Un alt fel de "Cronica Carcotasilor"...

Orice topic ce nu isi gaseste locul in categoriile existente

Moderator: dragos6

Re: Un alt fel de "Cronica Carcotasilor"...

Mesajde Night_du » Mie Ian 25, 2012 2:13 pm

Azi "vine sfarsitul lumii, rugati-va pt mantuire"

E clar. Sfarsitul lumii e aproape. Se produc mutatii de varii tipuri, semn ce Aghiuta e pe vine.

Una dintre cele mai importante mutatii e aceea ca bebelusii si-au gasit de buna-cuviinta sa nu se mai dezvolte in organul conceput special pt ei, ci in stomac.

Loretta Cooke, o femeie de 29 de ani din Johannesburg, Africa de Sud, este acuzată de crimă, după ce i-a tăiat burta unei gravide şi i-a furat fătul nenăscut din pântec.

Crima a avut loc în urmă cu o săptămână, dar oamenii legii au crezut iniţial că femeia a murit după ce a născut, din cauza unei pierderi masive de sânge. Poliţiştii nu au găsit însă şi fătul, iar la scurt timp după ce au găsit trupul femeii de 34 de ani, la spital s-a prezentat Loretta Cooke, care avea cu ea un bebeluş cu o rană la cap.

Femeia din Johannesburg îi anunţase pe vecini că este însărcinată, iar cu o săptămână înainte de a comite crima a şi organizat o petrecere în cinstea viitorului ei copilaş, anunţă „Irish Times“. Aceştia nu au crezut-o pe femeie, iar poliţiştii au internat copilul în spital, arestând-o pe Loretta. „Stomacul femeii de 34 de ani a fost tăiat cu un obiect ascuţit, iar bebeluşul ei a fost furat. Suspecta a fost arestată după ce s-a prezentat la spital cu un copil rănit la cap“, a spus un reprezentant al poliţiei locale.

Azi nu ma mai mira nimic. Nici macar faptul ca bebelusii se dezvolta in stomac....Oh, sarmana anatomie...

SURSA (romaneasca)
In articolul original, nu se pomeneste nimic de stomac.....
Oh, sarmani de noi....
-Fereste-te de cel ce-ti cere un deget. Si nu ii da toata mana. Pt ca iti va lua tot bratul si tot impotriva ta se va rascula, atunci cand vrei sa-ti iei mana inapoi....

Night_du
simply the best

Re: Un alt fel de 2Cronica Carcotasilor"...

Mesajde dragos6 » Mie Feb 01, 2012 10:55 pm

Night_du scrie:....

Dragos, pardon, muta tu topicul la locasul off-topic... pt nu are legatura cu userii 121... Mesc.

mda... abia acu' văzui... :cyclopsani:
Imagine
We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone...
dragos6
Rasnita de cafea

Mesajde Night_du » Dum Mar 25, 2012 5:47 am

Ah, mi-ai facut hatarul de a-l pune la important. Saru'mana, ma faci sa ma simpt importanta. :P

Azi prezentam...Ghost whisperer...adica Libertatea (de a bate campii)....

Prinţesa Margareta vorbea cu fantomele în copilărie

Mâine, Prinţesa Margareta, cea mai mare dintre fiicele Regelui Mihai şi moştenitoarea acestuia la istoricul Tron al României, împlineşte vârsta de 63 de ani. Dar cum şi regii sau prinţesele au fost copii, Libertatea vă prezintă azi un episod mai puţin cunoscut din copilăria Principesei, aşa cum a fost el relatat în cartea autobiografică a Reginei Ana, mama prinţesei, “Un război, un exil, o viaţă”. În capitolul respectiv se vorbeşte despre împrietenirea Margaretei cu o fantomă feminină care bântuia reşedinţa din Anglia în care familia regală stătea în acel moment.
[...]

“Margareta o numise «Doamna Albă». Nu venea niciodată la noi, ci numai la Margareta, fiindcă îşi pierduse propriii copii
(ia cereti amanunte lui Dragos, sa va explice de ce e incorect) şi iubea mult prezenţa altora în casă. Noi nu am văzut-o niciodată, dar (...) regele şi mama lui (n.r. - Regina Elena) au simţit de câteva ori parfumul de lăcrămioare pe care Margareta îl descria mereu în poveştile ei”, mai scrie mama Prinţesei în volumul de memorii.

[...]

(si acuma vine fraza zilei....)

