Gem / marmelada de banane sau portocale

Retete, trucuri, sugestii si idei pentru gatit.

Moderatori: dia21, sweetsweet, 121

Gem / marmelada de banane sau portocale

Mesajde curlygirlie » Mie Oct 25, 2006 1:26 pm

Stie cineva cum se face gem / marmelada de banane? Sau portocale?
Am multe banane si portocale acasa si vreau sa le folosesc.
Totodata, m-ar interesa daca stie cineva cum se face marmelada aceea din coji de portocale (si sucul de la ele)?
E delicioasa atunci cand se mananca cu felii de cascaval. :)
"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."
- Rabindranath Tagore
curlygirlie
irish coffee

Mesajde micaelamikiela » Mie Oct 25, 2006 4:07 pm

incearca gelfix de la dr. oetker si ai reteta acolo, pe pliculet. ies niste dulceturi si jeleuri nemaipomenite. mai ales ca sunt gata in 5 minute, dupa ceas! si iti ies cam 5 borcane la un plic de jelfix. succes!
micaelamikiela
cafe-latte

Mesajde Vasalie Pocinog » Mie Oct 25, 2006 7:16 pm

[quote16598a="micaelamikiela"]incearca gelfix de la dr. oetker si ai reteta acolo, pe pliculet. ies niste dulceturi si jeleuri nemaipomenite. mai ales ca sunt gata in 5 minute, dupa ceas! si iti ies cam 5 borcane la un plic de jelfix. succes![/quote16598a]

La ce nick ai eu credeam ca nu stii sa faci decat ghiveci! :D
Vasalie Pocinog
cappuccino

Mesajde micaelamikiela » Mie Oct 25, 2006 7:22 pm

ma mir ca sunt tolerate persoane ca tine pe acest forum. esti foarte dragut/a. iti doresc succes pe masura sufletului tau si prieteni pe masura ta! eu chiar am incercat sa ajut. nu cred ca in viata are importanta un nume sau o porecla.daca dupa asta judeci oamenii, inseamna ca esti pierdut/a!
micaelamikiela
cafe-latte

Mesajde soranasky » Mie Oct 25, 2006 7:26 pm

[quotef400a4="micaelamikiela"]ma mir ca sunt tolerate persoane ca tine pe acest forum. esti foarte dragut/a. iti doresc succes pe masura sufletului tau si prieteni pe masura ta! eu chiar am incercat sa ajut. nu cred ca in viata are importanta un nume sau o porecla.daca dupa asta judeci oamenii, inseamna ca esti pierdut/a![/quotef400a4]
daca faci urat din atata lucru... :sad: si ce-i doresti tu lui arata mai degraba masura sufletului tau. :sad:
What I've felt, what I've known
Sick and tired, I stand alone
Could you be there, 'cause I'm the one who waits for you
Or are you unforgiven, too?
soranasky
frappuccino

Mesajde micaelamikiela » Mie Oct 25, 2006 7:28 pm

eu vad ca din tantar se face armasar! eu doar am vrut sa ajut pe cineva, dar vad ca... tot eu cad nasol. nu-i nimic. bucurati-va intre voi!
micaelamikiela
cafe-latte

Mesajde soranasky » Mie Oct 25, 2006 7:31 pm

te aprinzi repede si aiurea!
soranasky
frappuccino

Mesajde micaelamikiela » Mie Oct 25, 2006 7:34 pm

nu ma aprin nici repede nici aiurea. am febra 38,5 si am zis sa imi usurez suferinta intrand pe forum dar... nu cred ca daca te jigneste cineva e aiurea sa ii spui vreo doua. oricum, prefer sa incetez aici chestia asta care a iesit de la o nevinovata dulceata...
micaelamikiela
cafe-latte

Mesajde soranasky » Mie Oct 25, 2006 7:40 pm

[quoteeb9339="micaelamikiela"]nu ma aprin nici repede nici aiurea. am febra 38,5 si am zis sa imi usurez suferinta intrand pe forum dar... nu cred ca daca te jigneste cineva e aiurea sa ii spui vreo doua. oricum, prefer sa incetez aici chestia asta care a iesit de la o nevinovata dulceata...[/quoteeb9339]
si care a fost jignirea, ma rog?
soranasky
frappuccino

