Gem / marmelada de banane sau portocale
Moderatori: dia21, sweetsweet, 121
28 mesaje
• Pagina 2 din 2 • 1, 2
[b735c10]barboneli[/b735c10],multumesc mult pentru reteta.
"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."
- Rabindranath Tagore
- Rabindranath Tagore
-

curlygirlie - irish coffee
[quote2198a1="micaelamikiela"]nu ma aprin nici repede nici aiurea. am febra 38,5 si am zis sa imi usurez suferinta intrand pe forum dar... nu cred ca daca te jigneste cineva e aiurea sa ii spui vreo doua. oricum, prefer sa incetez aici chestia asta care a iesit de la o nevinovata dulceata...[/quote2198a1]
take care
multa sanatate
sa stii ca mie imi place de tine
take care
multa sanatate
sa stii ca mie imi place de tine
La volupt
-

your_sweet_death - irish coffee
[b569fc9][quote569fc9][color=brown569fc9][/color569fc9][size=18569fc9][/size569fc9]
De fapt, subiectul era gem, magiun de portocale, nu "cum sa ne incunntam"...! Si eu pot sa ma incrunt, dar sa fac mat, din doua mutari, nu pot, recunosc, chiar daca joc bine sah !Nu am reusit sa aflu insa, daca papushica noastra a receptionat reteta...? Eu unul, da, traiesc intr-o tara cu multe portocale si prea multe banane, dar le mancam ca atare, nu marmelade! [/quote569fc9][/b569fc9]
De fapt, subiectul era gem, magiun de portocale, nu "cum sa ne incunntam"...! Si eu pot sa ma incrunt, dar sa fac mat, din doua mutari, nu pot, recunosc, chiar daca joc bine sah !Nu am reusit sa aflu insa, daca papushica noastra a receptionat reteta...? Eu unul, da, traiesc intr-o tara cu multe portocale si prea multe banane, dar le mancam ca atare, nu marmelade! [/quote569fc9][/b569fc9]
-

barboneli - frappuccino
raspuns
Eu prefer portocalele ca atare.Imi place dulceata de visine si de capsuni.Nu stiu sa joc sah- era un sens metaforic.Ma devreme spunea,cred ca Mihaela,ca este racita.Ii urez multa sanatate.Poate incerci sa bei o cana de vin fiert cu scortisoara si cuisoare.
-

adymacsut - espresso
-

rhadoobv - irish coffee
[quoteaf2377="curlygirlie"][baf2377]barboneli[/baf2377],multumesc mult pentru reteta.[/quoteaf2377][baf2377][listaf2377][color=redaf2377][/coloraf2377]
Oricand la dispozitia, nu numai a ta ! Sper ca ai reusit s-o faci, nu parea reteta simpla, cred ca a fost scrisa de eschimosi...[/listaf2377][/baf2377]
Oricand la dispozitia, nu numai a ta ! Sper ca ai reusit s-o faci, nu parea reteta simpla, cred ca a fost scrisa de eschimosi...[/listaf2377][/baf2377]
-

barboneli - frappuccino
fratilor,faceti magiun din prune romanesti,ce va trebuie mocirla de banane,si daca se coc mai tare au un gust oribil ,dar fierte....brrrr nici nu vreau sa-mi imaginez...faceti dulceturi romanesti ,ca uite-asa se pierd traditiile....ati uitat de dulceata de gutui,gem de mere si pere...daca ai prea multe fruste exotice ,da-le de pomana inainte de a fi bune de facut magiun.
-

cati_ze - espresso
Dulceturile nu le folosesc decat la clatite. Bananele nu-mi plac sa le mananc ca atare iar portocalele imi produc acid. Prin urmare, am preferat sa incerc ceva nou...
Ceea ce intr-adevar imi place mult este jeleul de prune si gemul de visine.
Ceea ce intr-adevar imi place mult este jeleul de prune si gemul de visine.
"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."
- Rabindranath Tagore
- Rabindranath Tagore
-

curlygirlie - irish coffee
Va multumesc pentru urarile de sanatate. Va doresc si voua multa si maxima sanatate, mai ales acum!
Deja ma simt mai bine cand vad ca am atatia prieteni langa mine.
Va multumesc!
Deja ma simt mai bine cand vad ca am atatia prieteni langa mine.
Va multumesc!
- micaelamikiela
- cafe-latte
Eu nu am o parere prea buna despre gel fix.Din curiozitate am folosit dar parca mai buna e dulceata facuta de mama dupa reteta clasica.Cea cu gel fix e mai degraba un jeleu .Mie nu mi-a placut dar sotul a apreciat-o deci depinde de gustul fiecaruia.
- carmen diana
- cream latte
Re: Gem / marmelada de banane sau portocale
Uite am gasit o reteta de marmelada de banane:curlygirlie scrie:Stie cineva cum se face gem / marmelada de banane? Sau portocale?
Am multe banane si portocale acasa si vreau sa le folosesc.
Totodata, m-ar interesa daca stie cineva cum se face marmelada aceea din coji de portocale (si sucul de la ele)?
E delicioasa atunci cand se mananca cu felii de cascaval.
Marmelade de bananes
Épluchez 1 kg de banane et coupez-les en rondelles.
Mettez-les dans votre marmite à confiture avec le jus d'un citron qui va les empêcher de noircir.
Mouillez de 3 cl de rhum ambré et de 2 dl d'eau.
Glissez une gousse de vanille au milieu et faites cuire doucement durant une trentaine de minutes. (http://www.recettesdemagrandmere.com/20 ... anane.html) Sper sa-ti placa!
- Vikyshor
- cafe-latte
28 mesaje
• Pagina 2 din 2 • 1, 2