PARERI PRO SI CONTRA
Moderator: sweetsweet
PARERI PRO SI CONTRA
Taxa pe dulce, suc si fast-food
2010-01-05
Tot ce-i prea dulce, prea sarat sau prea gras, ne va arde la buzunar. Ministerul Sanatatii va introduce taxa de viciu pe mancarea de tip fast-food, la bauturile carbogazoase si la dulciuri. De fapt, pentru tot ceea ce medicii considera ca in exces e daunator sanatatii.
LINK
2010-01-05
Tot ce-i prea dulce, prea sarat sau prea gras, ne va arde la buzunar. Ministerul Sanatatii va introduce taxa de viciu pe mancarea de tip fast-food, la bauturile carbogazoase si la dulciuri. De fapt, pentru tot ceea ce medicii considera ca in exces e daunator sanatatii.
LINK
-

oana_daniela - frappuccino
nu
nu e o lege tampita de loc. atata timp cat oamenii nu constientizeaza la ce riscuri se supun facand abuz de aceste" gustari' mi se pare corect sa fie cumva descurajati, asa cum s-a intamplat si in cazul fumatorilor. eu am multi prieteni care au redus numarul tigarilor fumate sau chi-ar s-au lasat pt ca ajunsesera sa cheltuie chiar si 500 lei pe luna pt acest viciu.
- angi2921
- cafe-latte
In mod normal( ? ) , oamini ar trebui sa apeleze la informatie , gandire , logica , la semnele ce-i sunt date de propriul organism pentru apararea sanatatii proprii .
Eu vad asta lege avand doua taisuri pentru cei cu viciul cu pricina...unul din taisuri va face pe unii sa nu mai hraneasca viciul din lipsa de bani de taxa , iar celalalt tais ii va face pe altii sa hraneasca viciul din ambitie prosteasca , iar aici va interveni selectia naturala
...daca la animale selectia naturala se face prin agerime si putere fizica , la oamini se bazeaza pe intelepciune .
Eu vad asta lege avand doua taisuri pentru cei cu viciul cu pricina...unul din taisuri va face pe unii sa nu mai hraneasca viciul din lipsa de bani de taxa , iar celalalt tais ii va face pe altii sa hraneasca viciul din ambitie prosteasca , iar aici va interveni selectia naturala
-

adada - frappuccino
Din punctul meu de vedere, atunci cind este vorba de sanatatea oamenilor, nici o lege si nici o regula nu este destul de drastica.Cind este vorba de mincare si de vicii, nu mai avem nici o logica decit instinctul primar, VREAU.
Cit despre taxe, nu pot fi atit de mari incit sa opreasca oamenii de la a consuma.Sau altfel spus, ar fi bine sa ne opreasca de la a consuma unele produse, connsiderate a fi daunetoare sanatatii.
Stiti cum este cind iti pierzi sanatatea si ai da orice si oricit sa o aduci inpoi? Incecati sa nu ajungeti in situatia asta?
Cit despre taxe, nu pot fi atit de mari incit sa opreasca oamenii de la a consuma.Sau altfel spus, ar fi bine sa ne opreasca de la a consuma unele produse, connsiderate a fi daunetoare sanatatii.
Stiti cum este cind iti pierzi sanatatea si ai da orice si oricit sa o aduci inpoi? Incecati sa nu ajungeti in situatia asta?
- anena
- frappuccino
e o lege tampita, pentru ca: (uitasem sa dau argumentele)
1. tot ce e in exces dauneaza, nu numai ciocolata si bauturile carbogazoase. so, cum fac ei diferenta intre cei ce mananca un patratel de ciocolata pe zi si cei care fac abuz?
2. e o metoda de a strage bani, sub pretexul pasarii, nu de a ajuta populatia.
3. ministerul sanatatii ar trebui sa verifice toate cacaturile de pe piata inainte sa le dea avize, nu sa-mi puna mie taxa ca le cumpar.
4. e o lege abuziva pentru ca e alegerea mea daca le consum sau nu. ministerul sanatatii ar trebui sa fie mai preocupat de faptul ca se platesc taxe mari(cas si sanatati) pe serivicii apropape inexistente.
si daca ma-nervez ma mai gandesc la 5 argumente.
1. tot ce e in exces dauneaza, nu numai ciocolata si bauturile carbogazoase. so, cum fac ei diferenta intre cei ce mananca un patratel de ciocolata pe zi si cei care fac abuz?
3. ministerul sanatatii ar trebui sa verifice toate cacaturile de pe piata inainte sa le dea avize, nu sa-mi puna mie taxa ca le cumpar.
4. e o lege abuziva pentru ca e alegerea mea daca le consum sau nu. ministerul sanatatii ar trebui sa fie mai preocupat de faptul ca se platesc taxe mari(cas si sanatati) pe serivicii apropape inexistente.
-

