politica oamenilor cu bun simt

Interna, externa sau de culise:)

Moderator: sweetsweet

politica oamenilor cu bun simt

Mesajde dumitrica56 » Sâm Mai 22, 2010 1:56 am

De-a lungul acestei isterii naţionale declanşate de măsurile anticriză pentru care guvernul îşi va asuma răspunderea, aşteptam să vină şi momentul în care premierul şi preşedintele vor invoca greaua moştenire a trecutului liberal sau pesedist. Că aşa e la noi, dacă lucrurile merg bine, guvernanţii îşi arogă toate meritele, iar dacă ţara se duce dracului, aruncă pisica moartă în bătătura predecesorilor. Traian Băsescu s-a abţinut să facă chestia asta. Ar fi fost şi culmea, de aproape şase ani conduce România şi e părtaş la toate neîmplinirile de până acum. :idea:
dumitrica56
frappuccino

Re: politica oamenilor cu bun simt

Mesajde pitbully » Lun Mai 24, 2010 1:18 am

Ma abtin ca am bere in nas, da' io as zice altceva. Sa-l dam naibii pe Base jos, sa uitam si de restul partidelor, psd sau pnl si cine o mai fi pe-acolo si sa facem altceva. In loc sa punem sa ne conduca niste politicieni corupti, prosti si idioti mai bine am aduce un om capabil care nu are treaba cu politica si provine din mediul privat, un om de afaceri cu experienta si reusite in tot ce-a intreprins. Pun pariu ca stie mult mai bine sa conduca decat rahatii astia de politicieni. Si mai pun pariu ca gaseste si solutii mai bune pt a iesi dintr-o criza nu ca badaranii din politica.... sa nu mai zic ca unul din privat are 2 batalii de dus in viata lui. Una cu statul si una cu concurenta. N-am sniper ca-i aranjam de pe balcon :| politicienii kurului.
Viziune înseamna sa vezi lucrurile nu cum sunt, ci cum vor fi...

Orice vis poate deveni realitate cu conditia sa sti ce sa visezi...
pitbully
frappuccino

Mesajde dragos6 » Lun Mai 24, 2010 1:54 am

când se spunea în anii '90 ca trebuie reinstaurata monarhia, au venit minerii!
asa va trebuie!!!
iar MS regele Mihai a fost întors de la graniţă de nenumărate ori. încălcându-i-se toate drepturile cetăţeneşti!
acum nu pe Băse trebuie să-l daţi jos, ci pe tata Ilici, şi pe el şi pe prietenii lui care au început ceea ce e azi în România să-i trageţi la răspundere!
Imagine
We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone...
dragos6
Rasnita de cafea

Mesajde pitbully » Lun Mai 24, 2010 11:00 am

Din pacate, eram prea mic atunci, abia 6 anisori aveam. Da' acum cred ca e prea tarziu pt a mai face ceva...
Viziune înseamna sa vezi lucrurile nu cum sunt, ci cum vor fi...

Orice vis poate deveni realitate cu conditia sa sti ce sa visezi...
pitbully
frappuccino

Mesajde dumitrica56 » Lun Mai 24, 2010 9:13 pm

:P Presedintele PNL, Crin Antonescu, se teme ca dupa ce Traian Basescu si Emil Boc 'vor disparea' de la putere, va urma un val de 'stangism aberant'. Ne intoarcem la caruta cu care ne-a condus FSN-PSD?, se intreaba Antonescu. :sad:

'Nenorocirea care s-a intamplat in Romania e cam urmatoarea, pe scurt: noi eram in caruta, am facut o revolutie ca vrem in masina. Partidul FSN-PSD, cum s-a numit pana in 1996, a facut tot ce-a putut ca sa mergem cu caruta inainte, ca asa stiau dansii sa mearga. In 1996, cand am reusit, oamenii ne-au dat girul, am facut cateva lucruri, dar oameni care au ajuns pe capra acelei carute au zis ca e bine si cu caruta si ne-am dus asa. Iar acum, pericolul care ne pandeste, pentru ca din punctul de vedere al liderului politic sau al presedintelui de partid va spun ca nu domnul Boc sau chiar domnul Basescu mai sunt problema mea. Problema mea vine abia dupa aceea, dupa ce acesti oameni vor disparea - ca vor disparea, prea n-au nicio idee, nicio identitate, vreo rusine, vor disparea - dar ce se intampla dupa aceea? Nu cumva patim ca-n 2000, nu cumva un val de stangism aberant care va sufoca si ce misca in Romania sau ar putea sa miste, va veni in contrapartida la aceasta aberatie care ni se prezinta drept politica de dreapta?', s-a intrebat Antonescu. :P

