ADRIAN PAUNESCU-CEL MAI MARE POET NATIONAL CONTEMPORAN!

Carti, reviste, povesti, autori, reclame... tot ce e de citit.

Moderatori: dragos6, Night_du, Safari Sunrise, 121

ADRIAN PAUNESCU-CEL MAI MARE POET NATIONAL CONTEMPORAN!

Mesajde carmens2 » Vin Iul 21, 2006 3:16 am

Ii iubesc mult de tot POEZIILE MINUNATE,,si cred ca merita sa fie citit,este o valoare nationala,si-i doresc din suflet ,,LA MULTI ANI",SANATATE,SA FIE FERICIT ALATURI DE FAMILIA MINUNATA, PUTERE DE MUNCA,PENTRU BUCURIA SUFLETELOR NOASTRE!A CANTAT CEL MAI FRUMOS IUBIREA IN POEZIILE SALE...,,Ma rog cu puterea cuv
carmens2
cafe-latte

Mesajde ela74 » Vin Iul 21, 2006 9:32 am

Sa inteleg ca astazi e ziua dumnealui?
Ok, atunci La multi ani si de la mine..
In ceea ce priveste maretia lui in ale poeziei, eu una am niste retineri..ar trebui sa-mi demonstreze mai mult ca sa-l pot cataloga si eu, la fel ca tine, "cel mai mare"..
ela74
irish coffee

Mesajde carmens2 » Vin Iul 21, 2006 5:48 pm

Pe 20 IULIE a implinit frumoasa varsta de 63 ani,a fost aniversat 5 ore la OTV,la emisiunea lui Dan Diaconescu,a fost o intalnire foarte,foarte emotionanta pentru mine,sunt o mare admiratoare a dansului,ii iubesc poeziile,si mai ales sunt o mare romantica,am crescut cu muzica folk si sunt vesnic indragostita de ea,si am retrait amintiri superbe legate de Cenaclul Flacara,urmarind secvente minunate si absolut graitoare despre acei ani inegalabili,17 sept.'73- 15 iulie'85,au fost 12 ani de CENACLU ,IN CARE S-AU TINUT 1600 DE SPECTACOLE.aU FOST PREZENTATE SI SECVENNTE DE LA cENACLUL ,,TOTUSI IUBIRE",din 1 DECEMBRIE '95,DE LA CHISINAU.Eu le-am uramrit cu sufletul ,si mi-auu produs o mare bucurie sa le revad,desi le am si eu inregistrate pe computer mai de mult,si le pun mereu celor 3copilasi ai mei,ei au crescut cu muzica de valoare si cu multa poezie ,si cu siguranta vor fi copii buni.Emotionanta a fost si reintalnirea cu Tatiana Stepa,o mare voce si un mare om,pacat ca are asa mari probleme,ii doresc numai bine si multa sanatate,si Dumnezeu sa o ocroteasca.Nu mai spun de copiii marelui poet,ANDREI SI ANA-MARIA,au cantat life cateva melodii reprezentative,..a fost un regal de poezie si muzica,care m- a emotionat pana la lacrimi si m-a determinat sa deschid acest subiect de forum,pentru cei tineri care ,poate nu l-au citit pe MARELE SI INEGALABILUL POET NATIONAL CONTEMPORAN,ADRIAN PAUNESCU,DAR NU E NICIODATA PREA TARZIU!!!
..,,INTR-UN VEAC CU NOAPTE MARE,NOI APRINDEM FELINARE,CA SA NU FITI TRISTI,CA SA NU FITI TRISTI...VOI LE STINGETI CATRE ZIUA ,SI NOI NE LUAM ADIO,SARMANI ARTISTI,SARMANI ARTISTI...BIETI LAMPAGII PRIN VEACUL GREU,NOI ORICE-AR FI LUCRAM MEREU,...DAM FOC,DAM FOC FELINARELOR,DAM FOC ,DAM FOC FELINARELOR...!!"SUPERBE VERSURI,SUPERBA MUZICA,E UNA DINTRE MELODIILE MELE PREFERATE.CITITI-L SI ASCULTATII VERSURILE PE MELODIILE SUPERBE DIN CENACLUL FLACARA SI NU NUMAI,SI VA VETI INDRAGOSTI DE ACEST MARE OM SI POET,ADRIAN PAUNESCU!SI CU SIGURANTA VETI FI MAI BUNI SI MAI FERICITI!LA MULTI ANI ,MAESTRE SI TOATA DRAGOSTEA NOASTRA![size=18383748][/size383748][color=darkblue383748][/color383748]
carmens2
cafe-latte

Mesajde danielu » Lun Iul 24, 2006 3:16 pm

sa-i fie de bine. poet, poet, apreciat pentru unele chestii (flacara chiar era o manifestare). nu sint totusi atit de tinar incit sa nu-mi aduc aminte de laudele aduse unui "si mai mare" (conducator)... si maratonul de pe OTV se incadreaza tot la categoria "Te pup in fund, conducator iubit" (pentru cine nu stie, vezi titlul mentionat, de Daniel Banulescu, Nemira 1994).
danielu
cappuccino

