retete de prajituri
Moderatori: dia21, sweetsweet, 121
Re: retete de prajituri
la magazinele arabesti sau turcesti se gaseste in forme de plastic,gata rumenita ,fidea pentru cataif
daca nu ,ai nevoie de fidea proaspata,nu uscata,pe care o pui in tava unsa cu unt,presari nuca sau fistic si o dai la cuptor sa se rumeneasca
peste ea,pui un sirop din 2 parti zahar si o parte apa,il fierbi pana e gros ca mierea
cand s-a legat ,il dai la o parte de pe foc si astepti sa se racoreasca
cand s-a mai racorit,pui in el zeama de la 1-2 lamai
il torni peste cataif si astepti pana cand cataiful trage tot siropul
frisca pui peste,daca doresti
pofta mare
zeama de lamaie se pune in siropul de zahar atat la cataif cat si la baclava,ca sa nu fie prea gretoasa,ii mai taie din dulceata si ii da aroma
poti face si tu fidea daca ai masina de paste
daca nu ,ai nevoie de fidea proaspata,nu uscata,pe care o pui in tava unsa cu unt,presari nuca sau fistic si o dai la cuptor sa se rumeneasca
peste ea,pui un sirop din 2 parti zahar si o parte apa,il fierbi pana e gros ca mierea
pofta mare
zeama de lamaie se pune in siropul de zahar atat la cataif cat si la baclava,ca sa nu fie prea gretoasa,ii mai taie din dulceata si ii da aroma
- reyhan01
- irish coffee
reyhan01 scrie:la magazinele arabesti sau turcesti se gaseste in forme de plastic,gata rumenita ,fidea pentru cataif
pofta mare
acum cativa ani am facut si eu cataif,cu "fidea" din aia speciala luata de la magazin, dar am patit-o ca si turcoaz
! iar de facut l-am facut exact cum ai zis tu, dar e clar ca si eu am gresit ceva , de n-a iesit asa cum trebuia . acum nici n-am vazut sa mai fi adus astia p-aici cataif, dar cred ca nici nu ma mai bag! desi cred ca adevaratul cataif e bun rau
azi facui doua checuri ,(ca fusei pe repede-nainte) si iesira ...perfecte!
aaa, si prajitura cu mere a marianei am facut-o duminica si e delicioasa, usoara si ieftina
!- mamitza_16
- frappuccino
Am sa va dau o reteta de prajitura care stiu sigur ca va v-a place foarte mult.
Nu e prea aratoasa dar e foarte gustoasa
Prajitura cu foi si crema de ness

Ingrediente:
Foi:
400 g faina
1 ou
75 g zahar
1 lingura miere
4 linguri lapte
1 praf de copt
125 g margarina
Crema:
2 plicuri ness( 4 lingurite)
200 ml frisca lichida
200 g mascarpone
1 lingura apa
100 g zahar praf
o esenta vanilie
150 g nucu prajite si sfaramate
sare
cateva fructe confiate
Glazura:
100 g ciocolata menaj
125 g margarina
fructe confiate pentru decor( mango)
Mod de preparare:
Pentru foi topim margarina si adaugam zaharul apoi mierea si laptele. Omogenizam si lasam sa se raceasca de tot.
Adaugam oul si faina amestecata cu praful de copt.Aluatul obtinut il impartim in doua si intindem doua foi pe care le coacem la foc foarte mic in cuptorul dinainte incalzit.
Dupa ce s-au copt foile le taiem pe lunfime in doua, cat foile sunt calde si obtinem astfel 4 foi pe care le lasam sa se raceasca.
Facem crema amestecand nessul cu apa, frisca, sare, zahar , esenta de vanilie.
Se bate bine de tot cu mixerul pina se leaga , apoi adaugam nuca si dam la rece cam 20 minute.
Adaugam mascarpone si bucatele de fructe confiate.
Pentru glazura topim ciocolata dupa ce am rupto in bucatele mici. O lasam sa se raceasca si apoi o omogenizam cu margarina sau untul batut spuma.
Montam prajitura:o foaie, crema, alta foaie, crema pina se termina toate cele 4 foi si crema.
Imbracam prajitura in glazura de ciocolata si o ornam cu fructe confiate.
Dam prajitura lunguiata pentru cateva ore la frigider sa se intareasca glazura dupa care se poate portiona.
Pofta mare !

