KEFIR.

Retete, trucuri, sugestii si idei pentru gatit.

Moderatori: dia21, sweetsweet, 121

Mesajde silvioara » Mar Aug 18, 2009 2:12 am

citit-am,sa traiti,dar eu nu am de unde sa procur aceasta ciupercuta.pacat :sad:
silvioara
frappuccino

Mesajde barboneli » Mar Aug 18, 2009 8:41 am

silvioara scrie:citit-am,sa traiti,dar eu nu am de unde sa procur aceasta ciupercuta.pacat :sad:

Nu sunt asa sigur....! Eu, de ex. cand am cautat pe google, cum se prepara kefirul cu ajutorul acestei ciuperci.... am dat si de forumuri unde se oferea aceasta ciuperca...!!! Acum cred ca stii deja... aceasta ciuperca se inmulteste, se mareste, destul de repede. Cand a adus Suzi acasa aceasta ciuperca, (ia dat-o cineva de la servici)... umpleam o lingurita cu ea. Acum am aproape un polonic...!!! :cool: Asta in timp de 3 saptamani... Ciuperca e un organism viu, cum am spus, e o adunatura de bacterii, care toata ziua cat stau in lapte, halesc! Nu fac altceva decat sa haleasca, transforme, lactoza si hidrocarbonatele din lapte si sa rezulte acest "lapte batut", care e si putin acidulat si mai are si 1-2% alcohol !!! Ca sa vezi minune...! :cool: Asa ca poate gasesti si tu pe forumuri, din astea legate de alimente, persoane care au si vor sa dea din ciuperca lor...!!! Trebuie sa ai grija insa, sa fie ciuperca de Kefir, si nuuuu... cine stie ce ciuperca de la nu stiu ce de'ste...!!!! :shock: :bom: :D O sa mai caut si eu. Nu mai tin minte... tu traiesti in Romania, nu ?
barboneli
frappuccino

Mesajde silvioara » Mar Aug 18, 2009 9:50 am

barboneli scrie:tu traiesti in Romania, nu ?

din pacate
silvioara
frappuccino

Anterior

Înapoi la In bucatarie