Insectele, in curand pe mesele europenilor
Moderatori: dia21, sweetsweet, 121
7 mesaje
• Pagina 1 din 1
Insectele, in curand pe mesele europenilor
Este doar o chestiune de timp, pana cand o sa gasim preparate din insecte in meniurile restaurantelor.
Cercetatorii sustin ca adaugarea insectelor in meniul zilnic este un lucru benefic atat pentru sanatatea noastra, cat si pentru mediu.
Daca am rontai un greiere sau am servi o omida la gratar am avea o masa bogata in nutrienti importanti pentru buna functionare a organismului, care ne va ajuta sa fim mai sanatosi si, prin urmare, sa ne imbolnavim mai rar.
Anumite insecte, consumate in forma uscata, contin de doua ori mai multe proteine decat pestele sau carnea cruda, in timp ce alte insecte sunt bogate in grasimi nesaturate care contin o cantitate importanta de vitamine si minerale.
Cercetatorii cred ca intr-o buna zi aceasta ar putea deveni o varianta sanatoasa la mancarea de tip fast-food si snack-uri.
Europenii sunt inca reticenti la acest tip de dieta, insa in alte 113 tari ale lumii se consuma 1700 de specii de insecte.
Sursa: Mail Online
Cercetatorii sustin ca adaugarea insectelor in meniul zilnic este un lucru benefic atat pentru sanatatea noastra, cat si pentru mediu.
Daca am rontai un greiere sau am servi o omida la gratar am avea o masa bogata in nutrienti importanti pentru buna functionare a organismului, care ne va ajuta sa fim mai sanatosi si, prin urmare, sa ne imbolnavim mai rar.
Anumite insecte, consumate in forma uscata, contin de doua ori mai multe proteine decat pestele sau carnea cruda, in timp ce alte insecte sunt bogate in grasimi nesaturate care contin o cantitate importanta de vitamine si minerale.
Cercetatorii cred ca intr-o buna zi aceasta ar putea deveni o varianta sanatoasa la mancarea de tip fast-food si snack-uri.
Europenii sunt inca reticenti la acest tip de dieta, insa in alte 113 tari ale lumii se consuma 1700 de specii de insecte.
Sursa: Mail Online
-Fereste-te de cel ce-ti cere un deget. Si nu ii da toata mana. Pt ca iti va lua tot bratul si tot impotriva ta se va rascula, atunci cand vrei sa-ti iei mana inapoi....
-

Night_du - simply the best
nu e chiar asa,la noi exista un restaurant care serveste insecte friterate/prajite in ulei...deci nu se spune ca europenii sint reticenti...Probabil mai exista alte tari care servesc ciudatenii...
si apropo de asta,la Discovery s-a aratat un program intitulat "Bizarre foods" cu Andrew Zimmern.
L-atiurmarit?
iata-l pe grasutul Andy:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bizarre_Fo ... ew_Zimmern
si aici va puteti holba la bizarerii:
http://video.google.com/videosearch?hl= ... &resnum=9#
si apropo de asta,la Discovery s-a aratat un program intitulat "Bizarre foods" cu Andrew Zimmern.
L-atiurmarit?
iata-l pe grasutul Andy:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bizarre_Fo ... ew_Zimmern
si aici va puteti holba la bizarerii:
http://video.google.com/videosearch?hl= ... &resnum=9#
-

arrom - frappuccino
Prefer Sushi in loc de viermi,lacuste sau furnici...
orez fiert(soiul lipicios/care se prinde intr-un bol)cu felii de avocado si somon neafumat(cel afumat da gust mai putin apreciat) prinse cu foita de alge,
ca condiment :soia,susan prajit,ghimbir ras si wasabi(al naibii de iute,mai rau ca hreanul ori ciusca..."electrocuteaza"creierul doar un virfulet...ceea ce banuiesc ca asta simt cei condamnati la moarte prin electrocutare ori injectie poisonica)
Rulourile sint facute din alge uscate in care s-a intins orezul fiert.In mijloc se pune carne de crabi,feilii de avocado,de castravete si de somon.Se ruleaza si se taie felii ....Se condimenteaza cu soia,ghimbir si wasabi...
Imaginile reprezinta Barul de Sushi (proprietarii sint vietnamezi),pe linga meniu se poate surfa pe net 30 min.gratuit...deci in timpul mincatului,v-am putut citi...
Au aparut ca ciupercile dupa ploaie,au succes in comparatie cu McDonalds-urile.

orez fiert(soiul lipicios/care se prinde intr-un bol)cu felii de avocado si somon neafumat(cel afumat da gust mai putin apreciat) prinse cu foita de alge,
ca condiment :soia,susan prajit,ghimbir ras si wasabi(al naibii de iute,mai rau ca hreanul ori ciusca..."electrocuteaza"creierul doar un virfulet...ceea ce banuiesc ca asta simt cei condamnati la moarte prin electrocutare ori injectie poisonica)
Rulourile sint facute din alge uscate in care s-a intins orezul fiert.In mijloc se pune carne de crabi,feilii de avocado,de castravete si de somon.Se ruleaza si se taie felii ....Se condimenteaza cu soia,ghimbir si wasabi...
Imaginile reprezinta Barul de Sushi (proprietarii sint vietnamezi),pe linga meniu se poate surfa pe net 30 min.gratuit...deci in timpul mincatului,v-am putut citi...
Au aparut ca ciupercile dupa ploaie,au succes in comparatie cu McDonalds-urile.
Ultima oară modificat de arrom pe Mie Sep 23, 2009 2:42 am, modificat de 3 ori în total.
-

arrom - frappuccino
Raluca_SA scrie:Auleu! Bleah!!
(la goange nu te invit ca nu-ndraznesc nici eu!)
-

arrom - frappuccino
Ba eu as incerca.
Nu stiu daca chiar as manca tarantule, dar niste crocantzele de lacuste si greieri, da.
EXCLUS viermi, omizi si alte taratoare nearticulate.
Nu stiu daca chiar as manca tarantule, dar niste crocantzele de lacuste si greieri, da.
EXCLUS viermi, omizi si alte taratoare nearticulate.
-Fereste-te de cel ce-ti cere un deget. Si nu ii da toata mana. Pt ca iti va lua tot bratul si tot impotriva ta se va rascula, atunci cand vrei sa-ti iei mana inapoi....
-

Night_du - simply the best
arrom scrie:Raluca_SA scrie:Auleu! Bleah!!
![]()
te invit sa gusti sushi (vezi explicatia adaugata dupa dezgustul tau...
),sint buni,hranitori,te tine satula ore bune,nu ingrasa si nu produce arsuri la stomac...
(la goange nu te invit ca nu-ndraznesc nici eu!)
Uit de sushi am auzit si eu.Si am si vazut cum arata.Poate as incerca. Insa nu ma refeream chiar la sushi ci acele INSECTE de care vorbea Gabi...
Si chiar de sunt dezgustata
Valoarea consta in ceea ce esti si nu in ceea ce ai!
-

Raluca_SA - irish coffee
7 mesaje
• Pagina 1 din 1