Nu e prea aratoasa dar e foarte gustoasa
Prajitura cu foi si crema de ness

Ingrediente:
Foi:
400 g faina
1 ou
75 g zahar
1 lingura miere
4 linguri lapte
1 praf de copt
125 g margarina
Crema:
2 plicuri ness( 4 lingurite)
200 ml frisca lichida
200 g mascarpone
1 lingura apa
100 g zahar praf
o esenta vanilie
150 g nucu prajite si sfaramate
sare
cateva fructe confiate
Glazura:
100 g ciocolata menaj
125 g margarina
fructe confiate pentru decor( mango)
Mod de preparare:
Pentru foi topim margarina si adaugam zaharul apoi mierea si laptele. Omogenizam si lasam sa se raceasca de tot.
Adaugam oul si faina amestecata cu praful de copt.Aluatul obtinut il impartim in doua si intindem doua foi pe care le coacem la foc foarte mic in cuptorul dinainte incalzit.
Dupa ce s-au copt foile le taiem pe lunfime in doua, cat foile sunt calde si obtinem astfel 4 foi pe care le lasam sa se raceasca.
Facem crema amestecand nessul cu apa, frisca, sare, zahar , esenta de vanilie.
Se bate bine de tot cu mixerul pina se leaga , apoi adaugam nuca si dam la rece cam 20 minute.
Adaugam mascarpone si bucatele de fructe confiate.
Pentru glazura topim ciocolata dupa ce am rupto in bucatele mici. O lasam sa se raceasca si apoi o omogenizam cu margarina sau untul batut spuma.
Montam prajitura:o foaie, crema, alta foaie, crema pina se termina toate cele 4 foi si crema.
Imbracam prajitura in glazura de ciocolata si o ornam cu fructe confiate.
Dam prajitura lunguiata pentru cateva ore la frigider sa se intareasca glazura dupa care se poate portiona.
Pofta mare !

-

Sidy - espresso
Negrii in camasii albe
Ingrediente
-10 oua
-30 linguri zahar pudra
-5 linguri de cacao
-5 linguri de faina
-o jumatate de pachet de unt
-citeva linguri de apa pt glazura
-un praf de copt
-un praf de vanilie
Se separa cele zece oua , albusul de galbenus, pastrind impreuna galbenusurilel si impartind in doua albusurile, adica cinci si cinci.
Galbenusurile se fraca bine cu mixerul impreuna cu 8 linguri de zahar pudra, se adauga faina, praful de copt si cinci dintre cele zece albuse batute spuma tare.
Se amesteca usor de sus in jos, pina se omogenizeaza putin si se pune la copt in tava unsa bine, bine de tot cu margarina si infainata. Se coace aproape de tot, adica circa 20,30 minute, in functie de aragaz, dupa care se scoate din cuptor,in usa aragazului si se intinde repede cu o spatula, spuma de la celelalte cinci albuse batute bine cu 12 linguri de zahar pudra si un praf de vanilie. Se mai lasa in cuptor atit cit este nevoie ca spuma de ou sa se inchege bine, fara a se rumeni deasupra. cind este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine la temperatura camerei.
Cind este rece se face o glazura din urmatoarele ingrediente.
-10 linguri de zahar
-3 linguri de cacao
-3,4 linguri de apa
-o lumatate de pachet de unt
Se amesteca toate ingredientele si se pun pe foc, daca nu este suficient lichid, mai puteti adauga o lingura, se fierbe putin pe foc, ca sa nu se simta foarte tare zaharul, se racoreste bine daca este mai subtire si apoi se intinde repede peste spuma, iar daca este mai groasa se toarna imediat peste prajitura si se intinde repede cu un cutit lat....si ar trebui sa arate cam asa

Ingrediente
-10 oua
-30 linguri zahar pudra
-5 linguri de cacao
-5 linguri de faina
-o jumatate de pachet de unt
-citeva linguri de apa pt glazura
-un praf de copt
-un praf de vanilie
Se separa cele zece oua , albusul de galbenus, pastrind impreuna galbenusurilel si impartind in doua albusurile, adica cinci si cinci.
Galbenusurile se fraca bine cu mixerul impreuna cu 8 linguri de zahar pudra, se adauga faina, praful de copt si cinci dintre cele zece albuse batute spuma tare.
Se amesteca usor de sus in jos, pina se omogenizeaza putin si se pune la copt in tava unsa bine, bine de tot cu margarina si infainata. Se coace aproape de tot, adica circa 20,30 minute, in functie de aragaz, dupa care se scoate din cuptor,in usa aragazului si se intinde repede cu o spatula, spuma de la celelalte cinci albuse batute bine cu 12 linguri de zahar pudra si un praf de vanilie. Se mai lasa in cuptor atit cit este nevoie ca spuma de ou sa se inchege bine, fara a se rumeni deasupra. cind este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine la temperatura camerei.
Cind este rece se face o glazura din urmatoarele ingrediente.
-10 linguri de zahar
-3 linguri de cacao
-3,4 linguri de apa
-o lumatate de pachet de unt
Se amesteca toate ingredientele si se pun pe foc, daca nu este suficient lichid, mai puteti adauga o lingura, se fierbe putin pe foc, ca sa nu se simta foarte tare zaharul, se racoreste bine daca este mai subtire si apoi se intinde repede peste spuma, iar daca este mai groasa se toarna imediat peste prajitura si se intinde repede cu un cutit lat....si ar trebui sa arate cam asa

