cuptor cu microunde

Retete, trucuri, sugestii si idei pentru gatit.

Moderatori: dia21, sweetsweet, 121

cuptor cu microunde

Mesajde ina129 » Mie Dec 30, 2009 2:36 am

buna tuturor!sunt noua aici ...M-am hotarat impreuna cu familia mea sa ne lua un cumptor cu microunde.Insa mama mea vrea sa poata coace in el,gen pizza,prajituri. Si as vrea sa-mi spuneti si mie care sunt cele mai buna in raportul calitate-pret. si care sa indeplineasca si aceasta functie.Multumesc! :love7:
ina129
cafe-latte

Mesajde dragos6 » Mie Dec 30, 2009 2:00 pm

depinde si de ceea ce vreti sa faceti cu el:
- doar pentru incalzit/decongelat/floricele e bun si unul de 100 de lei;
- daca vrei sa coci ceva in el si sa aibe si un pic de crusta, cauta unul care are si functie grill.
- pentru utilizari mai 'pofi', cauta unul care merge si in regim de cuptor electric ventilat.

cauta sa cumperi modele cu 'programatoare' mecanice - sunt mult mai ieftine si suficient de fiabile.
Imagine
We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone...
dragos6
Rasnita de cafea

Mesajde barboneli » Mie Dec 30, 2009 2:57 pm

parerea mea e sa-ti iei unul cu comanda digitala. alea mecanice nu sunt asa de exacte, iar cand, uneori ai nevoie de 2-7 secunde, nu ai ce sa faci cu alea mecanice. diferentza de pret nu e asa de mare, si daca tot cumperi si vrei un aparat bun, nu te uita la diferente de preturi. ca doar nu cumperi in fiecare an sau doi.... asta e principiul meu, asta e ce pot sa te sfatuiesc. dai un ban, dar stai in fatza.....! :D de fapt, tu nici nu ai cerut sa ti se recomande unul ieftin..... nu stiu ce firme aveti voi acolo, dar sunt foarte multe.....! e si greu sa alegi, in multimea asta de oferte. eu, folosesc de mult aceste aparate si am apucat sa schimb cateva. nu neaparat ca s-au stricat, dar am vrut eu sa inaintez in domeniu..... de doua luni, suntem si noi posesorii unui "cu unde" din asta. eu, la ce am gasit prin firmele de la noi, am luat unul SHARP ! eu pot sa-ti dau idei, tu alegi care sau ce iti convine. sfatul meu e sa iei un cuptor din asta, la care usa, se deschide de la dreapta la stanga, nu de sus in jos, daca il montezi in acele "dulapuri" speciale, unde mai este si un cuptor electric din alea de azi.... dar oricum, mie mi se pare mai potrivita deschiderea asta. in al doilea rand, sa aiba cat mai multi WATTI ! al nostru, firma de mai sus, are 1200 W. aici nu sunt mai puternice decat 1200, dar majoritatea firmelor bune fac si cu numai 1000W. probabil ca si 1000W este deajuns, dar asta atata avea si vanzatorul nu a vrut sa-mi ia inapoi, 200 de watti.....!!!! :D pentru ce a cerut bunica, trebuie sa aiba cea ce ti-a recomandat si dragos6.... eu nu am cautat asa ceva, ptr. ca am deja cuptor electric si cu venta si cu rotisor. dar poate gasiti la voi, aceasi firma Sharp si cu grill si "turbo"....! am luat Sharp pentru ca am prieteni care folosesc mai de mult firm asta si sunt foarte multumiti. asta e cea mai buna recomandare. cea a vanzatorilor si din reclame, habar nu ai ce iei. la ei, toate sunt la fel de bune, principalul sa le vanda....! aaaaa.... inca ceva! pentru pitza, e bine sa iei tot unul mai mare, al nostru are 33 litrii si farfuria dinauntru e destul de mare pentru asa ceva. SUCCES !!!! :cool:
Imagine Imagine
barboneli
frappuccino

Mesajde anena » Sâm Ian 02, 2010 11:37 am

Iar parerea mea este sa nu-ti cumperi de loc, sunt puternic cancerigene.
anena
frappuccino

Mesajde silvye » Sâm Ian 02, 2010 3:36 pm

anena scrie:Iar parerea mea este sa nu-ti cumperi de loc, sunt puternic cancerigene.

Nu demult am vazut un truc la televior . Bagi un telefon mobil in cuptor si apelezi numarul respectiv ...daca telefonul nu are retea inseamna ca , cuptorul nu emana radiatie in exterior. O fi prostie sau ba eu am incercat si telefonul nu suna :D
silvye
frappuccino

Mesajde mirela_ghindescu » Lun Apr 05, 2010 6:19 pm

imi place ideea :)
mirela_ghindescu
cafe-latte

Re: cuptor cu microunde

Mesajde Angica » Dum Oct 31, 2010 2:44 pm

cum curatati cuptorul cu microunde ? ce solutiii folositi ?
multumesc
Angica
cafe-latte

Mesajde dragos6 » Dum Oct 31, 2010 3:27 pm

Angica scrie:cum curatati cuptorul cu microunde ? ce solutiii folositi ?
multumesc

fiecare producător are indicaţiile sale specifice. în general, e bine să urmezi ÎNTOCMAI instrucţiunile din manualul de utilizare livrat odată cu aparatul.
ca o regulă de bază, e bine să eviţi folosirea agenţilor puternic acizi/bazici, precum şi o cât mai 'blândă' acţiune asupra zonei pe unde ies "microundele" din partea electronică în interiorul propriu-zis al cuptorului. aceasta este acoperită cu o foaie de mică (material dielectric translucid). acea foaie e foarte sensibilă la murdărie excesivă, dar şi la orice acumulare de substanţe pe suprafaţa ei. acumulare facilitată de zgârieturi, pe care e bine să le eviţi (dar şi pe restul zonelor, pereţi, geamul uşii), folosind materiale moi de curăţat şi soluţii care nu conţin 'prafuri' de curăţat.
Imagine
We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone...
dragos6
Rasnita de cafea

Mesajde Adriana » Dum Oct 31, 2010 11:23 pm

Se gasesc in supermarketuri niste capace de plastic , impropriu spus... Niste chestii speciale pe care le folosesti ca sa acoperi farfuria cu mancare in cuptor. Este prevazut cu o gaura , pe unde ies aburii si nu mai stropesti deloc interiorul cuptorului. Marimea cea mai mare costa aprox 15 lei.
Mai demult, cand nu aveam acest capac, stergeam imediat cuptorul cu o laveta moale de bucatarie, eventual cu detergent de vase.
Nu lasa sa se usuce !
Adriana
frappuccino

Înapoi la In bucatarie