Retete cu ciuperci si conopida

Retete, trucuri, sugestii si idei pentru gatit.

Moderatori: dia21, sweetsweet, 121

Mesajde alina_bodin » Mie Iul 12, 2006 12:24 pm

Tortellini cu ciuperci si sos de smantana

500 gr ciuperci (conserva sau proaspete)
2 cepe
3 pachete de tortellini
1 cutie smantana
Ceapa se taie marunt se caleste intr-o cratita cu putin ulei se adauga ciupercile taiate marunt si se inabusa.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Peste ciuperci se adauga smantana amestecata cu doua linguri de faina, cu grja si cate putin sa nu se taie. Tortellini se fierb 10 min, se scurg de apa si se pun in unt topit cateva minute. Se serveste cald, pe farfurii, tortellini alaturi ciupercile si deasupra putina verdeata. Si cu un pahar de vin alb!
alina_bodin
cappuccino

Mesajde abgavrila » Dum Oct 04, 2009 1:01 am

cordula draga dupa 4 ami de la intrebarea ta iti raspund si eu. :D poate intre timp ai mai aflat si alte retete sau poate chiar si astea, dar ma ris si le repet (scuzee)
din ciuperci eu fac ciulama(adka un sos alb cu faina)
Ciupercile proaspete se curata, se spala, se toaca si se pun la fiert cam juma de ora. Se racesc bine apoi se incing 3-4 lg de ulei si se adauga 3-4 lg de faina cand se ingroasa se stinge cu zeama si ciupercile racite se lasa sa fiarba pana se ingroasa cam ca o budinca mai subtire, daca vrei poti pune si smantana dar eu o fac de obicei ca mancarica de post. Se serveste cu mamaliguta si poti pune si marar tocat fin.
asta cu ciupercile, iar din conopida eu fac chiftelute la fel ca cele din dovlecel sau chiar amestecate cu dovlecel.
Baietilor mei le plac calde cu ketchup sau cu tzatziki. eu le mananc si reci.
pofta buna!!!
abgavrila
irish coffee

Anterior

Înapoi la In bucatarie