Banii n-aduc fericirea...
Moderator: dragos6
26 mesaje
• Pagina 2 din 2 • 1, 2
Re: Banii n-aduc fericirea...
Raspunzand la intrebarea initiala: nu, nu cred ca ar fi posibil sa traim fara bani. Cand spun asta nu ma refer la supravietuire. Da, poti sa supravietuiesti mancand resturi de la altii, dormind pe strada si spalandu-te in fantani arteziene (sau fara sa te speli...). Poti supravietui in padure, fara haine, mancand ce gasesti.
Dar o viata normala din punctul de vedere al nostru, al celor care scriu aici pe forum, nu poate fi conceputa fara bani.
Daca totusi cineva are o alta parere, sa-mi spuna si mie, sa-mi dea niste sugestii. Nu ca as vrea sa traiesc fara bani dar ar fi minunat daca as putea economisi pe undeva la cheltuielile curente (ca sa folosesc banii la altceva
).
Dar o viata normala din punctul de vedere al nostru, al celor care scriu aici pe forum, nu poate fi conceputa fara bani.
Daca totusi cineva are o alta parere, sa-mi spuna si mie, sa-mi dea niste sugestii. Nu ca as vrea sa traiesc fara bani dar ar fi minunat daca as putea economisi pe undeva la cheltuielile curente (ca sa folosesc banii la altceva
).- vreausieu
- cappuccino
vreausieu scrie:Si de unde a mai scos-o si pe asta, ca cei fara adapost si fara familie si fara o sursa de venit sunt fericiti?
Dar unde scrie ca BANII...............iti aduc fericirea? 
Sau, fa-ma sa inteleg, TOTUL absolut...in lume asta, se leaga numai si numai de o bucata de hartie imprimata?

-Fereste-te de cel ce-ti cere un deget. Si nu ii da toata mana. Pt ca iti va lua tot bratul si tot impotriva ta se va rascula, atunci cand vrei sa-ti iei mana inapoi....
-

Night_du - simply the best
Dragilor, sa fim bine intelesi...energie alternativa exista...si va fi (ca vreti au nu, sa credeti) viitorul planetei. Pt ca combustibilii fosili (oare s-a intrebat careva DE CE.......fura ingropati, acesti combustibili, la atata adancime? s-a gandit careva ca o explicatie trebuieste sa existe?) sunt pe finite.
Deci, fie ca vom calatori pe alte planete (putin probabil in viitori 50 ani), fie vom gasi alternative (mult mai credibil, pt viitorii 50 ani), cert e ca viitorul musai sa se schimbe.
Deci, fie ca vom calatori pe alte planete (putin probabil in viitori 50 ani), fie vom gasi alternative (mult mai credibil, pt viitorii 50 ani), cert e ca viitorul musai sa se schimbe.
-Fereste-te de cel ce-ti cere un deget. Si nu ii da toata mana. Pt ca iti va lua tot bratul si tot impotriva ta se va rascula, atunci cand vrei sa-ti iei mana inapoi....
-