Mesajde barboneli » Joi Oct 26, 2006 12:39 am

[b5f23cb][color=darkblue5f23cb][/color5f23cb][list5f23cb][/list5f23cb][/b5f23cb]
Cand "pocinogul" face pocinoage...nu-i de mirare, dar sa se ajunga la asa un final AMAR, cand subiectul este asa de dulce.... Fratilor (nu de sange...)de unde atata venin ?
barboneli
frappuccino

Mesajde barboneli » Joi Oct 26, 2006 12:51 am

Si acuma raspunsul, asa cum l-am gasit intr-o veche carte mongola...

Marmelada de portocale
Ingrediente:
1 kilogram de portocale fierte
1 kilogram de zahar
2 pahare de apa

Mod de preparare:
Se aleg portocale mari cu coaja groasa, se spala si se sterg. Se pune o oala cu apa pe foc in care sa poata incapea portocalele in voie. Cand apa clocoteste bine, se da drumul portocalelor si se lasa sa fiarba in clocot, pana se inmoaie coaja. Se tin sa fiarba bine (cel putin doua ore) deoarece dupa ce se pun din nou la fiert impreuna cu zaharul, coaja se mai intareste. Se scot si se pun intr-un vas cu apa rece. Se lasa sa stea 24 de ore. Se taie apoi in patru, se indeparteaza samburii si filamentul alb din mijloc si fiecare sfert se taie transversal, in felii subtiri ca fideaua, cu coaja cu tot. Se pune in cratita de dulceata zahar in cantitate egala cu greutatea portocalelor fierte, turnand la 1 kilogram de zahar doua pahare de apa. Dupa ce s-a topit zaharul, se mai lasa sa dea cateva clocote, se ia spuma si se pun in acest sirop portocalele. Se lasa sa fiarba pe foc potrivit, pana se leaga. Se incearca punand putina marmelada pe o farfurioara. Se desparte cu lingura in doua, formand o carare. Daca cele doua parti nu se urnesc la loc, marmelada este destul de legata. Se pune calda in borcan si dupa ce s-a racit, se lega cu hartie pergament.[list=][list7cb111][b7cb111][img][color=darkred7cb111][/color7cb111][size=187cb111][/size7cb111][/img][/b7cb111][/list7cb111][/list]
barboneli
frappuccino

Mesajde hasse » Joi Oct 26, 2006 5:15 pm

[color=blue51c93e]WOW, da locuiesti in vreun tinut mediteranean sau intr-o tara bananiera? [/color51c93e]
hasse
irish coffee

Mesajde aiko » Joi Oct 26, 2006 5:22 pm

[quote37084f="hasse"][color=blue37084f]WOW, da locuiesti intr-o tara bananiera? [/color37084f][/quote37084f]

da. romania
aiko
cappuccino

Mesajde rhadoobv » Joi Oct 26, 2006 5:38 pm

[quote56ca91="aiko"][quote56ca91="hasse"][color=blue56ca91]WOW, da locuiesti intr-o tara bananiera? [/color56ca91][/quote56ca91]

da. romania[/quote56ca91]

Ieri la stirile ProTV, au anuntat ca am devenit exportatori de banane, citrice ...
Oi fi eu prost, dar cand ma uit in jur mai am sperante.

http://groapacuprosti.ro
rhadoobv
irish coffee

Mesajde rhadoobv » Joi Oct 26, 2006 5:39 pm

[quoteebbaf1="barboneli"][bebbaf1][color=darkblueebbaf1][/colorebbaf1][listebbaf1][/listebbaf1][/bebbaf1]
Cand "pocinogul" face pocinoage...nu-i de mirare, dar sa se ajunga la asa un final AMAR, cand subiectul este asa de dulce.... Fratilor (nu de sange...)de unde atata venin ?[/quoteebbaf1]

Si daca 'pocinogul' se incrunta te face mat din 2 mutari ... :D :D
Oi fi eu prost, dar cand ma uit in jur mai am sperante.

http://groapacuprosti.ro
rhadoobv
irish coffee

Următorul

Înapoi la In bucatarie