Placinta cu ceapa
Moderatori: dia21, sweetsweet, 121
16 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
Placinta cu ceapa
Ingrediente:
1 pachet aluat foietaj
1kg ceapa( sa nu te sperii ca nu e mult)
300g costita afumata
300g cascaval mai tare sau schweizer
400g smantana 12% grasime
5 oua
1 lingurita enibahar macinat
40ml ulei de masline
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se pune uleiul, apoi se aseaza pe foc. Se taie costita cubulete si se caleste. Ceapa se taie rondele si se adauga in tigaie, peste costita. Se condimenteaza cu ienibahar,sare si piper si se caleste timp de 5 minute.
Separat se prepara sosul din oua,smantana si cascavalu ras. Se aseaza ambele foi de aluat in tava mare de aragaz si se inteapa cu furculita. Ceapa si costita se intind uniform pe toata suprafata aluatului, dupa care se adauga amestecul din oua, smantana si cascaval. Se da la cuptorul preancalzit la 180 g C timp de 30 de minute.

1 pachet aluat foietaj
1kg ceapa( sa nu te sperii ca nu e mult)
300g costita afumata
300g cascaval mai tare sau schweizer
400g smantana 12% grasime
5 oua
1 lingurita enibahar macinat
40ml ulei de masline
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se pune uleiul, apoi se aseaza pe foc. Se taie costita cubulete si se caleste. Ceapa se taie rondele si se adauga in tigaie, peste costita. Se condimenteaza cu ienibahar,sare si piper si se caleste timp de 5 minute.
Separat se prepara sosul din oua,smantana si cascavalu ras. Se aseaza ambele foi de aluat in tava mare de aragaz si se inteapa cu furculita. Ceapa si costita se intind uniform pe toata suprafata aluatului, dupa care se adauga amestecul din oua, smantana si cascaval. Se da la cuptorul preancalzit la 180 g C timp de 30 de minute.

-

Sidy - espresso
Da una cu carne nu sti?Una cu foi de cumparat ca baba e puturoasa si nu stie sa framante!!
Niciodata nu judeca un om dupa prieteni. Prietenii lui Iuda au fost perfecti!
-

bibistanescu @yahoo.com - frappuccino
Bibi...si asta e cu foi din comert !
Daca vrei sa faci cu carne tocata...calesti o ceapa, pui apoi carnea tocata, niste rosii( pasta de tomate)sare, piper si alte condimente ce iti plac tie, lasi sa se caleasca bine carnea- nu mai pui apa numai ce lasa carnea.
Mai poti adauga ciuperci daca vrei si patrunjel verde la sfarsit.
Dupa ce e calita carnea spargi 2-3 oua peste ea, amesteci bine, mai pui si niste cazcaval razuit daca ai( nu e obligatoriu)pui in tava prima foaie de aluat, o poti unge cu putin ketchup, adaugi carnea, pui a doua foaie, o ungi cu putin ou deasupra, si la cuptor cu ea.....
Pofta mare !
Daca vrei sa faci cu carne tocata...calesti o ceapa, pui apoi carnea tocata, niste rosii( pasta de tomate)sare, piper si alte condimente ce iti plac tie, lasi sa se caleasca bine carnea- nu mai pui apa numai ce lasa carnea.
Mai poti adauga ciuperci daca vrei si patrunjel verde la sfarsit.
Dupa ce e calita carnea spargi 2-3 oua peste ea, amesteci bine, mai pui si niste cazcaval razuit daca ai( nu e obligatoriu)pui in tava prima foaie de aluat, o poti unge cu putin ketchup, adaugi carnea, pui a doua foaie, o ungi cu putin ou deasupra, si la cuptor cu ea.....
Pofta mare !
-

Sidy - espresso
Multumesc Sidy,dar ce natie de foi sa cumpar,ca aici am eu dubii?Pe urma te las in pace.Urmaresc ce mai pregatesti in alta parte,unde am descoperit ca esti "maestru in gastronomie".
-

bibistanescu @yahoo.com scrie:Multumesc Sidy,dar ce natie de foi sa cumpar,ca aici am eu dubii?Pe urma te las in pace.Urmaresc ce mai pregatesti in alta parte,unde am descoperit ca esti "maestru in gastronomie".
acelasi fel de aluat, care se numeste si "aluat frantzuzesc"....!!!! chiar daca e facut la o fabrica in oltenia.... sau moldova....!!!!!
-

