Scrierea
Moderatori: dragos6, Night_du, Safari Sunrise, 121
Scrierea
La sugestia si cu titlul esact sugerat de figovici! (adica acesta: Scrierea si vorbirea limbi romane; ulterior, la cererea mai multor telespectatori cu oachele negre si secsibile, a fost schimbat).
Ultima oară modificat de dragos6 pe Lun Feb 19, 2007 10:57 pm, modificat 1 dată în total.

We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone...
-

dragos6 - Rasnita de cafea
kioko scrie:Bun. Da' ce discutam aici?
Uite, de pilda asa ceva:
daene2005 scrie::idea: sait
- revin cu link-ul meu preferat: http://www.pruteanu.ro/0rapid/00index/sait.htm
dorina17 scrie:mai pune un i la limbii!....la titlu!
care parte din "titlul exact propus de figovici" n-ai inteles-o? asa a scris ea, asa ramane! cum a avut si Dl. profesor Pruteanu emisiunea "[i]Doar o vorb

-

dragos6 scrie:daene2005 scrie::idea: sait
revin cu link-ul meu preferat: http://www.pruteanu.ro/0rapid/00index/sait.htm[/quote8c9be4]
Tot respectul pentru dl. Pruteanu, da' io nu pot sa scriu maus in loc de mouse si sait, in loc de site.
Mi-aduc aminte ca am lucrat, intr-o vreme, pe un [i8c9be4]compiuter[/i] pe care era instalat un SO tradus in limba romana. Zau daca intelegeam ceva din butoanele respective, ma ghidam dupa amintirea locului unde se afla o comanda pe care o stiam in engleza, dar care in romana suna ireal
- kioko
- frappuccino
acum revin cu parerile mele personale: [b40ef7c]sait[/b40ef7c] (imi) suna mai bine; ce sa mai spun de declinari (saituri, nu [b40ef7c]siteuri[/b40ef7c], etc.)
maus nu spun nici eu! eu ii zic mai simplu: [b40ef7c]soarice[/b40ef7c]!
SO tradus nu ti-a placut pentru ca ai lucrat ani de zile cu el in engleza si esti invatata cu ala.
daca il aveai din capul locului in romana, cu diacritice cu tot, nici n-ai fi conceput sa lucrezi in alte limbi. dar noi n-am avut norocul nemtilor, al francezilor, spaniolilor chiar si al japonezilor de a se crea SO si programe in limba noastra. cu exceptia [b40ef7c]LINUX[/b40ef7c]-ului, dar cati il folosesc in viata de zi cu zi (in afara de mine)?
oricum, TI este un domeniu hai sa zicem de granita, unde parerile sunt (asa cum vezi) puternic divizate si cu greu se ajunge la consens.
aici vom insista mai mult asupra unor greseli frecvente de utilizare a cratimei, a declinarilor, a pleonasmelor si alte chestii care ne zgarie [i40ef7c]urechilii[/i40ef7c].
maus nu spun nici eu! eu ii zic mai simplu: [b40ef7c]soarice[/b40ef7c]!
SO tradus nu ti-a placut pentru ca ai lucrat ani de zile cu el in engleza si esti invatata cu ala.
daca il aveai din capul locului in romana, cu diacritice cu tot, nici n-ai fi conceput sa lucrezi in alte limbi. dar noi n-am avut norocul nemtilor, al francezilor, spaniolilor chiar si al japonezilor de a se crea SO si programe in limba noastra. cu exceptia [b40ef7c]LINUX[/b40ef7c]-ului, dar cati il folosesc in viata de zi cu zi (in afara de mine)?
oricum, TI este un domeniu hai sa zicem de granita, unde parerile sunt (asa cum vezi) puternic divizate si cu greu se ajunge la consens.
aici vom insista mai mult asupra unor greseli frecvente de utilizare a cratimei, a declinarilor, a pleonasmelor si alte chestii care ne zgarie [i40ef7c]urechilii[/i40ef7c].

