Meniu pentru Revelion
Moderatori: dia21, sweetsweet, 121
25 mesaje
• Pagina 2 din 2 • 1, 2
Uite aici :
Ingrediente:
300 g brinza dulce de vaca, 200 g brinza telemea, 300g brinza feta, 150 g cascaval( se pot folosi 4 feluri de brinza, pe care le preferati), masline negre, 1-2 ceapa rosie, 2-3 linguri maioneza, 100 g smantana,marar vrede, 3-4 oua, sare
1.Primul strat aproximativ 300 gr de branza de vaci amestecata cu 5 linguri de smantana si daca vrei pui si niste marar proaspat tocat ca arata mai fain cind portionezi...
2.Al doilea start,o ceapa taiata(se poate folosi ceapa rosie sau verde,dar si cea obisnuita)solzisori frecata cu sare . Eu am pus ceapa rosie, tot pentru aspect...
3.Un strat de telemea sau orice branza sarata ,rasa prin razatoarea mica
4.3-4 oua fierte tari ,date pe razatoare, se aseaza peste ultimul strat de branza,
5.Brinza feta sau cas de oaie razuit
6.Se acopera cu un strat de maioneza(de casa)
7.Se rade cascaval din belsug
8.Se orneaza cu masline negre sau cum vrei tu, cum iti place....

Ingrediente:
300 g brinza dulce de vaca, 200 g brinza telemea, 300g brinza feta, 150 g cascaval( se pot folosi 4 feluri de brinza, pe care le preferati), masline negre, 1-2 ceapa rosie, 2-3 linguri maioneza, 100 g smantana,marar vrede, 3-4 oua, sare
1.Primul strat aproximativ 300 gr de branza de vaci amestecata cu 5 linguri de smantana si daca vrei pui si niste marar proaspat tocat ca arata mai fain cind portionezi...
2.Al doilea start,o ceapa taiata(se poate folosi ceapa rosie sau verde,dar si cea obisnuita)solzisori frecata cu sare . Eu am pus ceapa rosie, tot pentru aspect...
3.Un strat de telemea sau orice branza sarata ,rasa prin razatoarea mica
4.3-4 oua fierte tari ,date pe razatoare, se aseaza peste ultimul strat de branza,
5.Brinza feta sau cas de oaie razuit
6.Se acopera cu un strat de maioneza(de casa)
7.Se rade cascaval din belsug
8.Se orneaza cu masline negre sau cum vrei tu, cum iti place....

-

Sidy - espresso
Ce am pregatit eu de Revelion( nu l-am petrecut acasa)...si inca din platourile de acasa nu a gustat nimeni nimic....cred ca maine le duc pe toate la Casa de noapte la necajitii aceia....
Deci aperitive:
- Cabanos imbracat(invelit)
- salata de cruditati( varza alba+varza rosie+salata verde+morcovi razuiti +sos iaurt)
-rulada cu creier
-cosulete cu branza( le vedeti in poza cu rulada)
-ciuperci cu maioneza
-racituri
-gat de curcan, umplut
-chiftelute si arici de cabanos prajit
-somon prajit
Ciorba de perisoare din curcan , acrita cu zeama de varza:
Rulada din piept de curcan cu sunca si sos de rodii( Barbo au iesit minunate ruladele cu sos...acum m-ai inebunit cu inimile alea de anghinare si nu gasesc...inca !)
Prajitura cu nuca si cafea nes
Voi ce ati pregatit bun ???? :pofticios:
Deci aperitive:
- Cabanos imbracat(invelit)
- salata de cruditati( varza alba+varza rosie+salata verde+morcovi razuiti +sos iaurt)
-rulada cu creier
-cosulete cu branza( le vedeti in poza cu rulada)
-ciuperci cu maioneza
-racituri
-gat de curcan, umplut
-chiftelute si arici de cabanos prajit
-somon prajit
Ciorba de perisoare din curcan , acrita cu zeama de varza:
Rulada din piept de curcan cu sunca si sos de rodii( Barbo au iesit minunate ruladele cu sos...acum m-ai inebunit cu inimile alea de anghinare si nu gasesc...inca !)
Prajitura cu nuca si cafea nes
Voi ce ati pregatit bun ???? :pofticios:
-

Sidy - espresso
Eu am fost gazda de Revelion asa ca am gatit cate ceva, nu prea multe si totusi prea multe pentru burtile noastre mult prea pline de la Craciun.
Aperitive pe platou: ardei umpluti cu crema de branza si marar, ceafa afumata, salamuri uscate, cascaval si branza/cas.
Apare in poza si una din salatele de icre, una e cu ceapa si una cu masline si ardei. Plus salata de vinete. Plus salata beof falsa, fara carne.
Friptura de porc a fost combinata,muschiulet afumat si ceafa, cu piure de cartofi n-a ajuns la pozat, deja uitasem pe unde-i camera foto.
Desert am avut doua torturi, unul cu piscoturi si crema de cacao si altul cu caramel si migdale(tortul egiptean) si vreo doua platouri cu fursecuri(inca mai am unul...)cu cioco, stafide, alune, coaja se portocala caramelizata.
Va arat ce-a mai ramas a doua zi din torturi:
si tortul facut pe 2 ian pt ziua omului, e tort cu foi piscot de cacao, cu crema de ciocolata si frisca, imbracat in ciocolata si frisca si ornat cu ciocolata! In caz ca nu stiati ati aflat preferintele de dulce ale omului