barboneli - frappuccino
Multumesc Barbo!Am retineri in a cumpara foietaje.Eu cu ceea ce spui tu fac rulouri cu cabanos si altele cu rahat si nuca.Dar sunt vre-o trei firme care le fac si nu toate sunt la fel de bune.Gata te-am lamurit bustean!
-

bibistanescu @yahoo.com scrie:Multumesc Barbo!Am retineri in a cumpara foietaje.Eu cu ceea ce spui tu fac rulouri cu cabanos si altele cu rahat si nuca.Dar sunt vre-o trei firme care le fac si nu toate sunt la fel de bune.Gata te-am lamurit bustean!
nu, pe mine nu ai ce sa ma lamuresti bustean !!!!!
dar una din firme.... e mai buna decat celelalte ! deci... tu alegi ce e mai bun !!! noi traim in tari diferite, asa ca nu putem sa facem comparatie sau sa-ti recomand ce e aici ! si Suzi face rulouri cu... cremvusti de marimea 5-6 centimetrii... cu cabanos nu am incercat, dar o sa incercam.... ! eu am venit cu ideia sa incercam si cu bucati de cascaval, pe care sa le taiem in "dreptunghiuri" cam de marimea acestor cremvusti...! orice se poate, trebuie incercat !!!! eu nu pot sa-ti recomand firme... dar aici sunt si firme italiene, care nu sunt rele de loc !!!! aluatul asta "frantzuzesc" e intradevar mai greu de facut acasa... dar nu imposibil ! dar noi folosim din asta cumparat si..... e grozav !!! se pot umple cu o multime de bunatati, in o multime de forme, prajite in "ulei adanc" sau coapte la cuptor.....! si in plus, se pot pastra la refrigerator, dupa ce au fost umplute, invelite.... iar cand au aparut musafiri.... doar le arunci in ceaun cu ulei fierbinte sau le ungi cu ou batut si le arunci in cuptor !!!! ce zici.... ca eu mor de pofta acum.....?!? -

barboneli - frappuccino
Ce sa mai zic fata,mai lasat masca!Aici cel mai bun este aluatul bulgaresc(facut la ei),dar nu prea se gaseste in magazine.Acum monopolul il detin fratii nostri tuciurii la vanzarea pe strada.
Gata,ma pun pe treaba ca numai tine!
Gata,ma pun pe treaba ca numai tine!
-

bibistanescu @yahoo.com scrie:Multumesc Sidy,dar ce natie de foi sa cumpar,ca aici am eu dubii?Pe urma te las in pace.Urmaresc ce mai pregatesti in alta parte,unde am descoperit ca esti "maestru in gastronomie".
Bibi...daca te uiti la prima poza ai sa vezi cum se numeste aluatul de foietaj folosit de mine...
Am fost multumita de el cum a iesit....
Bafta si asteptam poze cu rezultatul !!!
Iar..."maestru in gastronomie" ???
Eu nu stiu despre asa ceva !!!! Chiar ca habar nu am cine m-a ...avansat la gradul acesta !!!
Oricum , le multumesc...
Te tzuc !
-

Sidy - espresso
Eu am considerat ca esti un maestru!
-

Esti o scumpa Bibi !!!
Multumesc frumos !
Ma simt onorata....
Azi am sa pregatesc cartofii cu migdale dupa reteta lui Barbo !!!
Asta pe linga altele....
Multumesc frumos !
Ma simt onorata....
Azi am sa pregatesc cartofii cu migdale dupa reteta lui Barbo !!!
Asta pe linga altele....
-

Sidy - espresso
Re: Placinta cu ceapa
compozitia se afla intre cele 2 foi sau ai pus ambele foi dedesubt?
era minunat daca faceai poza la feliile de placinta astfel incat sa vedem pe transversal, ca asa vedem numai "tavanul" si nu imi dau seama.
e buna tare?
era minunat daca faceai poza la feliile de placinta astfel incat sa vedem pe transversal, ca asa vedem numai "tavanul" si nu imi dau seama.
e buna tare?
- papucel1
- cafe-latte
Papucel sa sti ca o foaie este dedesubt urmeaza compozitia umpluturii apoi deasupra cea de-a doua foaie pe care eu am crestato !
Este minunata...nu iti vine sa crezi ce delicioasa este !!!!
Este minunata...nu iti vine sa crezi ce delicioasa este !!!!

-

Sidy - espresso
Eu stiu o reteta de placinta cu carne, de vita, e delicioasa, se serveste ca aperitiv, calda sau rece.
- symonakatalina
- cafe-latte
16 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2