-

Asa! Pot sa-ncep eu? Cu cea mai frecventa greseala de pe acest forum?
[i54f811]Vreo, vreun[/i54f811] se scriu legat intotdeauna!
Sper ca nu trebuie sa-i citam pe cei care le folosesc aiurea...gen [i54f811]vre-o, vre-un[/i54f811]...ca mi-e asa o lene sa le caut!
[i54f811]Vreo, vreun[/i54f811] se scriu legat intotdeauna!
Sper ca nu trebuie sa-i citam pe cei care le folosesc aiurea...gen [i54f811]vre-o, vre-un[/i54f811]...ca mi-e asa o lene sa le caut!
In viata exista doua tragedii. Una e sa obtii ceea ce doresti cealalta sa nu obtii(G.B.S)
-

dorina17 - blue eyes
parere
Ati auzit de 1)"Ioan se chinuie-n pustiu"?2)"Ce zice un secol altul il dezice"?3)" Qui a bu,boira?"Cel ce greseste scriind cuvinte uzuale (Pt ca in mod cotidian gresim cu totii.Chiar si in acest sait am vazut articole scrise de membri ai redactiei,cred,care au ortografiat"comfort".) o face pt ca habar n-are cum se scrie corect.Ca urmare,e pierdere de timp sa-i spui tu(oricine ai fi)cum e rau (sau "ce e rau si ce e bine").Nici macar luarea in tabarca nu va servi la nimic.Vor spune"ia te uita ce face asta pe grozavul!"
- Elena D
- cappuccino
1. da;
2. nu traim noi atata...
3. a bon entendeur, salut! (cine are urechi...);
noi incercam. unii poate vor prinde ceva, altii spun deja uite-i ba si pe-astia, s-au gasit ei destepti... riscurile meseriei.
[codea8adc6]CONF
2. nu traim noi atata...
3. a bon entendeur, salut! (cine are urechi...);
noi incercam. unii poate vor prinde ceva, altii spun deja uite-i ba si pe-astia, s-au gasit ei destepti... riscurile meseriei.
[codea8adc6]CONF

-

[quote762a48="dorina17"]Asa! Pot sa-ncep eu? Cu cea mai frecventa greseala de pe acest forum?
[i762a48]Vreo, vreun[/i762a48] se scriu legat intotdeauna!
Sper ca nu trebuie sa-i citam pe cei care le folosesc aiurea...gen [i762a48]vre-o, vre-un[/i762a48]...ca mi-e asa o lene sa le caut![/quote762a48]
mie nu-mi place treab asta cu [i762a48]vreun [/i762a48] si [i762a48]vreo [/i762a48]scris la un loc.Nu-i vad logica, probabil n-am s-o vad niciodata!
Mi se pare o aberatie, un atac direct la adresa limbii romane!
[i762a48]Vreo, vreun[/i762a48] se scriu legat intotdeauna!
Sper ca nu trebuie sa-i citam pe cei care le folosesc aiurea...gen [i762a48]vre-o, vre-un[/i762a48]...ca mi-e asa o lene sa le caut![/quote762a48]
mie nu-mi place treab asta cu [i762a48]vreun [/i762a48] si [i762a48]vreo [/i762a48]scris la un loc.Nu-i vad logica, probabil n-am s-o vad niciodata!
Mi se pare o aberatie, un atac direct la adresa limbii romane!-

ela74 - irish coffee
[color=greenb9707e][bb9707e]Elisor mama, asa s-a scris de cand a facut Dumnezeu limba romana.Tu vrei revolutie ?[/bb9707e][/colorb9707e]
-

dumitruapostol - Sf. Moderatorie cel Nou
ma tem ca [b4ceb98]ela[/b4ceb98] sa gandea la [b4ceb98]nicio / niciun[/b4ceb98], pe care si eu le simt ca niste grele zgarieturi pe timpane... si retina!

-

Înapoi la Pofta de lectura, arta, educatie