Aperitive pe platou: ardei umpluti cu crema de branza si marar, ceafa afumata, salamuri uscate, cascaval si branza/cas.
Apare in poza si una din salatele de icre, una e cu ceapa si una cu masline si ardei. Plus salata de vinete. Plus salata beof falsa, fara carne.
Friptura de porc a fost combinata,muschiulet afumat si ceafa, cu piure de cartofi n-a ajuns la pozat, deja uitasem pe unde-i camera foto.
Desert am avut doua torturi, unul cu piscoturi si crema de cacao si altul cu caramel si migdale(tortul egiptean) si vreo doua platouri cu fursecuri(inca mai am unul...)cu cioco, stafide, alune, coaja se portocala caramelizata.
Va arat ce-a mai ramas a doua zi din torturi:
si tortul facut pe 2 ian pt ziua omului, e tort cu foi piscot de cacao, cu crema de ciocolata si frisca, imbracat in ciocolata si frisca si ornat cu ciocolata! In caz ca nu stiati ati aflat preferintele de dulce ale omului

viatzaerozsirozestelumeatoata
-

Karina33 - irish coffee
Si eu am fost gazda la revelion si am avut urmatorul meniu:
-oua umplute
-chiftelute picante
-snitele din piept de pui
-oua pane
-rulada cu ciuperci si brinza
-rulada din piept de pui si spanac
-vinete
-ficatei in bacon
-salata boeuf
-pasta de peste
-dobos cu sunca si cascaval
-caltabos, toba, cirnati, etc...
-mix de brinze cu mucegai,gorgonzola, brie, etc...
Supa de pui cu taietei de casa
Sarmale
Ffriptura asortata.
Tort Carioca
Baclava
Prajutura Snickers.
la unele dintre ele exista si poze...
se vad salatele de vinete, de boeuf si pasta de peste, precum si platourile care contineau o buna parte din preparate.
Am transformat si biroul in masa festiva,pentru ca nu a incaput totul pe masa.Undeva in stinga se vede platoul cu dobosul de sunca...
...muraturi.La mare cautare a fost ardei umplut cu varza rosie si hrean...
rulada cu brinza si ciuperci
tortul
baclava

-oua umplute
-chiftelute picante
-snitele din piept de pui
-oua pane
-rulada cu ciuperci si brinza
-rulada din piept de pui si spanac
-vinete
-ficatei in bacon
-salata boeuf
-pasta de peste
-dobos cu sunca si cascaval
-caltabos, toba, cirnati, etc...
-mix de brinze cu mucegai,gorgonzola, brie, etc...
Supa de pui cu taietei de casa
Sarmale
Ffriptura asortata.
Tort Carioca
Baclava
Prajutura Snickers.
la unele dintre ele exista si poze...
se vad salatele de vinete, de boeuf si pasta de peste, precum si platourile care contineau o buna parte din preparate.
Am transformat si biroul in masa festiva,pentru ca nu a incaput totul pe masa.Undeva in stinga se vede platoul cu dobosul de sunca...
...muraturi.La mare cautare a fost ardei umplut cu varza rosie si hrean...
rulada cu brinza si ciuperci
tortul
baclava

- anena
- frappuccino
-

Sidy - espresso
Frumos tortul Anenei! Desi sa nu mai vad mancare o luna, macar!
Eu tot stau si ma gandesc ca daca la mine la cat de putina mancare am avut a ramas mai mult de jumate si-am fost 9 persoane la masa la Anena cata mancare a ramas pentru zilele urmatoare? Si cum s-a putut manca atat de greu? Oua umplute, salate cu maioneze, porcotenii...grea mancare! Buna, n-am ce zice, dar parca doar cu apel la 112 m-as apuca sa gust din toate!
Eu tot stau si ma gandesc ca daca la mine la cat de putina mancare am avut a ramas mai mult de jumate si-am fost 9 persoane la masa la Anena cata mancare a ramas pentru zilele urmatoare? Si cum s-a putut manca atat de greu? Oua umplute, salate cu maioneze, porcotenii...grea mancare! Buna, n-am ce zice, dar parca doar cu apel la 112 m-as apuca sa gust din toate!
viatzaerozsirozestelumeatoata
-

Karina33 - irish coffee
Dumnezeule,Anena!
Totul e ca la restaurant.
Eu felicit miinile tale harnice dar CUM ai petrecut sarbatorile dupa atita stat in picioare si robotit cu gatitul???
N-ai simtit oboseala?(nu te cred daca-mi spui ca nu pt.ca am fost in situatii similare,stiu cum e...
)
Mincaruri de carne ramase,se pot congela in portii dar restul??
Sper ca anul in care am intrat sa-ti dea energia necesara,sanatate si sa ai sufletul imbuibat de multumire!
Eu felicit miinile tale harnice dar CUM ai petrecut sarbatorile dupa atita stat in picioare si robotit cu gatitul???
N-ai simtit oboseala?(nu te cred daca-mi spui ca nu pt.ca am fost in situatii similare,stiu cum e...
Sper ca anul in care am intrat sa-ti dea energia necesara,sanatate si sa ai sufletul imbuibat de multumire!
Dumnezeu nu e in cer,nu-i pe pamint.
Dumnezeu e in inima noastra!
Dumnezeu e in inima noastra!
-

arrom - frappuccino
arrom scrie:Dumnezeule,Anena!
N-ai simtit oboseala?(nu te cred daca-mi spui ca nu pt.ca am fost in situatii similare,stiu cum e...)
Multumesc pentru urari.Da, intr-adevar am fost obosita, dar bucuria de a avea la masa dintre ani oamenii mei cei mai dragi a compensat oboseala.Si apoi am avut ajutoare substantiale, nu am facut totul singura.
- anena
- frappuccino
25 mesaje
• Pagina 2 din 2 • 1, 2