Retete de post !!!

Retete, trucuri, sugestii si idei pentru gatit.

Moderatori: dia21, sweetsweet, 121

Retete de post !!!

Mesajde ioana2009 » Dum Mar 09, 2008 5:15 pm

Pilaf de orez
300 gr orez , 3 cepe , 300 gr ciuperci,10 gr delicat de legume, o legatura de patrunjel verde.Mod de preparareCiupercile se curata, se spala bine si se calesc cu ceapa taiata solzisori....continuare pe www.bucatariaromaneasca.ro, retete post!!! :D :D
ioana2009
cafe-latte

Mesajde ela 24 » Dum Mar 09, 2008 9:40 pm

poti face un singur topic in care sa postezi toate retele, nu e "obligatoriu" sa ne umpli, de topice ....
Imagine
ela 24
frappuccino

Mesajde al3xandrutza » Dum Mar 09, 2008 10:08 pm

ela 24 scrie:poti face un singur topic in care sa postezi toate retele, nu e "obligatoriu" sa ne umpli, de topice ....

Si nu toata lumea tine post... :drunken: :P
Float like a butterfly! Sting like a bee !
al3xandrutza
frappuccino

Mesajde giovaninnaa » Lun Mar 10, 2008 11:46 am

pentru cei care tinem post! haideti sa ne inspiram unii pe altii. eu una chiar am nevoie de idei. ce sa mancam dimineata, la pranz, seara...

spre exemplu, azi dim am mancat pate vegetal si mucenici. la pranz am supa de conopida si varza cu orez.. si diseara... nu stiu ce o sa mai mananc. mai ales la mesele de dimineata si de seara am probleme.

nu ma considerati superficiala, dar nici nu vreau sa bag prea multa paine, orez, cartofi, paste, in mine. si merg pe ideea sa nu ma imbuibez, dar cand mi se mai face foame.... ce sa mai pap?
giovaninnaa
cafe-latte

Buna!

Mesajde gaby_ro_2004 » Lun Mar 10, 2008 1:29 pm

Nu toate pastele fainoase sunt fara ou!Au aparut verdeturile:spanac putem manca la discretie.Cred ca e usor sa tinem post.Succes!
gaby_ro_2004
cafe-latte

Re: Retete de post !!!

Mesajde dragos6 » Lun Mar 10, 2008 1:47 pm

ioana2009 scrie:...continuare pe www.buca_tare-aroma_de_iasca.ro, retete pRosti!!! :D :D

chiar drept asta ne iei??? mai faci multa reclama la saitu' ala obosit?

io daca prezint cuiva o reteta, nu o fac ajutandu-ma de 'copy/paste', ci spunand cu ajutorul cuvintelor mele ce fac pentru a gati acel fel de mancare, de la alegerea si procurarea 'componentelor', pana la curatarea lor si prepararea impreuna ca sa se obtina un rezultat asemanator. si nici nu fac trimiteri gen "mai departe cititi din retetele lui Petrisor", ca asta putea s-o faca acel Petrisor, daca ar fi vrut (si daca ar mai trai).
Imagine
We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone...
dragos6
Rasnita de cafea

Mesajde cammy7575 » Lun Mar 10, 2008 5:42 pm

Legume inabusite

Ingrediente:
- 10 ardei gras de marime cat mai mica, intregi si bine spalati;
- 10 rosii coapte intregi, de marimea unui ou.

Mod de preparare:

Intr-o cratita sau o tigaie cu marginile mai inalte, cu capac (de preferinta de inox) se pun 3-4 linguri de ulei (dupa ce vasul s-a incins in prealabil). Se aseaza ardeii unul langa altul, se presara cu putina sare si se prajesc usor pe toate fetele, cu capac deasupra.

Apoi, se aseaza deasupra rosiile spalate in prealabil si crestate in cruce in varf, pentru a se patrunde cat mai repede. Se mai pune putina sare si pe rosii, se pune capacul si se continua fierberea. Din cand in cand se mai verifica daca legumele sunt fierte, daca nu a scazut prea tare sucul scurs din ele si, in acest caz, se mai pune o cescuta de apa.

