Retete cu ciuperci si conopida

Retete, trucuri, sugestii si idei pentru gatit.

Moderatori: dia21, sweetsweet, 121

Retete cu ciuperci si conopida

Mesajde cordula » Sâm Oct 01, 2005 5:54 pm

Buna fetelor gospodinelor,<br>
mie imi plac mult conopida si ciupercile, dar nu prea stiu retete cu
ele. Conopida o fac de cele mai multe ori pane ( e buna, dar numai
asa?), iar ciupercile le fac salata cu maioneza si cu marar ( se poate
pune si usturoi, dar uneori nu pun).  A, si le mai pun si pe
pizza, dar in rest nu stiu cum sa le mai gatesc. V-as fi recunoscatoare
daca mi-as impartasi cateva dintre retetele voastre. Va pup.<br>
cordula
frappuccino

RE: Retete cu ciuperci si conopida

Mesajde coricori » Sâm Oct 01, 2005 8:09 pm

si eu am aceleasi placeri culinare! Si conopida poti sa o faci salata cu maioneza si usturoi; mie   imi place foarte mult conopida cu smantana, cu cascaval ras, la cuptor. Ciupercile sunt foarte bune umplute ( cu cascaval, cu sunca slaba tocata marunt, cu verdeata), la cuptor.
coricori
espresso

Mesajde cordula » Sâm Oct 01, 2005 11:18 pm

Mulmutesc
mult Coricori si mi-am notat retetele. O sa le incerc ca suna tare
bine. E plin de conopida peste tot si eu ma uitam la ea si nu mai stiam
ce sa-i fac. Noroc ca mai aflu si alte pareri culinare ca barbatul meu
innebunise numai de paneuri. <br>
O sa mai postez si eu din retetele mele care sun,t sa zicem, laudate. Te pup si week-end placut.<br>
cordula
frappuccino

Mesajde daene2005 » Lun Oct 03, 2005 10:16 pm

buna cordula.iti dau o reteta de conopida la cuptor care noua ne place foarte mult.
    iei o conopida mare si frumoasa,o desfaci buchetele si o oparesti in apa cu sare.intr o cratita innabusi 1 sau2 cepe ,adaugi conopida ,bulion,delikat,lapte si apa cit cuprinde.o dai la cuptor si cind scade adaugi marar.sa aveti pofta!
[img9e136a]http://i101.photobucket.com/albums/m65/daene_2005/samp45027d331f02d3631.jpg[/img9e136a]
daene2005
irish coffee

Mesajde rox-ana » Mar Oct 04, 2005 5:58 pm

O sa-ti dau si eu o reteta cu mincarica de ciuperci pe care o fac eu si ne place.... 1 kg ciuperci ,2 cepe,4 rosii ,sau 2 lingurite bulion ,sare ,piper si verdeata tocata.Se curata ,se rupe cotorul si se taie in patru  ciupercile sau daca sint  mai mari se taia mai marunt.Acum se taie ceapa felii si se caleste usor,apoi se pun ciupercile,tinindu-se pina scade toata apa din ele.Se adauga rosiile fara coaja si seminte,sau buliolul ,sarea , piperul si verdeata tocata.O lasi sa fiarba acoperita, pina  ce mincarea este potrivit de scazuta.Se serveste calda sau rece ,cu smintina pe deasupra. Daca nu vrei sa o servesti cu smintina eu ,mai calesc separat putin ficat de pui si il arunc in mincare .o si mai introduc mincarea putin la cuptor ,cam 10 minute.Pofta buna si spor la gatit.PS sa nu uiti de un paharut de vin rosu sa bei la masa ,daca pui si ficat in mincare.pa pa
rox-ana
mochaccino

Mesajde rox-ana » Mar Oct 04, 2005 6:08 pm

M-am intors repede sa-ti spun si cum maninc eu conopida.O spal si o tai in bucati si o maninc cu sos de ceaser pt. salata
rox-ana
mochaccino

Mesajde rox-ana » Mar Oct 04, 2005 6:15 pm

Scuza-ma am vrut sa sterg mesajul si am apasat TRIMITE.Deci unde eram . Nu numai conopida ,ci si alte vegetale crude cum ar fi; castravetele,rosii,broccoli ,morcovii si ardeii grasi ii mincam cu sos dela.Sau daca nu vrei asa ,spune-mi si o sa-ti dau o reteta de salata si sa faci tu un sos asemanator ca ala de ceaser.
rox-ana
mochaccino

Mesajde cordula » Mar Oct 04, 2005 9:03 pm

Roxana multumesc mult pentru reteta. Te rog mult imi spui si mie sosul cease ca eu nu stiu cum se face. 
cordula
frappuccino