Familia regală mai tânăr decât ea a locuit într-o casă bântuită →

Imagine

SURSA
-Fereste-te de cel ce-ti cere un deget. Si nu ii da toata mana. Pt ca iti va lua tot bratul si tot impotriva ta se va rascula, atunci cand vrei sa-ti iei mana inapoi....

Night_du
simply the best

Mesajde alinuta » Vin Mar 30, 2012 11:48 pm

Night_du scrie:
“Margareta o numise «Doamna Albă». Nu venea niciodată la noi, ci numai la Margareta, fiindcă îşi pierduse propriii copii
(ia cereti amanunte lui Dragos, sa va explice de ce e incorect)

pai de ce sa cerem iesplicatii? ia sa incercam singurei :-B

corect ar fi ori propriii sai copii, ori propriii-i copii

primul i face parte din radical - propr(i)u
al doilea e pluralul - proprii
al treilea e articolul hotarat- propriii
si al patrulea articolul posesiv, care se poate inlocui cu "sai"- propriii-i

ie bine, dragose?
alinuta
frappuccino

Mesajde Night_du » Sâm Mar 31, 2012 12:52 pm

Alinuta, ma scuzi, imi pregatisem o pologhie mare cat o zi de post, pt a explica ce si cum, legat de i, ii, iii si etc, dar mi-a ridicat tensiunea colegul, de dimineata, asa ca tot ce imi pregatisem s-a dus dracului.

Vreau doar sa-ti spun....exista, in fraza, un ISI.....care ISI, consider eu, nu mai necesita articolul hotarat I.

Daca lipsea ISI-ul ala, s-ar fi putut adopta un pierduse propiii-i copii, dar asa........

Atata is in stare sa judec (si sa argumentez) pe moment, imi trebuie cateva clipe sa ma scutur de nervii de dimineata, adusi de commentul infatuat. :|

Daca ai alte idei, zi-mi si mie (si, eventual, sa mai participe careva la discutie...e vb, pana la urma, de a vb si scrie corect romaneste).
Pup fata
:ymhug:

Night_du
simply the best

Mesajde alinuta » Sâm Mar 31, 2012 5:13 pm

sa stii ca ai dreptate, eu nu-l vazui si nici nu-l luai in seama pe isi, care arata clar posesiunea
adica nu-si putea pierde copiii altuia, decat pe ai ei
daca reducem fraza la singular, ar da cam asa:

isi pierduse propriul copil, deci nu mai e nevoie de propriul sau copil
atunci ramane doar articolul hotarat. articolul posesiv de pierde, deci al patrulea

in cazul asta, de ce n-ar fi corect " isi pierduse propriii copii?" :-\
mie mi se pare corect
alinuta
frappuccino

Mesajde michi 73 » Sâm Mar 31, 2012 6:03 pm

Daca esti mai putin telectual, poti scrie simplu " isi pierduse copiii" ca doar in general nu-i pierzi pe ai altora. Sunt multe capcane, de ex. as vrea sau asi vrea pe care i-am gasit in egala masura la scriitori consacrati - eu am optat pe asi dar nu sunt sigura ca e corect- poate ma lamureste acum cineva. Cu primara facuta in timpul razboiului, liceul la scoala tehnica si dupa ce am trecut prin cateva reforme ale gramaticii, v. sunt si sant, nici nu e de mirare. De ex. eu nu inteleg de ce Dragos scrie io (io Stefan-Voda...) si nu eu.
"eu am fost ca tine(?),tu vei fi ca mine
michi 73
frappuccino

Mesajde Night_du » Sâm Mar 31, 2012 7:22 pm

Pt ca mie una imi suna mult mai bine la urechi propRII copii.
Limba romana, spre comparatie cu alte limbi, si chiar si cu italiana, este o limba fonetica, adicatelea o scrii cum o auzi (bine, aici trebuieste sa si auzi corect.....una e sa spui jiCnesti, alta e jiGnesti...una e Jmecher, alta e Smecher...chestie de cum pui limba in cerul gurii, si cum suieri cuvintele....)

Eu cand nu sunt sigura de ceva fac exercitii de dictie, de pronuntie, de tot ce vrei.
Si incerc sa ma ascult...prima data, intelegi?

Asta este valabil si la FI si STI.

Este absolut f auzibil FII cuminte.....si nu FI obraznic.... Tot asa de auzibil e si STII carte...si ia nu mai STI tu atatea (si, desigur, nu STII nimic...si mai STII cand ne-am vazut?.....).

