Moldova lor, Moldova noastra si Moldova Europei

Interna, externa sau de culise:)

Moderator: sweetsweet

Moldova lor, Moldova noastra si Moldova Europei

Mesajde calu balan » Lun Apr 13, 2009 6:10 pm

Trei entitati distincte? Nu e o aberatie? Nu ar trebui sa vorbim despre aceeasi entitate si, din toate punctele de vedere, sa existe o pozitie unitara in dialogul cu presedintele comunist Voronin? Din nefericire, raspunsul nu se da cu sufletul ci, asa cum se intampla de obicei, in functie de reactiile dictate de Realpolitik. Repet aceeasi observatie fundamentala a lui Otto von Bismark: statele nu au prieteni, au doar interese. Si, din aceasta perspectiva, reactiile privind evenimentele din Moldova sunt deosebit de instructive.

...din punctul de vedere al intereselor si credibilitatii Romaniei, va trebui sa fim foarte atenti la miscarea de recuperare pe care o incearca acum Voronin. Declaratia sa incendiara: “Romania este implicata in toate aceste procese, insa rabdarea are limitele ei. Ii cunoastem pe autorii acestor evenimente, dar, in parte, ei au fugit” este o bomba prin care se vrea detonarea unei explozii enorme: Romania tara membru UE si NATO instigatoare de incercare de lovitura de stat. Urmarea logica: de ce sa admitem interventia viitoare a UE? Atentie, aici se construieste un scenariu care nu mai este al lui Voronin si apartine unei scoli de productie de mare clasa in materie de intoxicare in care lectia numarul unu vorbea despre ruperea preventiva a picioarelor adversarului prin mutarea centrului de interes. Simplu, eficace si profesionist. Cine stie la noi sa iasa la contraatac?

>>gandeste ca nu doare<<
Imagine
calu balan
cafe-latte

Mesajde dorina17 » Mar Apr 14, 2009 5:27 pm

am invatat de-a lungul timpului, studiind istoria, ca adevarul este unul cu totul si cu totul surprinzator. Cum sa le ceri moldovenilor de peste Prut sa mai fie romani cand, pe de o parte nici romanii sadea n-au patriotismul prea bine dezvoltat, iar pe de alta parte nu-si doresc decat propria independenta. Cat despre implicarea Romaniei...stiu ca nu doare, dar nici macar nu vreau sa gandesc :?
Imagine
In viata exista doua tragedii. Una e sa obtii ceea ce doresti cealalta sa nu obtii(G.B.S)
dorina17
blue eyes

Mesajde Shadowx » Mie Iun 17, 2009 11:05 pm

Am avut o sansa sa o luam ,acum nu o vom putea luam chit ca a incercat Base asta.In fine, nush ce am putea face cu ea :twisted:
Shadowx
cafe-latte

Mesajde dragos6 » Joi Iun 18, 2009 12:37 pm

misirupi... :|
Imagine
We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone...
dragos6
Rasnita de cafea

Mesajde mamitza_16 » Joi Iun 18, 2009 1:55 pm

dragos6 scrie:misirupi... :|

"simii"
mi-aduc aminte ca odata , nu mai stiu care dracu' prim ministru a hotarat sa le dea sub forma de ajutor , energie electrica gratis, iar noua ne-a scumpit-o peste vreo cateva zile de ne-a rupt la factura . in timpul asta ei isi faceau propriul dictionar drept multumire....! si daca ei nu vor sa fie "frati" cu noi , eu de as vrea sa fiu cu ei ?
nici nu te apropii bine si striga "viol" dar sa te mai si bagi ?
mamitza_16
frappuccino

Înapoi la Politica de orice soi!