elements - irish coffee
elements scrie:e o lege tampita, pentru ca: (uitasem sa dau argumentele)
intai, iti raspund tie.... ptr, ca lui adada, nu am ce ! a scris ca la carte.....
motto: legea nu e tampita, oamenii sunt tampiti !
1. simplu....! dupa numarul internarilor in spital, deformarile in urma diabetului.... celtuielilor pentru refacerea lor.... etc. ai inteles ideia si fara sa largesc exemplel......!
2. DA ! asa e ! nu stiu ce e aia pretextul pasarii.... dar este pentru a ajuta populatia ! cu aceasi bani cheltuiti la spitale, la refaceri (tine con ca eu nu stiu cuvintele in romaneste, dar traduc cat de cat.....) la proteze, la tratamente, la dexinctoxicari... medicamente, etc. iar ai inteles ce vreau sa spun, asa ca nu mai dau exemple.....!
3. da, ai dreptate....! dr gandestete ca asta e imposibil ! orice "prohibitie" duce la..... lumea interlopa ! adica la falsuri, etc. ministerul verifica, cat poate si el.... dar asta nu ajuta! daca scrie, publica ca fumatul dauneaza sanatatii..... ata ajuta ? NU ! daca publica in urma verificarilor ca, consumul de Coca Cola, dauneaza, ajuta ? vine dargo si cumpara inca trei sticle.....! ca am vazut, cand eram in vizita la cineva, ca televiziunea publica ca trebuie sa bei 2 litrii de apa pe zi.... ajuta ? NU ! eu i-am spus asta prietenului meu din Bucuresti, inca in urma cu 4-5 ani !!!!! si ? tot nu bea ! daeci daca metoda cu "convinsul" nu ajuta.... atunci poate ajuta metoda la "buzunar"...! asta ii pune pe ganduri pe toti ! e verificat ! in toata lumea......
4. chestia cu taxe mari la servicii inexistente.... asta e altceva ce eu nu cunosc. da, e alegerea ta daca le consumi sau nu.... dar cand incepe sa-ti dauneze, vi la stat si ii ceri: AJUTA-MA, SALVEAZA-MA.... AM DREPTUL SA FIU INGRIJIT.... etc ! dar asta costa bani, dupa parerea mea, inutili, aruncati pe fereastra......! daca toata lumea s-ar feri de excese, de Junk Food, de fumat ca la turci, de consumat tot ce apare in reclame..... oamenii s-ar imbolnavi mai rar, statul ar cheltui mai putin bani pentru ingrijirea lor..... etc. nu intodeauna tine.... dar ia timp si constinta oamenilor, incet incet, se duce pe drumul cel bun ! in Rusia, mor 2 milioane de oameni din cauza bautului de Votca ! au scumpit-o, crezand ca asa, lumea nu v-a mai cumpara !
BUNA LEGEA !!!!!
-