Este f simplu, cel putin mie una asa mi-se pare.
Nu spun ca nu fac greseli, atentie, dar, repet, cand nu stiu ceva, fac exercitii de pronuntie.
Ma zgarie la retina, sa vad, in sec XXI persoane cu facultate care nu stiu sa scrie stii si sti. Poate mi-s eu batuta in cap, recunosc, sunt o persoana f intoleranta cu anumite aspecte, dar mi-se pare logic sa sti limba romana, sa o scri corect...mai ales daca ai studi superioare. ( :P )

As fi fericita daca nu ar scoate cineva la inaintare Academia, care academie, inainte de a-mi impune, fara suport logic, unele reguli, trebuieste sa-mi explice originea limbii romane.
Pt ca este absolut imposibil..........ca din tot lexicul sa avem numai cuvinte preluate, imprumutate, furate, si etc, si sa nu avem nimic (traco)dac...
Ce naiba, dacii aia, saracii, erau surdo-muti, nu comunicau prin nimic absolut?

Deci, pt mine regulile academiei mi-se pare (unele dintre ele) aberatii curate, gen nucio niciun, sant si sunt si etc.

(ma tot gandesc cum sa fac cu tastatura, sa o setez in romana...problema e ca, daca o setez in romana, nu-mi recunoaste caracterele italienesti (accentele, adica), si cum scriu mult mai mult in italiana, ca in romana, e un problem.... :-? ma tot socotesc cum sa fac...ca tare as vrea sa revin la ortografia cu care fui invatata, si sa nu mai folosesc asta de imprumut...)

Night_du
simply the best

Mesajde alinuta » Sâm Mar 31, 2012 9:09 pm

Night_du scrie:Pt ca mie una imi suna mult mai bine la urechi propRII copii.

nightule, nu stiu cum aud urechile tale, dar eu inteleg asa:

copiii proprii = propriii copii

copiii-i proprii = propriii-i copii

n-avem cum sa renuntam la articolul hotarat, poate doar la ala posesiv daca e inlocuit

"copii proprii " l-as folosi doar intr-o fraza de genul

Doamna X avea 3 copii proprii si 2 adoptati.
alinuta
frappuccino

Mesajde alinuta » Sâm Mar 31, 2012 9:14 pm

incearca sa intorci fraza pe dos, sa vezi cum iti suna

isi pierduse copii proprii? sau isi pierduse copiii proprii?

in cazul asta, putem spune si ca isi pierduse propriii copii
Ultima oară modificat de alinuta pe Dum Apr 01, 2012 12:38 am, modificat 1 dată în total.
alinuta
frappuccino

Mesajde alinuta » Sâm Mar 31, 2012 9:30 pm

Night_du scrie:Deci, pt mine regulile academiei mi-se pare

iar fraza asta ti-se suna bine? =))
alinuta
frappuccino

Mesajde Night_du » Dum Apr 01, 2012 12:00 am

:-B Io am scris asa ceva? =))

Night_du
simply the best

Mesajde alinuta » Dum Apr 01, 2012 1:07 am

michi 73 scrie: Sunt multe capcane, de ex. as vrea sau asi vrea pe care i-am gasit in egala masura la scriitori consacrati - eu am optat pe asi dar nu sunt sigura ca e corect- poate ma lamureste acum cineva.

doamna Michi, eu inca n-am dat de "asi" decat la cartile de joc, sau la interjectii ...dar poate ca n-am citit destul :?

o fi doar o legatura gresita intre
"as dori "
si
"a-si dori"
alinuta
frappuccino

Mesajde Night_du » Joi Apr 05, 2012 7:03 pm

........................

Bestialitatea unor oameni de stiinta, cunoscuta si folosita de potentati

[...] Joseph Mengele, Germania 1911 - 1979

Cunoscutul caz Mengele se refera la unul dintre prinipalii medici exterminatori din lagarele SS. Rolul lui era trierea prizonierilor si a detinutilor, precum si supunerea lor unor experiente oribile, majoritatea prin actionarea organelor sexuale, atat la barbati, cat si la femei.

[...]

Am citit articolul asta de 3 ori, fara sa inteles....in ce consta actionarea asta a organelor? Adica se apasa butonul de la prostata si se ridica putzusca, se apasa clitorisul si vibra tot vaginul...nu pricep. Poate cineva sa ma lumineze?

Experienta oribila prin actionarea organelor sexuale.....
:-?

Night_du
simply the best

Mesajde dragos6 » Joi Apr 05, 2012 10:31 pm

O fi vrut să scrie "secţionarea"... Ouch!
Imagine
We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone...
dragos6
Rasnita de cafea

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Locasul off-topic