Dovlecei pane- putin mai altfel...

Retete, trucuri, sugestii si idei pentru gatit.

Moderatori: dia21, sweetsweet, 121

Dovlecei pane- putin mai altfel...

Mesajde Sidy » Dum Iul 26, 2009 8:25 pm

Imagine

1 dovlecel
4 oua
sare
piper
marar verde tocat
usturoi dupa gust
100 g faina
ulei pentru copt
branza telemea (facultativ)

Dovlecelul se curata si apoi se rade pe razatoarea cu gauri mari. Ouale se bat bine cu sare si piper si se adauga peste dovlecelul razuit. Punem marar verde tocat, usturoiul razuit ,faina ,branza( facultativ) sare si piper daca mai este nevoie. Se invarte bine-bine si se pune uleiul la incins. Cu lingura luam din dovlecel si punem la prajit. Se prajeste pe ambele parti si scoatem pe un servetel sa se scurga uleiul.
Se poate servi rece sau cald, acest fel de mancare.

Imagine

Imagine
Sidy
espresso

Mesajde ioana_darius.blaj » Lun Iul 27, 2009 12:17 am

maine fac si eu asa! :)
esti o gospodina desavarsita!
ioana_darius.blaj
frappuccino

Mesajde Raluca_SA » Lun Iul 27, 2009 1:02 am

Am mancat si eu dovlecei din acestia.Foarte buni.Numai ca fara verdeata inauntru. Oricum super super.Yammyyyy
Valoarea consta in ceea ce esti si nu in ceea ce ai!
Raluca_SA
irish coffee

Mesajde lucik » Lun Iul 27, 2009 11:59 am

Eu ii spun "chiftelute de dovlecei" acestui fel, sunt intr-adevar foarte gustoase - desi inghit cam mult ulei... Dovlecei pane inteleg prin acele felii de dovlecei, sarate si scurse de zeama, apoi date prin faina/pesmet si ou batut, apoi prajite. Si in acest fel inghit mult ulei. Mai pregatesc o salata de dovlecei, cu feliile prajite fara nimic altceva in afara de sare, apoi pun usturoi tocat marunt, marar verde din belsug si putin otet (balsamic de preferinta, ca nu e prea acru). Se serveste drept salata, rece si merge minunat alaturi de o branza telemea ! Vara ne ofera o gama larga de legume care se pot prepara in foarte multe feluri ! Sa aveti pofta :D !
Există o armonie în toamnă şi o strălucire în cerul ei, care nu poate fi regăsită de-a lungul verii, ca şi cum n-ar putea fi, ca şi cum n-ar fi fost vreodată (P.B. Shelley)
lucik
cappuccino

Mesajde abgavrila » Lun Iul 27, 2009 2:41 pm

lucik scrie:Eu ii spun "chiftelute de dovlecei" acestui fel, sunt intr-adevar foarte gustoase - desi inghit cam mult ulei... Dovlecei pane inteleg prin acele felii de dovlecei, sarate si scurse de zeama, apoi date prin faina/pesmet si ou batut, apoi prajite. Si in acest fel inghit mult ulei. Mai pregatesc o salata de dovlecei, cu feliile prajite fara nimic altceva in afara de sare, apoi pun usturoi tocat marunt, marar verde din belsug si putin otet (balsamic de preferinta, ca nu e prea acru). Se serveste drept salata, rece si merge minunat alaturi de o branza telemea ! Vara ne ofera o gama larga de legume care se pot prepara in foarte multe feluri ! Sa aveti pofta :D !

asa este inghit cam mult ulei dar sunt super
si eu fac dovleci simpli prajiti dar in sosul ala de usturoi in loc de otet il fac cu rosii multe(decojesc rosiile) si reci din frigider sau garntura la un gratar sunt super buni.
abgavrila
irish coffee

Înapoi la In bucatarie