Night_du - simply the best
Banii nu aduc fericirea. Nici nefericirea. Si nu se leaga totul de bani. In viata noastra exista multe aspecte fara legatura cu banii.
Banii sunt un instrument pe care il folosim in viata de zi cu zi. Banii au aparut pe o treapta a dezvoltarii societatii fiindca a fost nevoie de ei. Oamenii nu au mai fost multumiti cu trocul, nu mai doreau ceva de la vecin, au vazut ca exista anumite lucruri peste mari si tari si le doreau pe acelea. Dar cei de peste mari si tari doreau altceva, de peste alte mari si tari si uite-asa au aparut banii. Nu stiu cat de clar este cum au aparut dar a fost nevoie de ei.
Nu stiu daca vreodata societatea va ajunge sa renunte la bani, nu stiu cum s-ar intampla asta si de ce, dar daca se va intampla, momentul este foarte, foarte indepartat.
Deocamdata ne folosim de bani in diferite feluri si nu stiu care ar fi avantajul sa renuntam la ei.
Banii nu aduc fericirea. Sunt numeroase situatii in care nu exista nicio legatura intre bani si fericire. Mai exista situatii in care banii sunt intermediarul. Unii oameni isi doresc mult anumite bunuri materiale sau un anumit stil de viata. Daca obtin ceea ce doresc sunt fericiti. De fapt nu putem spune ca banii le-au adus fericirea. Le-a adus fericirea ceea ce au facut ca sa obtina banii cu care au cumparat ceea ce isi doreau.
Unii oameni isi doresc putere (in diferite sensuri), altii isi doresc celebritate - ambele se pot obtine cu bani sau independent de ei, prin alte mijloace.
Eu cred ca cei mai multi oameni isi doresc sa fie sanatosi si sa fie iubiti de cateva persoane care conteaza cu adevarat pentru ei. Asta nu are legatura cu banii (cu exceptia unor cazuri, rare in practica, in care sanatatea se cumpara cu bani).
Banii sunt un instrument pe care il folosim in viata de zi cu zi. Banii au aparut pe o treapta a dezvoltarii societatii fiindca a fost nevoie de ei. Oamenii nu au mai fost multumiti cu trocul, nu mai doreau ceva de la vecin, au vazut ca exista anumite lucruri peste mari si tari si le doreau pe acelea. Dar cei de peste mari si tari doreau altceva, de peste alte mari si tari si uite-asa au aparut banii. Nu stiu cat de clar este cum au aparut dar a fost nevoie de ei.
Nu stiu daca vreodata societatea va ajunge sa renunte la bani, nu stiu cum s-ar intampla asta si de ce, dar daca se va intampla, momentul este foarte, foarte indepartat.
Deocamdata ne folosim de bani in diferite feluri si nu stiu care ar fi avantajul sa renuntam la ei.
Banii nu aduc fericirea. Sunt numeroase situatii in care nu exista nicio legatura intre bani si fericire. Mai exista situatii in care banii sunt intermediarul. Unii oameni isi doresc mult anumite bunuri materiale sau un anumit stil de viata. Daca obtin ceea ce doresc sunt fericiti. De fapt nu putem spune ca banii le-au adus fericirea. Le-a adus fericirea ceea ce au facut ca sa obtina banii cu care au cumparat ceea ce isi doreau.
Unii oameni isi doresc putere (in diferite sensuri), altii isi doresc celebritate - ambele se pot obtine cu bani sau independent de ei, prin alte mijloace.
Eu cred ca cei mai multi oameni isi doresc sa fie sanatosi si sa fie iubiti de cateva persoane care conteaza cu adevarat pentru ei. Asta nu are legatura cu banii (cu exceptia unor cazuri, rare in practica, in care sanatatea se cumpara cu bani).
- vreausieu
- cappuccino
Sigur banii nu aduc fericirea, e posibil insa ca numarul lor sa o aduca...
- vecinul_de_linga_casa
- irish coffee
BA DA banii aduc fericirea cind ai acuta nevoie de ei!!!
(di´ce sa mint? am nevoie ACUM de o ploscoana de parale, sa-mi duc afacerea la capat!!!
sa cersesc la empatia,bunatatea,generozitatea,mila,intelegerea unui milionar
? sau sa pun o teava la timpla lui
?)
sa cersesc la empatia,bunatatea,generozitatea,mila,intelegerea unui milionar
? sau sa pun o teava la timpla lui Dumnezeu nu e in cer,nu-i pe pamint.
Dumnezeu e in inima noastra!
-

arrom - frappuccino
vezi și tu cum iți e mai la îndemâna 

"Universul nu este constient de existenta ta. Relaxeaza-te!" (Anthony de Mello)
-

dia21 - frappuccino
arrom scrie:BA DA banii aduc fericirea cind ai acuta nevoie de ei!!!![]()
![]()
(di´ce sa mint? am nevoie ACUM de o ploscoana de parale, sa-mi duc afacerea la capat!!!
![]()
sa cersesc la empatia,bunatatea,generozitatea,mila,intelegerea unui milionar![]()
? sau sa pun o teava la timpla lui
![]()
![]()
?)
un milionar nu va fi niciodata bun. tu!
daca ii da, nu ii din mila, bunatate, etc. zi-i cat la suta, convinge-l de plan... si aia e
eu zic sa pui teava.
de-aia dubla Viziune înseamna sa vezi lucrurile nu cum sunt, ci cum vor fi...
Orice vis poate deveni realitate cu conditia sa sti ce sa visezi...
-

pitbully - frappuccino
pitbull
eu zic sa pui teava.de-aia dubla :-D
si dorsalul are doua duble...
( Dumnezeu nu e in cer,nu-i pe pamint.
-

arrom - frappuccino
beleeea. cat esti de creativa
... vezi ce usor se gasesc solutiile 
... vezi ce usor se gasesc solutiile 
Viziune înseamna sa vezi lucrurile nu cum sunt, ci cum vor fi...
-

pitbully - frappuccino
pitbully scrie:ce usor se gasesc solutiile
pai da...
Dumnezeu nu e in cer,nu-i pe pamint.
-

arrom - frappuccino
26 mesaje
• Pagina 2 din 2 • 1, 2