Mancarica bio

Retete, trucuri, sugestii si idei pentru gatit.

Moderatori: dia21, sweetsweet, 121

Re: Mancarica bio

Mesajde barboneli » Lun Ian 31, 2011 8:55 am

uite si o reteta tot cu linte, poate te tenteaza.... :cool:

Chiftelute din linte.

Imagine

Imagine

INGREDIENTE:
Chiftelute:
200 g linte, 1 morvov, 1 ou, patrunjel verde,
2-3 catei de usturoi, sare, piper, 2-3 linguri pesmet
Salata de patrunjel:
1 legatura patrunjel verde, 2-3 catei de usturoi, 1/2 ceapa,
sare, piper, ulei, zeama de lamaie, coaja de lamaie

PREPARARE:
Chiftelute:
Lintea se spala, se lasa la inmuiat in apa rece, pentru 30-40 minute, apoi se fierbe pana se inmoaie. Se scurge bine de apa, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu morcov ras, usturoi pisat, ou, sare, piper si pesmet. Din compozitia obtinuta se formeaza chiftelutele care se prajesc in ulei fierbinte sau se pun intr-o tava si se dau la cuptor 30min.
Imagine Imagine
barboneli
frappuccino

Mesajde Busha » Lun Ian 31, 2011 10:38 am

barbo, eu nu mai mananc prajit de 1 an... :sad: si am vazut ca se prajesc...nu se pot face altfel? :?
" Nu trebuie, pe cat poti, sa te lasi ispitit a vorbi despre tine. Giosuè Carducci "
Busha
irish coffee

Mesajde barboneli » Lun Ian 31, 2011 11:01 am

Busha scrie:barbo, eu nu mai mananc prajit de 1 an... :sad: si am vazut ca se prajesc...nu se pot face altfel? :?

stiam... si am vrut sa sterg chestia cu prajitul, dar am zis ca poate altcineva o prefera ! dar de ce nu citesti pana la sfarsit ? din cauza somnului probabil.... ;) ca uite ce mai scria: "Din compozitia obtinuta se formeaza chiftelutele care se prajesc in ulei fierbinte sau se pun intr-o tava si se dau la cuptor 30min."
:p
Imagine Imagine
barboneli
frappuccino

Mesajde Karina33 » Lun Ian 31, 2011 11:01 am

Citeste si ultima propozitie si afli ca DA. Nici eu nu mai prajesc chiftelele ci le fac la cuptor.

Na ca pana sa scriu eu ti-a subliniat Barbo ce era!
viatzaerozsirozestelumeatoata
Karina33
irish coffee

Mesajde dargo » Lun Ian 31, 2011 11:02 am

e adormita fata! trimite-o la un ceai verde, na, ca ala negru cred ca e mai tare! :D
Soulmate, dry your eye...cause soulmates never die

Cata parere-i in destin / Cata greseala-i imprejur.
Imagine
dargo
frappuccino

Mesajde Busha » Lun Ian 31, 2011 5:45 pm

buey, bine ca m-ati trezit. chiar ca-s adormita. am vazut "prajit" si mi-au fugit ochii :-D

as manca niste snitele din soia, cu pesmet ( ca nu vreau sa le pun ou+ faina), insa ele, normal, s-ar praji :-? oare le pot face altfel?

p.s.: eu cumpar snitele din soia tari-sigur le stiti- si le pun in apa fiarta 10-15 min ;)
" Nu trebuie, pe cat poti, sa te lasi ispitit a vorbi despre tine. Giosuè Carducci "
Busha
irish coffee

Mesajde barboneli » Lun Ian 31, 2011 6:20 pm

uite ce e.... subiectul denota ceva timp si acum nu pot sa te lamuresc ! am sa-ti povestesc ce am vazut aici. asteapta putin... poate diseara o sa te pot lamuri. dar in principiu... iti recomand sa nu te atingi de produse semiprefabricate... ! pana atunci... mananca supa aia de legume care e grozava ! :-D
Imagine Imagine
barboneli
frappuccino

Mesajde Safari Sunrise » Sâm Feb 12, 2011 10:51 pm

Cartofi "frantzuji"

- 8-9 cartofi mari
- 8 oua
- cascaval
- 4-5 iaurturi sau 400 g smantana
- 1 cana de lapte degresat
- 2 linguri faina
- 2 linguri unt
- 2 catei usturoi
- marar

se fierb cartofii in coaja, cu sare . se fierb ouale. intre timp se pune o tigaie pe foc, punem untul si apoi faina. dupa ce se omogenizeaza, luam de pe foc si punem iaurtul, laptele, cei 2 catei de usturoi pisati si vegeta sau sare. se fierb 5-6 minute.

dupa ce fierb cartofii, ii curatam, ii taiem cubulete sau felii. ouale le decojim si le taiem marunt. intr-un vas termorezistent sau intr-o cratita punem unt si incepem sa o umplem : un strat de cartofi, un strat de oua, unul de cascaval ras si acoperim cu sos, apoi iar un strat de cartofi, oua cascaval si sos. se acopera totul cu cascaval si se pune mararul tocat deasupra. se pune vasul la cuptor 20 de min. si gata !!!! Bun ! Bun !

faina pusa in untul topit (pentru sos) e obligatorie. nu trebuie prajita, dar trebuie sa lege sosul cand e la cuptor.

Mai ganditi si cu picioarele, lasati capul sa se odihneasca !
Safari Sunrise
irish coffee

Mesajde ioana_darius.blaj » Sâm Feb 12, 2011 11:24 pm

poti sa nu pui faina ci o inlocuiesti cu 2-3 oua crude, batute, amestecate in smantana
ioana_darius.blaj
frappuccino

Mesajde turcuaz » Lun Oct 24, 2011 12:41 pm

turcuaz
irish coffee

Anterior

Înapoi la In bucatarie