'Politica de dreapta ce inseamna - daca tai pensiile si salariile, inseamna ca ai politica de dreapta? Nu, politica de dreapta inseamna multe alte lucruri din care niciunul nu-i da prin cap macar domnului Basescu sau prin intentie domnului Boc', a adaugat el.

Pe de alta parte, presedintele PNL l-a criticat pe Sebastian Vladescu - 'e ministru de finante pentru clientela, pentru ca e, la randul sau, un client, un om pus acolo de doamna Udrea sa rezolve niste treburi, cum a fost pus alta data de Tariceanu sa rezolve niste treburi'. :idea:
dumitrica56
frappuccino

Mesajde dragos6 » Lun Mai 24, 2010 10:37 pm

discursul ăsta nu face decât să confirme ceea ce ziceam io mai sus...
Imagine
We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone...
dragos6
Rasnita de cafea

Mesajde dumitrica56 » Lun Mai 31, 2010 6:14 pm

:P Planurile preşedintelui privind modernizarea unui stat profund ineficient şi a unei economii în mare parte încă neproductive rămân, din nefericire, învăluite în mister. Recentele măsuri de austeritate adoptate panicard după aproape doi ani de inactivitate în materie de strategie anticriză vor conduce, ce-i drept, la disponibilizarea destulor bugetari cu state de plată mai vechi sau mai noi, dar nu vor asigura defel transformarea acestor sectoare într-unele eficiente, aflate cu adevărat în slujba publicului. Dar cireaşa de pe colivă o constituie tinerii - acei tineri plini de talent şi energie care în condiţii normale ar fi avut toate şansele la o carieră fie în afaceri, fie în serviciul public şi care vor concluziona acum că România nu mai are nimic de oferit. Rezultatul va fi un alt exod al celor destoinici şi înzestraţi... iar în urmă va rămâne o populaţie îmbătrânită, dependentă de un număr tot mai redus de salariaţi, precum şi imuabila clasă politică românească, complet fixată pe propriile-i avantaje, în timp ce viitorul ţării ajunge unul „revizuit în scădere„. :idea:
dumitrica56
frappuccino

Mesajde ruth20 » Mar Iun 01, 2010 3:06 pm

las' ca e bine si asa.
http://www.youtube.com/watch?v=miVb8kngaQU
ruth20
frappuccino

Mesajde oana_daniela » Lun Iun 28, 2010 11:57 am

ruth20 scrie:las' ca e bine si asa.

chiar crezi? spuneai ca sotul e doctor parca...din salariul lui si-al tau, fara sa primeasca nimic pe langa(atentii) ar putea trai o familie presupunem fac 2 copii, care sa plateasca scoala particulara , servicii medicale particulare, etc?
nu te cred
la mine salariul a scazut cu 17 % la inceputul anului..acum e mijlocul si scade iar cu 25%...iar TVA=ul creste
la sot scade si mai mult pentru ca se impoziteaza si banii de masa si se taie cateva sporuri...se estimeaza o scadere cu 30-35%..cum suna?
in locul meu cu 3 copii, n-ai pleca? eu da. si nu-s singura, n-ai decatsa ramai tu sa te impoziteze si ca respiri, sa-ti rada in fata tie "da, am mintit, ei si?puteam sa mai mintim 6 luni asa"
poti sa ramai singura din punctul meu de vedere intr-o tara in care e mai important sa cumpere avioane si ceasuri de aur pentru piete decat sa dea salariile oamenilor...
ai grija sa stingi lumina si sa vorbesti de bun simt cu cine te-o asculta pe tine si liderii tai..."e bine si asa".
NU! NU-I BINE DAR N-AI CURAJUL SA SPUI ASTA, NICI MACAR SA O CREZI! N-AI CURAJ SA-TI IMAGINEZI MACAR O LUME INAFARA TIPARELOR EXISTENTE!