Se servesc ca atare.

Cand nu este post, dupa ce s-au fiert legumele, se sparge cate un ou printre ele (pentru cate persoane sunt la masa).

Rasol de fasole galbena

Ingrediente:
- 1 Kg. de fasole galbena lata
- 1 capatana mica de usturoi (sau mai putin dupa gust)
- ulei, sare dupa gust.

Mod de preparare:

Se curata si se rup pastaile de fasole in bucati potrivite, apoi se spala cu apa calda pentru a nu se intari.

Se pune o cratita sau o tigaie mai inalta (de preferinta vasele sa fie de inox) la incins, apoi se pun cca. 3-4 linguri de ulei. Imediat se pun pastaile de fasole scurse bine de apa, se presara putina sare, se pune capac si se inabusa la foc mic de tot cca. 20-30 de minute. Din cand in cand se mai amesteca folosind o lingura de lemn pentru a nu se lipi.

Se curata o capatana mica de usturoi, cateii se freaca (cu un blender) cu putina sare, o lingurita de ulei si se mai adauga putina apa pentru a obtine un sos lichid (cam 200 ml.).

Cand pastaile de fasole s-au inmuiat, se toarna deasupra sosul de usturoi.

Acest preparat poate fi consumat ca atare sau ca garnitura la peste (sau orice alt tip de carne).

Cartofi taranesti cu ceapa
Ingrediente:

1 kg cartofi, 2 cepe, 2 morcovi, 1/2 telina, 1/2 lingura vegeta, 2-3 liguri pasta tomate, 1 ligura patrujel si cateva frunze de telina, 2-3 linguri ulei.

Mod de preparare:

Ceapa se toaca marunt, morcovul il punem taiat cubulete mai mari, iar telina se da pe razatoarea mica. Toate acestea se pun la calit cu apa si ulei. Dupa ce s-au calit bine, punem apa si o lasam sa dea in clocot, apoi se pun cartofii taiati cubulete potrivite si se lasa la fiert cam 20 min. Cand sunt aproape gata, se pune pasta de tomate si vegeta si se mai da in cateva clocote la foc mic. Dupa ce oprim focul, punem verdeata tocata fin.
cammy7575
cafe-latte

Mesajde cammy7575 » Lun Mar 10, 2008 5:44 pm

Ciuperci la cuptor

Compozitie: 6 ciuperci mari (pt.2 persoane), un ardei capia, o legatura marar, 1 lg delikat, margarina, 2 lg ulei

Realizare:
1. se curata ciupercile, se spala si se aseaza in tava;
2. se pune putina margarina in fiecare palarie;
3. se pune apa in tava pana la jumatatea palariilor, eventual si 2 lg ulei;
4. se toaca marunt piciorusele ciupercilor, ardeiul capia si mararul;
5. se amesteca tocatura cu delikat si piper (dupa gust) si zeama de la jumatate de lamaie;
6. se umplu palariile cu amestecul de mai sus
7. se pune tava la cuptor la foc potrivit cca 40 min

Se servesc calde! POFTA BUNA!

Ardei umpluti cu legume

Ingrediente:
8 buc. ardei grasi, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina patrunjel, 1 buc. ceapa, 3-4 buc. rosii, 1 lingura zahar, 3 linguri ulei
Mod de preparare
Ardeii, carora li s-a scos
cammy7575
cafe-latte

Mesajde cammy7575 » Lun Mar 10, 2008 5:46 pm

Ardei umpluti cu legume

Ingrediente:
8 buc. ardei grasi, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina patrunjel, 1 buc. ceapa, 3-4 buc. rosii, 1 lingura zahar, 3 linguri ulei
Mod de preparare
Ardeii, carora li s-a scos
cammy7575
cafe-latte

