asimetria chipului uman

Sa va relaxati si sa castigati!

Moderator: Night_du

asimetria chipului uman

Mesajde vladuli » Sâm Aug 15, 2009 12:36 am

am citit astazi un fragment dintr-un articol cu acest nume .era semnat "pr dr steiner , academia de bellearte" ,sau ceva de genul ...
ideea era ca figura umana este asimetrica , contrar perceptiei vizuale ,iar prin taierea perpendicular a unei fotografii (porteret) si realizarea a doua fotografii , fiecare dintre cele doua compuse din aceeasi latura (deci o fotografie din doua laturi de drapta si alta din doua parti de stanga) se vor vedea foarte clar diferentele . figura omului ,continua acest profesor reprezinta o exteriorizare a interiorului acestuia , de aceea partea dreapta reprezinta latura umana ,aspiratiile , chiar divine , iar partea stanga latura egoista , ambitia ,materialismul, chiar ura .
as vrea sa-mi spuna cineva de exista un program sau un procedeu fotografic prin care sa realizam aceste doua fotografii . diferentele spune ca se vad si la o simpla taiere pe din doua a unei fotografii , insa un portret realizat cum am spus ar fi mult mai edificator .
stie cineva cum ?
vladuli
espresso

Mesajde Night_du » Sâm Aug 15, 2009 1:13 am

Nu stiu, nu cred, sau, ma rog, nu la indemana oricui. Aniuei, daca dai un sarci pe gogule poate gasesti ceva. Daca da, sa mi-l dai si mie.
Eu una am constatat, acoperindu-mi pe rand, cate o latura, ca cu partea stanga, parca ( :? ) is mai bella. :D Si ca dreapta socs. :P

Vazusem un documentar care zicea ca bebelusii sant cei mai mari experti in fatologie, si ca, persoana pe care o fixeaza mai mult, din doua comparativ, are coeficient mai mare de simetrie, si, implicit, e mai frumoasa.
-Fereste-te de cel ce-ti cere un deget. Si nu ii da toata mana. Pt ca iti va lua tot bratul si tot impotriva ta se va rascula, atunci cand vrei sa-ti iei mana inapoi....

Night_du
simply the best

Mesajde vladuli » Sâm Aug 15, 2009 1:19 am

am uitat sa specific ca acest profesor amintea si componentele la care sa fim atenti : expresia ochilor (ochiului) si falca inferioara . azi am decupat o fotografie dintr-un ziar (am ales la intamplare) si , pe baza indicatiilor , am vazut diferentele . o figura (din doua dreapta) este mai prelungita ,iar expresia ochilor mai senina ,copilareasca aproape ,iar cea din doua stanga ...vei vedea...
vladuli
espresso

Mesajde barboneli » Sâm Aug 15, 2009 8:13 am

:? Si pana la urma, ce e asta ce ai scris...? Joc sau concurs ??? Ca, cum am dat de cuvantul "divina"... am inceput sa casc.......
barboneli
frappuccino

Mesajde vladuli » Sâm Aug 15, 2009 10:02 am

un fel de joc .ar fi interesant (de s-ar putea realiza) sa comentam , apreciem impreuna diverse fotografii , poate chiar ale noastre .
vladuli
espresso

Mesajde barboneli » Sâm Aug 15, 2009 10:50 am

Pai ca sa ne jucam, aprecia, discuta... trebuie musai poze! Asa ca fa-ti 1-2 poze si adu-le sa le vedem. :idea: :cool: Si profesorul ala al tau n-a descoperit america...! Da, omul nu e simetric, se stia de mult, nu numai la fata ci nicaieri! Eu, de ex. am o fesa mai mare si una mai mica, da nu stiu care... Nu conteaza... ce nu vreau sa uit sa spun e, ca Gaby e frumoasa si la stanga si la dreapta... iar cand i se spune ca e frumoasa cu amandoua parti adunate impreuna... se enerveaza!!! Nu's de ce... :? :D
barboneli
frappuccino

Mesajde vladuli » Sâm Aug 15, 2009 1:24 pm

nu stiu pe gabi prea bine .oricum ,de se poate realiza acea fotografie ,trimit poze si cu mutra mea .
ideea este ca se poate observa nu numai asimetria propriu-zisa ,ci semnificatia trasaturilor altfel imprceptibile:evolutia spirituala ,bunatatea omului (dreapta) si gradul/modul in care egoismul si materialismul il afecteaza(stanga .de-asta am spus ca este interesant ,vom putea observa aceste aspecte diferite la noi insine si le vom comenta impreuna .)
vladuli
espresso

Mesajde barboneli » Sâm Aug 15, 2009 1:44 pm

vladuli scrie:nu stiu pe gabi prea bine .oricum ,de se poate realiza acea fotografie ,trimit poze si cu mutra mea .
ideea este ca se poate observa nu numai asimetria propriu-zisa ,ci semnificatia trasaturilor altfel imprceptibile:evolutia spirituala ,bunatatea omului (dreapta) si gradul/modul in care egoismul si materialismul il afecteaza(stanga .de-asta am spus ca este interesant ,vom putea observa aceste aspecte diferite la noi insine si le vom comenta impreuna .)