Mesajde villagefurby » Mar Aug 08, 2006 4:14 am

Nu pot sa cred ca exista fraza, si mai mult, topic pe un site: adrian paunescu, cel mai mare poet contemporan scris de o doamna care a adormit cu cotul pe shift.
Ce ne facem cu nichita, ca mai scoate si el capul asa din multime sau cu blaga.. sau nu stim sa folosim termenul de contemporan si credem ca daca am trecut de 2000 a mai ramas doar paunescu.
Oricum, m-am prapadit de ras dupa ce m-am dat cu capul de tastatura.
villagefurby
cafe-latte

Mesajde cristian.leo » Vin Aug 11, 2006 11:51 am

Este efectul cenaclului Flacara. Cultura pentru mase, cu versuri patriotarde, recitate zgomotos intr-o atmosfera de tropaituri de picioare. Asa, la o adica, si Vadim este unul din corifei, nu ?
cristian.leo
cafe-latte

Mesajde marinush » Mar Aug 15, 2006 10:10 pm

Iti mai aduci aminte marea aflata pururea de garda,
Iti mai aduci aminte plopii tremuratori din tarmul ei,
Iti mai aduci aminte zorii cand soarele-ncepea sa arda
Dezmeticindu-ne ce suntem, sau ochii tai, sau ochii mei?

Iti mai aduci aminte noaptea ca o hipnoza peste creier,
Iti mai aduci aminte felul in care ne copilaream,
Iti mai aduci aminte rolul de somnifer al unui greier,
Iti mai aduci aminte sarea ce se cristaliza la geam?

Iti mai aduci aminte totul, taceri urmate de cuvinte,
Iti mai aduci aminte plansul locomotivelor in gari,
Iti mai aduci aminte faptul ca eu nu-mi mai aduc aminte,
Iti mai aduci aminte moartea cu-nfatisarea unei mari?

Eu am uitat de-atata noapte intregul vis ce ma-mbatase
Senzatiile ei, in creier, mi le usuc ca pe idei,
Si cer sa vina gunoierii s-o ia si-n pace sa ma lase
Ca sa-mi aduc aminte muntii din toate-adancurile ei...

A.Paunescu
Doresc sa realizez ceva special,nobil,dar sunt datoare sa ma achit intai de sarcinile marunte,ca si cum ar fi speciale si nobile
marinush
espresso

Mesajde cati_ze » Vin Sep 29, 2006 4:26 pm

sincer si mie imi place adrian paunescu.ma regasesc in multe din poeziile lui.il ador,efectiv..... :)
cati_ze
espresso

raspuns

Mesajde adymacsut » Joi Oct 05, 2006 8:50 pm

Si totusi exista iubire
si totusi exista blestem....!
adymacsut
espresso

Re: raspuns

Mesajde sweet_laura » Lun Dec 11, 2006 5:30 pm

[quote8ad566="adymacsut"]Si totusi exista iubire
si totusi exista blestem....![/quote8ad566]

Si totusi sotia mea a omorat trei oameni
Si totusi a fost suspendata pedeapsa
Si totusi i-am cantat osanale lui Ceausescu
Pe cand ii organizam manifestatii marete
Si totusi se mai gasesc oamenii sa uite toate astea...
sweet_laura
cafe-latte

Mesajde fan al artei » Mie Dec 13, 2006 2:02 am

dar de Arghezi si de Psalmii sai cine isi mai aduce aminte? dar de Blaga si de poezia religioasa? Adevarate capodopere..
fan al artei
espresso

Mesajde fan al artei » Mie Dec 13, 2006 4:27 pm

O poezie de Adrian Paunescu

"Un om
A murit strivit
De o lacrima"

vs o poezie de Tudor Arghezi:

" Flori de mucigai

Le-am scris cu unghia pe tencuial
fan al artei
espresso

Mesajde dragos6 » Vin Dec 15, 2006 1:24 am

Mie imi place si St. Augustin Doinas ([ie69185]Mistretul cu colti de argint[/ie69185]... Da, corect, o recitau unii si la [ie69185]Cenaclu' Flecara![/ie69185]). Si Bacovia...

Are si [be69185]Paunescu[/be69185] marimea lui... imprejur, masurat cu hectaru'...

Ce are cu adevarat nenea [be69185]Paunescu[/be69185]: o usurinta a versificarii, ceea ce e departe de a-l transforma in cel mai mare poet (poate doar in sensul aratat de mine...)

---------------------------------------

[liste69185][be69185][ue69185][color=darkbluee69185]Mistre
Imagine
We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone...
dragos6
Rasnita de cafea

Mesajde verapopa » Joi Ian 04, 2007 7:42 pm

Sunt intru totul de acord. P
verapopa
cafe-latte

Mesajde chanoya » Joi Ian 04, 2007 7:52 pm

Am trait sa o "aud" si pe asta!
Doamne... atunci ce sa mai spunem de Eminescu, Blaga, Toparceanu,Arghezi,Labis,Bacovia si multi alti care merita respectul poporului roman!
Esentialul este nu sa traiesti, ci sa traiesti cum trebuie!
chanoya
frappuccino

Următorul

Înapoi la Pofta de lectura, arta, educatie