o noua jucarie!
Moderatori: dia21, sweetsweet, 121
16 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
o noua jucarie!
Acum cateva zile am gasit in supermarket un aparat de gatit pe abur la un pret foarte bun adica vreo 9 euro (era la reducere) si bineinteles l-am cumparat,problema mea este ca nu prea am idee ce mancare as putea face mai ales ca este doar pe baza abur.cateva retete pentru noua mea jucarie?
trebuie sa gasesc ceva ce ma caracterizeaza,mai caut!.....
- rocsanica21
- cappuccino
Re: o noua jucarie!
rocsanica21 scrie:Acum cateva zile am gasit in supermarket un aparat de gatit pe abur la un pret foarte bun adica vreo 9 euro (era la reducere) si bineinteles l-am cumparat,problema mea este ca nu prea am idee ce mancare as putea face mai ales ca este doar pe baza abur.cateva retete pentru noua mea jucarie?
Ce inseamna de gatit "pe abur"...? Cu aburi sau in aburi, cred ca merge mai bine.
Sosurile care merg la asta, depinde de gust. Ai la Culinar.ro, Gustos.ro, mai multe feluri de sosuri, pui in farfurie adanca legumele si adaugi sosul. Sau poti sa pui cascaval ras si amesteci cu grija totul. Poti sa pui doar smantana diluata cu putin de tot lapte, doar ca sa fie mai lichida si sa se omogenizeze mai bine printre legume. Poti sa pui "Pesto", poti sa pui Ketchup. In carti de bucate chinezesti, ai o multime de retete cu preparate vare se gatesc in abur. Poti sa faci chiftelute de peste, le asezi pe sita sau gratar, nu stiu cum arata al tau aparat, si le gatesti in loc sa le prajesti. De fapt asta e rolul aparatului, sa mananci mai putin prajit, deci mai sanatos. Se pot face din aluat subtire, niste "cosulete" mici in care pui carne tocata cu tot ce trebuie ca la piftele, ca umplutura. La sfarsit, faci un sos cu Soia, putin ulei de masline sau susan, ceva seminte de susan care la-i "copt" un pic inainte, intr-o tigaie (amesteci tot timpul cu o lingura de lemn sa nu se lipeasca si sa nu se arda si il scoti imediat din tigaie cant sa "bronzat" un pic, ca tigaia fiind fierbinte, continua sa-l coaca....). Se poate gati file de peste, bucati de peste si faci alt sos pentru ele. Cam asta mi-a venit in minte, incearca cu ele, daca mai aflu ceva, o sa-ti mai scriu, daca mai imi amintesti......
Se cheama ca o sa mananci dietetic si sanatos, legumele isi pastreaza mai in intregime vitaminele din ele, folosesti mai putin ulei prajit !!! Succes !!!!-

barboneli - frappuccino
stiu ca nu esti in cea mai buna forma in aceasta perioada, dar ceea ce mi-e absolut imposibil sa inteleg este aciditatea si superioritatea tonului folosit vis-a-vis de anumite persoane!Karina33 scrie:Daca luai unul putin mai scump avea si carte de retete ca sa stii la ce-i bun.
De ce nu cauti pe google retete pentru steamer? O fi asa greu????
"Universul nu este constient de existenta ta. Relaxeaza-te!" (Anthony de Mello)
-

dia21 - frappuccino
Bine-ai revenit!
Nu-i vorba de forma mea, vorba e ca pana sa ne intrebe pe noi(121) intra pe siturile culinare si afla! Si, parerea mea, n-as cumpara un aparat de orice fel fara sa stiu pentru ce-i bun! Si am unul(achizitionat de fi-mea) care sta in cutie ca-i al naibii de incomod, dureaza de mori de foame pana fierbe ceva si consuma curent in disperare. Sunt mai practice sistemele de fiert la abur folosite pe aragaz.
PS: nu am nevoie de mila cuiva, pot sa-mi plang singura de mila, dar acum sunt cam ocupata cu altele
PS2: poate ne povestesti cum a fost in Franta!
Nu-i vorba de forma mea, vorba e ca pana sa ne intrebe pe noi(121) intra pe siturile culinare si afla! Si, parerea mea, n-as cumpara un aparat de orice fel fara sa stiu pentru ce-i bun! Si am unul(achizitionat de fi-mea) care sta in cutie ca-i al naibii de incomod, dureaza de mori de foame pana fierbe ceva si consuma curent in disperare. Sunt mai practice sistemele de fiert la abur folosite pe aragaz.
PS: nu am nevoie de mila cuiva, pot sa-mi plang singura de mila, dar acum sunt cam ocupata cu altele
PS2: poate ne povestesti cum a fost in Franta!
viatzaerozsirozestelumeatoata
-

Karina33 - irish coffee
nu-ti plangeam de mila!
din cate stiu eu compasiunea este diferita de mila, dar asta-i alta poveste. Ma bucur ca esti prea ocupata ca sa ai timp si de altceva, asta este bine si iti va face bine si fizic si psihic.
Inca nu am revenit, o voi face probabil la inceputul saptamanii viitoare daca nu intervine nimic pana atunci, dar am reusit performanta sa adorm pe plaja si m-am trezit arsa mai ceva decat la aparatul cu aburi pe care si eu tot in cutie il tin
asa ca astazi nu prea am curaj sa ies din camera cat mai straluceste soarele pe cer si imi fac de lucru pe net
Inca nu am revenit, o voi face probabil la inceputul saptamanii viitoare daca nu intervine nimic pana atunci, dar am reusit performanta sa adorm pe plaja si m-am trezit arsa mai ceva decat la aparatul cu aburi pe care si eu tot in cutie il tin
"Universul nu este constient de existenta ta. Relaxeaza-te!" (Anthony de Mello)
-

dia21 - frappuccino
Sarii si eu ca arsa! Scuze, imi pare rau de arsurile tale, ia de la farmacii un spray cu propolis ca te vindeci repede. Abia astept si eu sa zac la soare ca soparla dar numar zilele pana pe 3 sept...
-

Karina33 - irish coffee
Katrina,daca tot ai un aparat care gateste pe baza de abur si e tot in cutie,sa inteleg ca l-ai luat mai ieftin decat mine?ce am cumparat eu era la reducere foarte mare,de aceea am dat atat de putin,cat despre retete de pe anumite site-uri am cautat am si gasit cateva si www.121.ro tot un site este,in caz ca nu stiai si de ce te-ai mai inscris pe el daca esti atat de acida si nu poti da cateva sfaturi?
trebuie sa gasesc ceva ce ma caracterizeaza,mai caut!.....
- rocsanica21
- cappuccino
rocsanica21 scrie:Katrina,daca tot ai un aparat care gateste pe baza de abur si e tot in cutie,sa inteleg ca l-ai luat mai ieftin decat mine?ce am cumparat eu era la reducere foarte mare,de aceea am dat atat de putin,cat despre retete de pe anumite site-uri am cautat am si gasit cateva si www.121.ro tot un site este,in caz ca nu stiai si de ce te-ai mai inscris pe el daca esti atat de acida si nu poti da cateva sfaturi?
Peste vreo saptamana vin in Grecia, dai mielul daca tot m-ai botezat?
Am explicat mai departe de ce-l tin in cutie, sau de ce si-l tinea fie-mea si acum nu-l mai tine nimeni si va trebui sa vad pe cine oi cadorisi cu el...
-

Karina33 - irish coffee
16 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2