Bune maniere care (inca) conteaza la masa

Carti, reviste, povesti, autori, reclame... tot ce e de citit.

Moderatori: dragos6, Night_du, Safari Sunrise, 121

Bune maniere care (inca) conteaza la masa

Mesajde dia21 » Mar Noi 01, 2011 12:25 am

Daca ai impresia ca nu se mai pune pret pe bunele maniere la masa, te inseli. Un zgomot de sorbit supa sau o scobitoare folosita cand nu trebuie ii poate face pe cei de la masa sa te eticheteze intr-un mod nu tocmai flatant.

Iata cateva reguli de bune maniere pe care inca se pune pret atunci cand te afli la masa:
- Daca esti cea in cinstea careia se inchina un pahar, tine-ti paharul la nivelul bratului si nu bea din el. Da din cap usor si multumeste pentru cinste.
- Niciodata sa nu iti iei cocktailul la masa.
- Lasa mancarea sa se raceasca singura, nu sufla in ea.
- Daca porti ruj, apasa discret un servetel de hartie peste buze inainte de a incepe sa mananci.
- Servetelul de pe masa se afla acolo doar pentru a-l folosi pentru gura. Nu-l folosi pentru a-ti sterge rujul sau, mai grav, sa-ti sufli nasul.
- Coatele nu se tin pe masa, niciodata!
- Nu iti pune geanta, cheile sau ochelarii pe masa.
- Scoate mancarea din gura exact asa cum a intrat, adica cu furculita.
- Samburele de la maslina se indeparteaza cu ajutorul degetului mare si al celui aratator.
- Gusta mancarea din farfurie inainte de a adauga sare sau piper.
- Dupa ce termini de mancat, lasa farfuria unde este, nu o impinge.

sursa : http://famme.ro/bune-maniere-care-inca- ... 30961.html
"Universul nu este constient de existenta ta. Relaxeaza-te!" (Anthony de Mello)
dia21
frappuccino

Re: Bune maniere care (inca) conteaza la masa

Mesajde Bucurie » Mar Noi 01, 2011 1:04 am

S-ar mai putea completa......
- fata de masa nu se va utiliza pe post de servetel;
- bem dupa ce am inghitit tot din gura si ne-am sters buzele;
- rupem bucatele mici de paine nu muscam din intreaga felie;
- daca suntem serviti de pe un platou luam ceea ce e in dreptul nostru;
- cand platoul va fi dat din mana in mana sa se serveasca toti mesenii calculam cam cat ni se cuvine ca sa ajunga tuturor;
- servim dulciurile putin cate putin pentru a nu scoate din gura lingurita in care este inca din prajitura, inghetata;
Hai, sa mai scrie si altii..... :-D
Ar putea continua lista cu enspemii de alte sfaturi dar important e sa tinem cont de doua mari indemnuri(si cati dintre noi le ignoram din comoditate, graba....):
sa fim imbracati si sa servim masa de parca am fi intr-un restaurant de lux, cu multi oameni la mesele alaturate!
Aici e cel mai greu, nu? Fiindca mancam pe garaba, fara sa acordam momentului mesei importanta cuvenita - sa fim destinsi, sa mestecam indelung(si mancarea si raspunsurile :-D ), sa respectam ora de masa, sa ......
Sa aveti pofta de mancare frumos prezentata si delicioasa!
Bucurie
espresso

Înapoi la Pofta de lectura, arta, educatie