FMI a cerut echilibrarea balentei atat! tarile din jur au micsorat taxele si-au cheltuit mai putin in produse din exterior....
la noi se taie salariile, se maresc taxele si se investeste in turism.... = 8-}
oana_daniela
frappuccino

Mesajde dargo » Lun Iun 28, 2010 12:31 pm

tre sa tragem din dinti si sa mergem mai departe. eu moemntan n-as mai pleca doar din considerentul ca imi place ce fac acum si nu vreau sa renunt atat de usor la serviciul asta. sper sa fie si mai bine pentru toti!
Soulmate, dry your eye...cause soulmates never die

Cata parere-i in destin / Cata greseala-i imprejur.
Imagine
dargo
frappuccino

Mesajde adada » Lun Iun 28, 2010 1:34 pm

Ma bucur pentru cei ce au parte de un loc de munca multumitor si stabil .
Mai rau cand aceste vremuri te prind in toiul unor schimbari si nu te mai poti baza nici pe putinul care era o baza pentru a construi ceva stabil.
Habar n-are Boc si toti ce-i ce se cred diriguitori pe vecie ca din putinul ala platim pana si sportul pentru copii , sport care tine loc de banala joaca ...se mai mira ca stau copiii la pc.(cred ca deja se simte in ton frustrarea :? )
Din sistemul public se vor da afara tot amaratii...prosti sa fim sa credem ca va pleca unul din cei 3 directori ai unei deconcentrate ...dar nu ma voi supara daca mi se va spune mai tarziu ca nu am avut dreptate B-)
adada
frappuccino

Mesajde barboneli » Lun Iun 28, 2010 2:05 pm

nu am vrut sa deschid topic nou, ca nu stiam cum sa-l denumesc... ! asa ca postez aici, doua chestii..... ! tot politica de orice soi este... :cool:

http://www.youtube.com/watch?v=hXVmPBLd ... r_embedded

Un articol excelent despre dependenţa dintre occident şi Israel , scris de José María Aznar, prim ministrul Spaniei între 1996 şi 2004. Mulţumiri Florinei B. care a făcut traducerea pentru dreapta.net.
Dacă se prabuseste Israelul, ne prabusim cu totii