Mesajde chn » Mar Mar 11, 2008 10:35 am

dragos6 scrie:
ioana2009 scrie:...continuare pe www.buca_tare-aroma_de_iasca.ro, retete pRosti!!! :D :D

io daca prezint cuiva o reteta, nu o fac ajutandu-ma de 'copy/paste', ci spunand cu ajutorul cuvintelor mele ce fac pentru a gati acel fel de mancare, de la alegerea si procurarea 'componentelor', pana la curatarea lor si prepararea impreuna ca sa se obtina un rezultat asemanator. si nici nu fac trimiteri gen "mai departe cititi din retetele lui Petrisor", ca asta putea s-o faca acel Petrisor, daca ar fi vrut (si daca ar mai trai).

:shock: adica nu mai traieste acel Petrisor?...
EU!Doar EU!
chn
fabrica de iluzii

Mesajde dragos6 » Mar Mar 11, 2008 11:32 am

din cate-mi aduc aminte, nu...
Imagine
dragos6
Rasnita de cafea

Mesajde anena » Mar Mar 11, 2008 1:41 pm

chn scrie:
dragos6 scrie:

Nadia, Petrisor traieste, acela de care intrebi tu.are reclame pe teleshoping.
dragos vorbeste despre cel de la Pro Tv, care era cu busuioc...na ca nu-mi amintesc cum il cheme, acela gras cu ochelari...ptiu ca nu-mi amintesc...sti tu...
anena
frappuccino

Mesajde dragos6 » Mar Mar 11, 2008 1:58 pm

ooops! ma tem ca am gresit!

de fapt, am facut o confuzie de "personaje": cel care a murit este Radu Anton Roman, un mare gourmet si realizator de emisiuni de traditie culinara, iar Petrisor cel care a scris si cartea de bucate este Petrisor Tanase, care a realizat si el la mai multe posturi TV emisiuni culinare, iar in acest moment (din cate am citit chiar adineauri) este profesor la un liceu de profil...

ziarul Libertatea de prin 2005 scrie:Disparut pentru o perioada din reflectoarele studiourilor de televiziune, Petrisor Tanase isi etaleaza seriozitatea si talentul sau de dascal ca profesor de liceu.

Bucatarul care a colindat mai toate continentele lumii, proprietar de vila si scolit la bucatariile celor mai luxoase hoteluri ale tarii, ocupa prima catedra de gastronomie, infiintata la liceul "Doamna Chiajna", pentru un salariu de 480 lei noi. Pentru prima oara in viata lui de diriginte, Petrisor conduce o clasa care are ca profil de studiu "alimentatia publica si turismul".
Ultima oară modificat de dragos6 pe Mar Mar 11, 2008 2:25 pm, modificat 1 dată în total.
Imagine
dragos6
Rasnita de cafea

Mesajde silvioara » Mar Mar 11, 2008 2:17 pm

anena scrie:
chn scrie:
dragos6 scrie:

Nadia, Petrisor traieste, acela de care intrebi tu.are reclame pe teleshoping.
dragos vorbeste despre cel de la Pro Tv, care era cu busuioc...na ca nu-mi amintesc cum il cheme, acela gras cu ochelari...ptiu ca nu-mi amintesc...sti tu...
Radu Anton Roman
silvioara
frappuccino

Mesajde cordula » Mar Mar 11, 2008 8:45 pm

O idee a fi cartofi umpluti cu ciuperci sau cu legume. Eu pun si cascaval pe deasupra si ii bag la cuptor, dar se poate renunta la cascaval in perioada postului.

Iahnie de fasole. Va dau reteta cum o fac eu (desi cam rar).
Se fierbe fasolea cu niste morcovi intregi,pastarnac si ceapa. Dupa ce a fiert se caleste sau se fierbe putina ceapa intr-o cratita cu ardei rosu. Se adauga fasolea, se pune pasta de rosii, putin usturoi si patrunjel proaspat sau marar.
cordula
frappuccino

Următorul

Înapoi la In bucatarie