barboneli - frappuccino
bai barbo, asta e cel mai naspa post al tau. sfidezi orice logica mestere, si vorbesti de lucruri care nu le cunosti.
la 1. era simplu. de ce sa platesc eu, care nu fac abuz, un pret mai mare pe ciocolata? si orice aliment, vitamina, in exces dauneaza. punem taxa si pe alea?
la 2. se vede ca traiesti in afara. momentan e deficit bugetar, iar ca sa nu ne facem de cacao, dand o lege care sa fie onesta si sa zica" fraiere, avem nevoie de banii tai" o mascam in "spre binele populatiei". iar ce zici tu acolo de tratemente, visezi. banii se vor duce la fmi.
3. nu stiu ce zici tu de prohibitie, da in cazul tau ar functiona.
. era vorba de toate prostiile bagate in alimente pentru a le prelungi viata. alea ar trebui interzise nu puse o taxa daca le consumi. si nu sunt interzise pentru ca, la noi, statul nu ajuta producatorii sa scoata produse bune si la un pret acceptabil. din cauza fiscalitatii, producatrii sunt nevoiti sa-si taie din consturi si implicit din calitate. sa mai zic ca subventiile la carne, lapte sunt asa de mici incat marfa din import se vinde mai bine, chiar daca e la aceeasi calitate? de ce? pentru ca in alte state se sprijina economia, nu ca are vaca mai multe tzatzi.
4. ezact, nu le cunosti. sa-ti ezplic despre ce e vorba. platesti taxe o viata, si cand patesti ceva esti tratat ca un cur. spaga de la maturatoare pan la chirurg. asta daca tii neaparat sa te faci bine, si sa-ti mai schimbe cineva lenjeria.(in caz ca n-ai venit cu ea de acasa). si io pentru ce am platit taxe?
nu fi atat de naiv incat sa crezi ca legea e facuta pentru binele nostru. daca situatia era altfel, si cu taxele platite la stat se facea ceva, da, era altceva. dar asa e doar o nevoie de bani. solutie nu e sa pui taxa pe asa ceva, solutie e sa faci informare, educare, sa sprijini productia de mancare sanatoasa, ca la urma urmei, pedepsesti saracul care n-are cum sa-si cumpere macare bio, sub pretextul ca e un viciu, in loc sa-i oferi o alternativa pe care sa si-o poata permite.
la 1. era simplu. de ce sa platesc eu, care nu fac abuz, un pret mai mare pe ciocolata? si orice aliment, vitamina, in exces dauneaza. punem taxa si pe alea?
la 2. se vede ca traiesti in afara. momentan e deficit bugetar, iar ca sa nu ne facem de cacao, dand o lege care sa fie onesta si sa zica" fraiere, avem nevoie de banii tai" o mascam in "spre binele populatiei". iar ce zici tu acolo de tratemente, visezi. banii se vor duce la fmi.
3. nu stiu ce zici tu de prohibitie, da in cazul tau ar functiona.
4. ezact, nu le cunosti. sa-ti ezplic despre ce e vorba. platesti taxe o viata, si cand patesti ceva esti tratat ca un cur. spaga de la maturatoare pan la chirurg. asta daca tii neaparat sa te faci bine, si sa-ti mai schimbe cineva lenjeria.(in caz ca n-ai venit cu ea de acasa). si io pentru ce am platit taxe?
nu fi atat de naiv incat sa crezi ca legea e facuta pentru binele nostru. daca situatia era altfel, si cu taxele platite la stat se facea ceva, da, era altceva. dar asa e doar o nevoie de bani. solutie nu e sa pui taxa pe asa ceva, solutie e sa faci informare, educare, sa sprijini productia de mancare sanatoasa, ca la urma urmei, pedepsesti saracul care n-are cum sa-si cumpere macare bio, sub pretextul ca e un viciu, in loc sa-i oferi o alternativa pe care sa si-o poata permite.
You make people miserable, then they do what you want them to do, because then the misery goes away.
-

elements - irish coffee
adada scrie:Iiar celalalt tais ii va face pe altii sa hraneasca viciul din ambitie prosteasca , .
ooo da! cumpara mancare proasta numai asa de-al dreacu, nu ca nu si-ar permite ceva mai bun.
You make people miserable, then they do what you want them to do, because then the misery goes away.
-

elements - irish coffee
elements scrie:4. ezact, nu le cunosti. sa-ti ezplic despre ce e vorba. platesti taxe o viata, si cand patesti ceva esti tratat ca un cur. spaga de la maturatoare pan la chirurg. asta daca tii neaparat sa te faci bine, si sa-ti mai schimbe cineva lenjeria.(in caz ca n-ai venit cu ea de acasa). si io pentru ce am platit taxe?
Asta e adevarat.
Mama a platit ZILNIC infirmiera sa schimbe lenjeria, desi intra in atributiunile ei.
Faptul ca lucram in sanatate a contat fix deloc.
(si va rog, daca are cineva ceva de comentat legat de dezvoltarea Romaniei in ceea ce priveste serviciile de care beneficiaza populatia, il rog solemn sa se abtina).
E o tampenie legea.
Cum zice El, daca eu mananc o ciocolata pe luna, de ce trebuie sa platesc in plus?
Cand eu imi prezerv sanatatea in cel mai constient mod posibil?.......
-Fereste-te de cel ce-ti cere un deget. Si nu ii da toata mana. Pt ca iti va lua tot bratul si tot impotriva ta se va rascula, atunci cand vrei sa-ti iei mana inapoi....
-

Night_du - simply the best
dragos6 scrie:o sa puna astia taxe si pe prezervative (pt. ca uneori contin carne!).
Asta ar mai lipsi.
Atunci cu siguranta o sa se nasca copchii cu pene, conceputi printr-un sex anal.
-Fereste-te de cel ce-ti cere un deget. Si nu ii da toata mana. Pt ca iti va lua tot bratul si tot impotriva ta se va rascula, atunci cand vrei sa-ti iei mana inapoi....
-

Night_du - simply the best
Înapoi la Politica de orice soi!