de José María Aznar
Furia în legătură cu Gaza este o diversiune. Nu putem să uităm că Israelul este cel mai bun aliat al Vestului într-o zonă tulbure.
De prea multă vreme nu dă bine să vorbeşti în favoarea Israelului. După recentul incident de la bordul unui vas din Mediterana plin cu activişti anti-israelieni, e greu să gândeşti să promovezi o cauză mai puţin populară.
Într-o lume ideală, asaltul făcut de comandourile israeliene asupra vasului Mavi Marmara nu s-ar fi sfârşit cu nouă morţi şi douăzeci de răniţi. Într-o lume ideală, soldaţii ar fi fost primiţi paşnic pe vas. Într-o lume ideală, nici un stat, cu atât mai puţin un aliat recent al Israelului ca Turcia, ar fi sponsorizat şi organizat o flotilă a cărui singur scop a fost să creeze o situaţie imposbilă pentru Israel: să îl facă să aleagă între a reununţa la politica sa de securitate şi la blocada navală, sau a ridica asupra-şi mânia lumii.
În purtarea noastră faţă de Israel , trebuie să spuberăm pâcla roşie a furiei care înorează adesea judecata. O abordare rezonabilă şi echilibrată ar trebui să cuprindă următoarele realităţi : în primul rând, statul Israel a fost creat în urma unei decizii a ONU, aşadar legitimitatea sa nu trebuie pusă în discuţie. Israelul are instituţii democratice adânc înrădăcinate. Este o societate dinamică şi deschisă care a atins în mod repetat excelenţa în cultură, ştiinţă şi tehnologie.
În al doilea rand, datorită rădăcinilor, istoriei şi valorilor sale, Israelul este pe deplin o ţară occidentală. Într-adevăr, este o ţară occidentală normală, care însă se confruntată cu împrejurări anormale.
În mod unic în Occident, este singura democraţie a cărei însăşi existenţă a fost pusă în discuţie încă de la început. Din prima clipă a fost atacată de vecinii săi cu arme convenţionale de război. Apoi a trebuit să se confrunte cu terorismul, care a culminat cu val după val de atacuri sinucigaşe. Acum, la porunca islamiştilor radicali şi ai simpatizanţilor lor, se confruntă cu o campanie de delegitimizare prin mijlocirea legislaţiei internaţionale şi diplomaţiei.
La şaizeci şi doi de ani de la creare, Israelul încă luptă pentru supravieţuire. Pedepsit cu bombe care plouă din Nord şi din Sud, ameninţat cu distrugerea de un Iran care ţinteşte să achiziţioneze arme nucleare şi înghesuit de prieteni şi de duşmani, Israelul se pare că nu a avut nici un moment de pace.
E de înţeles că timp de ani de zile, atenţia Vestului a fost concentrată pe procesul de pace dintre israelieni şi palestinieni. Însă dacă acum Israelul este în pericol şi toată regiunea alunecă către un îngrijorător viitor problematic, aceasta nu se datorează lipsei de înţelegere între părţi cu privire la modul de rezolvare a conflictului. Parametrii oricărui acord de pace sunt clari, oricât de greu ar părea pentru ambele părţi să facă ultima sforţare pentru o înţelegere.
Adevăratele ameninţări la stabilitatea regională trebuie găsite în creşterea radicalismului islamic care vede în distrugerea Israelului o împlinire a destinului său religios şi, totodată, în Iran , cu ambiţia sa pentru hegemonie regională. Ambele fenomene sunt ameninţări care afectează nu numai Israelul, dar şi Vestul în mod extins şi lumea în general.
Miezul problemei se află în maniera ambiguă şi uneori eronată în care prea multe ţări reacţionează acum la situaţie. Este uşor să blamezi Israelul pentru toate problemele din Orientul Mijlociu. Unii chiar acţionează şi vorbesc ca şi cum o nouă înţelegere cu lumea musulmană ar putea fi atinsă dacă am fi pregătiţi să jertfim statul evreu pe altar. Aceasta ar fi o nebunie.
Israelul este linia noastră de apărare într-o regiune turbulentă care în mod constant riscă să cadă în haos, o regiune vitală pentru securitatea energetică datorită supradependenţei noastre de petrolul din Orientul Mijlociu, o regiune care este linia frontului în lupta cu extremismul. Dacă se duce Isralul, ne ducem toţi. A apăra dreptul Israelului de a exista în pace, înăuntrul unor graniţe sigure, cere un grad de claritate morală şi strategică care prea adesea pare să fi dispărut din Europa. Statele Unite dau semne îngrijorătoare că se îndreaptă în aceiaşi direcţie.
Occidentul trece printr-o perioadă se confuzie cu privire la forma viitorului lumii. În mare parte, această confuzie este cauzată de un fel de îndoială masochistă asupra identităţii noastre, de domnia corectitudinii politice, de un multiculturalism care ne îngenunchează în faţa altora, şi de un secularim care - ironia ironiilor! - ne orbeşte chiar atunci când suntem confruntaţi cu jihadişti care promovează cea mai fanatică întrupare a credinţei lor. A lasă Israelul în voia soartei, acum mai mult decât oricând, ne-ar servi numai ca să ne arate ce adânc ne-am scufundat şi cât de inexorabil apare acum declinul nostru.
Aşa ceva nu poate fi pemis. Motivat de nevoia de a se reconstrui valorile occidentale, exprimând profunda îngrojorare pentru valul de agresiune împotriva Israelului, şi conştient fiind de faptul că slăbirea Israelului este slăbirea noastră, am hotărât să promovez o nouă iniţiativă numită Prietenii Israelului, cu ajutorul unor persoanlităţi proeminente, printre care David Trimble, Andrew Roberts, John Bolton, Alejandro Toledo (fostul preşedinte al Peru), Marcello Pera (filosof şi fost preşedinte al Senatului Italian), Fiamma Nirenstein (politician şi scriitor italian), expertul financiar Robert Agostinelli şi intelectualul catolic George Weigel.
Nu este în intenţia noastră să apărăm o anumită politică a unui anumit guvern al Israelului. Sprijinitorii acestei iniţiative sunt convinşi că vor fi uneori în dezacord cu hotărârile luate la Ierusalim. Suntem democraţi şi credem în diversitate.
Cu toate acestea, ceea ce ne uneşte este refuzul concesiilor în ce priveşte dreptul Israelului de a exista şi de a se apăra. Nu este numai o gravă greşeală morală, ci şi o gravă eroare strategică de primă mărime ca ţările vestice să se aşeze de partea celor care pun în discuţie legitimitatea Israelului, să se joace pe la organisemele internaţionale cu chestiunile vitale ale securităţii Israelului, să fie împăciuitori cu cei care se opun valorilor Occidentului în loc să se ridice în mod viguros în apărarea acestora.
Israelul este o parte fundamentală a Occidentului. Occidentul este ceea ce este datorită rădăcinilor sale iudeo-creştine. Dacă elementul evreiesc al acestor rădăcini este răsturnat şi este pierdut Israelul, atunci suntem şi noi pierduţi. Ne place sau nu, sorţile noastre sunt împletite în mod inextricabil.
José María Aznar: If Israel goes down, we all go down
(Traducere Florina B. pentru dreapta.net)
Imagine Imagine
barboneli
frappuccino

