reteta ...chiar merita facuta, ai mei au terminat-o astazi ...
Blat : 6 oua, 4 linguri de faina si 6 linguri de nuca macinata...in rest esenta de rom, zahar ( 2-3 linguri) , praf de vanilie ...se face un pandispan si se coace ...

Separat se prajesc 300 g nuca si se taie in bucatele mici .
Crema : 1 pachet de unt 80 % se freaca spuma cu 3 linguri de zahar pudra . FF Important sa fie pudra . Se adauga vreo 3-4 galbenusuri in crema si se tot amesteca . Apoi pui ori 2-3 pliculete de ness ...eu nu am in casa ness ca nu beau asa ca am pus vreo 4 linguri mari de praf de cappuccino si am pus inauntru nucile taiate bucatele. Se amesteca tot si se pune peste blat .

Deasupra poti face o glazura clasica fiarta ...cu cacao, putin unt si zahar pudra .
Eu am cumparat din Lidl glazura la punga, ciocolata cu lapte ...am incalzit in microunde 2 asemenea pungi si le-am intins frumos peste crema cand era calda glazura. S-a intarit si singurul inconvenient este ca glazura se sparge cand o tai...dar la gust este bestiala !!!
Adriana
frappuccino

Mesajde ioana_darius.blaj » Dum Ian 22, 2012 8:20 pm

Ce de bunatati!!!Mi-ai facut pofta de ciorba cu afumatura...urmatoarea asa va fi!
Prajitura arata numai bine de mancat toata odata :bounce: . (initial am crezut ca-i parfait-ul ala care se face inghetat..of ce pofta mi-e si de ala, nu am mai mancat din copilarie).
=p~
ioana_darius.blaj
frappuccino

Mesajde reyhan01 » Dum Ian 22, 2012 9:14 pm

Adriana,ca sa nu se mai sparga glazura din ciocolata,de pune la foc o cantitate de smantana (pt gatit)egala cu cant .de ciocolata
cand smantana da in clocot-poti sa o incalzesti si la microunde-se pune in ea ciocolata bucatele si se amesteca pana se topeste toata cioco
cand s-a mai racorit un pic o pui peste praji sau tort

ce ai mai pus in ciorba,in afara de ciolan afumat?
reyhan01
irish coffee

Mesajde reyhan01 » Dum Ian 22, 2012 9:16 pm

ioana_darius.blaj scrie:Ce de bunatati!!!Mi-ai facut pofta de ciorba cu afumatura...urmatoarea asa va fi!
Prajitura arata numai bine de mancat toata odata :bounce: . (initial am crezut ca-i parfait-ul ala care se face inghetat..of ce pofta mi-e si de ala, nu am mai mancat din copilarie).
=p~

parfait-ul ala se gaseste vara la cofetariile ana
reyhan01
irish coffee

Mesajde mamitza_16 » Dum Ian 22, 2012 10:38 pm

Adriana, cand ai timp , sa pui cum faci ciorba. ca si eu as face ....
mamitza_16
frappuccino

Mesajde Adriana » Lun Ian 23, 2012 12:49 am

reyhan01 scrie:Adriana,ca sa nu se mai sparga glazura din ciocolata,de pune la foc o cantitate de smantana (pt gatit)egala cu cant .de ciocolata
cand smantana da in clocot-poti sa o incalzesti si la microunde-se pune in ea ciocolata bucatele si se amesteca pana se topeste toata cioco
cand s-a mai racorit un pic o pui peste praji sau tort

ce ai mai pus in ciorba,in afara de ciolan afumat?