- anena
- frappuccino
Delicioasa prajitura Anena !
Doamne cat am cautat unde ai scris reteta
Dar eu o cautam....dincolo
Multumesc de reteta !
Doamne cat am cautat unde ai scris reteta
Dar eu o cautam....dincolo
Multumesc de reteta !
-

Sidy - espresso
Baclava - e delicioasa, mmmmmm.
Ingrediente
250–300 g foi de placinta
150 g margarina
250 g miez de nuca
1 lingurita scortisoara
200 g zahar
120 g miere
150 ml apa
1 lingurita esenta de vanilie sau apa de flori
Mod de preparare
1
Daca aveti foi congelate scoteti-le cu cel putin doua ore inainte de a va apuca de lucru. Foile se impart in 3 parti egale. Nucile se macina in masina de biscuiti, dupa care se amesteca cu scotisoara. Nucile se impart in 2 parti egale. Se incalzeste margarina. Se ia o foaie, se pune in tava si se unge, se pune urmatoarea foaie, se unge si tot asa pana se termina prima treime de foi. Peste foi se pune jumatate din nucile macinate. Pastrati pentru suprafata foi intregi. Se aseaza peste nuci foile (a doua treime) repetand operatia facuta cu prima treime. Se presara a doua jumatate de nuci macinate. Se acopera cu ultima treime foile unse.
4
Se acopera ca sa nu se usuce si se da la frigider 30-45 de minute. Se aprinde cuptorul la 350°F. Se scoate tava din frigider si se trece la portionarea baclavalelor. Se taie dupa preferinta: dreptunghiuri, patrate, romburi, etc. Se da la cuptor aproximativ 25 de minute pana se rumeneste frumos. Intre timp se face siropul. Se ametesteca apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic. Dupa ce au dat in fiert de adauga mierea, lasand compozitia sa dea din nou in fiert. Dupa ce a inceput din nou sa fiarba se adauga vanilia, eventual rom sau apa de flori. Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor, eventual, cu ajutorul unui mic polonic. Se servesc reci.
Ingrediente
250–300 g foi de placinta
150 g margarina
250 g miez de nuca
1 lingurita scortisoara
200 g zahar
120 g miere
150 ml apa
1 lingurita esenta de vanilie sau apa de flori
Mod de preparare
1
Daca aveti foi congelate scoteti-le cu cel putin doua ore inainte de a va apuca de lucru. Foile se impart in 3 parti egale. Nucile se macina in masina de biscuiti, dupa care se amesteca cu scotisoara. Nucile se impart in 2 parti egale. Se incalzeste margarina. Se ia o foaie, se pune in tava si se unge, se pune urmatoarea foaie, se unge si tot asa pana se termina prima treime de foi. Peste foi se pune jumatate din nucile macinate. Pastrati pentru suprafata foi intregi. Se aseaza peste nuci foile (a doua treime) repetand operatia facuta cu prima treime. Se presara a doua jumatate de nuci macinate. Se acopera cu ultima treime foile unse.
4
Se acopera ca sa nu se usuce si se da la frigider 30-45 de minute. Se aprinde cuptorul la 350°F. Se scoate tava din frigider si se trece la portionarea baclavalelor. Se taie dupa preferinta: dreptunghiuri, patrate, romburi, etc. Se da la cuptor aproximativ 25 de minute pana se rumeneste frumos. Intre timp se face siropul. Se ametesteca apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic. Dupa ce au dat in fiert de adauga mierea, lasand compozitia sa dea din nou in fiert. Dupa ce a inceput din nou sa fiarba se adauga vanilia, eventual rom sau apa de flori. Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor, eventual, cu ajutorul unui mic polonic. Se servesc reci.
- symonakatalina
- cafe-latte
Eu am o reteta de prajitura, delicioasa, mmmmm.
„Tavalita”
Ingrediente
Blatul
200 g zahar
250 g faina
