zacusca de peste

Retete, trucuri, sugestii si idei pentru gatit.

Moderatori: dia21, sweetsweet, 121

zacusca de peste

Mesajde cati_ze » Vin Oct 09, 2009 11:10 am

salut!
a facut cineva zacusca de peste?am auzit ca e buna si as incerca si eu,dar cand am intrat pe net dupa reteta am gasit vreo mie de variante :D
va rog,daca stie cineva cantitatile sa faca bine si sa le posteze aici :) multam fain...astept...aaaa
si o prefer pe aia cu macrou...
o zi buna!!!
cati_ze
espresso

Mesajde titilica » Vin Oct 09, 2009 1:45 pm

CATI CE MAI FACI CUM ITI MAI E?? ASTA OFF
SI ON....
ZACUSCA DE PESTE.....NICI MACAR NU STIAM CA E POSIBIL...
Fericirea este un fluture, care, atunci cand este urmarit, este intotdeauna la un pas de a fi prins, dar daca stai linistit, se poate aseza pe tine!
Imagine
titilica
frappuccino

Mesajde cati_ze » Vin Oct 09, 2009 6:14 pm

eu fac bine...acum sunt in somaj si am timp sa mai si postez,nu numai sa va citesc...
cica exista zacusca de peste si e foarte buna...si cum in postul care se apropie se mananca peste,am zis ca ar fi taman buna.... :)
cati_ze
espresso

Mesajde Sidy » Dum Oct 11, 2009 11:34 am

Nici eu nu stiam de zacusca cu peste....
Eu am facut marinata de peste cu lamaie si usturoi..

Imagine

Imagine
Sidy
espresso

Mesajde silvye » Dum Oct 11, 2009 2:06 pm

Azi : ciorba de fasole cu ciolan

Salata de vinete cu ardei si maioneza

fructe si crema de ciocolata cu frisca
silvye
frappuccino

Mesajde barboneli » Dum Oct 11, 2009 5:00 pm

silvye scrie:Azi : ciorba de fasole cu ciolan

Scuza-ma ca o fac.... dar daca nu te stiam, si frumoasa si cu simtul humorului..... si mare amatoare de vinete coapte, nu postam !!!!!!

Deci, cand e vorba de "zacusca de peste".... adica inventia secolului, nu 2..... ci 3 (trei....), tu vi cu retetee de pe timpul dacilor.....! Fasole si ciolan.... mancau si aia, Dacii nostrii... salata de vinete cu maioneza... mancau, in perioada lui Ceausescu....! Si asta a fost posibil, ptr. ca era postul de radio, "europa libera"....! Dar reteta asta de "zacusca" de peste..... ma scoate din minti ! Pana n-o primesc, nu zacusca.... ci reteta, nu mai dorm deloc ! Tu ce crezi....? Crezi ca e posibil asa ceva ? :? :)
Imagine Imagine
barboneli
frappuccino

Mesajde silvye » Dum Oct 11, 2009 5:08 pm

barboneli scrie:
silvye scrie:Azi : ciorba de fasole cu ciolan

Scuza-ma ca o fac.... dar daca nu te stiam, si frumoasa si cu simtul humorului..... si mare amatoare de vinete coapte, nu postam !!!!!!

Deci, cand e vorba de "zacusca de peste".... adica inventia secolului, nu 2..... ci 3 (trei....), tu vi cu retetee de pe timpul dacilor.....! Fasole si ciolan.... mancau si aia, Dacii nostrii... salata de vinete cu maioneza... mancau, in perioada lui Ceausescu....! Si asta a fost posibil, ptr. ca era postul de radio, "europa libera"....! Dar reteta asta de "zacusca" de peste..... ma scoate din minti ! Pana n-o primesc, nu zacusca.... ci reteta, nu mai dorm deloc ! Tu ce crezi....? Crezi ca e posibil asa ceva ? :? :)

Am incurcat borcanele :D Eu te sfatuiesc sa cauti cu nenea gogu -(vorba lui arrom parca :idea: )si dupa..........te pui la somn si visezi zacusca :P Dar cateodata visele devin realitate si ca sa nu o mai lungesc hai la mine ca am struguri :P
silvye
frappuccino

Mesajde barboneli » Dum Oct 11, 2009 5:31 pm

Da... tu mareu ma inviti si-ti multumesc pentru asta....! Dar acuma, daca tot ai amintit de struguri.... e ca si cu salata d vinete ! Nu sunt obraznic.... dar as veni cand e "Beaujolais (wine)" gata ! Struguri am si aici, "Beaujolais" am si aici... dar pe Silvye cu "Beaujolais", nu am aici.....! Asa ca Suzi e de acord, sa facem o vizita..... :)
Imagine Imagine
barboneli
frappuccino

Mesajde silvye » Lun Oct 12, 2009 12:33 am

Barbo,fiindca tot faceti efortul sa veniti fac si zacusca de peste :) Multumiti? :drunken:
silvye
frappuccino

Mesajde barboneli » Lun Oct 12, 2009 2:11 am

silvye scrie:Barbo,fiindca tot faceti efortul sa veniti fac si zacusca de peste :) Multumiti? :drunken:

Ok! Mersi! Darrrr... crezi ca trebuie sa iau vre-un antidot ceva, inainte.....?
Imagine Imagine
barboneli
frappuccino

Mesajde silvye » Lun Oct 12, 2009 11:49 am

barboneli scrie:
silvye scrie:Barbo,fiindca tot faceti efortul sa veniti fac si zacusca de peste :) Multumiti? :drunken:

:D Raule!!!! Fii linistit nu combin Beujolais cu gatitul. Dupa...... :drunken mai vorbim :D .......
silvye
frappuccino

Mesajde barboneli » Lun Oct 12, 2009 4:13 pm

silvye scrie:
barboneli scrie:

:D Raule!!!! Fii linistit nu combin Beujolais cu gatitul. Dupa...... :drunken mai vorbim :D .......

:cool: Nu... eu ma temeam de zacusca !!! Si daca tu crezi ca mai vorbim dupa... Beujolais, atunci te inseli ! Atunci, dupa Beujolais, eu trec direct la.....fapte !!!!! :shock: Si de care, de obicei... nu prea sunt raspunzator ! Mai ales dupa portia minima de Beujolais, a mea cel putin... patru sticle !!!!! :shock: :drunken: :P
Imagine Imagine
barboneli
frappuccino

Mesajde silvye » Lun Oct 12, 2009 4:49 pm

Poate te trezesti cu vreo sticla-n cap. :D :D :D Nici eu nu mai raspund de faptele mele :drunken:

Ps : numa 4 sticle :drunken: ??? Eu dupa 3 pahare maxim ,ajung la urgente :P
silvye
frappuccino

Mesajde barboneli » Lun Oct 12, 2009 6:35 pm

silvye scrie:Poate te trezesti cu vreo sticla-n cap. :D :D :D Nici eu nu mai raspund de faptele mele :drunken:

Ps : numa 4 sticle :drunken: ??? Eu dupa 3 pahare maxim ,ajung la urgente :P

Ei vezi...! Pai tocmai asta e diferenta dintre noi.....! Dar fiind cu mine si plus patru sticle.... rezolv toate urgentele...!!! Inclusiv urgentele ! Plus orice urgenta...! :drunken: :P :shock: :D
Imagine Imagine
barboneli
frappuccino

Mesajde silvye » Lun Oct 12, 2009 7:46 pm

Ai baut ceva? :D
silvye
frappuccino

Următorul

Înapoi la In bucatarie