O sa tin cont de sfatul tau data viitoare . Acum nu m-am gandit deoarece am considerat ca glazura este completa , are tot ce-i nevoie. La gust a fost fantastica, o ciocolata cu lapte veritabila...doar ca prea casanta .
Adriana
frappuccino

Mesajde Adriana » Lun Ian 23, 2012 12:58 am

Ciorba am facut-o pe un ciolan afumat, din acela cu multa carne .
Am pus ciolanul la fiert ...am pus un pastarnac mare ( cat 3 morcovi era :-D ), 2 morcovi si o jumatate de telina . Plus o ceapa mica .
Am pus vegeta/sare...dupa gust...cand carnea era ff fiarta, am scos-o si am portionat-o frumos, am scos osul din peisaj. Am pus-o inapoi in ciorba si am pus si pastele fundite ( la ochi...de vreo 3 ori am scos din punga).
Cand au fiert pastele , am stins focul. Am pus tarhonul , mult si putin otet ...2 linguri.
Dupa ce s-a astamparat ciorba am dres-o cu 2 oua si un borcanel de smantana , am mai pus putin tarhon si am pus capacul....dupa 10 minute mirosea dumnezeieste :) ...
Nu o fac dupa reteta...am facut-o din amintiri , cantitatile astea au fost pentru o oala de 4 l.

Mama mai facea ciorba de-asta si pe afumatura cu cartofi taiati cuburi mari . Tot cu tarhon si otet. Tot galbena la culoare.La noi, in fiecare vara , imi umplu un borcanel cu tarhon peste care pun otet . Il tin asa pe usa frigiderului si am tot anul...la ciorba pui tarhon de-acolo. Daca nu, se gaseste tarhon uscat la pliculete...si pui otetul separat.
Ultima oară modificat de Adriana pe Lun Ian 23, 2012 11:13 am, modificat 1 dată în total.
Adriana
frappuccino

Mesajde Adriana » Lun Ian 23, 2012 1:01 am

ioana_darius.blaj scrie:Ce de bunatati!!!Mi-ai facut pofta de ciorba cu afumatura...urmatoarea asa va fi!
=p~

Mai avem in Brasov o cofetarie unde gasesti Casata brasoveana si Parfait cu alune sau de ciocolata , asa ca pe vremuri...in staniol argintiu ! :)
Eu cred ca nu-i greu sa incercam si noi, atat ca am inteles ca trebuie scoasa inghetata din frigider si batuta de cateva ori ca sa elimini din parfait complet acele de gheata . Plus ca pui frisca si innobilezi ...las ca incerc eu...
Adriana
frappuccino

Mesajde barboneli » Lun Ian 23, 2012 1:10 am

felicitari Adriana ptr. delicatese si pentru poze... !

eu am de gand sa fac/facem asta:

http://delly.garbo.ro/articol/Retete-cu ... iorbe.html
Imagine Imagine
barboneli
frappuccino

Mesajde colipici » Lun Ian 23, 2012 1:35 am

Adriana scrie:
Mama mai facea ciorba de-asta si pe afumatura cu cartofi taiati cuburi mari . Tot cu tarhon si otet. Tot galbena la culoare.La noi, in fiecare vara , imi umplu un borcanel cu tarhon peste care pun otet . Il tin asa pe usa frigiderului si am tot anul...la ciorba pui tarhon de-acolo. Daca nu, se gaseste tarhon uscat la pliculete...si pui otetul separat.

tot asa o face si mama.si recunosc ca o ciorba cu afumatura n-am facut demult.iote ca mi-ai dat o idee! ;) :ymhug:
Ai un pistol in buzunar sau doar te bucuri ca ma vezi?
colipici
frappuccino

Mesajde dia21 » Dum Feb 05, 2012 11:51 pm

si daca tot am ajuns acasa, bineinteles ca m-am infipt direct in porci deci s-a prestat la greu :
- ciorba de coaste de porc acrita cu zeama de varza
- sarmale in foi de vita si varza murata
- racituri

iar ptr azi la pranz am facut friptura de pui la tava cu mamaliguta si mujdei
"Universul nu este constient de existenta ta. Relaxeaza-te!" (Anthony de Mello)
dia21
frappuccino

Mesajde dia21 » Vin Feb 10, 2012 2:50 pm

- ciorba de perisoare
- tocanita din ficatei de pui cu conopida
- mamaliguta
"Universul nu este constient de existenta ta. Relaxeaza-te!" (Anthony de Mello)
dia21
frappuccino

AnteriorUrmătorul

Înapoi la In bucatarie