Meduza
Moderatori: dragos6, Night_du, Safari Sunrise, 121
foarte tare povestea, mi-a placut.
totusi, cand o sa-mi aduc aminte o sa dau exemplu un produs de care lumea nu are nevoie dar tot da banii pe el. pardon, nu ii da ci ii arunca.
vizavi de poveste. un fost coleg cu o sora in africa. a fost in vara 2009 la ea cateva saptamani. a fost uimit cum acei oameni cu casa din chirpici si paie, case de-astea de vai de capu' lor... cum stateau toti in fund in coliba lor si vorbeau tot timpul la telefon. ramasese tampit cand vedea in fiecare coliba africanu' in cur vorbind la tel. imi zicea, ba baiatule e ceva de nedescris... cu cine vorbeau habar n-am da' aia chiar vorbeau frate. sunt nebuni.
totusi, cand o sa-mi aduc aminte o sa dau exemplu un produs de care lumea nu are nevoie dar tot da banii pe el. pardon, nu ii da ci ii arunca.
vizavi de poveste. un fost coleg cu o sora in africa. a fost in vara 2009 la ea cateva saptamani. a fost uimit cum acei oameni cu casa din chirpici si paie, case de-astea de vai de capu' lor... cum stateau toti in fund in coliba lor si vorbeau tot timpul la telefon. ramasese tampit cand vedea in fiecare coliba africanu' in cur vorbind la tel. imi zicea, ba baiatule e ceva de nedescris... cu cine vorbeau habar n-am da' aia chiar vorbeau frate. sunt nebuni.
Viziune înseamna sa vezi lucrurile nu cum sunt, ci cum vor fi...
Orice vis poate deveni realitate cu conditia sa sti ce sa visezi...
-

pitbully - frappuccino
chiar ca s-a intors lumea cu fundu'n sus
pana intr'acolo, incat e in stare sa se intoarca la viata simpla, la respectul pentru natura
nu stiu la voi, dar aici se mediatizeaza cu succes reciclarea, contructiile ecologice, turismul si comertul echitabil, lupta impotriva poluarii, comercializrea de produse bio
in sfarsit, un lucru pe care eu il asteptam de multa vreme, e pe cale sa se realizeze! taxa pe poluare, sau taxa carbon, la care amicul Sarkozy nu a renuntat
era prevazuta anul asta pentru Franta, dar s-a amanat, deoarece se pregateste o taxa Europeana, caci altfel fabricile de aici s-ar fi mutat la voi
mai ramane sa se inventeze taxa pe producerea de materiale non degradabile in natura, si e deja un bun inceput
pana intr'acolo, incat e in stare sa se intoarca la viata simpla, la respectul pentru natura
nu stiu la voi, dar aici se mediatizeaza cu succes reciclarea, contructiile ecologice, turismul si comertul echitabil, lupta impotriva poluarii, comercializrea de produse bio
in sfarsit, un lucru pe care eu il asteptam de multa vreme, e pe cale sa se realizeze! taxa pe poluare, sau taxa carbon, la care amicul Sarkozy nu a renuntat
era prevazuta anul asta pentru Franta, dar s-a amanat, deoarece se pregateste o taxa Europeana, caci altfel fabricile de aici s-ar fi mutat la voi
mai ramane sa se inventeze taxa pe producerea de materiale non degradabile in natura, si e deja un bun inceput
- alinuta
- frappuccino
alinuta scrie:(...)
(...)
De la lectura la eco...
...si continui si eu aceeasi linie.
La noi mai e mult pana sa fie asimilat ca instinct , bunul simt de a nu mai arunca pe jos simpla hartiuta/ambalaj/chistoc/s.a.m.d...pana la recilcare e cale luuuuuunga.
-

adada - frappuccino
adada, eu ma gandesc ca dureaza pana asimilezi ideea generala
adica sa intelegi motivul pentru care nu mai arunci pe jos
apoi se dezvolta si respectul pentru oameni, animale, obiecte, natura...
si daca media se pune pe treaba si difuzeaza emisiuni in acest sens, statul pune umarul si informeaza lumea (inclusiv copiii in scoli) cu situatia reala in care e planeta (oricum, cu cat e mai shocant cu atat atrage atentia), poate ca omul devine constient si se intreaba ce poate face (sau nu mai face) pentru a trai sanatos
cel putin toate astea pot schimba deja felul de a fi al unora, e suficient sa fie informati
apoi altii, ii pot pur si simplu imita pe acestia, chiar daca nu au inteles nimic
iar pentru ceilalti exista pedepse, amenzi, restrictii, ca pentru orice alta actiune nociva societatii
si sti cum e cu obiceiurile, sunt greu de schimbat!
daca am putea educa macar generatia tanara si si-ar forma obiceiuri sanatoase, putem spera la o schimbare
si poate ii vor trage de maneca si pe parinti daca sunt inconstienti
adica sa intelegi motivul pentru care nu mai arunci pe jos
apoi se dezvolta si respectul pentru oameni, animale, obiecte, natura...
si daca media se pune pe treaba si difuzeaza emisiuni in acest sens, statul pune umarul si informeaza lumea (inclusiv copiii in scoli) cu situatia reala in care e planeta (oricum, cu cat e mai shocant cu atat atrage atentia), poate ca omul devine constient si se intreaba ce poate face (sau nu mai face) pentru a trai sanatos
cel putin toate astea pot schimba deja felul de a fi al unora, e suficient sa fie informati
apoi altii, ii pot pur si simplu imita pe acestia, chiar daca nu au inteles nimic
iar pentru ceilalti exista pedepse, amenzi, restrictii, ca pentru orice alta actiune nociva societatii
si sti cum e cu obiceiurile, sunt greu de schimbat!
daca am putea educa macar generatia tanara si si-ar forma obiceiuri sanatoase, putem spera la o schimbare
- alinuta
- frappuccino
alinuta scrie:(...) obiceiurile, sunt greu de schimbat!
Si eu in asta-mi pun speranta unei schimbari ...numai ca depinde care informatie e mai cu greutate:cea negativa venita de la acei parinti/bunici ignoranti , sau informatia pozitiva venita din scoli prin diferite proiecte si activitati.
-

adada - frappuccino
alinuta scrie:si daca media se pune pe treaba si difuzeaza emisiuni in acest sens
ele exista. doar ca nu e de ajuns. sunt tot felu' de programe de genu' acesta numa' ca nu ajunge. sunt putini in comparatie cu....
un milion si ceva de cititori sau consumatori de prostia ziarului cancan, parca asa se numeste... inca cateva sute de mii de consumatori de otv si inca cateva sute de mii de ziaru' click. adica avem cel putin 2 milioane si ceva de redusi. sa ma scuze cititorii acelor ziare, nu-i jignire
de-aia. cea mai mare nesimtire in capitala o gasiti. arunca pe jos fara nici un fel de retinere.
Viziune înseamna sa vezi lucrurile nu cum sunt, ci cum vor fi...
-

pitbully - frappuccino
Înapoi la Pofta de lectura, arta, educatie