Mancaruri de Craciun

Retete, trucuri, sugestii si idei pentru gatit.

Moderatori: dia21, sweetsweet, 121

Mesajde lia_lia » Lun Dec 28, 2009 9:56 pm

Si la mine Sidy ..."raciturile" care le fac in ajun de anul nou sunt o mana cereasca dupa revelion :P
Nu mai am nimic de comentat la ce ai scris despre piftie cu comentariile lui Barboo..e super..numai bune de mincat :D
Sa traim din plin,viata e scurta si surprinzatoare!
lia_lia
frappuccino

Mesajde barboneli » Mar Dec 29, 2009 1:03 am

:cool: mersi lia...! pofta buna si voua......

auzi tu, surioara... ? uite asa facem noi dracia aia de hrean cu sfecla rosie..... fierbem sfeclele cu coaja cu tot, le cojim, se cojesc super de usor dupa ce sunt fierte, le radem pe razatoarea mica deasupra unei farfuri. radem si hreanul, tot pe razatoarea fina, noroc ca noi avem masti de gaze, decand cu bombardamentele lui Sadam, asa ca le punem cand radem hreanul..... :D amestecam juma juma sau cum va place, mai iute sau nu, punem intr-un borcan, ca facem muuuult ! noi mancam si la alte mancaruri, cum hreanul nu e tot timpul, noi punem radacinile in congelator si avem tot anul..... sfecla rasa mancam mult, asa rasa cum e, dar pe razatoarea mare, de data asta, punem putin otzet si putin ulei, la borcan cu ea si la frigider cu ea..... Suzi mai pune si cateva boabe de chimen. vreo 123 de boabe, dar daca nu ai rabdare sa le numeri, pui cam o lingurita rasa, la un borcan de gem, de ex. nu in gem draga.... ci am zis ca masura !!!! :P si daca dai de inimile alea de anghinare.... sa stii ca n-o sa-ti para rau ! ele au o forma de "cava", asa ca se pot umple cu o pasta de galbenusuri si piper, cu ceva pate, etc.
Imagine Imagine
barboneli
frappuccino

Mesajde lia_lia » Mar Dec 29, 2009 5:59 pm

Care sunteti..?
Ma lasa inspiratia..un sos pentru curcan la tava..care sariti cu o reteta?

sa va aud senzationaleleor.. :mrgreen:
lia_lia
frappuccino

Mesajde barboneli » Mar Dec 29, 2009 6:48 pm

lia_lia scrie:Care sunteti..?
Ma lasa inspiratia..un sos pentru curcan la tava..care sariti cu o reteta?

sa va aud senzationaleleor.. :mrgreen:

:shock: :? ce e aia curcan....???? pana imi spui ce e aia sau ala..... eu zic asa: un sos bun ar fii.... vin alb sau rosu, cu usturoi pisat (zdrobit....) putin "muscat" ras pe razatoare, o linura de otzet, 2 linguri de ulei de masline sau canola.... cimbru si doua rugaciuni, una inainte alta dupa..... ca sa iasa bun !!!!! :cool: nu uita ca sa pui 2 cepe si un mar, in interioarul curcanului....! daca accepta, daca nu, da-i una in cap, sa nu se mai opuna....... :evil: :D aaaa.... am uitat ! inainte de-l bagi la cuptor.... taie-l, curatza-l si atunci o sa stea, mult mai linistit.....! :idea: :D
Imagine Imagine
barboneli
frappuccino

Mesajde lia_lia » Mar Dec 29, 2009 9:51 pm

Mersi dragule..vai uitai de "muscat"daca nu ziceai tu :idea:
Gata taiat, curatat si asteapta sa fie pregatit :mrgreen:
lia_lia
frappuccino

Mesajde mirela_ghindescu » Lun Apr 05, 2010 6:20 pm

caltabos :)
mirela_ghindescu
cafe-latte

Anterior

Înapoi la In bucatarie