Mesajde adada » Lun Iun 28, 2010 2:13 pm

oana_daniela scrie:(...)
la sot scade si mai mult pentru ca se impoziteaza si banii de masa si se taie cateva sporuri...se estimeaza o scadere cu 30-35%..cum suna?(...)

Si uite asa ,in loc sa se mearga la munca cu responsabilitatea meseriei , se merge cu nelinistea si gandul ca esti bataia de joc si a diriguitorilor si a celor ce habar n-au de sistemul legilor asa zise speciale , dar uita de restrictiile si ingradirile acestui sistem.
Mai rau e ca viitorul profesionalismului in meserie e varza.
Cei ce ar trebui sa scolarizeze si sa pregateasca tineri intr-o meserie o fac cu gandul ca la remuneratie nu li se adauga salariul de merit daca scoala respectiva se inregistreaza cu rezultate slabe ale scolitilor.
Asa ca ia ganditi-va cam cata informatie au asimilat acei scoliti si cat de profesionista va fi facuta meseria respectiva stiind care-a fost motivatia celor ce le-au insuflat-o ?
Si nu e vorba de vandut mere in piata ci de o munca ce-ar trebui in primul rand sa o faci cu maaaaaaaaaaare responsabilitate. Si acum vin si accentuez ca nu oricine poate face o anumita meserie....da, incerci , dar daca nu tine de tine sa o faci cum trebuie , renunti si incerci altceva...dar si gandirea asta la noi e abia la ABC.
Poate cand se va mai educa lumea in a intelege cu ce se mananca o meserie si alta , nu se va mai spune: "las' c-asa le trebuie" , " las' ca prea o duceau bine", "da' ei de ce au si noi nu ?" s.a.m.d .
:)
adada
frappuccino

Mesajde oana_daniela » Lun Iun 28, 2010 2:17 pm

Acolo nu era vorba de profesori...sotul e la armata...
cat despre profesori...anul asta trebuie sa iau inca un job(si nu numai eu)...altfel nu se poate :(
oana_daniela
frappuccino

Mesajde adada » Lun Iun 28, 2010 2:38 pm

oana_daniela scrie:Acolo nu era vorba de profesori...sotul e la armata...
cat despre profesori...anul asta trebuie sa iau inca un job(si nu numai eu)...altfel nu se poate :(

Nici eu nu vorbeam de profesori...fix de o parte a sistemului militarizat vorbeam. :smile:
adada
frappuccino

Următorul

Înapoi la Politica de orice soi!