2 linguri miere
1 ou
1 lingurita praf de copt
zeama de lamaie sau hellas
3 linguri ulei
100 g lapte
1 praf de sare
ulei si faina pentru tapetat tava
Crema
1 pachet de unt sau margarina
250 g zahar
100 g lapte
50 g cacao
Asamblarea
100 g nuci macinate sau 150 g nuca de cocos
Mod de preparare
Zaharul frecat cu mixerul
Blatul
Se freaca mierea cu zaharul. Se adauga oul si laptele, uleiul, praful de copt stins cu zeama de lamaie, sarea si la urma faina. Se da drumul la cuptor la 350°F. Se unge tava cu ulei, se tapeteaza cu faina, se pune compozitia si se da la cuptor cam 35 de minute. Se verifica cu o scobitoare daca s-a copt la mijloc. Cand s-a racit se taie cuburi.
Cum se tavalesc
Crema
Se pune zaharul cu laptele si cacaoa la fiert si cand da in clocot se ia de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca. Se adauga untul taiat bucatele mici si se amesteca bine pana se topeste si se incorporeaza.
Asamblarea
Un platou cu prajituri
Se iau bucatelele de blat, se pun in crema, se lasa 30 de secunde. Se scot si se pun intr-o strecuratoare mica 1 – 2 minute. Se iau si se tavalesc prin nuca macinata sau nuca de cocos. Daca vreti puteti sa le faceti jumatate cu nuca si jumatate cu nuca de cocos.
Este nemaipomenita, e desertul meu preferat.
„Tavalita”
Ingrediente
Blatul
200 g zahar
250 g faina
2 linguri miere
1 ou
1 lingurita praf de copt
zeama de lamaie sau hellas
3 linguri ulei
100 g lapte
1 praf de sare
ulei si faina pentru tapetat tava
Crema
1 pachet de unt sau margarina
250 g zahar
100 g lapte
50 g cacao
Asamblarea
100 g nuci macinate sau 150 g nuca de cocos
Mod de preparare
Zaharul frecat cu mixerul
Blatul
Se freaca mierea cu zaharul. Se adauga oul si laptele, uleiul, praful de copt stins cu zeama de lamaie, sarea si la urma faina. Se da drumul la cuptor la 350°F. Se unge tava cu ulei, se tapeteaza cu faina, se pune compozitia si se da la cuptor cam 35 de minute. Se verifica cu o scobitoare daca s-a copt la mijloc. Cand s-a racit se taie cuburi.
Cum se tavalesc
Crema
Se pune zaharul cu laptele si cacaoa la fiert si cand da in clocot se ia de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca. Se adauga untul taiat bucatele mici si se amesteca bine pana se topeste si se incorporeaza.
Asamblarea
Un platou cu prajituri
Se iau bucatelele de blat, se pun in crema, se lasa 30 de secunde. Se scot si se pun intr-o strecuratoare mica 1 – 2 minute. Se iau si se tavalesc prin nuca macinata sau nuca de cocos. Daca vreti puteti sa le faceti jumatate cu nuca si jumatate cu nuca de cocos.
Este nemaipomenita, e desertul meu preferat.
- beautyluiza
- cafe-latte
Vai , imediat o sa incerc si eu sa gatesc cateva , app nu poti pune niste poze sa vad cum arata ?:) 

Ultima oară modificat de dragos6 pe Sâm Oct 01, 2011 4:52 pm, modificat 1 dată în total.
Motiv: Şters semnătura neregulamentară.
Motiv: Şters semnătura neregulamentară.
- Weedy92
- cafe-latte
cine ma serveste si pe mine cu o reteta buna de tort buturuga sau rulada cu ciocolata?
dar reteta incercata si repetata, nu postata de pe net. la cautat ma pricep si eu
nu ma lasti balta, promit sa respect reteta si sa pun poza
dar reteta incercata si repetata, nu postata de pe net. la cautat ma pricep si eu
nu ma lasti balta, promit sa respect reteta si sa pun poza

- alinuta
- frappuccino
@ anena vaii cat de bine arata Negrii in camasii albe
mi-ai fauct o pofta de nedescris, ms de reteta
mi-ai fauct o pofta de nedescris, ms de reteta- alecu32
- cafe-latte