Acea poza se poate realiza. Cred ca asa: se face o poza, maricica, din fata, se acopera jumate din ea cu o foaie neagra, se face o poza la jumatea de poza, se acopera cealalta jumate, se fac inca o poza cu jumatea care a ramas si acum ai trei poze. Nu stiu de ce vrei neaparat sa faci trei poze, adica si cu jumatatile de fata, cand poti sa acoperi jumate din prima si singura poza, iti o lupa si o cafea tare si incepi sa studiezi acolo ce vre tu. Inclusi punctele negre, cosurile si cum creste parul din barba.... :? :cool: Si pe urma, treci la jumatea cealalta, daca mai ai chef si rabdare. Pai in legatura cu ce vrei sa descoperi, la mine sa zicem... iti spun eu! "evolutia spirituala" nu stiu la ce te referi, dar eu pot sa-ti spun de "nivelul spiritual"... daca vrei! Eventual, mai bine facem un test psichotehnic...! Eu, de exemplu, stiu ca Mihai Viteazul, cel cu principatul, era de origine albaneza! Tu stiai asta...? Nu! Deci unul zero pentru mine...!!! :D La "bunatatea omului"... mi se pare cam complicat. In ce masuri, masura, vrei s-o masori? La kilogram, in metrii sau inci...? Altfel cum poti sa stii CAT de bun sunt...??? :? La "egoism si materialism", cred ca e si mai complicat... Ptr. ca amandoua nu sunt cu aceasi intensitate toata viatza... sau in toate ocazile! Asa cum nu sunt nici "trasaturile" fetei.....! Si in plus, sa stii ca eu nu-mi tai "ciocul" ptr. nimic in lume...!!! Ce, vrei sa vada nevasta-me ce baiat urat a luat...??? Ca ea nici azi nu stie cum sunt, fara barba sau "cioc"...!!! Da, da! :cool:
barboneli
frappuccino

Mesajde vladuli » Sâm Aug 15, 2009 3:32 pm

metoda ce o descrii nu duce la realizarea unei fotografii cu doua parti identice . sau poate n-am inteles eu...oricum , de reusesti , te rog frumos sa postezi una , pentru exemplificare .
tessa , de stii vreun procedeu , te rog...
vladuli
espresso

Mesajde Night_du » Sâm Aug 15, 2009 4:13 pm

:shock: Bunatatea? La dreapta? Pai dreapta mea socs, mey. :sad2: (sau cu stanga? :confused1: )
Ma si duc la oglinda sa vad cu care socs mai tare............
-Fereste-te de cel ce-ti cere un deget. Si nu ii da toata mana. Pt ca iti va lua tot bratul si tot impotriva ta se va rascula, atunci cand vrei sa-ti iei mana inapoi....

Night_du
simply the best

Mesajde Night_du » Sâm Aug 15, 2009 4:18 pm

Oricum, vlade, procedeul sigur ca exista. (virtual ma refer). Se efectueaza o taietuta longitudinal, pe mijlocul fetei, se indeparteaza o jumate, si prin metoda rotirii in jurul propriului ax, obtii "oglinda" partii respective. Astfel ai o fata stanga, si o fata dreapta.

Eu ziceam ca nu exista pe net, in sensul ca nu cred ca e la indemana oricui, noi, muritorii, intelegi?

Eu am facut asta, acoperind cu o foaie alba, jumatatile fetei mele. Diferenta e vizibila, cel putin pt mine, cu o parte sant mult mai matura (ca sa nu zic batrana), si cu cealalta am mai multa seninatate, si in special in zona ochilor.

Repet, ma intereseaza programul asta, daca da cineva de el.

Night_du
simply the best

Mesajde Night_du » Sâm Aug 15, 2009 4:25 pm

Ah, uite ce zice Dodo (ca vb cu el pe mess, ca el stie tot, dragul de el), ca se poate realiza treaba asta...tai, indepartezi, rotesti si alipesti...cu Photoshop-ul cs2.
Eu am numai unul simplu, dar Do, dupa ce o sa primesca de la facultate soft-ul, o sa-mi realizeze o moaca stanga si una dreapta. :P
Asa am sa vad care tre s-o operez ca s-o indrept.........

Night_du
simply the best

Mesajde vladuli » Sâm Aug 15, 2009 5:25 pm

ok . pai atunci let me know , sa-ti trimit un pozau cu moa , bine ? senchiu
vladuli
espresso

Mesajde barboneli » Sâm Aug 15, 2009 7:39 pm

vladuli scrie:metoda ce o descrii nu duce la realizarea unei fotografii cu doua parti identice . sau poate n-am inteles eu...oricum , de reusesti , te rog frumos sa postezi una , pentru exemplificare .
tessa , de stii vreun procedeu , te rog...

Am inteles! Dar la ce-ti trebuie o mutra cu 2 parti stangi si una cu doua parti drepte? Doar se pot vedea diferentele si daca tai o poza in doua, dar indepartezi putin "jumatatile" ? Oricum, nu vad nici un ghisheft sa pierd timpul cu asta. Jucat-va voi..... :cool: Dar cand ajungeti sa cercetati simetria de la gat in jos (adica bustul)... ma chemati si pe mine sa vad rezultatele..... :idea: :bom: :D
barboneli
frappuccino

Mesajde mamitza_16 » Sâm Aug 15, 2009 9:23 pm

Dar cand ajungeti sa cercetati simetria de la gat in jos (adica bustul)... ma chemati si pe mine sa vad rezultatele.....

cred ca tu ai prefera doar partea lu'gabitza, nu-i asa :mrgreen: ? pezevenchi batran ce esti :cool: :mrgreen: !
mamitza_16
frappuccino

Următorul

Înapoi la Jocuri si concursuri