Mesajde rox-ana » Joi Oct 06, 2005 12:45 am

Mesaj pt. Cordula.Sper sa primesti mesajul ,ca la mine se vede ciudat forumul..... O sa-ti dau doua retete ,una mai complicat si unu mai simpla. reteta nr.1 3 linguri maioneza,6 iaurt(sau smintina),un catel de usturoi sau ,dupa gust ,piper,sare si marar. reteta nr.2 3 lingurite maioneza ,6 iaurt sau smintina,o lingurita parmejan una romano (sa-l razi ,daca nu-l gasesti deja ras)o lingurita otet sau dupa gust ,piper,sare si usturoi tot dupa gust ,o sa nu uiti si neste condimente , putin cimbru,sare de usturoi ,sare de ceapa etc...Reteta nr.2 se maninca la ceaser salad si reteta nr. 1 se maninca la salata de vegetale, cum ar fi: castravetii ,rosiile,ardeii grasi,conopina,salata verde,2-3 oua si citeva frunze de salata verde.Sper sa-ti placa si in caz ca nu ai inteles ceva ,anunta-ma. :wink: PS daca nu gasesti piinea aia prajita (cupuletele ) sa o pui in ceaser ,fale tu acasa.taie piine mai uscata in cuburi si separat fa un sos cu care o sa stropesti cubuletele de piine.sosul Ulei de masline sau ce ai putin unt topit ,sare de usturoi si sare de ceapa,daca vrei poti sa presari si parmejan pe ele si le lasi la cuptor pina se rumezesc.Cred ca am scris totul.pa pa : :wink:
rox-ana
mochaccino

Mesajde Vizitator » Vin Oct 07, 2005 8:24 pm

Merci mult Roxana pentru retete si o sa le incerc. Suna apetisant retetele tale.
Vizitator

Mesajde lorellayy » Vin Oct 21, 2005 8:55 am

Buna. Si mie si sotului meu ne plac ciupercile f mult. Una din retele noastre preferate este urmatoarea:Ciuperci 1.5 kg,costita afumata 50 g
sunca presata 100 g, oua 4 buc, verdeata 2 leg, ceapa 200 g, usturoi 25 g, ulei 50 g, piper, sare.
Se aleg ciuperci cu palarii mari, se taie cozile, se spala in mai multe ape, se asaza intr-o tava cu putin ulei si se presara cu sare. Ceapa se toaca marunt, se caleste in ulei, se adauga costita si sunca presata trecute prin masina de tocat, piper si sare si se mai calesc putin impreuna. Se ia vasul de pe foc, se adauga verdeata tocata, mujdeiul de usturoi, doua oua fierte si tocate si doua oua crude. Cu aceasta compozitie se umplu ciupercile, se da tava la cuptor si se lasa, pana ce ciupercile sunt gata.
lorellayy
cafe-latte

Mesajde lorellayy » Vin Oct 21, 2005 9:00 am

Alta reteta:
Macaroane 500 g, ciuperci 400 g,unt 100 g,ceapa 150 g,rosii 300 g,cascaval 100 g,sare
Macaroanele se rup in doua si se fierb in apa cu sare timp de 30 min. Se pun intr-o strecuratoare si se trec printr-un jet de apa rece. Ceapa se toaca marunt, se caleste in unt, se adauga ciupercile fierte si taiate si se calesc cateva minute impreuna. Se sting cu rosiile curatate de coaja si seminte si taiate cubulete si se sareaza. Se adauga cateva linguri de zeama in care au fiert ciupercile, se toarna sosul peste macaroane, se adauga untul ramas si se mai tine vasul pe foc pana ce macaroanele s-au incalzit. La servit se presara cu cascaval ras pe fiecare portie.
lorellayy
cafe-latte

Mesajde lorellayy » Vin Oct 21, 2005 9:01 am

O reteta cu conopida:
Pui 1 kg
unt 100 g
ceapa 100 g
faina 50 g
conopida 1 kg
smantana 300 g
sare
Se curata puiul, se parleste, se spala, se sterge cu un stergar, se sareaza si se prajeste in unt. In untul ramas se caleste faina si ceapa data pe razatoare, se stinge cu apa, se lasa sa fiarba 30 min. si se paseaza sosul prin sita. Conopida se curata, se desface in buchetele mici, se fierbe 10 min. in apa cu sare si se scurge. Se pune carnea si conopida in sus, se adauga smantana, se potriveste gustul de sare si se da vasul la cuptor timp de 20 minute.
lorellayy
cafe-latte

Mesajde tris » Joi Noi 17, 2005 11:32 pm

Poti firbe ciupercile, pipt de pui si oua, taiate cubulete cu putin marar tocat si maioneza cu usturoi iese super.
tris
cream latte

Mesajde madit » Mie Iul 12, 2006 10:40 am

Buna Cordula. Ai incercat retete cu conopida cruda? Poti incerca sa faci o salata astfel: intr-un vas se pune conopida spalata, curatata si taiata cat mai marunt, se adauga zeama de lamaie, putin piper, putin ulei (de preferat de masline),branza telemea (de vaca, oaie .. dupa preferinta) rasa prin razatoarea mare sau sfaramata. Poti pune diferite condimente (proaspete nu din plic) dupa gust. Atentie! se mananca putin deoarece in cantitate mare este indigesta. Sper sa incerci macar din curiozitate.
madit
cafe-latte

Următorul

Înapoi la In bucatarie