Ce mincam la munca?
Moderatori: dia21, sweetsweet, 121
57 mesaje
• Pagina 4 din 4 • 1, 2, 3, 4
koste scrie:curlygirlie, daca nu e prea tarziu, sopteste-ne si nou o reteta, doua, te rog! Aici, covrigii sunt la mare cautare daca nu ai un pachet de acasa.Lucrez "la vedere" si in orice moment poate intra cineva sa ma prinda cu gura plina! Sunt totusi birouri unde masa de pranz este un festin (se si vede pe obrajorii si pe "taliutele" lor!)
Scuze ca n-am raspuns mai repede. E o reteta pe care o doresti in mod specific?
Eu mananc f variat asa ca n-as sti exact ce preferi. De exemplu astazi am gatit Stir-fry cu ciperci si pui. Imi place la nebunie Chicken Tikka Masala. Mananc aproape orice, exceptand mancarurile din bucataria romaneasca; nu stiu de ce dar majoritatea nu-mi plac.
Daca am mai mult timp, gatesc ceva sofisticat...daca nu, ceva simplu. In mare pauza de pranz e o ora.
Stir-fry imi ia maxim 15 minute (in general cumpar un pachet de stir-fry veggies si felii de pui deja taiate). Daca vreau ceva sofisticat, ma asigur ca sunt pregatite inainte de a intra in pauza de pranz.
Uneori prefer sa mananc peste de exemplu. Atunci aleg codul, somonul sau cele care se pregatesc rapid. In general prefer somonul la aburi sau la cuptor...si din nou, nu dureaza mai mult de 20 minute. Alteori vreau puiul cu sos si orez. In general le gatesc simultan (pestele/puiul/... si orezul/cartofii/pastele) asa ca nu petrec mai mult de 30 minute gatind.
Totodata eu fac cumparaturile on-line o data/de doua ori pe saptamana. Asta ma ajuta sa economisesc timp si bani. Culmea e ca aici este rentabil sa faci cumparaturile online.
Daca nu ma insel au Ocado in diferite state asa ca poate este si in orasul unde locuiesti tu.
Intotdeauna produsele sunt proaspete si livrate la ora pe care o aleg eu. Serviciile sunt extraordinare.
Atunci cand fac lista de cumparaturi intotdeauna ma sigur ca am facut intai lista cu ceea ce urmeaza sa gatesc in fiecare zi.
Am o lista cu produsele pe care le cumpar de fiecare data: lapte, paine, orange juice, struguri, capsune, rola hartie, etc.
La aceasta adaug lista cu ceea ce urmeaza sa gatesc si eventual toiletries.
Mai am o lista (pe care o updatez de fiecare data) cu produsele pe care le am in frigider (legume, frozen meals, inghetata, etc).
Cam asa procedez eu. Functioneaza de minune.
Pentru ca deseori organizez diferite evenimente, trebuie sa fiu f organizata. Si de asta am atatea liste.
Imi place totusi pentru ca asa economisesc timp.
Iti scriu cateva dintre cele pe care le prefer eu. Gasesti retetele pe net in mod sigur:
Chicken:
Malayan Chicken Curry
Tarragon and Orange Chicken
Chicken Tikka Masala
Lemon and Ginger Chicken
Chicken Dijon
Chicken Korma
Beef:
Beef Stroganoff
Beef Bourguinon
Braised Beef in brandy & mushroom sauce
Lamb:
Shepard's Pie
Lamb Bordeaux
Lamb Moussaka
Fish:
Hearty Fisherman's Pie
Salmon and Asparagus Gratin
Smoked Haddock & Sweet Potato Gratin
Vegetarian:
Macaroni Cheese
Spinach & Ricotta Cannelloni
Mushroom Stroganoff
"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."
- Rabindranath Tagore
- Rabindranath Tagore
-

curlygirlie - irish coffee
gabitzam scrie:La servici mananc salate cu rosii, ton, porumb, ceapa,ulei de masline sau cu pui si sunca slaba. Sau un iaurt de baut slab cu cereale. Asta pentru a slabi.
Ultima oară modificat de dia21 pe Vin Mar 27, 2009 4:05 pm, modificat 1 dată în total.
"Universul nu este constient de existenta ta. Relaxeaza-te!" (Anthony de Mello)
-

dia21 - frappuccino
io la servici mananc: suc de piersici sau compot de piersici, apa, cafea, ceai.
Fericirea este un fluture, care, atunci cand este urmarit, este intotdeauna la un pas de a fi prins, dar daca stai linistit, se poate aseza pe tine!

-

titilica - frappuccino
cam mult, nu crezi?titilica scrie:io la servici mananc: suc de piersici sau compot de piersici, apa, cafea, ceai.
-

dia21 - frappuccino
dia21 scrie:cam mult, nu crezi?titilica scrie:io la servici mananc: suc de piersici sau compot de piersici, apa, cafea, ceai.ai grija sa nu te ingrasi!
cred!!! ca deja m-am ingrasat..... de maine tai si sucul de pe lista!!!!
Fericirea este un fluture, care, atunci cand este urmarit, este intotdeauna la un pas de a fi prins, dar daca stai linistit, se poate aseza pe tine!

-

titilica - frappuccino
ba io cred ca pe tine te man'ca chelea, dar rau di tat!titilica scrie:cred!!! ca deja m-am ingrasat..... de maine tai si sucul de pe lista!!!!dia21 scrie:cam mult, nu crezi?titilica scrie:io la servici mananc: suc de piersici sau compot de piersici, apa, cafea, ceai.ai grija sa nu te ingrasi!
-

dia21 - frappuccino
ma, cei drept, ma cam mananca da ... ti-am explicat, dupa operatie, nu-mi simt pielea!!!
deci ....poti sa ma scarpini!!!!

deci ....poti sa ma scarpini!!!!

-

titilica - frappuccino
Cu ceapa sau fara, este buna pentru digestie. Si apoi mestec o guma mentolata...ptiu, ce duhoare! Dar in felul asta nu sta nimeni in apropiere sa ma streseze.
Azi am mancat o bucatica de branza slaba cu un gogosar urias rosu. ,,Urias" se pune?
Azi am mancat o bucatica de branza slaba cu un gogosar urias rosu. ,,Urias" se pune?
- gabitzam
- cafe-latte
-

Sidy - espresso
Azi am mancat cold meats, salata de cartofi cu sos, rosii. Desigur fructele sunt la ordinea zilei.
"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."
- Rabindranath Tagore
- Rabindranath Tagore
-

curlygirlie - irish coffee
57 mesaje
• Pagina 4 din 4 • 1, 2, 3, 4